Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 300 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Nowy Jork - nocleg
#181 PostWysłany: 28 Lip 2023 15:04 

Loty: 197
Kilometry: 363 358
@Bossa w czerwcu spaliśmy w Radio City Apartments (https://www.radiocityapartments.com/), mieliśmy studio z aneksem kuchennym, wszędzie blisko, wyposażenie spoko (łącznie z żelazkiem, deską do prasowania, ekspresem przelewowym) ogólnie bardzo kulturalnie, więc może fakturę też wystawią ;)
Bossa lubi ten post.
Bossa uważa post za pomocny.

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#182 PostWysłany: 28 Lip 2023 15:11 

niebieski
Cena vs. lokalizacja i standard to polecam:

https://www.chelseahostel.com

mają tez kilka pokoi 2 os. z prywatnymi łazienkami
 Profil Relacje PM off
Bossa lubi ten post.
Bossa uważa post za pomocny.

#183 PostWysłany: 28 Lip 2023 15:25 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Bossa napisał(a):
bo airbnb nie wystawia (wystawia jakiś niepoważny pseudo-rachunek, którego nie można rozliczyć).
jak to nie można? Jeśli zaznaczasz, że jest to podróż służbowa i wpiszesz dane firmy przy rezerwacji wraz z numerem NIP to dostaniesz normalny rachunek do rozliczenia.
2 ludzi lubi ten post.

#184 PostWysłany: 28 Lip 2023 17:36 

U mnie sytuacja tak wygląda, że mam kupić noclegi jako osoba fizyczna bez NIP, a potem pracodawca mi zwraca koszty (ale wymaga faktury). W takiej sytuacji airbnb wystawia coś w rodzaju potwierdzenia rezerwacji bez podstawowych danych - prosiłam airbnb o zmianę, odpisali mi, że nie mogą edytować szablonu.
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 28 Lip 2023 17:57 

srebrny
Cytuj:
bez podstawowych danych

Nie ma tam Twoich danych?
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 28 Lip 2023 17:57 
Awatar użytkownika

platynowy
A nie możesz zaznaczyć, że to wyjazd służbowy i wtedy wpisać do formularza zamiast danych Twojego pracodawcy (skoro chcą, by wziąć na siebie do późniejszego rozliczenia), Twoje własne, łącznie z Twoim prywatnym numerem NIP? Wtedy dostaniesz normalną fakturę na swoje dane.

Edit: może faktycznie to nie takie proste w Airbnb. Z ciekawości zajrzałem do nich na szybko do tematów związanych z podróżami służbowymi i to chyba nieco bardziej skomplikowany temat.
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 28 Lip 2023 18:29 

złoty
Czy nocleg w okolicach JFK i dojazd komunikacją codziennie do atrakcji to na tyle upierdliwa sprawa, że warto zapłacić powiedzmy 20-30% więcej za nocleg?
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 28 Lip 2023 18:48 

-- 28 Lip 2023 18:45 --

boots napisał(a):
Cytuj:
bez podstawowych danych

Nie ma tam Twoich danych?

Niestety tylko imię, nazwisko i kod pocztowy (co jest niewystarczające, brak też informacji, kto jest sprzedawcą usługi noclegowej). Napisali mi, że nie mogą tego edytować.

-- 28 Lip 2023 18:48 --

tropikey napisał(a):
A nie możesz zaznaczyć, że to wyjazd służbowy i wtedy wpisać do formularza zamiast danych Twojego pracodawcy (skoro chcą, by wziąć na siebie do późniejszego rozliczenia), Twoje własne, łącznie z Twoim prywatnym numerem NIP? Wtedy dostaniesz normalną fakturę na swoje dane.

Edit: może faktycznie to nie takie proste w Airbnb. Z ciekawości zajrzałem do nich na szybko do tematów związanych z podróżami służbowymi i to chyba nieco bardziej skomplikowany temat.

Niestety, na tym ich "rachunku" z automatu wpisują tylko imię i nazwisko oraz dodatkowo kod pocztowy na oddzielnym rachunku za ich prowizję (ten drugi jest kompletnie bezużyteczny).
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 28 Lip 2023 18:54 

srebrny
A co potrzebujesz oprócz imienia i nazwiska?
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 29 Lip 2023 15:51 
Awatar użytkownika

Loty: 612
Kilometry: 958 331
niebieski
Drodzy Państwo, mamy już wątek o Airbnb -> airbnb-pytania-problemy-dyskusja-o-portalu,20,44480

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#191 PostWysłany: 29 Lip 2023 21:50 

niebieski
Pecel87 napisał(a):
Czy nocleg w okolicach JFK i dojazd komunikacją codziennie do atrakcji to na tyle upierdliwa sprawa, że warto zapłacić powiedzmy 20-30% więcej za nocleg?

Jaka lokalizacja, ile za nocleg ? - Przelicz sobie czas, koszty za dojazd i będziesz wiedział, co Ci się bardziej opłaca.

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#192 PostWysłany: 29 Lip 2023 23:15 

niebieski
Pecel87 napisał(a):
Sprawa jest i upierdliwa (ponad godzina w metrze) i psuje wyjazd bo okolice JFK są paskudne i psują wrazenia.

Szczególnie jak jedziesz pierwszy raz. Ja popelnilem ten bląd i pierwszy nocleg po przylocie wziąlem w okolicach lotniska i jakbym tam spał caly pobyt to by mi to zepsulo wyjazd, a wzięcie noclegow na Manhatanie uratowalo wycieczkę.

Dla zbicia kosztow sprawdz kazdą noc z osobna w hotelach na Manhattanie i najwyzej przenoś się pomiędzy hotelami.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Pecel87 uważa post za pomocny.

#193 PostWysłany: 01 Sie 2023 10:46 

Witajcie, czy można zarezerwować sobie nocleg np na 10 nocy przez airbnb w nowym Jorku? Znajduje same tematy że to nielegalne j mogą deportować turystę. Czy to prawda? Boje się nie chce ryzykować że mnie nie puszcza po wylądowaniu bo skapna się że wynajem krótkoterminowy prywatny lub jakoś na miejscu że to przez airbnb poszło. A jednocześnie hotele są bardzo drogie.
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 01 Sie 2023 11:36 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
@Dzia11 Dwa razy wynajmowałem mieszkanie przez AirBnb w Nowym Jorku (ostatnio na dwa tygodnie) i mnie nie deportowali :)
Na lotnisku nikogo nie interesowało gdzie się zatrzymujemy.
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 01 Sie 2023 11:38 
Moderator forum
Awatar użytkownika

A mnie wypytywali na immigration i chcieli wydruk potwierdzenia noclegu - nie ma zasady.
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 01 Sie 2023 11:46 

srebrny
Pecel87 napisał(a):

Sprawdź sobie noclegi w Long Island City i Sunnyside. Dużo niższe ceny a świetny dojazd na Manhattan. My tam spaliśmy i bardzo byłem zadowolony z tej lokalizacji. JFK jest jednak chyba za daleko na codzienne dojazdy.
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 01 Sie 2023 11:56 

niebieski
Dzia11 napisał(a):
Witajcie, czy można zarezerwować sobie nocleg np na 10 nocy przez airbnb w nowym Jorku? Znajduje same tematy że to nielegalne j mogą deportować turystę. Czy to prawda? Boje się nie chce ryzykować że mnie nie puszcza po wylądowaniu bo skapna się że wynajem krótkoterminowy prywatny lub jakoś na miejscu że to przez airbnb poszło. A jednocześnie hotele są bardzo drogie.

Można również wynająć legalne AirBNB ;)
Co do zasady AirBNB jest legalne w przypadku budynków zawierających nie więcej niż 3 lokale mieszkalne.

Dam Ci nawet konkretny przykład, AirBNB w którym spałem ja z żoną nie tak dawno temu -- https://www.airbnb.pl/rooms/10637554?gu ... 621ea89e98 . Nawet polecam :)
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 01 Sie 2023 12:02 

A to ciekawe, kurcze a gdyby chcieli ode mnie taki wydruk a ja bym im dał wydruk z airbnb potwierdzenie noclegu to co.. chcieli to ogólnie że masz gdzie spać chyba
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 01 Sie 2023 12:20 

niebieski
dmirstek napisał(a):
A mnie wypytywali na immigration i chcieli wydruk potwierdzenia noclegu - nie ma zasady.

Ode mnie nie chcieli, ale niektóre osoby wcześniej coś tam pokazywały, więc stałem z plikiem rezerwacji w dłoni i chciałem podać, ale gość powiedział, że chce tylko paszporty - nie wiadomo od czego to zależy,
Ps.
Co za problem zarezerwować hotel na booking z darmową rezygnacją, wydrukować potwierdzenie, żeby mieć co pokazać, a przed lotem anulować?
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 01 Sie 2023 13:02 
Moderator forum
Awatar użytkownika

dmirstek napisał(a):
A kiedy to było?

Airbnb jest legalny w USA i normalnie Amerykanie sami korzystają z tej opcji wynajmu na co dzień.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 300 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości