Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 941 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 48  Następna
Autor Wiadomość
#801 PostWysłany: 22 Lip 2023 20:05 

Czyli jedyna opcja to powrót na lotnisko ?
 Profil Relacje PM off  

Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴 Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴
Zima jak z bajki ❄⛄ Zapoluj na zorzę w Finlandii za 180 PLN 🦌⛸️ Zima jak z bajki ❄⛄ Zapoluj na zorzę w Finlandii za 180 PLN 🦌⛸️
#802 PostWysłany: 24 Lip 2023 12:28 

Loty: 187
Kilometry: 292 388
piwili napisał(a):
Niedawno wypożyczałem u nich. Chcieli kartę ale nic nie zablokowali.

czy jest konieczność płatności kredytówką? czy wystarczy mieć ją do pre-autoryzacji, a zapłacić np Revolutem?
 Profil Relacje PM off  

#803 PostWysłany: 24 Lip 2023 12:47 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Nie chcę Ci się samemu zerknąć na stronę wypożyczalni?
 Profil Relacje PM off  

#804 PostWysłany: 24 Lip 2023 16:54 

niebieski
tomili7 napisał(a):
piwili napisał(a):
Niedawno wypożyczałem u nich. Chcieli kartę ale nic nie zablokowali.

czy jest konieczność płatności kredytówką? czy wystarczy mieć ją do pre-autoryzacji, a zapłacić np Revolutem?
Płaciłem wcześniej przez Internet. Na miejscu prosili o kartę kredytową. Nie wiem co by było gdybym nie miał.
 Profil Relacje PM off  

#805 PostWysłany: 26 Lip 2023 20:52 

Przeczytałem ostatnie wpisy dotyczące Marbelsol i moje przypuszczenia się potwierdziły, a mianowicie:
- pełne ubezpieczenie, które nie jest pełne (w ciul jest niespójności między regulaminem w wersji PL a ENG, a jeszcze co innego jest na etapie rezerwacji
- brak limitu kilometrów? kolejny slogan marketingowy, owszem, niby nie ma, ale przed przekroczeniem 2 tys km, trzeba się z nimi kontaktować i albo nowe auto albo wyrażą zgodę
- wydaje się, że można kombinować z płatnością przez internet i okazaniem potem kredytówki, ale to ryzykowna zabawa
- okazanie kredytówki i spisanie jej danych przy odbiorze auta nawet bez blokady środków to tak naprawdę nadal narażenie się na potrącenie
Podsumowując ofertę mają na tyle atrakcyjną, że i tak u nich się zdecyduje z opcją płatności na miejscu. Kredytówkę mam w Aliorze i przy przewalutowaniu 34-35 gr różnicy na 1 EUR, więc przy moim wynajmie (ca 156 EUR) robi to różnicę ok. 50 PLN / 7-8% płatności. Nie jest to wcale mało. Wystąpię o debetową walutową w Aliorze, wrzucę tam EUR, a płatność na miejscu spróbuje walutową (debetowa), a jak będą marudzić to zapłacę kredytową.

Ohh, aż łezka się kręci jak pomyśle jaka jakość obsługi i oferta jest w takim Cicarze na Kanarach....ale nie ma co kontynentu porównywać jednak....
 Profil Relacje PM off  

#806 PostWysłany: 26 Lip 2023 21:15 

Jak jeszcze możesz anulować rezerwację, to wiber w opcji all inclusive nie pobiera depozytu
 Profil Relacje PM off  

#807 PostWysłany: 26 Lip 2023 21:42 

srebrny
A Marbesol pobiera?
 Profil Relacje PM off
Gricho lubi ten post.

#808 PostWysłany: 27 Lip 2023 11:03 

boots napisał(a):
A Marbesol pobiera?

Z tego co było pisane wcześniej nie pobiera, ALE spisuje dane karty kredytowej, a to jest zasadniczo jednoznaczne z możliwością pobrania. Jest coś takiego jak preautoryzacja, usługa skierowana m.in. dla branży hotelarskiej, ale wypożyczalnie też tak mogą robić.
Tutaj można coś więcej przeczytać: https://pep.pl/platnosci-mo-to/#:~:text ... 20telefonu.
 Profil Relacje PM off  

#809 PostWysłany: 27 Lip 2023 11:04 

srebrny
Ale to Cię dziwi?
 Profil Relacje PM off  

#810 PostWysłany: 27 Lip 2023 11:33 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 275 193
niebieski
Jak Ci nie odpowiada Marbesol to tam jest z 15 innych firm z ktorych mozesz skorzystac .. a co do obslugi klienta to maja ja bardzo dobra wiec nie wiem o czym piszesz
 Profil Relacje PM off  

#811 PostWysłany: 27 Lip 2023 11:41 

-- 27 Lip 2023 11:39 --

boots napisał(a):
Ale to Cię dziwi?

No zasadniczo w opcji z pełnym ubezpieczeniem po co są dane karty kredytowej?
Korzystałeś kiedyś z Cicara na Kanarach? Jest tam pełne ubezpieczenie naprawdę i nikogo nie interesuje karta kredytowa. Ja rozumiem, że to kontynent, więc pewnie ryzyko większe, ale chodzi o świadomy wybór oraz rzetelne przedstawienie oferty, bez kruczków i gwiazdek.

-- 27 Lip 2023 11:41 --

Gricho napisał(a):
Jak Ci nie odpowiada Marbesol to tam jest z 15 innych firm z ktorych mozesz skorzystac .. a co do obslugi klienta to maja ja bardzo dobra wiec nie wiem o czym piszesz

Powtarzam, nie chodzi mi o poziom obsługi klienta, jedynie wskazuje na pewne rozbieżności między używanymi przez nich sloganami marketingowymi, a tym co jest w warunkach usługi.
Ważne jest, żeby zapoznać się z nimi i podjąć świadomy wybór, a nie patrzeć tylko na stronie na grafikę z napisem ALL INCLUSIVE, bo w rzeczywistości tak nie jest.
Tylko tyle i aż tyle :)
 Profil Relacje PM off  

#812 PostWysłany: 27 Lip 2023 11:42 

srebrny
Cytuj:

Żeby obciążyć za zdarzenie nieobjęte ubezpieczeniem.
 Profil Relacje PM off  

#813 PostWysłany: 27 Lip 2023 12:10 

niebieski
Gricho napisał(a):

Raczej był bardzo dobry - teraz kombinują, ściemniają itd. Nawet przy odbiorze zamiast auta za ~150 EUR chcą wcisnąć wielkościowo takie samo (tylko VW zamiast Seata), za "jedyne w extra promocji 290 EUR". :lol:
Do tego dopytywanie czy "to na pewno karta kredytowa" po 5x jak ostatnio, bo "nie jest wypukła". Ale że to akurat Infinite i że pisze (acz malutką czcionką) "Credit", to tego nie chcą widzieć, bo "poprzednio była inna karta" i "proszę dać poprzednią". A poprzednia dawno w koszu.
Do tego opisywane tutaj przeze mnie jakiś czas temu uzgodnienia, które jednostronnie zmieniają, że miałem zarezerwowane auto "bez kredytówki" jako stały, stary klient, co nie przeszkodziło im jednostronnie "nagle" sobie zmienić, że "ma być kredytówka".
Nie są słowni.
...już nie mówiąc, jak ostatnio pilnie opisywali jaki to "biały namiot" ma stać przed wyjściem z lotniska, namiotu nie było i jak nie zadzwoniłeś po ich busa, to mogłeś sobie szukać. :(
To nie jest tak, że nie polecam - ale polecam "z ostrożnością".
Ja na wszelki wypadek poblokowałem tymczasowo całkowicie kartę zaraz po wynajmie, bo nie podobała mi się obsługa - ale jeśli ktoś patrzy tylko na "zewnętrzne gesty", to tego nie zauważy i będzie się upierał, że "przecież wszystko w porządku". Więc niech każdy zostanie przy swojej opinii. :D
 Profil Relacje PM off  

#814 PostWysłany: 27 Lip 2023 12:13 

srebrny
Cytuj:
Ja na wszelki wypadek poblokowałem tymczasowo całkowicie kartę zaraz po wynajmie,

A w jakim celu?
 Profil Relacje PM off  

#815 PostWysłany: 27 Lip 2023 12:24 

boots napisał(a):
Cytuj:

Żeby obciążyć za zdarzenie nieobjęte ubezpieczeniem.

Jedynie o paliwie mowa?
Bo Marbesol chwali się ofertą w wariancie ALL INCLUSIVE, zatem nie powinno być zdarzeń, które nie będą objęte ubezpieczeniem....Ale jak to było wskazane wcześniej jest nieco naciągane (np. uszkodzenia we wnętrzu).
 Profil Relacje PM off  

#816 PostWysłany: 27 Lip 2023 12:26 

srebrny
Nie, nie jedynie.
 Profil Relacje PM off  

#817 PostWysłany: 27 Lip 2023 12:47 

niebieski
Krótka piłka - AI na Kanarach, to co innego niż (niby)-AI w Marbesol.
Powinni to inaczej nazywać, no ale marketing na który łapie się duża część osób (czyli większość) robi swoje.
 Profil Relacje PM off  

#818 PostWysłany: 27 Lip 2023 14:56 

-- 27 Lip 2023 14:54 --

boots napisał(a):
Nie, nie jedynie.

Marbelsol mówi, że mają AI, co oznaczałoby, że nie ma szkód, które byłyby pokrywane przez klienta. Ale jednak wg Ciebie mogą być....Gdzie tu sens, gdzie logika?

-- 27 Lip 2023 14:56 --

sanchopan napisał(a):
Krótka piłka - AI na Kanarach, to co innego niż (niby)-AI w Marbesol.
Powinni to inaczej nazywać, no ale marketing na który łapie się duża część osób (czyli większość) robi swoje.

I pod tym się podpisuje. Aczkolwiek wg mnie nadal mają dobrą ofertę patrząc na konkurencję. Po prostu trzeba poczytać i być świadomym pewnych rzeczy.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#819 PostWysłany: 27 Lip 2023 15:28 

srebrny
Cytuj:
Marbelsol mówi, że mają AI

To tylko nazwa marketingowa, musisz dokładnie czytać zakres ubezpieczenia i wyłączenia.
Na wczasach AI też będziesz się dziwił, że jednak nie wszystko masz w cenie?
 Profil Relacje PM off  

#820 PostWysłany: 27 Lip 2023 17:47 

boots napisał(a):
Cytuj:
Marbelsol mówi, że mają AI

To tylko nazwa marketingowa, musisz dokładnie czytać zakres ubezpieczenia i wyłączenia.
Na wczasach AI też będziesz się dziwił, że jednak nie wszystko masz w cenie?

Zgadza się, wszak w każdym hotelu pomimo AI coś jest dodatkowo płatne, chociażby wybrane drinki. Ja tylko chciałbym zwrócić uwagę tym mniej uważnym, że AI w Marbelsol nie jest absolutne, więc trzeba mieć to gdzieś z tyłu głowy.
Co nie zmienia faktu, że planuje tam dokonać rezerwacji i tak :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 941 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 48  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] oraz 1 gość