Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 941 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 48  Następna
Autor Wiadomość
#741 PostWysłany: 29 Mar 2023 09:25 

niebieski
Akurat w Marbesol od jakiegoś czasu wymagają tylko i koniecznie kredytówki. I "nie da się" nic zrobić. Nic "się nie da" - nawet dla klientów stałych/starych.
Ja miałem zarezerwowane auto "na debetówkę warunkowo" - i i tak mi zmienili na "nie da się bez kredytówki".
 Profil Relacje PM off  

Warto 😍 Kolumbia z Warszawy od 2534 PLN 🔥 Dużo terminów, również na majówkę! Warto 😍 Kolumbia z Warszawy od 2534 PLN 🔥 Dużo terminów, również na majówkę!
Zimowa wycieczka do Aten za 689 PLN🏛️🇬🇷 Loty (piątek-poniedziałek) + noclegi ze śniadaniami 😍 Zimowa wycieczka do Aten za 689 PLN🏛️🇬🇷 Loty (piątek-poniedziałek) + noclegi ze śniadaniami 😍
#742 PostWysłany: 29 Mar 2023 14:15 

Zbanowany
niebieski
Kol. @dejw
Placisz 150 EUR i sie przejmujesz, ze zaplacisz na kredytowce moze z 10gr wiecej za 1 EUR niz na karcie debetowej? Czyli przeliczajac na PLN ok. 15 zl?
Rozumiem, ze 'ziarnko do ziarnka', ale czy 15 zl jest warte tego, zeby o tym myslec na kilka miesiecy przed wypozyczeniem i sie niepotrzebnie stresowac?
Uda sie zaplacic to zaplacisz debetowka z konta EUR, nie uda sie, to kredytowka i juz....
Co innego gdybys placil kilka tys. EUR to moze faktycznie byloby sie czym przejmowac zawczasu....
 Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.

#743 PostWysłany: 29 Mar 2023 14:43 

Pytanie czy nie da się zrobić płatności on line debetówką w euro, a na miejscu dać kredytówkę tylko do preautoryzacji karty lub zapłacić tylko za paliwo. Wtedy odpadają koszty przewalutowania na karcie kredytowej.
 PM off  

#744 PostWysłany: 29 Mar 2023 16:44 

flus napisał(a):
Kol. @dejw
Placisz 150 EUR i sie przejmujesz, ze zaplacisz na kredytowce moze z 10gr wiecej za 1 EUR niz na karcie debetowej? Czyli przeliczajac na PLN ok. 15 zl?
Rozumiem, ze 'ziarnko do ziarnka', ale czy 15 zl jest warte tego, zeby o tym myslec na kilka miesiecy przed wypozyczeniem i sie niepotrzebnie stresowac?
Uda sie zaplacic to zaplacisz debetowka z konta EUR, nie uda sie, to kredytowka i juz....
Co innego gdybys placil kilka tys. EUR to moze faktycznie byloby sie czym przejmowac zawczasu....

Masz rację, nie jest to specjalnie wielka kwota, więc jeśli zapłacę KK wyższy kurs oraz prowizje za przewalutowanie to wyjdzie max 30 PLN, więc nie jest to kwota, która zmieni moje życie, niemniej jeśli byłaby taka możliwość to wolałbym te pieniądze jakkolwiek inaczej spożytkować ;)

Dzięki wszystkim za pomoc.

#745 PostWysłany: 01 Kwi 2023 15:09 

Loty: 10
Kilometry: 19 860
sanchopan napisał(a):
Akurat w Marbesol od jakiegoś czasu wymagają tylko i koniecznie kredytówki. I "nie da się" nic zrobić. Nic "się nie da" - nawet dla klientów stałych/starych.
Ja miałem zarezerwowane auto "na debetówkę warunkowo" - i i tak mi zmienili na "nie da się bez kredytówki".

Ktoś w ciągu ostatnich dni/miesięcy wypożyczał samochód w Marbesol? Nie raz wypożyczałem samochody gdzie było napisane że tylko karta kredytowa, a jak przyszło do płatności to nawet nie zwracali uwagi czy to revolut czy zwykła debetówka z banku. Faktycznie tak jest, że teraz weryfikują w Marbesol i anulują mi rezerwację na miejscu jak do nich przyjdę z kartą debetową?
Jeśli nie Marbesol to co polecacie w 2023 z pełnym ubezpieczeniem, bez depo i karty kredytowej?

Dzięki za info
 Profil Relacje PM off  

#746 PostWysłany: 01 Kwi 2023 16:25 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Recordrentacar.com
Przez aplikację taniej.
 Profil Relacje PM off  

#747 PostWysłany: 01 Kwi 2023 16:34 

niebieski
Anonymous napisał(a):
Pytanie czy nie da się zrobić płatności on line debetówką w euro, a na miejscu dać kredytówkę tylko do preautoryzacji karty lub zapłacić tylko za paliwo. Wtedy odpadają koszty przewalutowania na karcie kredytowej.

@dejw

Dokładnie tak zrobiłem w styczniu. Zapłaciłem kartą w euro debetową online, a na miejscu kredytowa do preautoryzacji, wszystko elegancko!

#748 PostWysłany: 17 Kwi 2023 14:21 

niebieski
boots napisał(a):
Recordrentacar.com
Przez aplikację taniej.

Przed chwilą sprawdziłem, ceny identyczne jak na stronie. W aplikacji proponują 10% zniżki za zapisanie się do ich klubu, może dlatego miałeś zniżkę w apce? Albo skończyło się promo w apce.
Taniej wyszło mi za 4 dni w czerwcu Record Go za pośrednictwem Rentalcars.com.
 Profil Relacje PM off  

#749 PostWysłany: 17 Kwi 2023 14:57 

srebrny
Ceny trzeba sprawdzać w nocy. Nie zdarzyło mi się jeszcze nigdy, żeby przez Rentalcars były te same opcje taniej, niż w apce.
 Profil Relacje PM off  

#750 PostWysłany: 17 Kwi 2023 16:21 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
srebrny
Osobiście uważam, że lepiej odrobinę dopłacić np: do Europcars/Sixt i wziąć auto ze sprawdzonej firmy. Miałem kilka rezerwacji Goldcar i Europcar. Różnice zawsze były około 10/20%, ale nigdy nie miałem żadnego stresu przy zwrocie kaucji itd. Natomiast Goldcar szukał zawsze dziury w całym, ale wiadomo jak ta firma funkcjonuje.
 Profil Relacje PM off  

#751 PostWysłany: 17 Kwi 2023 16:25 

srebrny
Ale my rozmawiamy o Record Go.
 Profil Relacje PM off  

#752 PostWysłany: 17 Kwi 2023 17:14 

Loty: 459
Kilometry: 663 827
niebieski
RecordGo jest naprawdę super jeśli chodzi o Hiszpanię. Ostatnio właśnie w Maladze wziąłem Forda Kugę, dostałem nówkę, miał z 4 tys km przejechane, na dodatek ze względu na zmianę lotu auto oddałem 7 h po czasie planowanym (ale tego samego dnia). Nikt się nawet nie zająknął, a bałem się, że mi będą potrącać za kolejny dzień. Aha i fajną też mają opcję z fast lane, kosztuje grosze ale można oszczędzić trochę czasu przy odbiorze, bo niekiedy się zdarzają kolejki
 Profil Relacje PM off  

#753 PostWysłany: 17 Kwi 2023 18:44 

niebieski
Przepraszam, że wtrącam się w ale chciałem się podzielić swoimi odczuciami. W styczniu w Maladze auto wypożyczyłem poprzez Economy Car Rentals w firmie co zwie się Autos Aguirre Malaga. Oczywiście nazwa firmy pojawiła się dopiero po dokonaniu rezerwacji i tak dosyć nerwowo czytałem opinie o tej firmie. Ostatecznie samochód podstawili mi pod hotel (wedle mojego życzenia), zamiast Ibizy dostałem Focusa w dieslu, a cena wciąż była atrakcyjna (55 Eur za 3 dni). Auto oddawałem na lotnisku, kolesie z obsługi obeszli auto naokoło i sprawdzili paliwomierz. Czas zwrotu trwał z 30 sekund. Dostałem kwit potwierdzający zdanie i tyle. Z karty nic później nie potrącono, więc polecam.
 Profil Relacje PM off  

#754 PostWysłany: 30 Kwi 2023 19:43 

Loty: 95
Kilometry: 189 103
niebieski
Osobiście polecę Malagacar . Jestem świeżo po wypożyczeniu . Opcja All incl.
Nie wymaga karty kredytowej . Przy odbiorze tylko oddanie kluczyków,nikt samochodu nie oglądał , nawet nie sprawdzali poziomu paliwa.
 Profil Relacje PM off
radziu89 uważa post za pomocny.

#755 PostWysłany: 10 Maj 2023 10:45 

srebrny
Nie mam. I nie będę miał.
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#756 PostWysłany: 21 Maj 2023 21:59 

Szukałem odpowiedzi, ale nie mogę nigdzie znaleźć. Wg. postów z tego forum, Marbesol wymaga karty kredytowej i żadnej innej. Przy niektórych autach jest możliwość wyboru płatności online, w takim razie na jakim etapie sprawdzane jest czy karta jest kredytowa? Jeżeli płatność jest online, to nie da rady zapłacić po prostu jakąś debetówką?
 Profil Relacje PM off  

#757 PostWysłany: 21 Maj 2023 22:08 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 275 193
niebieski
Pisze jak byk i bylo walkowane

https://www.marbesol.com/en/car_rental_ ... p#infoPagoImage
 Profil Relacje PM off  

#758 PostWysłany: 21 Maj 2023 22:26 

niebieski
Dodam jeszcze, że po pobieżnej lekturze warunków mylnie nazwanych "All Inclusive" w Marbesol, widać jak na dłoni, że karta kredytowa jest im potrzebna w razie m.in. uszkodzenia (którego AI nie obejmuje): wnętrza pojazdu, zamków, katalizatora, skrzyni korbowej silnika i chłodnicy. O paru innych drobnostkach nie wspominając. Czyli - mamy AI, które jest jakby Not-All-Inclusive. :shock:

P.S. A ta skrzynia korbowa to chodzi Translatorowi o skrzynię biegów czy o coś innego?
vehicle interior, latches, engine crankcase catalyst and radiator.

Tak przy okazji - to ciekawe czy posiadane indywidualnie (np. do kart Platinum/Infinite) ubezpieczenie wkładu własnego to obejmuje? Zakładam, że tak - ale pewności nie mam...? :roll:
 Profil Relacje PM off  

#759 PostWysłany: 21 Maj 2023 23:04 

Widziałem to, jest nawet dostępny regulamin po polsku, ale założyłem, że opisuje on płatność na miejscu. Teraz tak myślę, że być może mogą przecież odrzucić płatność online w przypadku kart niekredytowych, choć pewności nie mam.

Skrzynia korbowa to po prostu skrzynia korbowa :P
 Profil Relacje PM off  

#760 PostWysłany: 21 Maj 2023 23:09 

niebieski
Może również być i tak, że mimo rezerwacji oraz płatności online - po przyjeździe nie dostaniesz auta (ani zwrotu pieniędzy), jeśli nie okażesz karty kredytowej.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 941 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 48  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości