Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 364 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 17 Mar 2023 16:19 

niebieski
1. Czy rezerwacja w Helvetic uprawnia przy statusie *G do wstępu do saloniku LH w Niemczech?
2. Czy mile do programu A3 naliczą?
 Profil Relacje PM off  

Urlop na Sycylii za 671 PLN 😍 Loty do Katanii + 4* Sheraton z widokiem na morze 🌊😎 Urlop na Sycylii za 671 PLN 😍 Loty do Katanii + 4* Sheraton z widokiem na morze 🌊😎
Weekend na Maderze za 803 PLN😲😍 Idealne godziny lotów i noc w hotelu Weekend na Maderze za 803 PLN😲😍 Idealne godziny lotów i noc w hotelu
#202 PostWysłany: 17 Mar 2023 16:28 

HON fly4free
Zakładam, że leci dla LX, więc obie odpowiedzi twierdzące.
 Profil Relacje PM off
Grzenio1970 lubi ten post.
Grzenio1970 uważa post za pomocny.

#203 PostWysłany: 20 Kwi 2023 23:46 

niebieski
Czym się różni klasa First A od First F oprócz ceny ?

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.

Ostatnio edytowany przez malawita 21 Kwi 2023 22:05, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 20 Kwi 2023 23:56 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 545 619
niebieski
Niczym dla Ciebie:
Mile statusowe to odległość X 3
Najwyższy możliwy mnożnik
Mile Premiowe zależą od ceny biletu
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#205 PostWysłany: 04 Cze 2023 23:29 

HON fly4free
Dwa segmenty europejskie, Y, oba w A220.
Kabiny mają bardzo świeży, a zarazem dość elegancki wygląd, układ jak wiadomo mniej typowy bo 2-3.
Serwis standardowy w grupie LH czyli woda + czekoladka.
W trakcie odprawy miejsca samemu wybrać się nie dało (za free) w Eco light, ale za każdym przy *A (nie SEN) przydzieliło z automatu rząd awaryjny plus blokada środkowego fotela więc narzekać nie można.
Minus za nieczynny w soboty SEN Lounge w GVA - dostępny jest tylko C Lounge dla wszystkich, ale był generalnie bardzo niewielki ruch (to pewnie podwód ograniczenia), więc nie stanowiło to dużego problemu.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#206 PostWysłany: 26 Cze 2023 18:56 
Awatar użytkownika

platynowy
Czy jest jakiś sposób na kupienie lotu w swiss (lub innej linii z grupy LH :D ) z DŁUGĄ przesiadką? strona linii niestety pokazuje przesiadki do 2 godzin - dłuższych już nie. co prawda działa niby jak wejdzie się przez skyscanner... o ile skyscanner wyświetla taką konfigurację.

A co, jeśli skyscanner tego NIE wyświetla?

np. na zasadzie (przykład lotu KRK - ZRH - BRU)

KRK - ZRH jest lot 9.30 - 11.15
potem
ZRH - BRU 16.30 - 17.45 (taką konfigurację - 5h15 min przesiadki - da się znaleźć na skyscannerze bez problemu i po kliknięciu w odnośnik ze skyscanner linia "widzi" taką konfigurację, nawet pomimo niewyświetlania się tego przy rezerwacji od samego początku na stronie)

a co jak chcę skorzystać z lotu
KRK - ZRH 9.30 - 11.15
a potem ZRH - BRU 18.15 - 19.30?

Kayak pokazuje takie połączenie (to z 7h przesiadki), ale skyscanner już nie - a po przejściu z kayaka na stronę linii pokazuje mi się wybór taki jak jest przy rezerwacji od samego początku na stronie linii (czyli już nawet nie te 5h 15 min przesiadki, a jakieś 2... :( )

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 26 Cze 2023 19:31 
Awatar użytkownika

Loty: 612
Kilometry: 958 331
niebieski
Na stronie linii użyj wyszukiwania multi-city. Wtedy będziesz miał wybór jak na poniższym przykładzie.

Załączniki:
lx1.png
lx1.png [ 59.91 KiB | Obejrzany 1649 razy ]

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off
Szymon2020 uważa post za pomocny.

#208 PostWysłany: 28 Cze 2023 15:37 
Awatar użytkownika

Na ile loty Swissem można traktować jako "inwestycję" pod zmianę rozkładu? Lecę w kwietniu 2024 na Teneryfę z Krakowa z przesiadką w Zurychu,ale chętnie poleciałbym na długi weekend majowy... Jakie macie doświadczenia w tym temacie?
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 28 Cze 2023 16:03 

Loty: 749
Kilometry: 1 296 957
srebrny
Ostatnio rok prawie czekalem na jakieś zmiany, nie było nawet o 5min. BCN-ZRH-JNB, powrót to samo
4 ludzi lubi ten post.
francuz2 uważa post za pomocny.

#210 PostWysłany: 30 Cze 2023 17:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Przy bilecie za rok prawdopodobieństwo zmiany określam na ponad 90%.
Zawsze kupuję takie bilety pod optymalizację i zawiedli mnie tylko jeden raz na kilkadziesiąt rezerwacji.
Oczywiście traktuję grupę LH łącznie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
francuz2 uważa post za pomocny.

#211 PostWysłany: 02 Lip 2023 09:44 

niebieski
Na lotnisku w Zurichu nadałem swój bagaż podręczny (taryfa eco light), co zresztą proponują linie grupy LH wysyłając wcześniej emaile. Wielkie moje zaskoczenie w trakcie boardingu bo pracownik przy wyjściu kazał mi zapłacić za ten bagaż 60 CHF, bo mam taryfe eco light. Nie pomogły wyjaśnienia, że to walizka podręczna i, że pracownik przy stanowisku odprawy przyjął ten bagaż bezproblemowo. Pracownik mi mówi, że tamten uprzedzał mnie, że będę musiał zapłacić przed boardingiem, co oczywiście nie miało miejsca bo przecież zabrałbym ze sobą walizkę. Nawet status SEN nie pomógł. Gościu stanowczo i dość nie zbyt miło zagroził, że nie wpuści mnie do samolotu jeśli nie zapłacę. No coż myśle, że lepiej zapłacić polecieć. A tymczasem system do płatności się zablokował i ostatecznie nie zapłaciłem. Sytuacja dla mnie mało przyjemna i zaskakująca. To tak ku przestrodze.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#212 PostWysłany: 02 Lip 2023 10:20 

srebrny
To co proponuje LH nie obowiązuje w Swiss.
Nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby LX wysyłało wcześniej maile z informacją/prośbą o nadanie podręcznego do luku, a LH praktycznie zawsze coś takiego wysyła przed lotem.
Poza tym darmowe nadanie bagazu dla SEN chyba też obowiązuje tylko w LH, ale już nie w LX.
Wiem, ta sama grupa i linie mocno zintegrowane, ale jednak różnią się nie tylko czekoladkami, ale i kwestią podejścia do bagaży.
 Profil Relacje PM off
lluukk uważa post za pomocny.

#213 PostWysłany: 02 Lip 2023 10:33 

Loty: 457
Kilometry: 663 069
niebieski
No ale same czekoladki w LX lepsze od tych w LH 🙂. Dzięki za ostrzeżenie
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 02 Lip 2023 10:57 

HON fly4free
Zgoda, tylko, że po pierwsze jeśli ktoś bukuje LX na numerach LH i dostaje od LH takiego maila zachęcającego do nadania za free bagażu podręcznego na ten rejs "bo jest pełny" to IMO jest to wiążące w razie takiego sporu jak ww. Po drugie agent przy odprawie nie powinien przyjmować bagażu do luku bez opłaty skoro ta usługa zdaniem przewoźnika nie jest darmowa (biorąc pod uwagę taryfę). Jeśli przyjmuje i nie wystawia za to rachunku to dla mnie jest to równoznaczne z tym, że dzieje się to za darmo.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#215 PostWysłany: 02 Lip 2023 11:05 
Awatar użytkownika

Loty: 710
Kilometry: 1 148 381
srebrny
@marek2011
Niby prawda, ale jestem przekonany, że gdyby zapłacił za ten bagaż, żadną reklamacją później nic by nie wskórał. LH odsyłałaby do LX a LX przecież maila nie wysłał...
To w ogóle jest linia legacy czy taki lowcost z trochę wyższej półki?
 Profil Relacje PM off
mikapi22 lubi ten post.

#216 PostWysłany: 02 Lip 2023 11:20 

niebieski
znam zasady bagażowe, ale fakt że agent przyjął ten bagaż (możliwe, że popełnił błąd) linia lotnicza typu LX powinna to wziąć na klatę i już w trakcie podróży nie czepiać się klienta, a tym bardziej posiadającego status SEN. Ostatecznie bagaż nie doleciał 😅 utknął na następnym lotnislu
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#217 PostWysłany: 02 Lip 2023 11:25 

srebrny
@sko1czek

To była linia legacy, a teraz to niestety nie jest nawet lowcost z wyższej półki.

LX padło na twarz ostatni w zakresie jakości usług, sytuacja w której agent bierze walizkę, a potem pod gate żądają opłaty 60CHF od klienta, który ma SEN - przecież to śmiech.
Ostatnio pisałem w tym wątku, że pierwszy raz mi się zdarzyło w linii legacy "ręczne" ważenie walizek pod gate, niezależnie od rozmiaru - chyba bardzo excel się w LX nie spina ostatnimi czasy ;)
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#218 PostWysłany: 02 Lip 2023 11:28 

niebieski
Co się działo w sytuacji przekroczenia wagi? Nadanie do łuku, czy dopłaty jak w Rajane lub innym gulaszu?
 Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 02 Lip 2023 12:46 

srebrny
Niestety nie wiem, bo wszyscy już byli na to ważenie przygotowani i nikt przy mnie wagi nie przekroczył, natomiast można się spodziewać, że bagaż do luku za wyżej wymienione tutaj 60 CHF ;)
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 02 Lip 2023 22:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Moim zdaniem cała ta dziwna akcja to nieporozumienie.
Nadawałem w takich mieszanych lotach walizkę do luku kilkukrotnie, i zawsze była to opcja bezpłatna na zasadzie dobrowolności.
Ja bym zapłacił i później złożył reklamację z wyjaśnieniem.
Nie lubię się wykłócać na lotnisku bo rzadko efekt jest pozytywny a jak ktoś uzna, że jesteś zbytnio pobudzony to jeszcze nie polecisz.

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 02 Lip 2023 23:19, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 364 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości