Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 07 Maj 2019 23:38 
Awatar użytkownika

srebrny
W ciemno polecam :)

jowa31 napisał(a):
Właśnie wróciłam z Armenii. Lokalne 1 dniowe wycieczki z Erywania do Khor Virap, Gerhard i Garni z miejscowym taksiarzem (mówi po rosyjsku) za 4 osoby dorosłe + dziecko (13 lat) płaciliśmy 22.000 (ok.175zł). Facet zna historię, zatrzymuje się w ciekawych miejscach, także na żądanie, na koniec zawiózł nas w Erywaniu do taniej i fajnej knajpy - Kaukaz. Cała wycieczka trwała od 10.00 do 19.00.
Następnie jechaliśmy z nim nad j. Sevan autostradą, a powrót inną, okrężną drogą. Pokazał nam miejscowe klasztory, których nie ma w przewodnikach. M.in. w Megragzor monastyr Asvacacin z XII wieku i wiele innych, także wody źródlane i inne. W jednej z miejscowości, gdzie monastyr był zamkniety ściągnął kobietę, aby otworzyła drzwi. Wyjechalismy o 10.00, a powrót 20.30. Zapłaciliśmy 23.000 (ok.183 zł).
Oprócz Wołgi -36 lat ma jeepa i inny osobowy, cena zależy od auta i umowy. Może zorganizowac kilkudniowe wycieczki do wybranego miejsca. Naprawdę świetny "opowiadacz", polecam
Kierowca ma na imię Kamo. Telefon +37 491815003, Kamo-nazaryan@mail.ru

Weekendowe polowanie na zorzę🌌🌠❄️ Wycieczka na Islandię za 779 PLN 😍✈️🛌 Weekendowe polowanie na zorzę🌌🌠❄️ Wycieczka na Islandię za 779 PLN 😍✈️🛌
Indie w supercenie 🔥🌶 Loty z bagażem do Mumbaju od 1473 PLN ✈️ Indie w supercenie 🔥🌶 Loty z bagażem do Mumbaju od 1473 PLN ✈️
#22 PostWysłany: 10 Lut 2023 16:54 

Loty: 27
Kilometry: 49 997
niebieski
Ostatni post sprzed prawie 4 lat, więc zapytam:

ktoś korzystał w ostatnim czasie z usług jakiegoś lokalnego taksówkarza i mógłby polecić? Będę w Erywaniu kilka dni i chciałbym objechać to, co najważniejsze w okolicy (Norawank, Geghard, Garni, Chor Wirap).
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 17 Lut 2023 09:18 

To ja sobie pozwolę zapytać (w innym wątku cisza) czy ktoś ma do polecenia lokalną wypożyczalnie? Jakieś info co do cen? :roll:
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 05 Mar 2023 22:00 

Polecam sprawdzonego kierowcę Opla Zafiry, który jeździ zarówno lokalnie jak i po całym kraju.
Po negocjacjach ma dobre ceny i jest do dyspozycji na każdy telefon. Kontakt przez WhatAppa - VAROSH +374 55 038153
Rynkowa cena z lotniska do dowolnego hotelu w Erewaniu to 4.000 AMD czyli nie całe 10 EUR i za mniej nie pojadą.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 05 Mar 2023 23:43 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
Z aplikacją gg taxi przejazd z lotniska na główny plac około 2600-2800 AMD, na lotnisko 1600.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 21 Maj 2023 12:48 
Awatar użytkownika

srebrny
To ja chciałbym polecić Giorgiego, który jest z pochodzeniem Gruzinem i Ormianinem, ale płynnie mówi w języku polskim i od wielu lat obwozi ludzi po kraju. Młody gość, 87 rocznik.
Prowadzi auto bardzo dobrze, a na dodatek ma sedana Hyundai w normalnym standardzie, z zapinanymi pasami i wygodnymi siedzeniami, więc nie jedziesz przez pół Armenii jakimś gruchotem, gdzie modlisz się, żeby się nie zepsuło. Auto czyściutkie, zero brzydkich zapachów - braliśmy lokalne taksówki i standard aut jakbym się cofnął w Polsce do lat 90. Kierowcy palili w środku, pasy się nie zapinały, jeździli szybko, bez kierunkowskazów :D Przy krótkim odcinku to nie robili problemu, ale jak masz spędzić 8h w aucie, to zaczyna to stanowić problem.

Sporym plusem jest język polski i to, że Giorgi trochę po Armenii pojeździł - zabrał nas do kilku lokalnych knajpek, do których nigdy byśmy nie trafili, gdybyśmy nie byli z kimś, kto jest lokalsem. Pomógł też ułożyć plan na Armenię, żeby to miało ręce i nogi.

Nie jest na pewno najtańszy, ale w mojej opinii warto było dopłacić, bo odeszły wszystkie obawy w sprawie wyjazdu itd. (czyli kultura kierowcy, standard auta, standard jazy, komunikacja, zero spóźnień itd.).

Zostawiam namiary - przy kontakcie możecie się powołać na Fly4Free, powinniście dostać trochę lepszą cenę niż z ulicy.
Numer whatsappa: +374 93 558612
Grupa Giorgiego na FB (prowadzi usługi z bratem, który mieszka na stałe w Gruzji): Feel Georgia - podróże po Gruzji i Armenii link do fanpage'a.
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#27 PostWysłany: 31 Maj 2023 10:21 

lukket napisał(a):
Z aplikacją gg taxi przejazd z lotniska na główny plac około 2600-2800 AMD, na lotnisko 1600.

Yandex Go o wiele częściej wychodzi taniej - tam/powrót w okolice Kaskad cena to 1600 AMD, a gdy jest zwiększony ruch to podbija do 1700 AMD.

W przeciwieństwie do app-taxi w Polsce, w Armenii Yandex Go działa nawet w mniejszych miejscowościach, więc można pojechać za śmiesznie małe pieniądze.

#28 PostWysłany: 14 Cze 2023 15:00 

Loty: 960
Kilometry: 1 495 798
niebieski
Ma ktoś może jakiś aktualny namiar do sprawdzonego kierowcy/taksówkarza, który byłby chętny trzy dni pojeździć we wskazane miejsca. Wycieczki zaproponowane przez hotel są dla mnie za drogie, na marszrutki za mało czasu, rozważam wypożyczenie auta ale wolałbym lokalnego kierowcę.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 14 Cze 2023 20:40 

niebieski
Mój plan na trzy/cztery dni:
1. Erevan - Echmiatsin - Zvartnoc - Amberd - Qari Lake - Erevan
2. Erevan - Tsaghkadzor - Sevanawank - Noratus cementery - Erevan
3. Erevan - Garni - Arch of Charents - Geghard - (Azad dolina?) - Khor Virap - Erevan
4. tylko Erewań na piechotę.
Giorgi wycenił wycieczki na 300 $ (to będzie gdzieś tak około 115.000 dram). Auto z wypożyczalni kosztowałoby mnie do 1000 zł plus paliwo.
Więc chyba dobra ta jego cena? Jak myślicie?

Ostatnio edytowany przez DMW 14 Cze 2023 20:54, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 14 Cze 2023 20:46 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

To ponad 500 km, więć dla mnie cena całkiem ok. Wiadomo można to zbić na miejścu ale jak masz polecanego i do tego z nowym/dobrym autem to uważam ze dobra.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#31 PostWysłany: 02 Lip 2023 21:23 

Właśnie wszedłem przed chwilą do domu po mega udanym zwiedzaniu Armenii z Giorgim.:)

Jeździliśmy z nim 4 dni, zawsze punktualnie, wszędzie wg naszych potrzeb, bez pośpiechu.
Zapytał ile mamy dni na zwiedzanie i ułożył naszym zdaniem bardzo ciekawie program zwiedzania, szczegoły dogadaliśmy przed wyjazdem przez WhatsApp.

To nasz program:
Dzień 0: Przyjazd pociągiem nocnym z Tbilisi, zwiedzanie na własną rękę miasta (poniedziałek)

Dzień 1: Erewań - Khor Virap - Norawank - Areni - Wodospad Shaki - Zorac Kater - Tatev - Goris (nocleg zorganizowany przez niego w hotelu z dorym jedzeniem) (ok.300 km, przewyższenie +4400m/-4300m )
https://tiny.pl/ctmfh

Dzień 2: Goris - Chyndzoresk - Selim karavan sarai - Hayravank - Noratus - Sevanavank - Erewań ( 340 km, +4200m/-4300m)
https://tiny.pl/ctmfq
Dzień 3: Erewań - Garni - Symfony Stones wąwóz - Geghard - Erewań muzeum Genocide (w poniedziałek było nieczynne) (+1540/-1700),
https://tiny.pl/ctmfm

Dzień 4: Erewań - Zwartnost - Echmiadzin - Saint Hrispine - Saghosavank - Alfabet ormiański - Karli lich (ponad 2 godziny mini trekking pod stok Aragac) - Amberd - Erewań (196 km, +-3725)
https://tiny.pl/ctmft
Cała trasa to około 920 km , +-14 000 m przewyższenia :)

W trakcie trasy przydrożne morele, czereśnie , źródełka z zimna wodą, świeżo pieczone lawasze, przy tym komfortowo, bezpiecznie, z ormiańska muzyką dla klimatu i bez myślenia gdzie bezpiecznie i za ile zaparkować i którędy dojechać co pozwoliło nam czas przeznaczyć na zwiedzanie/podziwanie i zdjęcia :)

Zamiast skupiać się na prowadzeniu samochodu mogłem "chłonąć" cały czas piękne krajobrazy a i nie myśleć o tym że nie można się zdrzemnąć ;)
Zdecydowanie po tych czterech dniach mogę stwierdzić że to była najlepsza decyzja co do wyboru opcji transportu podczas zwiedzania Armenii.
Na pewno marszrutkami wyszło by znacznie taniej i znacznie mniej komfortowo, i też zapewne nie widzielibyśmy aż tyle, a że byliśmy w 3 osoby to wycieczki grupowe już takiej różnicy w cenie nie robiły, bo tam liczą za osobę :(

Wynajęcie samochodu z pełnym ubezpieczeniem w sensownym stanie i wieku to nie jest też mały koszt (około 300 PLN za dzień) a do tego jeszcze paliwo (1000km po górach, cena 420/440 AMD za 95Pb) około 450 PLN - oczywiście jest to tańsza opcja niż samochód z kierowcą - ale spokój ducha i zimne piwno/wino bo drodze bywają bezcenne na wakacjach w upalnie dni i z cudownymi widokami :)
Nie chce tu podawać konkretnej ceny - najlepiej po prostu zapytać o nią bezpośrednio Giorgiego przez WhatApp +374 93 558 612 lub jego brata Davida (on organizuje wycieczki po Gruzji, +995 558 18 60 37

Jeśli macie jakieś pytania dotyczące czy Giorgia czy też Armenii chętnie odpowiem :)

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 02 Lip 2023 22:14, edytowano w sumie 1 raz
skrócenie linków
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
siuja uważa post za pomocny.

#32 PostWysłany: 09 Lip 2023 19:53 

niebieski
@BB108 dzięki wielkie za polecenie Giorgiego!
Baaardzo sympatyczny facet, kulturalny i taktowny. Autko w porządku, miło się podróżowało. Dużym plusem jest dobra znajomość polskiego. Zarówno Giorgi jak i jego brat Dawid obwożą również po Gruzji. Cena jest skalkulowana w zależności od przejechanych kilometrów, nam wyszło około 100 $ za dzień + napiwek bo naprawdę się należało.
BB108 napisał(a):
To ja chciałbym polecić Giorgiego, który jest z pochodzeniem Gruzinem i Ormianinem, ale płynnie mówi w języku polskim i od wielu lat obwozi ludzi po kraju. Młody gość, 87 rocznik.
Prowadzi auto bardzo dobrze, a na dodatek ma sedana Hyundai w normalnym standardzie, z zapinanymi pasami i wygodnymi siedzeniami, więc nie jedziesz przez pół Armenii jakimś gruchotem, gdzie modlisz się, żeby się nie zepsuło. Auto czyściutkie,@BB

Sporym plusem jest język polski i to, że Giorgi trochę po Armenii pojeździł - zabrał nas do kilku lokalnych knajpek, do których nigdy byśmy nie trafili, gdybyśmy nie byli z kimś, kto jest lokalsem. Pomógł też ułożyć plan na Armenię, żeby to miało ręce i nogi.

Nie jest na pewno najtańszy, ale w mojej opinii warto było dopłacić, bo odeszły wszystkie obawy w sprawie wyjazdu itd. (czyli kultura kierowcy, standard auta, standard jazy, komunikacja, zero spóźnień itd.).

Zostawiam namiary - przy kontakcie możecie się powołać na Fly4Free, powinniście dostać trochę lepszą cenę niż z ulicy.
Numer whatsappa: +374 93 558612
Grupa Giorgiego na FB (prowadzi usługi z bratem, który mieszka na stałe w Gruzji): Feel Georgia - podróże po Gruzji i Armenii link do fanpage'a.
 Profil Relacje PM off
wtak uważa post za pomocny.

#33 PostWysłany: 09 Lip 2023 20:45 
Awatar użytkownika

srebrny
No dobra, ale czemu nie podajecie Panowie kosztu?

#34 PostWysłany: 09 Lip 2023 22:41 
Awatar użytkownika

srebrny
@wtak
No przecież @DMW podał koszt:
DMW napisał(a):
nam wyszło około 100 $ za dzień + napiwek bo naprawdę się należało.

Koszt jest skalkulowany w zależności od trasy, dlatego bez jej podania wszelkie dywagacje dotyczące kosztu nie mają najmniejszego sensu.
Ja robiłem taką trasę:
1 dzień: Yerevan - Tatev - Khendzoresk - Goris - Noravank - Khor Virap - Yerevan
2 dzień: Yerevan - Tosiki Pos - Sevanavank - Jezioro Sevan - Yerevan
3 dzień: Yerevan - Geghard - Simponia kameni - Garni - Zvartnoc - Amberd - Saghmosavank - Yerevan

W sam pierwszy dzień wyszło ponad 600 km, wyjechaliśmy z hotelu o 9:00, a wróciliśmy koło 21:30. Za całość zapłaciliśmy 550 USD - paradoksalnie, pisałem do 3-4 taksówkarzy podanych w tym wątku, praktycznie każdy za tą trasę policzył sobie 600 USD (jeden, jak mu podziękowałem i napisałem, że znalazłem inną opcję, to napisał, że zrobi to za 500 USD - na zdjęciu na whatsapie wyglądał jak stereotypowy kaukaski mafioso :D ).
Dlatego podawałem info, że Giorgi nie będzie najtańszy. Czy da się znaleźć kogoś taniej? Oczywiście, że tak. Najtaniej to byłoby autostopem, ale to indywidualny wybór każdego w jaki sposób chce podróżować. Dla mnie wszystkie czynniki, które wymieniałem powyżej, są wystarczające żeby być zadowolonym i gdybym miał wracać do Armenii, to ponownie bym wybrał tego samego kierowcę i ten sam sposób zwiedzenia Armenii (klasyczne FOMO, gdzie pakuję maksymalnie dużo rzeczy w minimalną ilość czasu).
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#35 PostWysłany: 05 Maj 2024 12:04 
Awatar użytkownika

srebrny
BB108 napisał(a):
Prowadzi auto bardzo dobrze, a na dodatek ma sedana Hyundai w normalnym standardzie, z zapinanymi pasami i wygodnymi siedzeniami, więc nie jedziesz przez pół Armenii jakimś gruchotem, gdzie modlisz się, żeby się nie zepsuło. Auto czyściutkie, zero brzydkich zapachów - braliśmy lokalne taksówki i standard aut jakbym się cofnął w Polsce do lat 90.

Dostałem prośbę od Giorgiego w sprawie aktualizacji wpisu - zmienił auto na minivana 7 osobowego, więc w tym momencie jest w stanie obsługiwać większe grupy turystów albo rodziny z dziećmi.
I prosił o pozdrowienie forumowiczów, bo trochę osób z jego usług skorzystało na przestrzeni ostatniego roku :D
2 ludzi lubi ten post.

#36 PostWysłany: 10 Maj 2024 09:30 
Awatar użytkownika

Loty: 316
Kilometry: 632 595
niebieski
Dzięki poleceniom z forum również skorzystałem z usług Giorgiego i podpisuję się pod wszystkimi pozytywnymi opiniami :) Giorgi to świetny człowiek, bardzo pomocny, sympatyczny, dobrze mówi po polsku, można z nim ciekawie pogadać, kilometry szybko mijają :) Do tego dobry kierowca. Auto rzeczywiście ma bardzo wygodne, duży 7 osobowy japoński van, dobrze utrzymany w środku. Wie gdzie się zatrzymać na dobre żarcie i z jakiego miejsca wyjdą najlepsze zdjęcia ;) W 4 dni zrobiliśmy bardzo podobną trasę jak opisywał @marsew , plus nocne transfery z i na lotnisko. Bardzo polecam zwiedzanie Armenii z Giorgim :)
2 ludzi lubi ten post.

#37 PostWysłany: 28 Maj 2024 15:18 

Witam. Wczoraj (27 maja) wróciliśmy z Armenii. Bardzo, ale to bardzo polecamy Giorgiego, o którym dowiedziałem się z tego Forum. Wszystko odbyło się jak należy. Giorgi (w Gruzji mówia do niego też "Gio") odebrał nas nad ranem z lotniska, potem było 6 dni zwiedzania z nim w roli pilota/kierowcy/przewodnika, a na koniec znów nad ranem odwiózł nas na lotnisko. O kwocie jaką zapłaciliśmy nie będę pisał, w każdym razie nie jest wysoka, no i zależy od planu wycieczki. My poprosiliśmy Giorgiego o ułożenie planu, w czym całkowicie zdaliśmy się na niego. Giorgi jest przesympatycznym facetem, mieszka w Armenii, ma obywatelstwo gruzińskie, obwozi turystów po obu krajach. Płynnie mówi po polsku (samouk), gruzińsku, oczywiście ormiańsku, rosyjsku i angielsku. Skończył studia artystyczne, był barmanem i ratownikiem górskim. Robi witraże okienne, jak i lampy w tej technice. Jest niezwykle punktualny :!: , co bardzo nam się podobało i zmuszało też nas do pilnowania godziny :P . Duży van Honda zabiera na pokład 7 osób nie licząc kierowcy. Auto ma swoje lata, ale jest komfortowe, wyposażone w klimę. Na dachu box bagażowy. Może w przyszłym roku wybierzemy się z Giorgim do Gruzji-już raz bylismy, ale trochę krótko. Gorąco zachęcam do podróży z Giorgim. Nie pożałujecie :D .
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#38 PostWysłany: 03 Wrz 2024 22:04 

niebieski
Kilka dni temu wróciłem z Armenii i chciałem również polecić Giorgiego.
Napisałem do Niego na Whatsupie dosłownie jeden dzień przed moim przyjazdem i akurat miał czas i spędziłem z Nim 2 dni.
Pierwszy dzień to Garni + wąwóz koło Garni, Gerhard i jezioro Sewan z Sevanawank.
Dużo opowiadał o historii Armenii, Gruzji i oglądanych przez nas miejsc.
Naprawdę mówi po polsku :)
Drugi dzień to wyjazd z samego rana do Chor Virap oczywiście z widokiem na Arrat a potem bazar w Erywaniu.
Pierwszy dzień to wyjazd o 9:30 rano a powrót po 18stej.
Drugi dzień to wyjazd o 9:00 z Erywania i powrót około 13:00.
Jak ktoś będzie ciekawy kosztów napiszę na PW.
Z tego co opowiadał Giorgi to jeździ po Armenii i po Gruzji.
Ja jeszcze raz mogę polecić.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 26 Wrz 2024 11:02 

Loty: 67
Kilometry: 114 649
W terminie, w którym będę w Armenii niestety Giorgio nie ma czasu. Polecił mi swojego kolegę i za trasę Chor Wirap, Norawank i Goris (nocleg),Tatev, Selim Pass i Sewan (my zostajemy, kierowca wraca sam do Erywania) czyli 2 dni zaproponował stawkę 260€ (opłata swojego noclegu po stronie kierowcy). Uważacie, że to dobra stawka? Na plus odbiór z lotniska.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Armenia taksy lokalne
#40 PostWysłany: 26 Wrz 2024 13:01 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
Dla porównania, za półdniową wycieczkę khor virap, Garni, Geghard taksówkarz z ulicy bez umawiania wziął w zeszłym tygodniu 50€.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości