Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wejścia do saloników w ramach PP są rozliczane wg. roku kalendarzowego

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1138 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 57  Następna
Autor Wiadomość
#781 PostWysłany: 22 Mar 2023 21:28 

platynowy
Nic się nie zmieniło i OD POCZĄTKU w Santanderze otrzymuje się fizyczną kartę priority pass.
 Profil Relacje PM off
Adrian.jg lubi ten post.

Teneryfa z wyżywieniem za 1979 PLN 🌤️⛰️🏖️ Leć na zasłużony odpoczynek Teneryfa z wyżywieniem za 1979 PLN 🌤️⛰️🏖️ Leć na zasłużony odpoczynek
Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸 Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸
#782 PostWysłany: 22 Mar 2023 21:48 

złoty
Adrian.jg napisał(a):
Taki mały update. Dostałem dziś kartę. Przyszła DHL nie pocztą.

Jedno mnie zaskoczyło. Osobna karta PP z numerem i datą ważności :shock:

Czytając tu wcześniej posty w tym wątku ludzie pisali o pokazywaniu karty kredytowej
i na jej podstawie wchodzili do saloników.

Coś się zmieniło czy to normalne, że przysyłali też osobną PP?

Pokazuje się karty pokładowe, pokładowe a nie KK. I otrzymane karty PP.
8-)
 Profil Relacje PM off  

#783 PostWysłany: 23 Mar 2023 14:46 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 199 226
niebieski
Drodzy, jeszcze jedno pytanie. Studiuje OWU ub. podróżnego. Jak to jest ze spełnianiem tych warunków aktywacji w przypadku np. wykupienia noclegu.

"Ochrona ubezpieczeniowa jest świadczona przez 24 godziny na dobę przez pierwsze 60 dni trwania
Podróży zagranicznej Ubezpieczonego."

Z powyższego rozumiem, że zakup np. 1 noclegu na 1 noc aktywuje ubezpieczenie na cały jeden wyjazd trwający nawet załóżmy 10 nocy?

I co z kolejnymi podróżami, trzeba ponownie aktywować np. noclegiem, paliwem, czy biletem na podróż?
 Profil Relacje PM off  

#784 PostWysłany: 23 Mar 2023 14:47 

platynowy
Tak, tak.
 Profil Relacje PM off
Adrian.jg lubi ten post.

#785 PostWysłany: 01 Kwi 2023 09:14 

niebieski
Mam PP Visy Infinite i tam koniec numeru koresponduje z końcem nr karty kredytowej. Teraz dostałem PP z Sanatandera do Visy Platinium i tu zadnej zaleznosci nie widzę... To normalne?
 Profil Relacje PM off  

#786 PostWysłany: 01 Kwi 2023 09:15 
Awatar użytkownika

Loty: 342
Kilometry: 430 363
srebrny
@digger
Ale dostałeś samą nową PP?
Bo swego czasu wymieniali wszystkim bo nie działał w nich pasek magnetyczny i obsługa w saloniku ręcznie musiał wpisywać dane karty.
 Profil Relacje PM off  

#787 PostWysłany: 01 Kwi 2023 10:24 

niebieski
@Martinuss

Nie, razem z kartą - dopiero zaczynam i stad moje wątpliwości.
 Profil Relacje PM off  

#788 PostWysłany: 03 Kwi 2023 10:52 

Za miesiąc, wylatuje z polski za granicę, nocleg, przelot zapłacone..

Jest jakiś inny sposób poza wypożyczeniem auta i kombinowaniem z rezerwacją na jeden dzień lub odwoływaniem , by aktywować ubezpieczenie na KK Platinium?
 Profil Relacje PM off  

#789 PostWysłany: 05 Maj 2023 13:48 

platynowy
Sposób na uzyskanie karty był już opisywany, ale podrzucam wraz z datami jak wyglądało to w moim przypadku:
- 22 marca otwieram konto za zero.
- od 22 marca do 30 kwietnia robię pięć przelewów (2k, 3k, 3k, 4k, 10k) oraz płacę w sklepie (drobne kwoty, zakupy w dyskontach).
- pod koniec kwietnia platyna pokazuje się w kartach, ale nie można aplikować przez aplikację.
- 1 maja można aplikować, cały proces trwa 2 minuty, karta przyznana.
- dzisiaj kurier DHL przyjeżdża z kartą.

Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#790 PostWysłany: 12 Maj 2023 11:55 

srebrny
Można też podejść do oddziału drugiego dnia po założeniu konta, 6 wyciągów z wynagrodzeniem i od ręki sprawdzają zdolność + wnioskują o kartę.
 Profil Relacje PM off  

#791 PostWysłany: 23 Maj 2023 18:53 
Awatar użytkownika

Loty: 221
Kilometry: 533 413
niebieski
Czy miał ktoś podobny przypadek? W marcu podróżowaliśmy z dziećmi i skorzystaliśmy dwa razy z lounge w Dubaju (Marhaba Lounge). Przy pierwszym wejściu Pani z obsługi uparła się, że musi zarejestrować syna który ma 1 rok (w regulaminie tego lounge dzieci <2 roku wchodzą za free) i to priority pass potwierdzi czy jego wejście będzie płatne czy bezpłatne. Przy kolejnym wejściu inna pani powiedziała, że dzieci do 2 roku w ogóle nie rejestrują. W banku Santander potwierdzili, że wejście syna zostało zarejestrowane i liczy się jako jedno z 4 bezpłatnych wejść i oni nie mają wpływu na ilość zarejestrowanych osób. Reklamacje próbują zbyć. Czy ktoś miał podobną sytuację? Z kim ewentualnie się kontaktowaliście?

#792 PostWysłany: 23 Maj 2023 19:24 

złoty
Skoro nie przekonałeś pani "że w regulaminie tego lounge dzieci <2 roku wchodzą za free" i potwierdziłeś wejście gościa to teraz po takim czasie zapomnij o sprawie.
Nauczka na przyszłość.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#793 PostWysłany: 24 Maj 2023 17:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Próbowałem ja przekonać pokazując stronę Priority Pass. To była rozmowa z serii albo rejestruje Pana i dziecko albo nie wchodzicie. Natomiast wprowadziła mnie w błąd bo stwierdziła ze wpisuje datę urodzenia i Priority Pass potraktuje wejście dziecka jako darmowe.

#794 PostWysłany: 24 Maj 2023 17:31 

srebrny
Priority Pass nie określa, czy wejścia są darmowe czy nie. To leży wyłącznie w gestii saloniku, przecież niektóre wpuszczają za darmo nawet dzieci do 12tego roku życia.
Tak jak napisał @dg72 to nauczka na przyszłość i sprawdzanie co się podpisuje, bo jak już gość zostanie zarejestrowany, to bardzo ciężko będzie to odkręcić, zwłaszcza w przypadku PP wydanych przez banki.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#795 PostWysłany: 24 Maj 2023 17:40 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

A dostałeś potwierdzenie ze wejście jest jako dziecko, w formie paragonu/papieru? Czy tylko umownie?
Bo jak to drugie, no cóż, na 99% przepadło Ci wejście. Bo wtedy byśmy brali kumpli jako 2-3 osobę i potem pisali do banku ze to nasze dzieci do 1-2 roku życia.
 Profil Relacje PM off
sranda lubi ten post.

#796 PostWysłany: 24 Maj 2023 18:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Mam potwierdzenie w postaci pieczątek na biletach z napisem wejście do Lounge - podane dane saloniku oraz data. Mój bilet jako dorosłego i dziecka z napisem infant.
Zawsze jak wchodzę to dokładnie weryfikuje co podpisuje. Kobieta z obsługi po prostu mnie wprowadziła w błąd (twierdziła ze takie są zasady i bez tego mnie wpuści). Cóż złoże jeszcze raz reklamacje w banku.

#797 PostWysłany: 24 Maj 2023 20:23 
Awatar użytkownika

srebrny
@aarongeru Kiedyś miałem problemy ze swoją PP w Santander (była uważana za nieopłaconą przez czytniki). W procesie rozpatrywania reklamacji okazało się, że bank ma bardzo niewielki wpływ na PP i najprostsze co mogą zrobić to wydać nową kartę PP z zupełnie innym numerem. Stąd spodziewam się, że pozytywne rozpatrzenie tej reklamacji może być kłopotliwe dla banku z powodu trudności technicznych i mogą być niechętni do tego. Piszę to mając ogólnie bardzo dobre doświadczenia z Santanderem, bo uwzględnili mi już pozytywnie reklamacje dotyczące ich bankowości.
 Profil Relacje PM off
aarongeru lubi ten post.

#798 PostWysłany: 24 Maj 2023 21:27 

niebieski
Ale dlaczego chcesz reklamować w banku? Reklamacja powinna być złożona w saloniku.
Przecież zasady wejścia z infantem to regulacje saloniku więc powinna wskazać punk w ich własnym regulaminie.
Priority pass nie daje wejścia z infantem za darmo (tym bardziej bank - nie ma zapisów dot infanta w regulaminie) bo tego się po prostu nie rejestruje na karcie pp.
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#799 PostWysłany: 24 Maj 2023 22:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Kothson napisał(a):
Sposób na uzyskanie karty był już opisywany, ale podrzucam wraz z datami jak wyglądało to w moim przypadku:
- 22 marca otwieram konto za zero.
- od 22 marca do 30 kwietnia robię pięć przelewów (2k, 3k, 3k, 4k, 10k) oraz płacę w sklepie (drobne kwoty, zakupy w dyskontach).
- pod koniec kwietnia platyna pokazuje się w kartach, ale nie można aplikować przez aplikację.
- 1 maja można aplikować, cały proces trwa 2 minuty, karta przyznana.
- dzisiaj kurier DHL przyjeżdża z kartą.

Image

mowisz ze nie mozna aplikowac przez aplikacje, czyli trzeba osobiscie czy mozna jakos online przez strone?

chcialbym o nia zlozyc, ale mozliwe ze we wrzesniu nie bede juz w Polsce, a jak cos to zlozylbym online i ktos z Polski by mi doslal za granice.
 Profil Relacje PM off  

#800 PostWysłany: 29 Maj 2023 12:47 

@fortuna: Masz cztery możliwości złożenia wniosku - apka, internet, infolinia i oddział. Teoretycznie jeśli masz wystawioną przez bank ofertę kredytową bez szczegółowej weryfikacji dochodu to powinieneś mieć możliwość złożenia wniosku online (apka i internet). Z infolinią różnie bywa, bo wniosek możesz złożyć zawsze, ale jak będzie potrzebna weryfikacja dochodu to wtedy musisz pofatygować się do oddziału osobiście.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1138 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 57  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości