Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 81 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 03 Mar 2023 12:50 
Awatar użytkownika

srebrny
Możliwe, że już nie mogą na to liczyć (info ze stycznia/lutego). Poza tym to były kredki z tego co pamiętam :lol: Dla mnie cena ma podstawowe znaczenie. Ale pamiętam jeszcze czasy kiedy LH rozdawała fajne rzeczy, w zależności od wieku to np. był zestaw w którym była koszulka na long-haulu. Linie typu QR czy TK do dzisiaj zdarzają się dawać fajne upominki. Generalnie miał to być przykład gdzie na serii różnych szczegółów rzeczy można prześledzić sobie jak LH wdraża różne programy oszczędnościowe. Tego jeszcze tak nie widać w liniach typu TK czy SQ. Uboższe śniadanie, brak kredek :lol: , zniechęcanie pasażerów do sięgania po swoje prawa w przypadku zakłócen w podrózy = $$$ w czyimś excelu w skali roku.
 Profil Relacje PM off  

Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN
Neapol na przedłużony weekend za 679 PLN 🏛️🍕 Loty + hotel ze śniadaniami ☕🥐 Neapol na przedłużony weekend za 679 PLN 🏛️🍕 Loty + hotel ze śniadaniami ☕🥐
#22 PostWysłany: 03 Mar 2023 12:53 

Loty: 160
Kilometry: 345 326
HON fly4free
To tak w nawiązaniu do "jakości" lotu to najwygodniejsze loty (wg mnie,subiektywna ocena) na longhaul to te gdzie mamy cały rząd dla siebie i to jest ważniejsze niż to czy lecimy QR,SQ czy czymkolwiek innym :)
Ostatnio leciałem w 100% zatłoczonym turkiem, słabo. Kanapkę z jajkiem i kiełbasą mogę zabrać jak linia serwuje słabe żarcie, do picia coś kupić na bezcłowym ale jak samolot wypchany 100% to wolnej przestrzeni jest wszędzie mało w eco.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#23 PostWysłany: 03 Mar 2023 13:28 

TK chyba dawno nie leciałeś, kiedyś już stewki biegały szybko z wózkami żeby człowiek nie zdążył zamówić następnego wina, ale była lemoniada czy powitalne locum, teraz fakt, że na krótkiej trasie dają ciepłe danie, ale jak na trzecim locie wyjęli twardą jajecznicę na śniadanie to podziękowałem, też już oszczędzają i serwis coraz uboższy niestety.
tutaj @marek2011 ma rację z obniżeniem poziomu usług z C do Y, pamiętam sprzed 20 lat serwis na longach w Y, oprócz normalnych dań co 2h chodzili z wózkiem i pytali jakiego drinka mają przygotować i to nie była LH czy inne legacy tylko czarter LTI z Niemiec, dzisiaj nawet w C TK po posiłku znikają i jak się nie wezwie obsługi to sami nie przejdą przez pokład zapytać co jeszcze byśmy chcieli, już o jednej butelce szampana na 30 osób nie wspomnę, wystarcza dla pierwszych rzędów.

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 05 Mar 2023 16:04, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 03 Mar 2023 13:36 

Loty: 160
Kilometry: 345 326
HON fly4free
Tak bardzo dawno temu, 3,5 miesiąca temu dokładnie ;) Jedzenie było akurat bardzo dobre, jak na warunki samolotowe, ale nie o serwis i żarcie mi chodzi tylko o przestrzeń w eco i komfort lotu.
TK nie odstaje przestrzenią czy wygodą od QR którym też trochę latałem a i tak bym zamienił obydwie linie na prawie pusty lot starą maszyną ze starymi fotelami z CA :)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 03 Mar 2023 13:44 
Awatar użytkownika

platynowy
Dokladnie, wg mnie nie ma sensu gdybac które Eco jest lepsze - bo nawet w takim zalozmy 5* SQ jak kupimy bilet za 3000zl na 2024 przez OTA :lol: i trafimy na siedzenie w pelnym samolocie przy kiblu czy placzacym dziecku to nasza ocena bedzie 0/10, a jak w jakiejs gorszej lini typu LCC na longu jak trafi nam sie caly rzad pusty to zupelnie inna bajka.

Ja bym byl sklonny zaplacic wyzsza cene o 100-200zl w zaleznosci od przesiadek (tzn. lot bezposredni jak mi na takim zalezy badz tez jakis z ciekawymi stopami np. SEZ itd.), dojazdów do lotnisk ale nie ze wzgledu na to czy to leci SQ czy Ethiopian.. wg mnie bez roznicy.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#26 PostWysłany: 03 Mar 2023 13:55 
Awatar użytkownika

srebrny
No tak, ale mnie przekonało, że jak wybierzesz linie z dobrym jedzeniem, to @jar188 nie będzie Ci wonił swoją kanapką z kiełbasą i jajkiem ;) ;) :lol:
 Profil Relacje PM off
msala lubi ten post.

#27 PostWysłany: 03 Mar 2023 14:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Już od jakiegoś czasu słabsze oferty są mocno komentowane, ale jednocześnie pojawiają się głosy, że komuś to się może przydać. Rozumiem, że kłuje to w oczy, ale skoro jest jakiś tam popyt na takie oferty to może zrobić osobną sekcję z "okazjami" dla wygodnych/z ciasnym urlopem/latających w święta. Kto będzie chciał to wejdzie, kto będzie chciał ignorować, to będzie ignorować, a unikniemy niepotrzebnych dyskusji, że słaba oferta. A przy okazji jednak ktoś może skorzystać. Dla niektórych pewne droższe oferty (nie mówię konkretnie o tej) są bardziej opłacalne (czy wygoda, czy kanapka z jajkiem, czy czysta kalkulacja dla osób na JDG dla których strata dniówki to 1-2k lub więcej)

#28 PostWysłany: 03 Mar 2023 14:13 
Awatar użytkownika

platynowy
Jest dzial o ofertach business dla wygodnych ;)

Ale jak ktos uwaza ze slaba oferta to wystarczy nie komentowac, nie dawac lików.. tyle.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 03 Mar 2023 14:15 
Awatar użytkownika

niebieski
No ale jest jednak lekki lincz, stąd mój post.

#30 PostWysłany: 03 Mar 2023 14:19 
Awatar użytkownika

platynowy
@grondo ale ta oferta, gdyby była do samego SIN to ok, ale do BKK da się szybciej, duzo szybciej. ;)

To nie jest wygodna oferta i podtrzymuje swoje zdanie, ma ona większa znamiona spamu, a swoje argumenty miałem niżej.

Jak ona wypadnie na tle premium eco czy chociażby biznesu, jeżeli by się trafił +500 zł?
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.
katka256 uważa post za pomocny.

#31 PostWysłany: 03 Mar 2023 14:26 
Awatar użytkownika

niebieski
@MTalma - napisałem, że mi nie chodzi konkretnie o tę ofertę, tylko ogólnie na przestrzeni ostatnich miesięcy jaką sytuację zaobserwowałem, a skomentowałem tutaj no bo nie będę spamować nowym tematem ;)
MTalma lubi ten post.

#32 PostWysłany: 03 Mar 2023 14:40 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 191 696
niebieski
Proszę administracje o usunięcie wątku. Nie sądziłem, że aż taka dyskusja się wywiąże:) Nie miała ona na celu spam, bądź jakiekolwiek przebudzenie się w aktywności forum.

Analizując w sezonie wysokim po prostu TK z KTW za 2,7k czy 2,8k doliczając paliwo, parking i czas,w/w oferta z Wrocławia 'wydawała mi się' po prostu warta udostępnienia.

Rozumiem, zw forum jednak jest bardziej zamkniętym środowiskiem, a kto się nie dopasuje to 'won na główna', natomiast tak jak wspomniałem, nie miałem jakichkolwiek złych intencji publikując wstawkę.

Rozumiem punkt widzenia wyjadaczy w temacie, zatem najlepiej zapomnieć o tej wrzutce i żyć dalej :)
4 ludzi lubi ten post.
MTalma uważa post za pomocny.

#33 PostWysłany: 03 Mar 2023 14:50 
Awatar użytkownika

platynowy
@fluu dzięki za wrzutkę, trochę rozbudziłeś forum mimo wszystko, BTW:

https://www.flightor.com/filter/ticket/ ... nd/426eur/
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
katka256 uważa post za pomocny.

#34 PostWysłany: 03 Mar 2023 15:06 
Awatar użytkownika

złoty
@fluu, ale sam napisałeś, że oferta w miarę strakcyjna a wszystkim, no może prawie wszystkim chodzi o znalezienie TANIEGO lotu, tzn nie takiego który google wypluje po wpisaniu w 5 sekund, tylko czasem żeby taki lot znaleźć potrzeba godzin albo dni na znalezienie, o to tylko i aż chodzi, jak każdy wrzuci co znajdzie to się zrobi śmietnik nie do ogarnięcia, można wrzucać jak ktoś uważa, że się nadaje ale niekoniecznie w dziale tanie loty,
P.S. więcej wytrwałości w szukaniu, chociaż wiem że to męczące
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#35 PostWysłany: 03 Mar 2023 16:00 
Awatar użytkownika

platynowy
@fluu, ja tam wole wiecej ofert w temacie niz mniej, wiec dla mnie spoko. Czasem takie cos jak wrzucasz ktos potrafi przerobic na tansze badz na jakiegos glupiego hoppera. Jezeli bedziemy sie czepiac kazdego lotu wrzuconego tu to bedzie swiecic pustka ;)
Swoja droga ludzie czepiaja sie glownie komentarzy "atrakcyjna oferta" anizeli samego deala ;-) Czasem lepiej wrzucic tylko screena bez komentarza.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#36 PostWysłany: 03 Mar 2023 19:29 

MTalma napisał(a):
@grondo ale ta oferta, gdyby była do samego SIN to ok, ale do BKK da się szybciej, duzo szybciej. ;)

To nie jest wygodna oferta i podtrzymuje swoje zdanie, ma ona większa znamiona spamu, a swoje argumenty miałem niżej.

Jak ona wypadnie na tle premium eco czy chociażby biznesu, jeżeli by się trafił +500 zł?
spamowanie, to jest właśnie pisanie 100500 postów pod wrzutką czy to jest dobra oferta czy nie. Ludzie, wyluzujcie!
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 03 Mar 2023 19:50 

HON fly4free
Podpinam się pod wątek, bo szkoda zaśmiecać.
Świetna okazja na wakacje, WAW-BKK środek lata 1-15 sierpnia. Tylko 4034 zł. Myślę, że da się zbić do "3" z przodu.
https://www.momondo.de/flight-search/WA ... stflight_a
Dodam, że wyniki posortowałem od "najtańszego", więc nic tańszego nie ma.
Załącznik:
_nic.png
_nic.png [ 26.7 KiB | Obejrzany 1323 razy ]

p.s. nie ma za co
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#38 PostWysłany: 03 Mar 2023 21:19 
Awatar użytkownika

srebrny
Wyszła z tego kolejna dyskusja o tym, co dla kogo jest tanio. :) To tak jakby wejść na wątek viewtopic.php?f=234&p=1597279#p1597279 i zacząć robić dymy, że po co płacić 638 Eur za Y+ - więcej miejsca, może nieco lepsze jedzenie czy słuchawki, kiedy można mieć zwykłe Eco za 397 Eur (a tak właśnie jest od strony finansowej, czyli dopłata do Y+ to ok. 60%). :D
 Profil Relacje PM off
LonDynia lubi ten post.

#39 PostWysłany: 04 Mar 2023 00:22 

niebieski
fluu napisał(a):
Jak na 5* linie, wylot z regionu plus wysoki sezon na miejscu cena wydaje zie być w miarę atrakcyjna. Przykładowa Data na scr, może komuś uda się jeszcze z tego coś wyciągnąć.

Jakieś dwa tygodnie temu można było kupić podobne loty dokładnie na ferie, z krótszą podróżą "tam" a na powrocie ze stopem w SIN za niecałe 2800.

Ale dałem sobie spokój z wrzucaniem tego na forum bo "starzy wyjadacze" znowu by marudzili że jak wstanie się 3 dni wcześniej, pojedzie pociągiem do Berlina a potem stopem do Monachium, a stamtąd to już rowrem rzut beretem do Genewy to można za 2400 do bkk dolecieć. I w sumie patrząc po dyskusji nie pomyliłem się...
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#40 PostWysłany: 04 Mar 2023 01:12 
Awatar użytkownika

HON fly4free
-- 04 Mar 2023 01:11 --

amphi napisał(a):
To tak jakby wejść na wątek viewtopic.php?f=234&p=1597279#p1597279 i zacząć robić dymy, że po co płacić 638 Eur za Y+ - więcej miejsca, może nieco lepsze jedzenie czy słuchawki, kiedy można mieć zwykłe Eco za 397 Eur (a tak właśnie jest od strony finansowej, czyli dopłata do Y+ to ok. 60%). :D

ty tak na serio?
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
MTalma uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 81 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości