Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 91 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wynajem samochodu
#81 PostWysłany: 04 Lis 2019 19:40 

Loty: 59
Kilometry: 151 609
niebieski
Nie irytuję się, dziękuję :)
Lotnisko YYZ jest chyba jedno i tam właśnie dokonywałem rezerwacji, a że podali taki, a nie inny adres odbioru, cóż, rezerwacja odwołana, a auto zamówione w Thrifty.
 Profil Relacje PM off  

Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎 Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎
Lato na wypasie 🌤️😎 Urlop w hotelu z parkiem wodnym i all inclusive za 1735 PLN 👙🌊💦 Lato na wypasie 🌤️😎 Urlop w hotelu z parkiem wodnym i all inclusive za 1735 PLN 👙🌊💦
#82 PostWysłany: 10 Lis 2019 01:03 
Awatar użytkownika

złoty
Jak ktoś chciałby jeszcze wypożyczyć auto w YYZ, to polecam Routes, tanio, szybko i bezproblemowo,
Co do wypożyczenia w terminalu, i tak auta nie stoją przed wyjściem z hali lotniska, dużo tańsze są wypożyczalnie po za nim, dojazd prosty, idziemy jak pokazują znaki na kolej do miasta, wsiadamy w wagonik który jedzie z 1 terminala na 3, a następnie na stację wiskozową, tam wsiadamy, zjeżdżamy windą w dół, jedno piętro, po lewej stronie jest bezpłatny telefon i spis wszystkich wypożyczalni z numerami telefonów, dzwonimy i po chwili krótszej lub dłuższej przyjeżdża po nas bus
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 24 Lis 2019 13:47 
Site Admin
Awatar użytkownika

Na lotnisku nie wypożyczałem, ale brałem w przez pośrednika w Dollar w Mississagua. Rezerwowany Hyundai Elantra, dostałem Jeep Compas z 2019, 30k km przebiegu w świetnym stanie (parę rysek, których nie było na formularzu, porobiłem zdjęcia, bo facet mówił "Minor scratch") z wbudowaną nawigacją za darmo :) bezproblemowy odbiór, zwrot po 22, kluczyli do skrzynki, blokada zeszła 1,5 tygodnia później z karty.
Te same biuro, co Hertz, jakby ktoś szukał na mapie
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 01 Cze 2020 10:09 
Awatar użytkownika

Loty: 183
Kilometry: 323 029
platynowy
Wysyp transkanadyjskich relokacji last-minute w okazyjnych cenach. Może ktoś będący na miejscu skorzysta...
http://www.imoova.com/imoova/relocations?region_id=4
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 30 Wrz 2020 18:56 

niebieski
Szukam auta na czerwiec w Edmonton i dostepne sa tylko na lotnisku, w miescie zero - mozecie wyjasnic ten fenomen?

Druga sprawa to wyjazd poza Alberta - czy przejazd do Brytyjskiej Columbii trzeba jakos specjalnie odznaczyć przed wynajmem?
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 07 Lut 2023 19:10 
Awatar użytkownika

Loty: 251
Kilometry: 475 688
niebieski
Skorzystaliśmy z usług Dollara na lotnisku w Toronto. Niestety system się zwiesił i zeszło prawie godzine. Dostaliśmy Kia Rio. Przebieg 10k w bardzo dobrym stanie. Bagażnik spory, więc weszły nasze walizki dla grupy czteroosobowej. Oddanie auta w ciągu 5 minut.

#87 PostWysłany: 20 Maj 2024 09:13 
Awatar użytkownika

Temat mało popularny, ale może ktoś pomoże.
Macie do polecenia jakąś wypożyczalnię w Toronto, z możliwością wjazdu na terem USA ?
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 20 Maj 2024 10:10 
Awatar użytkownika

Loty: 192
Kilometry: 367 645
srebrny
Mało kto tu pisze, ale wypożyczenie samochodu w Kanadzie nie różni się od wypożyczenia w USA

Wybierz sobie jakąś dobrze ocenianą sieciową wypożyczalnię (Thrifty, Dollar, Avis), w której cena będzie Ci odpowiadała.
Z przejazdem do USA nie ma problemów, dla pewności sprawdź sobie warunki umowy. Zwykle trzeba poinformować o tym fakcie wypożyczalnię przed podpisaniem kontraktu + wykupić dodatkowe ubezpieczenie. Niektóre wypożyczalnie (city car) dokładają opłatę za przekroczenie granicy (cross-border fee).
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off
L0ko lubi ten post.

#89 PostWysłany: 08 Wrz 2024 22:48 

Loty: 352
Kilometry: 854 931
niebieski
Cześć, po praz pierwszy mam za zadanie wypożyczenie auta i nie radzę sobie ze znalezieniem czegoś w rozsądniej cenie. Ktoś podpowie jakąś wypożyczalnie z dobrymi cenami - przy zwrocie auta w innej lokalizacji? Szukam auta na daty 14-18.09 Odbiór Halifax, zwrot Moncton. Wiele wyszukiwarek w ogóle nic mi nie wyrzuca. Plis o pomoc doświadczone osoby w tym temacie.
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 09 Wrz 2024 10:12 
Awatar użytkownika

Loty: 192
Kilometry: 367 645
srebrny
@lukasz666
Przykładowo momondo proponuje:
https://www.momondo.pl/cars/YHZ-a382/YQ ... ort=rank_a

Możliwe że dostępna ilość samochodów oraz w ogóle ilość wypożyczalni na tych lotniskach jest zbyt mała, aby chętnie oferowały możliwość przerzutu samochodów między tymi miejscami.
Rozważałeś scenariusz z wypożyczeniem i zwrotem w tym samym miejscu, a przejazd tych 250km transportem publicznym? Prawie 1000 zł do zbicia (~1800 vs ~800).
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 16 Paź 2024 17:37 
Awatar użytkownika

Loty: 552
Kilometry: 1 339 584
niebieski
YYZ - 6 dni.

Ceny za najtansze samochody na Kayak zaczynaly sie od 136 funtow (700zl), niby z Hertz czy Budget, aczkolwiek przez jakis posrednikow, o ktorych nie slyszalam i bez mozliwosci anulowania. Na stronach wypozyczalni bezposrednio najtansze pickupy, co bylo moja preferowana kategoria. Wzielam z Alamo przez Opodo, bo tam bylo najtaniej i mozliwe anulowanie, chociaz i tak rezerwowalam 2 dni przed wypozyczeniem. Cena 197 GBP (1012zl).

Dokumenty zalatwiane w National, wybor samochodu na parkingu. Opcja tankowania przez wypozyczalnie 1.45 CAD za litr. Moglam wziac te opcje, zeby nie marnowac czasu przy zwrocie, ale nie wiedzialam jakie sa ceny na stacjach.

Kategoria Small Pickup (Chevy Colorado). Na miejscu powiedzieli mi, ze w tej kategori to Hyundai Santa Cruz i gosc zaczyna mowic, ze moze mi dac any SUV i pokazuje jakas Mazde. Ja mowie, ze wzielam kategorie Pickup i chce pickupa. No to moze mi dac upgrade do Full Size Pickup w tej samej cenie i ma Forda F150 i Dodge RAM 1500. Zachwalal F150 jaki to jest nowoczesny, ma wszystkie ekstra systemy, emergency braking, itp. No to ja od razu poszlam do Dodge, ktory tych systemow nie ma, bo wole tradycyjne samochody.

Zwrot auta bez problemu, wspolny dla kilku wypozyczalni. Tylko skanowali kod i zapisywali stan licznika.

Silnik 5.7 HEMI (395KM, wiec moc srednia z pojemnosci), super brzmiacy i ciagnacy z kazdych obrotow. Wedlug komputera, srednie spalanie z 950 km wyszlo 10.5l/100km. Wczesniej w trasie widzialam okolo 11.5l/100km. Wzielam kwitki z tankowania, ale jeszcze nie podliczylam faktycznego spalania. Ten model ma chyba systemem dezaktywacji cylindrów MDS, bo widzialam od czasu do czasu napis ECO na wyswietlaczu W kazdym razie nie tak zle, bo jeden z moich samochow pali w trasie 11-12l, a ma silnik V6 o mniejszej pojemnosci i mocy, ale bez zadnego eco.. Do tego ceny paliwa w Kanadzie lepsze niz w UK czy Polsce. Widelki od 1.40-1.55 CAD (4 - 4.5zl za 1l), w zaleznosci od lokalizacji.

Problemu z parkowaniem nie bylo, bo miejsca sa duze. Poza tym ten pickup to i tak byl maly, przy innych Heavy Duty plus tych ciagnych lodki, kajaki i co tam jescze mozna wymyslic.

To w sumie byl najlepszy pickup jakim jezdzilam, po Nissanie Frontier TRD na wyspach Pacyfiku. Tamten mial takiego kopa, ze ciezko bylo ruszyc bez wypluwania kamieni spod kol.

Image

Image

Image
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 91 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości