Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 377 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wadi Rum
#321 PostWysłany: 31 Gru 2022 10:50 
Awatar użytkownika

Loty: 196
Kilometry: 323 953
niebieski
@wtak nam się bardzo podobało. Na jeep tour trzeba wziąć coś ciepłego (my mieliśmy zimowe kurtki i czapki), jest słonecznie i pięknie, ale podczas jazdy wietrznie. Na noc koce potrzebne, nam było bardzo ciepło pod nimi. Z wypożyczalnia mieliśmy auto 4x4, więc sami też trochę mogliśmy po pustyni pojeździć.
wtak uważa post za pomocny.

Relaks na tunezyjskiej wyspie 🏝️ All inclusive w 4* hotelu na Dżerbie za 1943 PLN Relaks na tunezyjskiej wyspie 🏝️ All inclusive w 4* hotelu na Dżerbie za 1943 PLN
W poszukiwaniu słońca ☀️ Wycieczka na Cypr za 531 PLN 🇨🇾 Loty i noclegi z basenem 🏖️ W poszukiwaniu słońca ☀️ Wycieczka na Cypr za 531 PLN 🇨🇾 Loty i noclegi z basenem 🏖️
#322 PostWysłany: 02 Sty 2023 21:53 
Awatar użytkownika

Loty: 29
Kilometry: 29 013
ret napisał(a):
Na początku listopada byliśmy w Salman Zwaidh Camp - Wszystko zgodnie z opisem.
Kontakt przez Whatsapp, sprawny odbiór z parkingu i transport do campu.
Na miejscu przywitanie tradycyjna herbatką. W ofercie kolacja i wycieczka po pustyni, zapewne mozna tez zorganizowac wielbłądy dla chętnych.
Na kolacje dania z beduińskiego pieca, głównie pieczone mięso i warzywa plus jakies standardowe dodatki.
Wycieczka po pustyni - 4h to optymalna długość moim zdaniem. Toyota którą jezdzilismy zdecydowanie lata świetności miała juz za sobą, ale dzielnie dawała rade :D
Ogólnie polecam.

Mam pytanie - ten parking jest tutaj 29°38'06.4"N 35°30'49.1"E czy kierować się do Visitors Center?
Planujemy iść do Petry o 6 rano i około 12-13 wyjechać do kampu. Czy jeepa na 4h lepiej wziąć około 15 na zachód słońca czy rano?
 Profil Relacje PM off  

#323 PostWysłany: 02 Sty 2023 22:48 

niebieski
Nie wiem czy coś się zmieniło, ale w 2018 roku ja z Salmanem byłem umówiony tak. Jedziemy do Visitors Center. Tam mowie, że ja do Salmana. Oni dzwonią i przyjechał po nas pilot, który prowadził nas aż pod dom Salmana w Wadi Rum Village. Tam zostawiliśmy samochód, przesiadka na 4x4 i transport do campu.
 Profil Relacje PM off  

#324 PostWysłany: 10 Sty 2023 19:28 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 735 334
niebieski
Czy ktoś może był na dniach w Wadi Rum? Chodzi mi o nocleg. Temperatura teraz spada do 1-2st. Jak z odczuciami? Z tego co czytam nie wszystkie campy mają ogrzewanie (nawet te które mają to napisane, dają koce zamiast włączać klimę/grzanie - ci bardziej uczciwi mi od razu napisali że nie ma ogrzewania), a moje dziewczyny tego boją się najbardziej :) Z góry dzięki za odp
 Profil Relacje PM off  

#325 PostWysłany: 10 Sty 2023 20:03 
Awatar użytkownika

Loty: 235
Kilometry: 443 730
srebrny
To zależy co zarezerwujesz. Jak zwykły namiot z kocem to może ci być zimno, jak taki domek z klima, to grzejesz klimą i będzie ok :)

#326 PostWysłany: 10 Sty 2023 21:25 
Awatar użytkownika

srebrny
joael napisał(a):
Czy ktoś może był na dniach w Wadi Rum? Chodzi mi o nocleg. Temperatura teraz spada do 1-2st. Jak z odczuciami? Z tego co czytam nie wszystkie campy mają ogrzewanie (nawet te które mają to napisane, dają koce zamiast włączać klimę/grzanie - ci bardziej uczciwi mi od razu napisali że nie ma ogrzewania), a moje dziewczyny tego boją się najbardziej :) Z góry dzięki za odp

@joael wczoraj spałem ;) W nocy na zewnątrz ok 5-6 st. C, w dzień 17-18. Na pace Toyoty (polecam) kurtki, czapki trzeba mieć, ale jest świetnie. W namiotach rześko, ale pod kocami b. komfortowo. Śpicie, jak małe dzieci. Kąpiele pod prysznicem pewnie nie wchodzą w grę 😏 . Jeśli będzie pogodnie, zdecydowanie polecam. To jest pustynia, campy z ogrzewaniem będą pewnie gdzieś przy drogach na obrzeżach. Zdecydowanie warto wziąć ofertę w głębi W.Rum. Tam klimy nie będzie, a przynajmniej nie powinno być 😏 . Na miejscu zobaczysz realia. Ja byłem u braci Alego/Abdullaha/Muhammada Polecany tu camp Salma.
Świetnie 👍

#327 PostWysłany: 11 Sty 2023 12:49 
Awatar użytkownika

niebieski
@wtak Dzięki za info. Jednak moje dziewczyny zdecydowały że jedziemy do ROYAL CAMP WiTH TOUR, pisałem z właścicielem, jest ogrzewanie, namioty równie klimatycznie. Nocleg z BB - 40 JOD. Kolacja 20 JOD, wycieczka 4h - 25 JOD/os, za dziecko połówka.
 Profil Relacje PM off
Adi102 lubi ten post.

#328 PostWysłany: 11 Sty 2023 14:53 
Awatar użytkownika

Loty: 46
Kilometry: 71 891
srebrny
czyli zapłaciłeś 85jd/os?

u Alego za 6h jeepa + lunch + kolacja + nocleg ze sniadaniem płaciliśmy po 35jd
za 4h jeepa + kolacje + nocleg i sniadaniem proponował nam 30jd

musisz się lepiej targowac :)
 Profil Relacje PM off
wtak lubi ten post.

#329 PostWysłany: 11 Sty 2023 15:02 
Awatar użytkownika

Loty: 196
Kilometry: 323 953
niebieski
Nie wiem czy można tak porównywać bez wchodzenia w szczegóły. Wyżej opisany namiot z ogrzewaniem to pewnie bubble, znacznie droższy w porównaniu do zwykłego. Wyżywienie też pewnie nie wszędzie takie samo. U nas w Jamal Rum Camp było naprawdę basic, a jak czytam relacje innych to zachwylaja mocno.

#330 PostWysłany: 11 Sty 2023 15:05 
Awatar użytkownika

srebrny
Smrodek napisał(a):
czyli zapłaciłeś 85jd/os?

u Alego za 6h jeepa + lunch + kolacja + nocleg ze sniadaniem płaciliśmy po 35jd
za 4h jeepa + kolacje + nocleg i sniadaniem proponował nam 30jd

musisz się lepiej targowac :)

Ali/Abdullah/Muhammad (bracia) polecani przez @Smrodek.
Świetna rekomendacja 👍
Smrodek lubi ten post.

#331 PostWysłany: 11 Sty 2023 17:02 
Awatar użytkownika

niebieski
@Smrodek Może nie doczytałeś ale nie jadę sam a z rodziną :) Jakbym jechał sam pewnie wybrał bym najdalej wysunięty obóz - z warunkami spartańskimi żeby zobaczyć jak żyją miejscowi. Ale z rodziną niestety muszę brać pod uwagę wymagania żony, i żałowanie parę groszy żeby później wysłuchiwać stękań :) Dlatego wolę przepłacić, choć uważam że cena jest ok.

Teraz odczytałem wiadomość że kolega był przedwczoraj tam gdzie ty i trochę żałował, bo jedzenie było bardzo podstawowe w porównaniu z tym co na zdjęciach na TA pokazywały osoby będące w Royal Camp, poza tym ty miałeś namiot bez ogrzewania, ja biorę z ogrzewaniem.

Szkoda że jak coś polecacie nie wrzucacie zdjęć. Dało by to innym pewien obraz. Ja na pewno to zrobię po powrocie z ferii.

----------------
40 JOD za nocleg to za 3os ze śniadaniem. Więc nie uważam że drogo.
 Profil Relacje PM off
Smrodek lubi ten post.

#332 PostWysłany: 12 Sty 2023 14:28 

Loty: 88
Kilometry: 274 317
Planuję noc z 4 na 5 marca i zastanawiam się czy napisać do Polecanego tu camp Salma, czy jednak zarezerwować taki jak Twój z ogrzewaniem. Będę z żoną, i córką. Słabo by było gdyby zmarzły biedaczki :)
Prześlij proszę numer whatsappa do ROYAL CAMP WiTH TOUR.
Wycieczkę ilu godzinną mieliście? jak ją oceniasz?

joael napisał(a):
@wtak Dzięki za info. Jednak moje dziewczyny zdecydowały że jedziemy do ROYAL CAMP WiTH TOUR, pisałem z właścicielem, jest ogrzewanie, namioty równie klimatycznie. Nocleg z BB - 40 JOD. Kolacja 20 JOD, wycieczka 4h - 25 JOD/os, za dziecko połówka.
 Profil Relacje PM off  

#333 PostWysłany: 12 Sty 2023 15:31 

Loty: 86
Kilometry: 120 276
@joael Z tym Trip Advisiorem to bym uważał w Jordanii. Nam szef campu obniżył o 10 JOD nocleg wraz z 4-ro godzinną wycieczką jak tylko w samych superlatywach opisaliśmy nasze wrażenia. Owszem, było super ale nie aż tak co wypisaliśmy.
 Profil Relacje PM off  

#334 PostWysłany: 12 Sty 2023 18:02 

Panowie i Panie poradźcie coś:
U Alego dostałem ofertę 40 Jd za osobę z 6-godzinną przejażdżką po pustyni. (120 za całość za 3 osoby)

W Royal Camp dużo drożej - sama wycieczka całodniowa kosztuje 60 Jd od osoby (218 za całość)
W Royal Camp te domki są ogrzewane. Czy na początku marca nie będzie za zimno w namiocie bez ogrzewania u Alego?
Mam dylemat.
 Profil Relacje PM off  

#335 PostWysłany: 12 Sty 2023 19:24 
Awatar użytkownika

Loty: 46
Kilometry: 71 891
srebrny
Moja dziewczyna jest ciepłolubna i miała obawy. Pod tymi kocami jest bardzo ciepło i nie ma żadnego dyskomfortu. Śpisz jak aniołek :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Adi102 uważa post za pomocny.

#336 PostWysłany: 12 Sty 2023 22:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Najlepiej niech każdy sobie odpowie czy jest w stanie spać przy temp. 2-5st w namiocie. Ja nie jestem :) Choć jestem z tych roczników co z rodzicami na wakacje jeździli pod namiot nad Balaton, ale w lecie
 Profil Relacje PM off  

#337 PostWysłany: 13 Sty 2023 01:30 

niebieski
Spanie pod tymi kocami to nie to samo co zwykły namiot i śpiwór. Byłem tam z osobami, które też sobie tego nie wyobrażały, a potem stwierdziły, że nie było wcale źle.
 Profil Relacje PM off  

#338 PostWysłany: 13 Sty 2023 12:38 
Awatar użytkownika

Loty: 29
Kilometry: 29 013
My również dopiero co wróciliśmy z Salman Zwaidh Camp. Spaliśmy w namiocie pod 2 kocami i nie odczuwaliśmy dyskomfortu w nocy. Zimno było czuć dopiero wychodząc z łóżka nad ranem :D
 Profil Relacje PM off
Adi102 uważa post za pomocny.

#339 PostWysłany: 13 Sty 2023 21:01 

Smrodek napisał(a):
wtak napisał(a):
Jakie ceny wycieczek organizowanych przez campy i koszt transferu z Wadi Rum Village można uznać obecnie za atrakcyjne?

Polecany tutaj samal camp (u Aliego) 35jd za os za 6h wycieczkę lunch kolację i śniadanie przy grupie 4-5os.

@Smrodek Mógłys podac do nich namiar ? nie moge nic znalesc na sieci. Wybieram sie za jakis tydzien do Jordani :)
 Profil Relacje PM off  

#340 PostWysłany: 13 Sty 2023 21:58 

Kiedy byliście?
Masz jakieś fotki jak w tym namiocie jest?

Adsun napisał(a):
My również dopiero co wróciliśmy z Salman Zwaidh Camp. Spaliśmy w namiocie pod 2 kocami i nie odczuwaliśmy dyskomfortu w nocy. Zimno było czuć dopiero wychodząc z łóżka nad ranem :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 377 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości