Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Abu dhabi -> Malediwy
#1 PostWysłany: 07 Sty 2023 10:38 

Cześć!

Do mojej podróży jeszcze sporo czasu, nie widziałem takiego zapytania, choć przeszukałem forum, dlatego chcę zbiorczo zadać pytania tutaj.

1. Jak dobrze rozumiem, przy wylocie do abu dhabi z Katowic, nie muszę wypełniać niczego, żadnych deklaracji, wiz, itp. - przychodzę z paszportem i boarding passem, na wjeździe dostaję 'wizę elektroniczną' – wizę otrzymasz w formie elektronicznej podczas przekraczania granicy. Wiza turystyczna jest ważna przez 90 dni. Osoby planujące pozostać dłużej powinny skontaktować się z lokalną jednostką urzędu imigracyjnego aby uzyskać informacje o wymaganych dokumentach w celu zarejestrowania dłuższego pobytu... I mogę ruszać do hotelu po kontroli?

2. Malediwy. Muszę uzupełnić Traveller Declaration, mieć ze sobą potwierdzenie lotów i noclegów, na podstawie tego wyrobić wizę i to jest tyle?

Pytam dlatego, że na gov jest zapis o teście, który jest sprzeczny ze wszystkim innym na angielskich forach 'negatywny wynik testu RT-PCR wykonanego w ciągu 96h przed podróżą.' - jestem zaszczepiony, muszę pomimo tego mieć wynik testu?

3. W drodze powrotnej mamy długą przerwę między lotami (kilkanaście godzin), chcieliśmy zrobić szybki trip do Dubaju i wrócić potem na lotnisko w abu dhabi. Możemy swobodnie podróżować komunikacja miejską między emiratami?

Wygląda to trochę tak, jakbym zadawał idiotyczne pytania, ale podróżowanie podczas covida było tak skomplikowane, że dziwi mnie prostota tej podróży, a nie chce mieć niespodzianek.
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Florydzie za 3234 PLN 🌤️👙⛱️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Miami Beach Relaks na Florydzie za 3234 PLN 🌤️👙⛱️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Miami Beach
Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎 Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎
#2 PostWysłany: 07 Sty 2023 10:47 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Lektury na sobotę:

malediwy-i-covid,1123,155281
zea-post-covid,1213,153450
abu-dhabi-w-1-dzien,1143,96814
auh-city,1157,66705
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 07 Sty 2023 11:36 

Z pomocą z jednego z linków powyżej, wychodzi na to, że:

2. Nie muszę mieć testu przed przylotem ani przy wylocie.

Resztę też sprawdzę, to ktoś skorzysta.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości