Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Abu dhabi -> Malediwy
#1 PostWysłany: 07 Sty 2023 10:38 

Cześć!

Do mojej podróży jeszcze sporo czasu, nie widziałem takiego zapytania, choć przeszukałem forum, dlatego chcę zbiorczo zadać pytania tutaj.

1. Jak dobrze rozumiem, przy wylocie do abu dhabi z Katowic, nie muszę wypełniać niczego, żadnych deklaracji, wiz, itp. - przychodzę z paszportem i boarding passem, na wjeździe dostaję 'wizę elektroniczną' – wizę otrzymasz w formie elektronicznej podczas przekraczania granicy. Wiza turystyczna jest ważna przez 90 dni. Osoby planujące pozostać dłużej powinny skontaktować się z lokalną jednostką urzędu imigracyjnego aby uzyskać informacje o wymaganych dokumentach w celu zarejestrowania dłuższego pobytu... I mogę ruszać do hotelu po kontroli?

2. Malediwy. Muszę uzupełnić Traveller Declaration, mieć ze sobą potwierdzenie lotów i noclegów, na podstawie tego wyrobić wizę i to jest tyle?

Pytam dlatego, że na gov jest zapis o teście, który jest sprzeczny ze wszystkim innym na angielskich forach 'negatywny wynik testu RT-PCR wykonanego w ciągu 96h przed podróżą.' - jestem zaszczepiony, muszę pomimo tego mieć wynik testu?

3. W drodze powrotnej mamy długą przerwę między lotami (kilkanaście godzin), chcieliśmy zrobić szybki trip do Dubaju i wrócić potem na lotnisko w abu dhabi. Możemy swobodnie podróżować komunikacja miejską między emiratami?

Wygląda to trochę tak, jakbym zadawał idiotyczne pytania, ale podróżowanie podczas covida było tak skomplikowane, że dziwi mnie prostota tej podróży, a nie chce mieć niespodzianek.
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#2 PostWysłany: 07 Sty 2023 10:47 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Lektury na sobotę:

malediwy-i-covid,1123,155281
zea-post-covid,1213,153450
abu-dhabi-w-1-dzien,1143,96814
auh-city,1157,66705
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 07 Sty 2023 11:36 

Z pomocą z jednego z linków powyżej, wychodzi na to, że:

2. Nie muszę mieć testu przed przylotem ani przy wylocie.

Resztę też sprawdzę, to ktoś skorzysta.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość