Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 243 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 04 Wrz 2012 09:04 

Zbanowany
Szkoda że nie opisał, bo aż mnie ciekawość zżera :)

Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️ Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️
👩‍👩‍👧‍👧 Całą rodziną (2+2) na ferie do Algarve 🤯🌴 Tydzień w 4* aparthotelu za 879 PLN ❗✨ 👩‍👩‍👧‍👧 Całą rodziną (2+2) na ferie do Algarve 🤯🌴 Tydzień w 4* aparthotelu za 879 PLN ❗✨
#102 PostWysłany: 04 Wrz 2012 10:12 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
RafalM napisał(a):
Poczta jest. Pocztówki mają, ale ... bez zdjęć. Można pisać po obu stronach :o
Sprawdzaliśmy tylko na jednej, może na drugiej poczcie jest lepiej.

Może to był punkt Postcard mailing Service i mieli pieczątki okolicznościowe do tych pustych kartek ?
Image
Wyczytałem że poza takimi punktami są jeszcze punkty "Postal Service" - może to będzie bardziej przypominało pocztę w naszym rozumieniu?

RafalM : i tak czekamy na obszerniejszą relację :) pozdrawiam

#103 PostWysłany: 04 Wrz 2012 11:16 

Wczoraj miałem zwariowany dzień w pracy, a w domu położyłem się na chwilę która trwała ponad 12h.

Tak na szybko.
Nie daje się odprawić on-line ani w maszynach na lotnisku. Jedyny wyjątek to w Rzymie lot FCO-MXP (ale chyba tylko po to aby zmienić sobie miejsce).
Rejsy w czwartek i piątek MXP-FCO-NRT-FCO-BRI, long haul wypełnione na 80%.
Rejsy w sobotę i niedzielę BRI-FCO-NRT-FCO-MXP, long haul 100%.

Boeing 777, konfiguracja 3-4-3. Więcej miejsca na nogi, niż w tej samej konfiguracji w Air France. Leciałem zawsze w kilku pierwszych rzędach klasy ekonomicznej, czwórka, miejsce przy przejściu. Dziewczyny, które na jeden odcinek miały miejsca z tyłu (tam gdzie 3-4-3 zmienia się na 3-3-3) skarżyły się, że jest ciaśniej. Tym co lecą na 6h polecam miejsca z przodu również, ze względu na odprawę paszportową.

Wiza.
O tej porze lotnisko jeszcze śpi. Dla nie krajowców było tylko jedno okienko (to samo co dla załóg i dyplomatów).
Procedura. Kładziemy dwa paluszki wskazujące, fotka, mała wklejka do paszportu i już (w samolocie dają do wypełnienia druki imigracyjne i celne). Potem jeszcze oddanie deklaracji celnej.
Po chyba mniej niż 20 minutach od wylądowania byliśmy już na terminalu po wszystkim.

Przechowalnia bagażu jest między skrzydłem północnym, a południowym na poziomie przylotów. 300 jenów za sztukę, bilet do miasta Narita 250 jenów (jedzie się około 10 minut). Co do przelicznika, obcinamy dwa zera i mamy mniej więcej ceny w euro.

Odprawa na rejs powrotny.
Na górze, na poziomie odlotów otwierana 7.15 na wszystkie rejsy AZ.

Dla tych co na 3h zamiast na 6h.
Jak wysiądziemy z samolotu w pewnym momencie jest odbicie na tranzyt. Nawet jak nie macie kart pokładowych, to pokazujecie plan podróży i wpuszczają. Gate otwierają 1h przed odlotem i wtedy trzeba się zgłosić po boarding. Nie polecam tego rozwiązania, lepiej w samolocie wypełnić druczki imigracyjne, wyjść na chwilę na powietrze i odprawić się normalnie.

Prysznic.
1000 jenów za pół godziny. W części ogólnodostępnej jest to duży pokój z dużą kabiną prysznicową, po przejściu security jest to malutka klitka, gdzie po wstawianiu podręcznej walizki ciężko jest zamknąć drzwi, kabina prysznicowa też malutka.

Postaram się za kilka dni zrobić jakąś relację z fotkami.

Ostatnio edytowany przez RafalM, 05 Wrz 2012 09:29, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 04 Wrz 2012 13:02 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Jak możesz opisz dojazd do Nartity (jak trafić na pociąg itp itd) i co tam robić :)

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 04 Wrz 2012 13:32 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 137 396
niebieski
z niecierpliwością czekam na tę dokładniejszą relację ze zdjęciami :)

#106 PostWysłany: 04 Wrz 2012 14:08 
Awatar użytkownika

niebieski
JIK napisał(a):
Jak możesz opisz dojazd do Nartity (jak trafić na pociąg itp itd) i co tam robić :)

podpisuje sie, interesuje mnie jak kupic szybko i czy konieczne są jedny, tzn. wole przepłacic i stracic zlotowke na przewalutowaniu, a zaplacic kartą (szybciej, prosciej?). Przyjmują Vise/MC? Jak z biletem powrotnym?

pewnie wiele osób interesuje własnie jak najszybciej i bezproblemowo przyjechac/dojechac + załatwić wszystko przy wsiadaniu do rejsu powrotnego, tzn lotnisko jest chyba ogromne a czasu mało, wiec plan przejscia checkinów, security, boardingu byłby wskazany.

dzieki wielkie za to co juz napisales!

Maris83 napisał(a):
Jaka wiza?!

wiadomo o co chodzi..
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 04 Wrz 2012 14:10 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
Maris83 napisał(a):
Jaka wiza?!

Nie , ma.
Raczej chodziło o "Imigration control" ; pytanie, pieczątka i palce.
http://www.mofa.go.jp/j_info/visit/visa/short/novisa.html

#108 PostWysłany: 04 Wrz 2012 16:02 

Zawsze mozesz wrocic pozniej i tyle.Tak jak ja planuje.
 PM off  

#109 PostWysłany: 04 Wrz 2012 19:34 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Ja lecę w marcu coś pozmieniali mi w godzinach odlotów myślicie, że jest szansa coś pokombinować z datami. Też chętnie bym wrócił później tylko nie chciałbym płacić fortuny za powrót. Trzeba szukać

#110 PostWysłany: 04 Wrz 2012 19:45 

Maris83 napisał(a):
ZMR napisał(a):

Owszem, tylko ile Cię to wyniesie cenowo? Chodzi mi o sam lot powrotny do Europy.

jest opcja Qatar Airways:
mxp-tokio-fco-bri-za-65-95-euro,11,15437&start=750
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 04 Wrz 2012 19:48 
Awatar użytkownika

złoty
Tomek73 napisał(a):
Maris83 napisał(a):
ZMR napisał(a):

Owszem, tylko ile Cię to wyniesie cenowo? Chodzi mi o sam lot powrotny do Europy.

jest opcja Qatar Airways:
mxp-tokio-fco-bri-za-65-95-euro,11,15437&start=750

A co z odcinkiem Japonia-Singapur/Bangkok ?

#112 PostWysłany: 04 Wrz 2012 20:03 

Ja planuję w styczniu z Japonii do HKG lot z Peach za ok 100€ kilka dni w HKG później do SIN za ok 100zł z Tiger lub AirAsia Można odwiedzić Hong-Kong, Singapur a później odpocząć na Sri Lance
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 04 Wrz 2012 20:21 
Awatar użytkownika

złoty
Tomek73 napisał(a):
Ja planuję w styczniu z Japonii do HKG lot z Peach za ok 100€ kilka dni w HKG później do SIN za ok 100zł z Tiger lub AirAsia Można odwiedzić Hong-Kong, Singapur a później odpocząć na Sri Lance

No tak ale to już się zbierze tyle, ze nie trzeba by kombinować tylko można by polecieć do Tokio i wrócić a cały myk w tym, że to jest za naprawdę niewielką kasę.

#114 PostWysłany: 04 Wrz 2012 20:42 

Gaszpar napisał(a):
Tomek73 napisał(a):

No tak ale to już się zbierze tyle, ze nie trzeba by kombinować tylko można by polecieć do Tokio i wrócić a cały myk w tym, że to jest za naprawdę niewielką kasę.

To jest myk dla tych którzy chcieliby zobaczyć coś więcej niż samą Japonię, a za ok 500€ raczej nie uda Ci się złożyć wyjazdu z takimi stopoverami jak tu. Przy tej promocji Qatar można było by zrobić też wyjazd na 1 miesiąc do HKG i zrobić sobie stamtąd rundkę po Azji tanimi liniami. Cena pewnie wyszła by podobna lub trochę większa.
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 04 Wrz 2012 20:49 
Awatar użytkownika

złoty
W moim przypadku liczyłem kupując ten lot i to z wylotem pod koniec marca 2013 liczyłem na to że :
a) Alitalia coś namiesza i uda się jakoś sensownie przebokować bilety z opcją zostania dłużej w Japoni
b) pojawi się coś podobnego w drugą stronę
c) jeżeli nic się nie uda to zrobię sobie "wycieczkę" z Włoch do Japonii na 6h i powrót

cały czas liczę najmocniej na opcje a i b

jeszcze awaryjna opcja d- przypływ gotówki - kombinowanie lotu Azja(powrót z Japonii)-Europa -Azja na wakacje.

#116 PostWysłany: 04 Wrz 2012 21:09 

Ja też liczę na to że coś może się zmienić, mam bilety na połowę stycznia. (Twoja opcja a.)

Opcja b raczej jest mało realna, trzeba by znaleźć jakiś azjatycki odpowiednik fly4free ;)

U mnie zmienili już raz godzinę tak że pobyt skrócił mi się z tych 7h do 3h, nie wiem tylko kiedy zatwierdzają zimowy rozkład lotów, a obawiam się że to już mogło być i w związku z tym nic więcej w rozkładzie się nie zmieni.
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 05 Wrz 2012 09:32 

Maris83 napisał(a):
ZMR napisał(a):

Moj wyjazd jest polaczony z deska w Japan gdzie karnet dienny to 200pln plus jeszcze pare innych atrakcji.
Wiec chyba dalej nie musze pisac.
 PM off  

#118 PostWysłany: 10 Wrz 2012 15:49 

Maris83 napisał(a):
ZMR napisał(a):

Maris, Witam - piszesz w dalszym poście o nieznanych kosztach transferu z Bergamo (przez Milano) do Malpensy i tutaj mam wiadomosc - do sprawdzenia ! - prawdopodobnie jest połączenie busem bezpośrednio z lotniska w Bergamo na lotnisko Malpensa. Piszę, że do sprawdzenia, bo nie znam szczegółów na chwilę obecną, ale miałam w 2011 (wrzesień) przesiadkę w Bergamo na lot do BCN i widziałam po wyjściu przed halę przylotów jak podjechał bus z napisem Malpensa, stąd moje skojarzenie po przeczytaniu Twojego ostatnie posta (piszę jako odpowiedz na Twój w/w post, bo nie wiem jak odpowiedzieć komuś bez cytatu - a Twój ostatni post był zbyt długi na cytat ). Liczę, że ta informacja będzie pomocna i w tej chwili. kris1945
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 10 Wrz 2012 17:39 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
|...o...| napisał(a):
Ten bezposredni autobus jezdzi wg. tego rozkladu :

http://www.orioshuttle.com/pdf/OS_03_ITA.pdf

Problemem sa godziny odjazdow nie zawsze pasujace do naszych godzin.

Ja będę w BGY już 9 (odlot 10) i najpierw Terravision do Mediolanu, a potem z Mediolanu do MXP

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 11 Wrz 2012 13:52 

Malpensa Ex.pewnie teraz z 10euro sie ceni.Zreszta mozna na gape bo i tak nigdy biletow nie sprawdzaja.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 243 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości