Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 01 Cze 2022 09:10 
Awatar użytkownika

srebrny
Apropos tanich produktów. Zawsze jak jestem w Norwegii to kupuję sobie pastę z makreli w sosie pomidorowym w tubkach, pysznaaaaa. Są też w puszkach ale wiadomo tubka bardziej poręczna.
Jak idę w dzicz idealna do plecaka. Ceny nie pamiętam ale tania jak na Norwegię.

Załączniki:
pasta.jpg
pasta.jpg [ 511.42 KiB | Obejrzany 3083 razy ]
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#42 PostWysłany: 01 Cze 2022 20:41 
Awatar użytkownika

niebieski
29,90
tańsza od piwa ;-)
cypel lubi ten post.

#43 PostWysłany: 25 Lut 2023 19:57 
Awatar użytkownika

Czy w Berghus, a dokładnie w Sandviksveien znajdę jakieś tańsze sklepy i bary z w miarę przyzwoitymi potrawami?
Sobota i niedziela, jak czytam, to raczej mały wybór otwartych punktów ww typu? Jedziemy tradycyjnie tylko z podręcznym, więc byłoby ciężko coś więcej poza np. serem w plastrach zabrać ze sobą
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 28 Sie 2023 09:42 

cypel napisał(a):
Apropos tanich produktów. Zawsze jak jestem w Norwegii to kupuję sobie pastę z makreli w sosie pomidorowym w tubkach, pysznaaaaa. Są też w puszkach ale wiadomo tubka bardziej poręczna.
Jak idę w dzicz idealna do plecaka. Ceny nie pamiętam ale tania jak na Norwegię.

Obecnie w Remie 1000 kosztuje 36 koron. Ja kupiłem taką, za 11 koron:

Image
 PM off  

#45 PostWysłany: 11 Mar 2025 14:53 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
Jak kształtują się ceny artykułów spożywczych w supermarketach na Lofotach - czy np. Rema 1000 ma ustandaryzowane ceny niezależnie czy to Oslo, Tromso czy Leknes, czy jednak na Lofotach jest drożej?
Będę leciał z bagażem rejestrowanym do Tromso i stamtąd jechał autem na Lofoty, więc pomyślałem, że skoro wszędzie czytam jaka Norwegia jest droga, to część rzeczy zabiorę ze sobą.
Czy są produkty, których nie ma sensu brać, bo cena jest zbliżona do naszej, albo takie, które kosztują 3-5x tyle i warto zabrać z Polski?

#46 PostWysłany: 11 Mar 2025 14:59 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Ceny są ustandaryzowane. Ceny w sklepach w NO już dawno przestały straszyć...
4 ludzi lubi ten post.

#47 PostWysłany: 16 Wrz 2025 13:07 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Może nie o samych produktach, ale o gotowych potrawach.
Sieć sklepów Bunnpris - na Lofotach też jest np. w Svolvær czy Leknes

Można tak kupić gotowe i na ciepło przygotowane: żeberka (polecam), kotlety mielone z boczkiem/warzywami/chili, kurczak z różna, kotlety rybne czy różnego rodzaju makarony.

Ceny? 4 kotlety za 119 NOK, 8 kawałków żeberek też koło 119 NOK.

W Bunprisie w Leknes widziałem też stoisko sałakowe - tam chyba na wagę to było.
Ponadto można tam było kupić ciepłe burgery 59 NOK czy bagietki.

PS
Co do produktów, to na lodówkach np. w Remie1000 warto sprawdzać półki na obniżkach :)

Załącznik:
2025-09-16_130612.jpg
2025-09-16_130612.jpg [ 385.25 KiB | Obejrzany 109 razy ]

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości