Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Lut 2016 20:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Nikt jeszcze nie chwalił się sprawdzoną wypożyczalnią w Salonikach, tak aby nie zdzierali ;) ktoś poleci jakąś i ma jakie ma doświadczenie?
 Profil Relacje PM off  

Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł! Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł!
😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏 😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏
#2 PostWysłany: 22 Lut 2016 01:12 

Podbijam.
Może orientuje się ktoś jak ceny na miejscu mają się w stosunku do cen przy rezerwacji online? Zastanawiam się czy korzystniej wynająć będzie samochód czy może skuter.
Czy lecąc poza sezonem jest szansa żeby coś utargować?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Lut 2016 08:31 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Ja wynajmowałem tutaj: https://goo.gl/KGD2Az, ale nie mam pojęcia czy jeszcze istnieją. W każdym razie strona internetowa nie działa.
Płaciłem 20€ za dobę.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Lip 2016 10:11 

Loty: 2
Kilometry: 2 606
Witam,
Za tydzień wybieramy się ze znajomymi do Salonik chcieliśmy spędzić tam 2-3 dni, resztę pobytu chcielibyśmy przeznaczyć na podróż po półwyspie. Polecacie może jakąś sprawdzoną wypożyczalnie samochodów. 4dni - 4 osoby - auto segmentu A,B najlepiej w dieslu.

http://www.autoway-polska.com/ proponuje 170-185 euro za 4dni.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Sie 2016 10:38 

Loty: 2
Kilometry: 2 606
rbs911 napisał(a):
Witam,
Za tydzień wybieramy się ze znajomymi do Salonik chcieliśmy spędzić tam 2-3 dni, resztę pobytu chcielibyśmy przeznaczyć na podróż po półwyspie. Polecacie może jakąś sprawdzoną wypożyczalnie samochodów. 4dni - 4 osoby - auto segmentu A,B najlepiej w dieslu.

http://www.autoway-polska.com/ proponuje 170-185 euro za 4dni.

Ostatecznie wypożyczyliśmy samochód za kwotę 193 euro (4dni) z pełnym pakietem ubezpieczenia za pośrednictwem autoway i wybraliśmy się na wycieczkę 4 dniową po północnej Grecji - 1100km. W samych Salonikach ciężko było zarezerwować cokolwiek tydzień przed naszym wylotem z PL. Próbował nawet kolega który był tam już od miesiąca.
Auto wypożyczone było w firmie https://www.chalkidiki-cars.com/
Dostaliśmy większy segment samochodu - Fiata Punto 1.4 do którego spokojnie zmieściliśmy się w cztery osoby z namiotami, śpiworami itp.

Odwiedziliśmy Sani Beach - Chalkidiki, później Saloniki -> Janina -> Alonaki Beach -> Kathisma Beach na Lefkadzie i powrót do Salonik.

Samochód spalił 7/100, ale trasy były naprawdę wymagające a przy okazji cały czas chodziła klima. Odbiór i zwrot bez większych problemów. Wszystko trwało ok.30minut
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 20 Cze 2017 21:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
Ostatecznie wypożyczyliśmy samochód za kwotę 193 euro (4dni) z pełnym pakietem ubezpieczenia za pośrednictwem autoway i wybraliśmy się na wycieczkę 4 dniową po północnej Grecji - 1100km. W samych Salonikach ciężko było zarezerwować cokolwiek tydzień przed naszym wylotem z PL. Próbował nawet kolega który był tam już od miesiąca.
Auto wypożyczone było w firmie https://www.chalkidiki-cars.com/

W autoway było taniej niż bezpośrednio w tej lokalnej wypożyczalni?

Byłem teraz przez tydzien na Chalkidiki. My braliśmy bezpośrednio w https://www.chalkidiki-cars.com/
Samochód wzieliśmy na tydzień z segmentu CG. Po wylądowaniu na lotnisku SKG należy kierować się na parking P5 skąd dowiozą nas do siedziby wypożyczalni (ok. 2-3 km od lotniska). Zapłaciliśmy 255 euro z wybraną opcją nowego samochodu do 1 roku plus z ubezpieczeniem szyb, podwozia i opon. Dostaliśmy białego Nissana Note w dieslu z przebiegiem 25 tyś. Bardzo dobrze się spisywał na górskich trasach Sithonii. Przez tydzień zrobiliśmy 1000km. Średnie spalanie 5,6l/100 km. Paliwo diesel na stacjach w cenie ok 1,2e. Benzyna po 1,5e. Mogę polecić szczerze wypożyczalnię.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Maj 2019 12:21 

: "Cześć. Czy ktoś zna jakąś wypożyczalnię, której autem będzie można pojechać do Macedonii? Chodzi o przekroczenie granicy."

witam czy ktos zna jakas wypozyczlanie ktorej autem bedzie mozna pojechac do Maceodni? chodzi o przekroczenie granicy

Ostatnio edytowany przez Abcn, 02 Maj 2019 14:49, edytowano w sumie 1 raz
Nie takie trudne
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 20 Lip 2019 12:38 

srebrny
Polecam wypożyczalnię Ride & Drive: https://rideanddrive.gr/
Czekają z kartką na lotnisku, biuro jest 6-7 min od lotniska, zawożą tam busem. Wypożyczenie i odbiór szybki i bezproblemowy, a jak ktoś potrzebuje to fotelik dla dziecka jest za darmo.
Ceny bardzo dobre, zwłaszcza poza wakacjami, rzędu 120-150 EUR/tydzień za średniej klasy samochód.
Przez ECR może da się może znaleźć kilka EUR taniej, ale warunki i excess gorsze niż tutaj.
Dodatkowo za 4 EUR/dzień można znieść całkowicie excess.
Samochody juz nieco sfatygowane, przebieg kilkadziesiąt tys. km, ale w dobrym stanie technicznym. My przejechaliśmy ponad 800km bez najmniejszych problemów.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 12 Sie 2019 18:34 

Wynajmowałem chwilkę temu autko w https://www.skgrentacar.com; samą wypożyczalnię znalazłem przez pośrednika: vehicle-rent.com ale nie zdecydowałem się po przejrzeniu kiepskich opinii (m.in. broker-vehicle-rent-com-czy-ktos-korzystal,135,107442) choć było parędziesiąt złotych taniej. Ogólna cena za autko kategorii C (5 drzwi, 5 osób, dwie duże walizki, skrzynia manualna, klima) na 7 dni - ok. 1000 PLN (dla porównania w tym samym czasie wszyscy inni pośrednicy z rentalcars na czele oferowali podobne autko za 1400-1500 PLN.
Rezerwacja przez stronę SKG, płatność 30% Revolut-em, potwierdzenie mailem, reszta na miejscu (też Revolut-em). Na lotnisku podszedł koleś z tabliczką SKG i zawiózł busem do wypożyczalni kilka kilometrów dalej. Tam szybkie formalności (nie wciskali żadnych dodatkowych ubezpieczeń, kaucja - blokada 800EUR na karcie kredytowej), zrobili zdjęcia samochodu (ja też zrobiłem swoje), opcja paliwowa: full-full. Zgrzytem była konieczność wymiany dwóch żarówek przez co czas odbioru mocno się opóźnił, dodatkowo zapodziali gdzieś półkę nad bagażnikiem i wziąłem samochód bez niej - przy odbiorze inny pracownik musiał potwierdzać z managerem że nie ukradłem półeczki (przydały się moje zdjęcia). Poza tym zwrot bez większych problemów - pracownik obejrzał odrapania (sporo ich było), zrobił nowe zdjęcia, porównał z tym co mieli w systemie i wpisał: OK. Blokada z karty zeszła niezauważalnie i bezkosztowo. Ogólnie można polecić.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 02 Wrz 2019 13:15 

Właśnie wróciliśmy z Grecji. Również korzystaliśmy z polecanej tu wypożyczalni https://rideanddrive.gr/ . Potrzebowaliśmy małego auta i dostaliśmy Chevroleta Spark na 6 dni za 110 euro plus około 30 euro za ubezpieczenie. Kontakt z wypożyczalnią bardzo dobry, zero problemów przy zdaniu auta. Zostalismy odebrani i odwiezieni na lotnisko. Polecam serdecznie.
Asia
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 27 Lip 2020 17:48 

Loty: 1080
Kilometry: 1 068 671
platynowy
Czy ktoś miał może doświadczenie z wypożyczalnią "Bluerent a car" i może się podzielić opinią?

#12 PostWysłany: 16 Sie 2020 12:57 

Loty: 51
Kilometry: 152 915
Cześć polecicie jakąś sprawdzoną wypożyczalnię z ubezpieczeniem bez wkładu własnego. Potrzebuje auto na tydzień od 21 do 28 sierpnia. Czy można wypożyczonym autem przemieszczać się na wyspy promem? Przerabiał ktoś taką sytuację? Z góry dzięki
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 08 Wrz 2020 22:00 

Loty: 1080
Kilometry: 1 068 671
platynowy
Ostrzegam przed wypożyczalnią Carwiz, w tym wątku napisałem więcej:
ostrzezenie-przed-carwiz,1621,154490

#14 PostWysłany: 16 Maj 2022 20:33 

Witam.

W przyszłym tygodniu lecę z żona i dzieckiem do Salonik na wakacje. Chcemy wynająć auto z odbiorem na lotnisku. Czy możecie polecić jakaś wypożyczalnie? Ktoś miał odczynienia z economy car rental, bezpiecznie przez nich wynająć samochód ? Jak wyglada kwestia zabrania fotelika dziecięcego, można go na pokład wnieść czy trafia do luku bagażowego? Z góry dzięki za opinie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 16 Maj 2022 20:37 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

saloniki-jaka-wypozyczalnia,1436,87746

:roll:
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 16 Maj 2022 21:00 

Dzięki za linka, ale głównie polecane są tam wypożyczalnie oddalone od lotniska. Mi zależy na tym by auto było do odbioru na lotnisku. Ta strona economy car rental jest sprawdzona ?
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 16 Maj 2022 22:30 

Ok to teraz ostatnie pytanie zarezerwowaliśmy auto przez ECR, jednak chcielibyśmy anulować ta rezerwacje. Czy jeśli zrobię to do 48h przed data odbioru to całość kosztów rezerwacji zostanie zwrócona ? Będę wdzięczny za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 16 Maj 2022 22:44 

srebrny
Czytałeś umowę, którą zawarłeś?
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#19 PostWysłany: 24 Maj 2023 12:16 

Loty: 150
Kilometry: 276 297
złoty
Czy ktoś może korzystał z allride.gr? Opinie na google ma dobre, a ceny niższe od polecanych w tym wątku wypożyczalni.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 18 Cze 2023 19:35 

Loty: 150
Kilometry: 276 297
złoty
Skorzystałem z allride.gr - 112 euro w czerwcu z pełnym ubezpieczeniem za 4 dni, klasa B. Bardzo dobry kontakt przez maila i whatsapp. Jednak zarówno przy zwrocie jak i odbiorze trzeba było czekać 10 min na lotnisku, pomimo umówionej dokładnej godziny - pewnie ze względu na lokalizację poza lotniskiem. Zwrot bezproblemowy, jedynie sprawdzenie poziomu paliwa.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości