Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#6641 PostWysłany: 03 Lut 2022 15:41 

niebieski
Tomo14 napisał(a):
Przypomniało mi się, że mam w portfelu jeszcze nieużywaną kartę Curve.

Doładowałem Revoluta tą kartą Curve (do której mam podłączoną tą mBankową) i przeszło, natomiast doładowanie 50 PLN dało na karcie w mBanku obciążenie 50,67 PLN - z jakiej przyczyny ?

pewnie kartę curve masz commercial
po wybraniu karty i kwoty revolut pokazuje ile doliczy za doładowanie
można curve dodać do google pay i nie ma prowizji

Załącznik:
IMG20220203143620.jpg
IMG20220203143620.jpg [ 15.08 KiB | Obejrzany 3225 razy ]
 Profil Relacje PM off  

🔥 Mega okazja 🚨 Kaukaz za grosze🚨 City break w Gruzji za 298 PLN 😍 🔥 Mega okazja 🚨 Kaukaz za grosze🚨 City break w Gruzji za 298 PLN 😍
Greckie wczasy z widokiem na Morze Egejskie ☀️ 4* hotel na Kos od 2218 PLN 🇬🇷 Greckie wczasy z widokiem na Morze Egejskie ☀️ 4* hotel na Kos od 2218 PLN 🇬🇷
#6642 PostWysłany: 03 Lut 2022 16:19 
Awatar użytkownika

Loty: 504
Kilometry: 794 574
platynowy
@kruczi jest dokładnie jak mówisz - mam kartę Commercial i jak wpisuję kwotę doładowania w Revolucie to mam info o prowizji.

Żeby doładować z Apple Pay powinienem na tą operację ustawić Curve jako kartę domyślną ?

EDIT: w kolejnym kroku mogę wybrać którą kartą w Apple Pay chcę zapłacić.

Dzięki jeszcze raz, to mój początek z Curve, bo ostatnie lata tylko Revolut - i gdyby dziś nie zastrajkowali, to pewnie bym nie użył tej karty :lol:

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#6643 PostWysłany: 03 Lut 2022 16:40 
Awatar użytkownika

platynowy
Co do Curve Commercial, to zgłoś się do nich, że takiej nie zamawiałeś (bo zakładam, że tak właśnie było) i chcesz, by dali Ci zwykłą private, bez żadnych kosztów. Miałem taką samą sytuację. Pisałem coś o tym wcześniej w wątku o Curve.
 Profil Relacje PM off
Tomo14 lubi ten post.
Tomo14 uważa post za pomocny.

#6644 PostWysłany: 03 Lut 2022 17:24 
Awatar użytkownika

platynowy
@tropikey dzięki za poradę. Zakładałem z jakiegoś reflinka na kilkadziesiąt EUR czy GBP i być może domyślnie była taka.
Ale oczywiście zgłoszę się o wymianę.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#6645 PostWysłany: 04 Lut 2022 11:44 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
Czy mogę brać plan Metal tylko na miesiąc?
Czy jednak muszę odbębnić 12 mc?
 Profil Relacje PM off  

#6646 PostWysłany: 10 Lut 2022 17:59 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Jakby ktoś zastanawiał się, gdzie są najkorzystniejsze kursy, to wrzucam z dzisiaj test:
Aion 4,497
ZEN 4,498
Revolut 4,501
Curve 4,535
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
5 ludzi uważa post za pomocny.

#6647 PostWysłany: 10 Lut 2022 19:29 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Przydatny test. Dodam tylko że Aion od kwietnia będzie kosztował chyba 20zł/mc Zen cały czas 1€/mc. Revolut i Curve póki co w podstawowym planie bezpłatne.
 Profil Relacje PM off  

#6648 PostWysłany: 10 Lut 2022 19:33 
Awatar użytkownika

platynowy
onufry_z napisał(a):
Dodam tylko że Aion od kwietnia będzie kosztował chyba 20zł/mc
- chyba, że na koncie będzie min. 5000 PLN, wtedy najniższy plan nadal bezpłatny.
 Profil Relacje PM off  

#6649 PostWysłany: 10 Lut 2022 19:44 

niebieski
Tylko EUR się osłabiło więc wiadomo że Curve wyjdzie drożej bo bierze kursy z poprzedniego dnia.
 Profil Relacje PM off  

#6650 PostWysłany: 11 Lut 2022 03:34 
Awatar użytkownika

Na szczęście lub nieszczeście zdecydowałem sie na Revolut Metal po 25 stycznia i wygląda na to, że zasady dla ubezpieczeń są teraz lepsze niż były wcześniej.

W sensie, ubezpiecza zarówno uszkodzenie wozu w dowolny sposób (a nie kuriozalnie tak jak wcześniej, że rysa na karoserii nie jest objęta ubezpieczeniem) oraz ściąga limity na wszelkiego rodzaju obostrzenia covidowe (przynajmniej ja nie znalazłem, a wcześniej było zaznaczenie że jeśli kraj nie zaleca podróży gdzieś tam to ubezpieczyciel nic nie wypłaci).

Ściąga natomiast ubezpieczenie osób spoza rodziny, bo wcześniej można było wybrać sobie ubezpieczyć chyba do trzech dowolnych osób.

Ubezpieczenia dla osób takich jak ja które sie zdecydowały po 25 stycznia są na nowych warunkach, dla starych klientów od 1 kwietnia mają się zmienić.

Tu wklejam kluczowy fragment jeśli chodzi o samochody:

Cytuj:
UBEZPIECZENIE - UDZIAŁ WŁASNY W PRZYPADKU SZKÓD W WYPOŻYCZONYM SAMOCHODZIE
§ 1 WAŻNE: To ubezpieczenie nie zastępuje ochrony ubezpieczeniowej pojazdu, która jest
wymagana przez prawo, nie stanowi ubezpieczenia od odpowiedzialności za obrażenia ciała i szkody
majątkowe oraz nie jest zgodne z przepisami o odpowiedzialności finansowej lub innymi przepisami o
obowiązkowym ubezpieczeniu pojazdu.
§ 2 W przypadku kradzieży lub uszkodzenia wypożyczonego samochodu w zaplanowanym okresie
wypożyczenia, określonym w umowie wypożyczenia samochodu, w trakcie Twojej podróży, wypłacimy Ci,
do maksymalnej kwoty świadczenia z tytułu Ubezpieczenia udziału własnego w przypadku szkód w
wypożyczonym samochodzie, określonej na Liście świadczeń:
Określoną kwotę franszyzy dedukcyjnej lub udziału własnego, którą jesteś zobowiązany zapłacić w ramach
umowy wypożyczenia samochodu.
§ 3 Obowiązują następujące warunki:
a. W przypadku uszkodzenia wypożyczonego samochodu w trakcie jego prowadzenia, osoba kierująca
samochodem w momencie powstania szkody musi być wymieniona w umowie wypożyczenia
samochodu.
b. Odbiór wypożyczonego samochodu przez Ciebie lub innego kierowcę wymienionego w umowie
wypożyczenia samochodu, lub kogokolwiek działającego w Twoim lub jego imieniu nastąpił z datą
początku okresu wypożyczenia określoną w umowie wypożyczenia samochodu i nie wcześniej niż w
dacie lub po dacie rozpoczęcia wskazanej w oświadczeniu o ubezpieczeniu posiadacza rachunku.
c. Musisz dokonać zgłoszenia w wypożyczalni samochodów w ciągu 24 godzin od utraty lub uszkodzenia
lub w momencie zwrotu wypożyczonego samochodu (w zależności od tego, co nastąpi wcześniej).
d. W przypadku kradzieży wypożyczonego samochodu musisz niezwłocznie powiadomić policję.
e. Wypożyczony samochód musi być wypożyczony z licencjonowanej wypożyczalni samochodów, która
znajduje się w odległości ponad 200 km od miejsca zamieszkania.
§ 4 Wypożyczone samochody nie obejmują:
1. Pojazdów używanych na zasadzie współdzielenia.
2. Ciężarówek lub samochodów dostawczych.
3. Kamperów, przyczep lub pojazdów rekreacyjnych.
4. Motocykli, skuterów śnieżnych, replik samochodów (kit-car) lub pojazdów terenowych.
5. Pojazdów używanych w terenie.
6. Pojazdów, które mają więcej niż 10 lat.
7. Pojazdów mieszczących powyżej dziewięciu osób, wliczając kierowcę.
8. Pojazdów, które nie wymagają zezwolenia lub są niezgodne z prawem w miejscu, w którym są
użytkowane.
9. Pojazdów wypożyczanych w celach komercyjnych lub w celu wynajmu, w tym limuzyn; oraz
10. Pojazdów, których sugerowana przez producenta cena detaliczna wynosi ponad 75 000 EUR.
§ 5 Ubezpieczenie nie obejmuje szkód bezpośrednio lub pośrednio wynikających z poniższych
szczególnych wyłączeń:
1. Wszelkich zobowiązań, które przyjąłeś w ramach jakiejkolwiek umowy (np. płacisz za dodatkowe
ubezpieczenie wypożyczalni samochodów), z wyjątkiem udziału własnego w Twoim podstawowym
ubezpieczeniu od kolizji i innych szkód.
2. Naruszenia umowy wypożyczenia samochodu.
3. Wypożyczenia lub najmu trwającego co najmniej 32 kolejne dni.
4. Utraty wartości wypożyczonego samochodu; lub
5. Awarii mechanicznej lub zwykłego zużycia.

Widzicie jakieś pułapki czy się pozbierali?
Ja widzę pułapkę na temat "aut luksusowych" oraz kwestii zużycia pojazdu która też może być kwestionowana, ale wydaje mi się, że nie powinna.

Z dodatkowych zmian jest polskie centrum alarmowe Mondial i wszystko się wydaje trochę normalniejsze niż czytałem na poprzednich stronach ;)

Aktualne T&C (niestety nie mogę wstawić jako załącznik, bo jest w formacie PDF): https://drive.google.com/file/d/1gHqq9- ... sp=sharing
 Profil Relacje PM off
Raphael lubi ten post.

#6651 PostWysłany: 15 Lut 2022 11:08 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 46 405
niebieski
-- 15 Lut 2022 10:08 --

byc moze juz klepane sto razy, ale
w jakich bankomatach na Teneryfie moge wyplacic revolutem - opcja podstawowa bez dodatkowych kosztów

Ostatnio edytowany przez ume, 15 Lut 2022 11:27, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#6652 PostWysłany: 19 Lut 2022 00:36 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Zmienili trochę kolory kart wirtualnych i jednorazowych. Są teraz bardziej "żywe", a nie jak wcześniej "wyblakłe".
Do tej pory wirualne były tylko niebieskie, a teraz są do wyboru: szare, fioletowe, niebieskie, zielone, czerwone i czarne.
Ponadto w apce jest teraz podział kart na: wirtualne jednorazowe/wirtualne wielorazowe/fizyczne.
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#6653 PostWysłany: 19 Lut 2022 15:50 
Awatar użytkownika

platynowy
Ale chyba w wyższych programach - u mnie w standardzie nadal jeden kolor - niebieski.

Przy okazji chyba podniesiono liczbę kart wirtualnych w planie standard - wyprodukowałem sześć pod rząd i kolejne nadal dostępne.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#6654 PostWysłany: 19 Lut 2022 17:17 

niebieski
Tomo14 napisał(a):
u mnie w standardzie nadal jeden kolor - niebieski.

U mnie tak samo, nic sie nie zmieniło.

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
 Profil Relacje PM off  

#6655 PostWysłany: 19 Lut 2022 17:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Inne niż niebieskie wirtualne są tylko dostępne w planach płatnych.
 Profil Relacje PM off  

#6656 PostWysłany: 19 Lut 2022 17:34 

niebieski
Ale czy kolor karty jest ważny ?

Ważne, aby funkcjonowała.

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.

Ostatnio edytowany przez malawita, 19 Lut 2022 17:37, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#6657 PostWysłany: 19 Lut 2022 17:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Wiesz, to jest temat o wszystkim Revolut, a gdyby dla nikogo nie był ważny, to by nie robili różnych wersji do wyboru, chociaż fakt, że przy wirtualnej większego znaczenia to nie ma. :)
 Profil Relacje PM off  

#6658 PostWysłany: 19 Lut 2022 17:39 

niebieski
Ostatnio apka mi sie zawiesza. :mrgreen:

Profil Relacje PM off  

#6659 PostWysłany: 19 Lut 2022 21:44 

HON fly4free
Pytanie do zorientowanych (już chyba padło, ale nie widziałem odpowiedzi) : jak to jest z tym ubezpieczeniem przy płatnych poziomach : funkcjonuje ono automatycznie na wypadek dowolnego wyjazdu i w dowolnych częstotliwościach w czasie posiadania kwalifikowanego konta w R, czy dodatkowo trzeba je w jakiś sposób aktywować na podobieństwo np. Dinersa (coś opłacić / gdzieś zgłosić w jakimś limicie rocznym itp.)?
 Profil Relacje PM off  

#6660 PostWysłany: 23 Lut 2022 14:07 

srebrny
Nowa funkcjonalność: https://www.telepolis.pl/fintech/taryfy ... ac-pozniej
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości