Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#6621 PostWysłany: 20 Sty 2022 21:26 

Loty: 40
Kilometry: 24 863
niebieski
@kate1974 miałem podobnie. Usunąłem kartę i tę samą ponownie podpiąłem i poszło.
 Profil Relacje PM off
horacy19 lubi ten post.
horacy19 uważa post za pomocny.

All inclusive na greckiej wyspie Korfu za 1806 PLN ☀️💙 Tydzień w 4* hotelu przy plaży 🏝️😎 All inclusive na greckiej wyspie Korfu za 1806 PLN ☀️💙 Tydzień w 4* hotelu przy plaży 🏝️😎
Malta z weekendem za 609 PLN ☀️😎 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel spa 😊 Malta z weekendem za 609 PLN ☀️😎 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel spa 😊
#6622 PostWysłany: 21 Sty 2022 09:46 

niebieski
Co to znaczy "usunąłem"? Widzę, że mogę tylko dodawać nowe karty, ale nie ma jak ich usunąć (ale ja rzadko korzystam z Rev, więc może czegoś nie wiem).

Mam inną kartę z Getin, udało się ją dodać i doładować 100 EUR, przy większej kwocie już nie przeszło, a kolejne doładowania nawet na 100 euro też już nie przechodzą na tej drugiej karcie. Ponowne wybranie poprzedniej karty też nic nie daje.

Mogę założyć darmowe konto EUR w Pekao SA, ktoś ma jakieś negatywne doświadczenia z doładowywaniem Rev kartą z tego banku?
 Profil Relacje PM off  

#6623 PostWysłany: 21 Sty 2022 10:19 

No to może nie dodawaj EUR na swoje konto w Revolut za pomocą karty a przelewem SEPA który powinien być bezpłatny.
 Profil Relacje PM off
kate1974 lubi ten post.

#6624 PostWysłany: 21 Sty 2022 10:41 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 568
Kilometry: 861 604
kate1974 napisał(a):
Co to znaczy "usunąłem"? Widzę, że mogę tylko dodawać nowe karty, ale nie ma jak ich usunąć (ale ja rzadko korzystam z Rev, więc może czegoś nie wiem).

@kate1974 klikasz wpłać a potem w kółeczko z literą "i" przy danej karcie - powinna się pokazać informacja o karcie a na górze przycisk "Usuń"
2 ludzi lubi ten post.
arti88 uważa post za pomocny.

#6625 PostWysłany: 21 Sty 2022 10:49 

niebieski
-- 21 Sty 2022 09:44 --

Fadel napisał(a):
No to może nie dodawaj EUR na swoje konto w Revolut za pomocą karty a przelewem SEPA który powinien być bezpłatny.

No tak zrobiłam, ale do szybkich wpłat to nie będzie działać

-- 21 Sty 2022 09:49 --

Kashpir napisał(a):
kate1974 napisał(a):

@kate1974 klikasz wpłać a potem w kółeczko z literą "i" przy danej karcie - powinna się pokazać informacja o karcie a na górze przycisk "Usuń"

Hmm, dziwne, mam 4 karty, 2 z Getin i 2 stare (nieczynne) z Aliora i dla kart z Getin mam opcję "Usuń", a dla kart z Aliora nie mam jej...
Dziwny ten Revolut :lol:
 Profil Relacje PM off  

#6626 PostWysłany: 26 Sty 2022 15:06 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Przyszedł mail o zmianach w ubezpieczeniach.

Dnia 1 kwietnia 2022 roku zmienimy dostawcę ubezpieczenia podróżnego i ubezpieczenia sportów zimowych — polis przysługujących wszystkim klientom Revolut Premium. Nowym ubezpieczycielem zostanie firma Allianz Assistance. Dodatkowo wprowadzimy kilka poprawek w zakresie oferowanych świadczeń ubezpieczeniowych.

Poniżej znajdziesz szczegółową listę planowanych zmian. Koniecznie zapoznaj się też ze zmianami w Regulaminie dla beneficjentów. Dzięki temu zyskasz pewność, że oferowane przez nas świadczenia będą spełniały Twoje oczekiwania w kontekście planowanych podróży.

Rozszerzenie zakresu świadczeń dla podróżnych
Pokryjemy koszty związane z opóźnieniem, wstrzymaniem lub odwołaniem podróży, a także zagubieniem, kradzieżą, uszkodzeniem lub opóźnieniem wydania bagażu oraz zagubieniem, kradzieżą lub zniszczeniem dokumentów podczas podróży krajowych. Warunek: musisz znajdować się w odległości co najmniej 100 km od miejsca zamieszkania lub nocować w innym mieście.
Świadczenie z tytułu opóźnienia podróży zostanie zwiększone do kwoty 500 EUR, pod warunkiem przedstawienia odpowiednich dowodów zakupu.
Jeśli Twoja podróż zostanie przerwana, pokryjemy do 5000 EUR dodatkowych kosztów poniesionych w związku z powrotem do miejsca zamieszkania lub kontynuacją podróży oraz zwrócimy wszelkie koszty niepodlegające zwrotowi.
Ubezpieczenie będzie obejmować koszty anulowania podróży lub przerwania podróży oraz koszty leczenia poniesione wskutek pandemii takich jak COVID-19.
Ubezpieczenie będzie obejmować szerszy zakres aktywności sportowych, takich jak skoki na bungee, skoki ze spadochronem czy nurkowanie typu scuba diving do głębokości 30 m.
Ubezpieczenie będzie obejmować wypożyczenie sprzętu sportowego w przypadku uszkodzenia, zagubienia lub kradzieży sprzętu sportowego podczas podróży — bez obowiązującego wkładu własnego.
Ubezpieczenie automatycznie obejmie Ciebie i podróżujące z Tobą dzieci do 17 roku życia pod warunkiem, że mieszkają w tym samym kraju co Ty.
Zmiany w świadczeniach dla podróżnych
Usuwamy listę „dozwolonych” istniejących stanów chorobowych. Ubezpieczenie będzie obejmować występujące już wcześniej schorzenia, o ile nie dawały one objawów lub nie wymagały leczenia co najmniej 120 dni przed rezerwacją podróży.
Ubezpieczenie od utraty lub kradzieży dokumentów podczas podróży będzie dotyczyć wyłącznie paszportów i wiz.
Ograniczenie zakresu świadczeń dla podróżnych
Ubezpieczenie przestanie pokrywać koszty utraty lub kradzieży gotówki podczas podróży.
Ubezpieczenie przestanie obejmować osoby towarzyszące takie jak małżonek/małżonka. Jeśli potrzebujesz ochrony dla swojego partnera lub swojej partnerki, rozważ przejście na plan Metal.
Zmiany w pozostałych produktach ubezpieczeniowych
Dnia 1 kwietnia 2022 roku wprowadzimy również zmiany dotyczące ochrony zakupów, biletów i zwrotów: ubezpieczenia będą obsługiwane we współpracy z firmami Chubb European Group SE i Wakam. Wszystkie pozostałe warunki polisy ubezpieczeniowej pozostaną niezmienione. Cena subskrypcji Twojego planu również nie ulegnie zmianie.
Sprawdź, czy Twoi towarzysze podróży będą nadal objęci ochroną ubezpieczeniową
Jeśli do polisy ubezpieczeniowej dołączono w przeszłości osoby towarzyszące, warto upewnić się, czy od 1 kwietnia osoby te będą nadal objęte ochroną. Polisa będzie obejmować wyłącznie podróżujące z Tobą dzieci i osoby pozostające na Twoim utrzymaniu w wieku do 17 lat, o ile mieszkają w tym samym kraju co Ty.

Zwrócimy wszelkie niewykorzystane składki za osoby towarzyszące, które od 1 kwietnia przestaną podlegać ubezpieczeniu Revolut i będą musiały wykupić polisę zastępczą, która spełni ich wymogi ubezpieczeniowe.

Co musisz zrobić?
Zapoznaj się ze zmianami w Regulaminie dla beneficjentów oraz Dokumencie z informacjami o produkcie ubezpieczeniowym. Przejrzyj dokładnie tabelę porównawczą świadczeń ubezpieczeniowych. Jeśli jesteś w stanie zaakceptować wprowadzone zmiany, nie musisz nic robić. Zmiany wejdą w życie 1 kwietnia 2022 roku.

Przetłumaczona wersja Regulaminu dla beneficjentów zostanie udostępniona przed końcem lutego 2022 roku.

Jeśli ubezpieczenie podróżne przestanie spełniać Twoje oczekiwania, możesz przejść z powrotem na plan Revolut Standard lub Revolut Plus. Wystarczy wskazać następujący powód: „Nie podobają mi się zmiany w planie”. Jeśli ochrona zakupów, zwrotów i biletów przestanie spełniać Twoje oczekiwania, możesz przejść z powrotem na plan Revolut Standard. Wspomniane plany nie obejmują tych ubezpieczeń, więc od momentu zmiany planu przestaniesz podlegać ochronie ubezpieczeniowej dla podróżnych oraz ochronie zakupów, biletów i zwrotów. Jeśli zmienisz plan przed 1 kwietnia 2022 roku, nie poniesiesz żadnych dodatkowych opłat. W przeciwnym razie możemy naliczyć stosowną opłatę za rezygnację. Warunki korzystania z Twojego planu zostały zaktualizowane zgodnie ze zmianami świadczeń ubezpieczeniowych.

Co zrobić w przypadku zarezerwowanej już podróży?
Zdarzenia ubezpieczeniowe powstałe przed datą wejścia w życie niniejszych zmian będą podlegać aktualnemu Regulaminowi.

Wszelkie zdarzenia powstałe w dniu lub po 1 kwietnia 2022 roku zostaną obsłużone przez nowego ubezpieczyciela, Allianz Assistance, zgodnie z nowym Regulaminem dla beneficjentów.

Dziękujemy
Zespół Revolut
 Profil Relacje PM off  

#6627 PostWysłany: 01 Lut 2022 10:47 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie wiem czy było...
W przypadku, gdy wykorzystamy dzienny limit kart jednorazowych, możliwość generowania kolejnych nie nastąpi następnego dnia (czyli po godz. 24:00), a dopiero po 24h od skorzystania z ostatniej karty.
Np. wykorzystujemy pierwszą kartę o godz. 8:00, potem kolejne, a ostatnią z limitu dziennego o godz. 23:00. Nowe karty będzie można generować dopiero o 23:00 następnego dnia :(
 Profil Relacje PM off
pawfazi lubi ten post.

#6628 PostWysłany: 02 Lut 2022 09:44 

ile wynosi ten dzienny limit kart jednorazowych?
 Profil Relacje PM off  

#6629 PostWysłany: 02 Lut 2022 09:53 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@lotuss4
5
 Profil Relacje PM off
arturro uważa post za pomocny.

#6630 PostWysłany: 02 Lut 2022 09:56 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Przydaje się, jak ktoś z rodziny ma też konto Revolut. Żona, tata i mama ;)
 Profil Relacje PM off  

#6631 PostWysłany: 02 Lut 2022 12:53 
Awatar użytkownika

srebrny
skrzat napisał(a):
Przyszedł mail o zmianach w ubezpieczeniach.

Dnia 1 kwietnia 2022 roku zmienimy dostawcę ubezpieczenia podróżnego i ubezpieczenia sportów zimowych — polis przysługujących wszystkim klientom Revolut Premium. Nowym ubezpieczycielem zostanie firma Allianz Assistance. Dodatkowo wprowadzimy kilka poprawek w zakresie oferowanych świadczeń ubezpieczeniowych.

Przegladajac warunki na szybko, nie ma obowiazku oplacenia podrozy karta Revolut, tak zeby ubezpieczenie bylo "aktywowane"? Po tych zmianach, wciaz wydaje sie ze ich ubezpieczenie podrozne to wciaz calkiem dobra oferta.

#6632 PostWysłany: 03 Lut 2022 13:42 
Awatar użytkownika

Loty: 504
Kilometry: 794 574
platynowy
Nie mogę doładować Revoluta kartą z mBanku.

Wyskakuje komunikat "Ups, coś poszło nie tak" i podpowiada przelew bankowy.
Czy ktoś miał ostatnio problem ?

Kilka dni temu doładowywałem i bez problemu wszystko było.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#6633 PostWysłany: 03 Lut 2022 13:50 
Awatar użytkownika

platynowy
Przed chwilą miałem to samo z Curve :(
 Profil Relacje PM off  

#6634 PostWysłany: 03 Lut 2022 14:17 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
U mnie tak samo. Próbowałem 3 różnych kart - dwóch już podpiętych i trzeciej nowej, żadna nie przeszła.

#6635 PostWysłany: 03 Lut 2022 14:29 
Awatar użytkownika

Loty: 328
Kilometry: 456 296
niebieski
doładowanie kk Paribas bez problemu - teraz, ale po zamianie na GBP pokazuje mi na zmianę raz że mam złotówki, raz funty

Ostatnio edytowany przez paweł p, 03 Lut 2022 14:32, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#6636 PostWysłany: 03 Lut 2022 14:31 
Awatar użytkownika

platynowy
Przypomniało mi się, że mam w portfelu jeszcze nieużywaną kartę Curve.

Doładowałem Revoluta tą kartą Curve (do której mam podłączoną tą mBankową) i przeszło, natomiast doładowanie 50 PLN dało na karcie w mBanku obciążenie 50,67 PLN - z jakiej przyczyny ?

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#6637 PostWysłany: 03 Lut 2022 14:32 

srebrny
w aplikacji jest komunikat o problemach z doladowaniem itd

https://revolut.com/system-status
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#6638 PostWysłany: 03 Lut 2022 14:50 

niebieski
Tomo14 napisał(a):
Przypomniało mi się, że mam w portfelu jeszcze nieużywaną kartę Curve.

Doładowałem Revoluta tą kartą Curve (do której mam podłączoną tą mBankową) i przeszło, natomiast doładowanie 50 PLN dało na karcie w mBanku obciążenie 50,67 PLN - z jakiej przyczyny ?

Curve pobiera prowizję przy doładowaniach kartami kredytowymi.
 Profil Relacje PM off  

#6639 PostWysłany: 03 Lut 2022 14:51 

Posiadam standardową kartę Revolut. Wybieram się z nią do Meksyku. Jak wygląda sprawa wypłacania większej kwoty Peso z bankomatów. Chodzi mi o wypłatę w sumie np 20 000 Peso. Ile za to zapłacę?Czytałem o prowizjach banków np Santander bodajże 35 peso. Czy oprócz tego taka wypłata będzie coś kosztować?Jeśli tak to ile?
 Profil Relacje PM off  

#6640 PostWysłany: 03 Lut 2022 15:05 
Awatar użytkownika

platynowy
@Marek Marszolik ale pod Curve mam podłączoną tylko zwykłą debetówkę z mBanku.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 22 gości