Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Blackall napisał(a):
Jeśli przy gate nikt nie zwróci uwagi, to przejdzie i 50 litrowy, więc takie pytanie jest trochę bez sensu...

Natomiast maksymalna pojemność zgodna z wytycznymi to 40 cm x 20 cm x 25 cm = 20 litrów. A że plecaki zazwyczaj nie są idealnie dopasowane do sizera, to realnie jeszcze mniej. Zupełnie inną kwestią jest natomiast to, że ludzie w większości przypadków mają nieco za duże plecaki bo nikt tego aż tak mocno nie kontroluje (choć to zależy od dnia / lotniska / obsługi / szczęścia itp). Plecak można też ugnieść, a walizkę - niekoniecznie.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2107 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 106  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 24 Mar 2011 12:28 
Awatar użytkownika

niebieski
grimerek napisał(a):
dzdzoanna napisał(a):
Polecam Maysena 45. Wiele tras, Wizzair, Ryanair, Norwegian - bez problemu. Wypchany z kominem wchodzi do kosza.

Czegos nie rozumiem plecak ten razem z kominem mierzy okolo 70cm zgodnie z opisami na allegro a restrykcje dotyczace bagazu podrecznego w ryanair to 55cm wysokosci. W jaki sposob Ci to wchodzi do tego koszyka?

bo na allegro podaja maxa z rozwinietym kominem zapewne. W wersji podstawowej (wszystko "poskładane") plecak spokojnie miesci sie w 55cm, ja latam majac ok 60cm-63cm bo jak wiadomo koszyk ryanair jest pionowy, wiec jesli na glebokosc i szerokosc wejdzie, to na wysokosc nie zwracaja uwagi (w sensie tych paru cm, z reszta to zawsze mozna przycisnąc ręką ;) no i sam koszyk ma wiecej niz 55cm, ok 57-58)

pare razy juz musialem wsadzac plecak do kosza i nigdy nie bylo problemow, gdyby ktos to chcial kwestionowac. (wizzem z FCO nie lecialem tak jak Kamil... ;-))
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️ Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️
Zimowy relaks na Cyprze 🌞🏝️ 4* hotel w Pafos z wyżywieniem za 1719 PLN Zimowy relaks na Cyprze 🌞🏝️ 4* hotel w Pafos z wyżywieniem za 1719 PLN
#182 PostWysłany: 24 Mar 2011 13:25 

no okej ja jestem zielony w tej kwestii ale nosze sie z zamiarem kupna dobrego plecaka stad moje obawy ze sie potem nie zmiesci :P
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 24 Mar 2011 13:30 

niebieski
jesli jestes zielony to odradzałbym Ci zakupy przez net. Lepiej iść z miarką do sklepu i pomierzyć samodzielnie, żeby potem nie było niespodzianki. Tzn potem już konkretny model możesz kupić gdzie taniej i wygodniej.
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 24 Mar 2011 15:50 

osiek napisał(a):
jesli jestes zielony to odradzałbym Ci zakupy przez net. Lepiej iść z miarką do sklepu i pomierzyć samodzielnie, żeby potem nie było niespodzianki. Tzn potem już konkretny model możesz kupić gdzie taniej i wygodniej.

No niby tak ale za bardzo nie wiem jak to dokladnie zmierzyc i w ogole nie znam sie w kwestii funkcjonalnosci, generalnie to wolalbym wziac z 2-3 modele sprawdzone i polecane tu na forum i zobaczyc jak sie prezentuja na zywo no i ewentualnie kupic potem w necie jeden o ile bedzie taniej niz w sklepie. Na ta chwile zastanawiam sie nad forclaz40 i Maysen45.
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 24 Mar 2011 15:57 

niebieski
Jak nie wiesz jak mierzyć??? Chyba czynność zmierzenia trzech a praktycznie dwóch wymiarów Cię nie przerasta? Dwóch bo grubość plecaka można regulować ilością rzeczy które się do niego włoży. Zmierzy wymiary minimalne czyli ograniczone przez stelaż. Powinny być mniejsze od wymaganych.
Sam używam Forclaza 50 i jestem zadowolony. Ma możliwość pakowania od przodu czyli masz odstęp tak jak w walizce. 50 też się mieści w wymiarach.
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 24 Mar 2011 16:02 
Awatar użytkownika

niebieski
grimerek napisał(a):
osiek napisał(a):

No niby tak ale za bardzo nie wiem jak to dokladnie zmierzyc i w ogole nie znam sie w kwestii funkcjonalnosci, generalnie to wolalbym wziac z 2-3 modele sprawdzone i polecane tu na forum i zobaczyc jak sie prezentuja na zywo no i ewentualnie kupic potem w necie jeden o ile bedzie taniej niz w sklepie. Na ta chwile zastanawiam sie nad forclaz40 i Maysen45.

forclaz 40 jest maly, jesli jzu to conajmniej 50tka taka jak ma osiek.
maysen 45 jest ok wymiarowo, jedynie moglby byc szerszy.
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 24 Mar 2011 21:48 

niebieski
osiek napisał(a):
Jak nie wiesz jak mierzyć??? Chyba czynność zmierzenia trzech a praktycznie dwóch wymiarów Cię nie przerasta? Dwóch bo grubość plecaka można regulować ilością rzeczy które się do niego włoży. Zmierzy wymiary minimalne czyli ograniczone przez stelaż. Powinny być mniejsze od wymaganych.
Sam używam Forclaza 50 i jestem zadowolony. Ma możliwość pakowania od przodu czyli masz odstęp tak jak w walizce. 50 też się mieści w wymiarach.
A gdzie można kupić Forclaza 50 bo już w Decathlonie koniec z tym modelem.

#188 PostWysłany: 26 Mar 2011 20:26 

niebieski
Powoli zaczynam pakowanie na wylot z Wizz Air. Wszystko jest dla mnie jasne, oprócz jednego punktu:
"Wszystkie pojemniki z płynami nieprzekraczające limitu 100 ml pojemności powinny swobodnie mieścić się w przezroczystej, zamykanej torbie plastikowej o pojemności 1 l i wymiarach 20 cm x 20 cm."

Ta torba zamykana to konieczność? Gdzie można ją zakupić? Zwykła kosmetyczka się do tego nada?
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 26 Mar 2011 20:37 

niebieski
Kosmetyczka może być o ile jest przeźroczysta. Wymogiem jest aby wszystkie płyny były w pojemnikach nie mniejszych niż 100ml i były wszystkie umieszczone w takowej torebce. Kosmetyczka o ile jest przeźroczysta jest swoistym woreczkiem. Przeźroczysta by sprawnie przebiegała kontrola a nie wyciągania z kosmetyczki każdego opakowania z płynem.

Woreczki z zapięciem strunowym kupisz w marketach, Rossmanie itp
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 26 Mar 2011 21:03 
Awatar użytkownika

niebieski
osiek napisał(a):
Kosmetyczka może być o ile jest przeźroczysta. Wymogiem jest aby wszystkie płyny były w pojemnikach nie mniejszych niż 100ml i były wszystkie umieszczone w takowej torebce. Kosmetyczka o ile jest przeźroczysta jest swoistym woreczkiem. Przeźroczysta by sprawnie przebiegała kontrola a nie wyciągania z kosmetyczki każdego opakowania z płynem.

Woreczki z zapięciem strunowym kupisz w marketach, Rossmanie itp

błąd z rozpędu pewnie: nie większych ;)
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 27 Mar 2011 01:56 

oh! szkoda ze tylko osiek sie tak myli :) coz za codowne byloby latanie gdyby tak bylo nie mniejszych niz 100ml :)

#192 PostWysłany: 27 Mar 2011 21:37 

A czy ktoś miał styczność z plecakiem Campus Semon? Pojemność 40 litrów, z wymiarami to delikatnie przekracza (2 cm na dwóch wymiarach), ale może da się go skompresować? Będę wdzięczna za wszelkie opinie :)
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 27 Mar 2011 21:41 

niebieski
Blackall napisał(a):
błąd z rozpędu pewnie: nie większych ;)

jasne że nie większych :) :oops:
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 29 Mar 2011 18:00 

Bylem w sklepie campusa i maysen wielkoscia mnie przeraza ;D za to zainteresowal mnie troche mniejszy campus TUAN 55 bylem pewny ze w necie znajde wymiary i dupa nic nie umiem znalezc moze ktos z was uzywa i moze wypowiedziec sie w tej kwestii? :P
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 29 Mar 2011 19:42 
Awatar użytkownika

niebieski
grimerek napisał(a):
Bylem w sklepie campusa i maysen wielkoscia mnie przeraza ;D za to zainteresowal mnie troche mniejszy campus TUAN 55 bylem pewny ze w necie znajde wymiary i dupa nic nie umiem znalezc moze ktos z was uzywa i moze wypowiedziec sie w tej kwestii? :P
wejdzie, pewnie bedzie wysoki wiec trzeba bedzie go spakowac na 80%. Tak na oko i z doswiadczenia ;)
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 29 Mar 2011 20:25 

Blackall napisał(a):
grimerek napisał(a):
wejdzie, pewnie bedzie wysoki wiec trzeba bedzie go spakowac na 80%. Tak na oko i z doswiadczenia ;)

Na oko to on jest nizszy od maysena ale wolalbym miec pewnosc przed kupnem ze na szerokosc sie zmieci. Jak cos to zostanie pojsc do sklepu z linijka :D ale ciekawy jestem opinii ktorzy mieli do czynienia z TUAN 55
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 01 Kwi 2011 20:29 

Witam serdecznie wszystkich.
Miałem przyjemność oglądać dziś plecaki w gosporcie. (katowice)
Adine40 - 149zł - Adine50 - 169zł ( ceny troche wysokie jak na to co pisaliście wcześniej)

Fajnie wykonane pojemne, otwierane również od dołu.
Mierzyłem Adine50 i wydawał się troszkę ponad rozmiar ok 60cm (adine 40 ok 55cm)

Zastanawiam się nad zakupem tego większego jednakże trochę boję się, iż będzie on za duży do koszyka, czy ktoś miał może wcześniej doświadczenia albo może coś więcej powiedzieć na temat takich gabarytów? Ryzykować czy wziąć A40? Czy w tej cenie jeszcze coś innego?

Dostałem kiedyś bon na 50zł do go sportu i chciałbym go wykorzystać stąd moje ukierunkowanie na ten sklep. jak myślicie?

#198 PostWysłany: 01 Kwi 2011 21:50 
Awatar użytkownika

niebieski
panczapa napisał(a):
Witam serdecznie wszystkich.
Miałem przyjemność oglądać dziś plecaki w gosporcie. (katowice)
Adine40 - 149zł - Adine50 - 169zł ( ceny troche wysokie jak na to co pisaliście wcześniej)

Fajnie wykonane pojemne, otwierane również od dołu.
Mierzyłem Adine50 i wydawał się troszkę ponad rozmiar ok 60cm (adine 40 ok 55cm)

Zastanawiam się nad zakupem tego większego jednakże trochę boję się, iż będzie on za duży do koszyka, czy ktoś miał może wcześniej doświadczenia albo może coś więcej powiedzieć na temat takich gabarytów? Ryzykować czy wziąć A40? Czy w tej cenie jeszcze coś innego?

Dostałem kiedyś bon na 50zł do go sportu i chciałbym go wykorzystać stąd moje ukierunkowanie na ten sklep. jak myślicie?

góra jest sztywna (jak w forclazach np?) czy jest to zwyczajny komin? Jesli opcja dwa - nie musisz przeciez pakowac na maxa.

No i polecam moj post niedawno napisany w tym temacie - zawsze latam z 60-65cm i pomimo kilku kontroli nigdy nie mialem problemow. Jak wchodzi 20x40, to gorą sie juz w zasadzie nie przejmują (koszt swoja droga tez ma ok +2cm na kazdym wymiarze)
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 02 Kwi 2011 04:10 

A50 jest za duży. nie radze go kupować bo kiedyś prędzej czy później zapłacisz za bagaż rejestrowy :) .
Jasne że na kilku odcinkach uda Ci się oszukać przewoźnika ,ale za którymś razem się nie uda i poniesiesz koszty jakie zniwecza wszytkie starania.
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 03 Kwi 2011 18:30 

niebieski
Harvi napisał(a):
Powoli zaczynam pakowanie na wylot z Wizz Air. Wszystko jest dla mnie jasne, oprócz jednego punktu:
"Wszystkie pojemniki z płynami nieprzekraczające limitu 100 ml pojemności powinny swobodnie mieścić się w przezroczystej, zamykanej torbie plastikowej o pojemności 1 l i wymiarach 20 cm x 20 cm."

Ta torba zamykana to konieczność? Gdzie można ją zakupić? Zwykła kosmetyczka się do tego nada?

Polecam pudełko ok. 20 worków Jan Niezbędny. 5 zł bodajże. Są przeźroczyste i jakiś lekki nadruk na nich jest, ale nie ma problemu.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2107 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 106  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość