Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Infolinia Lufthansa: 48 22 512 3917
Poniedziałek - piątek 08:00 - 18:00
Sobota, niedziela, święto 08:30 - 17:00

Nr niemieckiej infolinii: +49 69 86799799

W przypadku posiadania krótkiej przesiadki na jednej rezerwacji, jak się pierwszy lot opóźni, to drugi samolot poczeka albo przewoźnik przebookuje lot na na inne połączenie na koszt Lufthansy

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3547 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 178  Następna
Autor Wiadomość
#1181 PostWysłany: 23 Wrz 2021 15:54 

złoty
1 godzina na przesiadkę?
Masz ponad 2h na przesiadkę.
Na pewno będzie kontrola paszportowa
 Profil Relacje PM off  

Słońce, palmy i pełen relaks za 2799 PLN ☀️🌴🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem w Hiszpanii 🤩Loty z 4 miast ✈️ Słońce, palmy i pełen relaks za 2799 PLN ☀️🌴🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem w Hiszpanii 🤩Loty z 4 miast ✈️
🚨Bez urlopu do Aten za 424 PLN ✨😱 Bardzo dobre godziny lotów i 4⭐ hotel 🇬🇷 🚨Bez urlopu do Aten za 424 PLN ✨😱 Bardzo dobre godziny lotów i 4⭐ hotel 🇬🇷
#1182 PostWysłany: 25 Wrz 2021 11:38 

niebieski
Dawno nie leciałem Lufą i choć co prawda mam jeszcze trochę czasu, to chciałbym zapytać stałych bywalców tych linii czy nic się nie zmieniło (nie mam rejestrowanego, klasa ekonomiczna):
1) Bagaż podręczny do 8 kg to stara "walizka Ryanairowa" czyli relatywnie duża - ktoś to waży? Nigdy nie ważą czy czasami ważą...? Jak leciałem nikt mi tego nie ważył, no ale to żadna pewność...?
2) Wciąż jest możliwość zabrania dodatkowego bagażu podręcznego typu torebka/torba na laptopa 30x40x10 cm w klasie ekonomicznej?
 Profil Relacje PM off  

#1183 PostWysłany: 25 Wrz 2021 11:42 

srebrny
Ostatnio zaliczyłem 4 loty Lufą i na żadnym z nich nie ważono ani nie sprawdzano nam bagażu podręcznego ani przy check-in ani przy wejściu do samolotu. Wiele osób miało jako bagaż podręczny walizki znacznie większe niż dawniej w Ryanair - z trudem upychano je w schowkach. Co do dodatkowej sztuki bagażu to myśmy nic takiego nie mieli ale widziałem je u wielu osób - również zero jakiejkolwiek reakcji.

Loty na trasie KRK-MUC-FCO-MUC-KRK.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.
sanchopan uważa post za pomocny.

#1184 PostWysłany: 25 Wrz 2021 12:08 

niebieski
Bagaz podreczny waza tylko, jak lot jest w pelni zabookowany a wtedy zaczynaja od tych walizek czy plecakow, ktore wygladaja na wieksze.
Mi ostatnio na locie z BCN do FRa kazali wlozyc moj plecak 40L w sizer bagazu podrecznego ale nie czepiali sie drugiego, mniejszego plecaka, ktory mialem ze soba.

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#1185 PostWysłany: 25 Wrz 2021 13:11 

niebieski
Czyli w ostateczności coś cięższego (w miarę możliwości) włożę (dla niepoznaki) w ten mniejszy bagaż dodatkowy - byleby tylko wymiarowo był zgodny ;)
 Profil Relacje PM off  

#1186 PostWysłany: 25 Wrz 2021 16:50 
Awatar użytkownika

Loty: 350
Kilometry: 567 110
niebieski
Dużo latałem w tym roku i nie widziałem ani razu kontroli bagażu. Ktoś pisał , że Swiss trzepał w Zurychu.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#1187 PostWysłany: 25 Wrz 2021 16:58 
Awatar użytkownika

Loty: 334
Kilometry: 646 129
niebieski
Ja leciałem sporo lufa, swiss czy austrianem - rożnie i zazwyczaj moj plecak 55 litrów - nie w calosci wypakowany plus walizka przechodził jako podręćzniak.
Loty po europie przesiadkowe nikt nie sprawdzał nigdy
sanchopan lubi ten post.

#1188 PostWysłany: 04 Paź 2021 13:59 

srebrny
Nie wiem czy info o wydłużonej dacie odnośnie do zmian już się przewinęło czy nie. Jak tak, to post do kasacji ...
"Aby zapewnić podróżnym z Państwa firmy większą elastyczność w planowaniu podróży w obecnych czasach, ponownie wydłużyliśmy czas na zmianę rezerwacji oraz termin podróży - dla istniejących rezerwacji.
Wydłużony czas na zmianę rezerwacji: zmiany daty podróży/przepisania biletu (w tym opcja zawieszenia biletu „ticket-on-hold”) należy dokonać najpóźniej do 15 stycznia 2022r.
Przedłużony zostaje również okres na odbycie podróży: podróż musi rozpocząć się do dnia 31 grudnia 2022r.
Oznacza to, że mogą Państwo jeszcze dłużej korzystać z opcji „zawieszenia biletu” i nie muszą już teraz ustalać nowej daty i miejsca podróży.
Powyższe zasady dotyczą pasażerów z niewykorzystanym lub częściowo wykorzystanym biletem Austrian Airlines, Brussels Airlines, Lufthansa, SWISS lub Air Dolomiti, wystawionym do dnia 31 lipca 2021r. oraz potwierdzoną datą podróży od dnia 1 lutego 2020r. do dnia 31 sierpnia 2021r."
 Profil Relacje PM off  

#1189 PostWysłany: 04 Paź 2021 14:05 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ciekawostka, bo jak dzisiaj dzwoniłem na polską infolinię to dostałem info, że muszę się zdecydować na nowe daty ostatecznie do końca października 2021, z lotami do końca lipca 2022...
 Profil Relacje PM off
Enzym uważa post za pomocny.

#1190 PostWysłany: 04 Paź 2021 14:26 

srebrny
@Garmond Widać to świeża sprawa odnośnie do tych dat. W razie czego podeprzyj się oficjalną stroną: https://www.lufthansa.com/de/en/homepage
Tam na górze jest info: Current Travel Information
Rebooking deadline extended: rebook by 15 January 2022, travel by 31 December 2022 /
 Profil Relacje PM off
Garmond lubi ten post.
Garmond uważa post za pomocny.

#1191 PostWysłany: 04 Paź 2021 19:48 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Widocznie na polskiej infolinii nie zaktualizowali jeszcze danych. W ogóle ta polska infolinia LH to jest jedna wielka loteria, pracuje tam minimum jedna superogarnięta kobieta (niestety nie pamiętam imienia) i z nią każdą sprawę da się ogarnąć w mgnieniu oka, natomiast dwukrotnie zdarzyło mi się niestety trafić na tak nieogarniętych facetów, że ja miałem większą wiedzę od nich, a każde pytanie/prośba z mojej strony kończyło się "proszę chwilę poczekać, muszę to sprawdzić" i muzyczka w telefonie przez kolejne 3 minuty.
 Profil Relacje PM off  

#1192 PostWysłany: 04 Paź 2021 19:59 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Jeden gość, bodajże Łukasz, zmienił mi lot z 4 na 12 odcinków, a cała reszta twierdziła że się nie da. To tak celem uzupełnienia wpisu @kemot ;)

Edit: odebrał na numerze z końcówką 3920.
5 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1193 PostWysłany: 05 Paź 2021 03:07 
Awatar użytkownika

niebieski
kemot napisał(a):
pracuje tam minimum jedna superogarnięta kobieta (niestety nie pamiętam imienia) i z nią każdą sprawę da się ogarnąć w mgnieniu oka

Pani Daria? Też nie pamiętam, a jestem z tych, że teraz będzie mnie to męczć. :lol:
 Profil Relacje PM off  

#1194 PostWysłany: 05 Paź 2021 14:12 
Awatar użytkownika

Loty: 616
Kilometry: 959 810
niebieski
sanchopan napisał(a):
1) Bagaż podręczny do 8 kg to stara "walizka Ryanairowa" czyli relatywnie duża - ktoś to waży? Nigdy nie ważą czy czasami ważą...? Jak leciałem nikt mi tego nie ważył, no ale to żadna pewność...?

Nie ważą, ale na lotach EMB i CRJ mogą chcieć wrzucić bagaż kabinowy do luku ze względu na mały rozmiar schowków (zwłaszcza ich wysokość).
Mój X-Blade na dwóch kółkach (40 x 20 x 55 cm) mieści się idealnie wzdłuż, a i tak wchodząc do samolotu często muszę przekonywać załogę, że mam "tight connection", bym mógł mieć walizkę w schowku.

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off

#1195 PostWysłany: 05 Paź 2021 15:01 

niebieski
Ja mam - póki co - Airbusy do z i z MUC w obydwie strony. Ale dzięki za info! :)
 Profil Relacje PM off  

#1196 PostWysłany: 07 Paź 2021 14:24 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Po niekorzystnych zmianach w posiłkach i alkoholu na krótkich trasach, przyszedł czas na longhaule :(
Wzorem Onboard Delights będzie Onboard Delights Interkont.
Nie będzie już darmowego alkoholu (oprócz piwa i wina, które pozostanie darmowe) w klasie ekonomicznej i ekonomicznej premium.
Na razie jest to testowane na wybranych trasach, ale prędzej czy później obejmie wszystkie (przewidywana data to 1.12.2021)

https://liveandletsfly.com/lufthansa-free-liquor/
https://onemileatatime.com/news/lufthan ... ee-liquor/
 Profil Relacje PM off  

#1197 PostWysłany: 07 Paź 2021 14:33 
Awatar użytkownika

złoty
Obawiam się, że już jest to testowane dość długo, syn leciał z Bogoty do fra i mówił, że było tylko wino i piwo do wyboru, a ciepłe dania szybko się skończyły i został tylko makoron, na szczęście miał zamówiony specjalny posiłek :D
 Profil Relacje PM off  

#1198 PostWysłany: 07 Paź 2021 16:17 

W Lufthansie jako posiłek ciepły jest i tak już tylko makaron na większości tras w Y.
 Profil Relacje PM off  

#1199 PostWysłany: 11 Paź 2021 12:28 
Awatar użytkownika

Loty: 616
Kilometry: 959 810
niebieski
Czyzby pozytywne zmiany (drobne, ale zawsze na plus dodatni) w LH?

W ubiegly czwartek na lotach LX i LH przez ZRH i MUC taka sytuacja przy opuszczaniu pokladu na plyte.
Zarowno w ZRH (1 pax), jak i w MUC obsluga podstawia osobny autobus dla pasazerow z biznesu.

O ile Swissem przez ZRH latam rzadko (i zawsze do tej pory byl rekaw, wiec nie moge stwierdzic), o tyle w MUC i FRA w ostatnich 15 latach nie bylo osobnego transportu do terminala dla paxów z C.
Ba, w polowie wrzesnia jeszcze tego nie bylo.
Owszem, na lotach OS lub LH przez VIE tak jest od co najmiej kilku lat, ale gdyby sie okazalo, ze Lufthansa wprowadzila te zmiane we wlasnych hubach na stale, to byloby cos.

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1200 PostWysłany: 11 Paź 2021 13:10 

srebrny
Czyli odwrotnie jak w LOT w Warszawie , dawniej był teraz nie ma

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3547 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 178  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości