Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu:[b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym:[b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:[b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:[b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):[b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):[b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:[b].......[/b]

Inne uwagi:[b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1507 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 76  Następna
Autor Wiadomość
#841 PostWysłany: 20 Sie 2021 09:50 
Awatar użytkownika

Loty: 679
Kilometry: 773 646
niebieski
@digger : nie oceniam ministra - tez wolalbym Sofitel Grand Ducal od DT ale obiektywnie to z obu tych hoteli mial daleko do dzielnicy, gdzie odbywalo sie spotkanie :)
"Pokora, praca, umiar"

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#842 PostWysłany: 20 Sie 2021 10:12 

digger napisał(a):
Minister utknął w kolejce do odprawy i nie polecial? Czyli jak sie coś wiecej niż to co mówi "obiektywne" dziennikarstwo to pieniactwo p.ministra nie wygląda już tak strasznie

Utknąć na odprawie w Rzeszowie? Chyba żartujesz. Tam wiatr hula po lotnisku, przejście przez odprawę i security do bramki zajmuje 5 minut. Pewnie przyjechał zupełnie po czasie a samolot nie poczekał, choć zazwyczaj i tak leci z 10 min po czasie.
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#843 PostWysłany: 20 Sie 2021 10:14 

srebrny
szymonpoznan1 napisał(a):
Inne uwagi: Chyba jeden z droższych parkingów w PL w hotelu, 85zł za noc

Fakt nie jest tanio, ale parkingi bywają jeszcze droższe, zwłaszcza w Warszawie, np. Hilton przy Grzybowskiej - 120 zł/dobę (w weekendy połowę taniej), a IC przy Emilii Plater nawet 140 zł/dobę, swoją drogą bardzo ciężko się tam zjeżdża i manewruje większym samochodem.
 Profil Relacje PM off  

#844 PostWysłany: 20 Sie 2021 11:09 
Awatar użytkownika

Loty: 201
Kilometry: 399 152
niebieski
@szymonpoznan1 a to klikanie aby przedział punktowy za noc się zmniejszył to jakiś sposób legalny którym możesz się pochwalić? Bo zaciekawił mnie temat.

#845 PostWysłany: 20 Sie 2021 11:14 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
Normalne klikanie z szukaniem terminów jak mniemam :)

#846 PostWysłany: 20 Sie 2021 16:02 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak j/w - żaden tajny patent :D Po prostu siedziałem przed kompem i odświeżałem co 2 minuty w międzyczasie szukając innych noclegów. Warto dodać że to było w okresie gdzie melina nad morzem potrafi kosztować 500zł za noc, prosty 3* hotel 800-1000zł a hotele 4 i 5* po 1500-2000zł i więcej :lol: :lol: A do tego 99% obiektów wyprzedane.

Stawki punktowe na Hiltona tak jak pisałem, większość czasu 240k pkt, czasem 120kpkt a tu nagle taka perełka się trafiła.

Byłem 3 noce, niestety nie udało się ustrzelić 5 nocek żeby jedna wyszła free.

Co do parkingu jeszcze, ja w Warszawie jakoś tam zrozumiem bardziej te 120 zł, bo stolica, centrum, połowę garażu w Hiltonie zajmuje Klub Hołowczyca :lol: itp., niż 85 zł w Świnoujściu gdzie dookoła mnóstwo miejsc ogólnych i prywatnych parkingów za 30zł/doba, a do tego w Hiltonie większość samochodów stoi pod chmurką na nieutwardzonym parkingu obok placu budowy, a nie w podziemnym przy windzie ;)
W tym roku byłem też np w Dune w Mielnie (to niby nie typowy hotel, ale można porównać zarowno standard jak i położenie względem morza) i parking kosztował 3 0zł i był podziemny w budynku.

Niestety fakt że w Śwoniujściu zbyt blisko do DE i 85zł za parking wynika wyłącznie z przeliczenia drobnych 20€ na PLNa, a 90% gości w hotelu to Niemcy.

#847 PostWysłany: 20 Sie 2021 18:29 

Zbanowany
To tylko swiadczy ze wlasciciel hotelu chce zarobic na parkingu, porownywanie do innych parkingow okolicznych jaki to ma sens ?
A dla wiekszosci normalnych Niemcow te 20EUR dziennie to nie drobne jak sugerujesz, a parkuje i placi bo sie boi o swoje samochody.
 Profil Relacje PM off  

#848 PostWysłany: 20 Sie 2021 19:44 

Loty: 46
Kilometry: 151 136
srebrny
W Hilton Świnoujscie jest tez parking zewnętrzny za 40 zł doba. Zamykany ale nie strzeżony. Także jest wybór.
 Profil Relacje PM off  

#849 PostWysłany: 29 Sie 2021 15:31 

niebieski
Pacik76 napisał(a):
Nazwa hotelu: Hilton Malta

Twój status w programie lojalnościowym: Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Two Queen Bed Marina View

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: pokój Two Queen Executive Sea View, dostęp do saloniku, lampka wina dla dorosłych przy check-inie, butelka wina musującego w pokoju, 2 patery słodkości i udekorowane łóżka

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty plus dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): praktycznie przez cały dzień można znaleźć coś do przekąszenia (pasticcini, owoce, ciastka), w określonych godzinach są ciasta lub pseudo kolacja. Jednak można znaleźć sobie coś dobrego i w zupełności wystarcza, żeby się najeść lub wypić (to w godz. 18 - 20).

Właśnie zakończyłem kolejny pobyt w tym hotelu (końcówka sierpnia 2021) i przywileje dla Golda to jedynie zmiana widoku z mariny na morze. I tyle. Z minusów: śniadania dla Goldów serwowane są w barze w lobby z bardzo ograniczonym i codziennie tym samym zakresie. Brak dostępu do EL. Mimo rozpoczęcia doby hotelowej o 15, to ja na swój pokój musiałem czekać do 16. Jednak pobyt swój uważam za udany. Baseny są fantastyczne, a obsługa czuwa żeby ręczniki nie blokowały zbyt długo leżaków.
 Profil Relacje PM off  

#850 PostWysłany: 29 Sie 2021 17:06 

złoty
Hmm. A jesteście pewni że w H Świnoujście to jest za dobe? Mi policzyli za 3 doby 80 PLN. Być może był to błąd pracownika....

#851 PostWysłany: 29 Sie 2021 20:22 
Awatar użytkownika

Loty: 222
Kilometry: 534 436
niebieski
tasma napisał(a):
Hmm. A jesteście pewni że w H Świnoujście to jest za dobe? Mi policzyli za 3 doby 80 PLN. Być może był to błąd pracownika....

Ja jestem aktualnie. Zewnętrzny parking szutrowy 40zł/doba. Zewnętrzny przed hotelem 70 zł/doba.
Podziemny - tu jest duża nieścisłość - na stronie hotelu jest info ze doba 80 zł/doba, w aplikacji i przy checkin online info 85zł/doba (i była opcja zapłacenia ’z góry’) natomiast w mailu od recepcji i przy meldowaniu informacja od obslugi że teraz opłata zależy od sezonu i aktualnie wynosi 90zl/dobę. Trochę to słabe bo to totalna dezinformacja i nie ma nigdzie oficjalnego cennika.

#852 PostWysłany: 29 Sie 2021 21:12 
Awatar użytkownika

platynowy
Nazwa hotelu: Hilton Puckrup Hall, Tewkesbury

Twój status w programie lojalnościowym:Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtanszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade do Queens Room (chyba jedyny wolny pokoj jaki pozostal), voucher na jednego drinka w barze - mimo iz bylo nas dwoje.. ostatecznie zapomnialem o nim i wzialem piwo na wynos przy check oucie :lol: Sniadania. Nieformalny late check out, wymeldowalismy sie o 13 - nikt nie gonil, potem jeszcze na basen.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): 29k punkty + dopłata (grosze doplaty)/noc

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): N/D

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:
Hotel z dala od miast, w zaciszu - przerobiony na osrodek golfowy - przez co duzo emerytow - ku dziwu bylismy w srodku tygodnia i hotel byl pelen. Darmowy parking. Lokalizacja dobra pod wypad albo w kierunku Walii albo Cotswold. Hotel zlozony z dwoch budynkow, nowsza czesc i starszy 18 wieczny budynek - Manor House, dostalismy tam pokoj na drugim pietrze - nie ma windy a schody jak to w starym budynku dlugie.. Pokoj niczego sobie - odnowiony ale bylo czuc nierownosci i ruchome deski w podlodze pod dywanem, w porownaniu do miejskich pokoji Hilton w UK to nawet dosc duzy, lazienka bez szalu. Z racji zniesionych obostrzen Covidowych wszystko funkcjonowalo jak w 2019, jedynie obsluga w maskach i sprzatanie pokoju tylko na specjalna prosbe. Sniadanie na prawde smaczne, wielki wybor przeroznych rzeczy (ale tylko typowych sniadaniowych). Korzystalismy z restauracji, w tygdniu tylko ta w barze jest czynna a tam tez bez szalu, fish & chips, stek, burger, curry itp. Strefa rekreacyjna jest spoko, powoli zaczyna prosic o remont ale jak dziadki ida grac w golfa to basen prawie pusty (jest tez jacuzzi, sauna, steam room). Z golfa nie korzystalismy, nie wiem czy jest jakas znizka.. Obsluga sprzatajaca wiekszosc Polakow.
Ogolnie srednie odczucia, nic nie zrobilo szalu ale tez nie bylo nic na co mozna bylo by narzekac.
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#853 PostWysłany: 31 Sie 2021 14:11 
Awatar użytkownika

srebrny
Nazwa hotelu: Hilton Prague

Twój status w programie lojalnościowym: Diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: TWIN GUEST ROOM

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do Executive King Size , śniadanie, dostęp do Executive Lounge

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): trochę bieda na dany moment, choć lepiej niż opisywali poprzednicy w sierpniu 2020 - od 12 do 20 dostępne napoje bezalkoholowe, kawa i przekąski typu chipsy, orzeszki itd., od 17 do 18 happy hour i wtedy dostępne są dwa rodzaje piwa i wino oraz ciepłe przekąski w postaci zupy i czegoś o twardszej konsystencji - jednego dnia był ser w panierce, drugiego sajgonki, więc przynajmniej jest jakaś różnorodność :)

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel był po prostu dobry, ale nie wywarł na mnie szczególnego wrażenia. Za długi bez powodu check-in o północy i brak wody w pokoju na pewno nie przyczyniły do życzliwszego spojrzenia. Hotel i pokoje wydają się niedawno odświeżone i wyglądają ładnie. Śniadanie w formie samoobsługi i w gruncie rzeczy było bardzo dobre, choć sam już nie wiem, czy nie było po prostu normalne, a oceniam już przez pryzmat pandemicznych doświadczeń z innych miejsc. Osoby z Goldem i Diamondem mają oddzielny kawałek restauracji, gdzie jest chyba po prostu trochę więcej miejsca. Basen słaby, bo trochę za mały, nieco ratują to niezłe sauny. Ma dobrą lokalizację. Mimo, że zapłaciłem niewiele i dostałem za to relatywnie sporo punktów, to nie czułem się bardzo zadowolony, następnym razem pewnie skorzystam z czegoś innego w Pradze
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#854 PostWysłany: 31 Sie 2021 14:24 

srebrny
Polecam Hilton Old Town, pomimo tego, że basen jeszcze mniejszy (w zasadzie malutki), to jednak standard obsługi i sam EL zawsze stał na dużo wyższym poziomie niż w tym molochu na Florenci.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
ghostwriter uważa post za pomocny.

#855 PostWysłany: 03 Wrz 2021 15:00 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
Nazwa hotelu:Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah

Twój status w programie lojalnościowym: Diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: PEARL CLUB SEA VW KING RM

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:up do PEARL CLUB SUITE (wymiana maili z menago)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna ze sniadaniem

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Bardzo fajny club
Sniadanie 8-11: lepsze niz na dole, duzo rzeczy na cieplo, ktore mozna zamowic z kuchni. Wspaniale jajka po benedyktynsku z lososiem.
Tea time 15-17: kanapeczki i ciasta
Coctail time 17-20: lista drinkow do wyboru oprocz long drinkow takze: whyskey sour, Aperol Spritz, Caipirnha, Cosmopolitan itp.
Pre diner 18-20: przystawki, salatki, salata, zupka oraz jedno danie na cieplo
Fenomenalna obsluga.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Top, Top, Top. Oblsuga, plaza, lounge wszystko na fenomenalnym poziomie. Na duzy plus darmowa woda na plazy. Jedyny zgrzyt to brak rozpoznania BRG przy check in, ale mysle ze poporstu w tym hotelu nikt nigdy tego nie robil😂 .
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#856 PostWysłany: 03 Wrz 2021 15:11 

@gruby_inversia taki fajny hotel i bez zdjęć? Wrzuć coś :-)
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#857 PostWysłany: 03 Wrz 2021 18:28 

niebieski
Zdjecia, a nawet filmik jak ktos podrzuci jakis darmowy hosting na priv.
 Profil Relacje PM off  

#858 PostWysłany: 06 Wrz 2021 12:05 

niebieski
Napisz coś więcej o lounge. Czy dostęp dla Diamond jest tylko od pokoi Pearl? Czy jest na zasadzie, że Diamond zawsze dostaje dostęp jak w przypadku zwykłych executive?
 Profil Relacje PM off  

#859 PostWysłany: 06 Wrz 2021 13:51 

niebieski
Nie wiem za bardzo co wiecej chcialbys wiedziec ;) napisalem co jest i w jakim czasie i jakie alko ale jak masz jeszcze jakies konkretne pytanie to wal smialo.
Dla diamonda nie ma dostepu nawet jak masz uppa do pokoju, ktory ma dostep do cluba, takze trzeba kupic wejscie, ale sie mega oplaca.
 Profil Relacje PM off  

#860 PostWysłany: 06 Wrz 2021 16:47 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Możesz np. napisać jaki jest koszt executive.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1507 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 76  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości