Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek po sąsiedzku . http://www.fly4free.pl/forum/doladowani ... 455,107703

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 57 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 08 Lip 2021 09:16 

Loty: 259
Kilometry: 344 651
niebieski
karty SIM można kupić w salonie prasowym "Pressa" (lotnisko Odessa)

Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦 Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦
Tylko 1509 PLN za urlop na Gran Canarii 🌤️👙👣 Bezpośrenie loty i pobyt w dobrym hotelu Tylko 1509 PLN za urlop na Gran Canarii 🌤️👙👣 Bezpośrenie loty i pobyt w dobrym hotelu
#42 PostWysłany: 08 Lip 2021 09:31 
Awatar użytkownika

srebrny
Jest też stanowisko Lifecell, pakiet z "małym" internetem, chyba 1Gb za 100 UAH, z dużym - 20 GB 200 UAH. Próbowałam połączyć się przez lotniskowe WIFI, ale szło jak krew z nosa.
Marszrutki 117 próżno szukać na placyku obok starego terminala. Obsługa lotniska mówiła, że trzeba iść gdzieś aż na "odeska drogę" koło Private Banku, więc zrezygnowałam ze zbiorkomu.

Uberem do centrum jechałam za niestety prawie 150 UAH, natomiast wieczorny, powrotny z okolic Opery 103 UAH.

Ostatnio edytowany przez Ninoczka, 08 Lip 2021 09:36, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

#43 PostWysłany: 08 Lip 2021 09:35 

Loty: 66
Kilometry: 55 090
Ja kartę SIM kupiłem w trakcie ostatniego wyjazdu do Lwowa w październiku ubiegłego roku. Teraz doładowałem konto przed ponownym wyjazdem i kupiłem pakiet.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 22 Lip 2021 16:41 

srebrny
Co prawda oferta tylko dla waskiej grupy posiadaczy telefonow z eSim, ale warto wspomniec, iz obecnie istnieje mozliwosc zakupu eSim w Lifecell w cenie 150 UAH jeszcze przed wyjazdem na Ukraine, lub do korzystania z bardzo dobrej oferty roamingu w Lifecell poza granicami Ukrainy.

https://www.lifecell.ua/en/sim-and-number/eSIM/
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#45 PostWysłany: 06 Sie 2021 15:36 

Loty: 97
Kilometry: 163 121
niebieski
ktoś kupował tą esimke? Mi płatność nie chce przejść, próbowałem Millenium, Revolut, Apple Payem i żadne nie przechodzi.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 06 Sie 2021 16:48 

srebrny
@pawel_92
Ja zakupilem z kumplem, obydwoje bez zadnych problemow uzywalismy na Ukrainie w zeszlym tygodniu. Bardzo wygodne rozwiazanie.

Strona Lifecell miewa problemy z przyjeciem platnosci, tez tak mialem. Najlepiej probowac o innej porze dnia.
 Profil Relacje PM off
pawel_92 lubi ten post.

#47 PostWysłany: 06 Sie 2021 18:12 
Awatar użytkownika

Loty: 340
Kilometry: 429 519
srebrny
@xkr
@pawel_92

Ja używam od kilku lat LifeCell jako karty SIM bo wyjazdów poza UE gdyż mają genialne pakiety roamingowe na wiele krajów. A od jakiegoś czasu w iPhone za pomocą eSIM.
Co do zakupu i doładowania - przechodzi Apple Pay i karta Curve. Czasami z mBanku ale dopiero po kilku razach bo często wywala błąd, inne karty z Polski mi odrzuca. Tak więc trzeba próbować ;)
Karta była ze mną już w ZEA, Izraelu, Turcji, Egipcie, Mołdawii, Szwajcarii i 0 problemów, od razu się łączy z siecią za pomocą LTE. Ciekawostka, ma się wtedy ukraińskie IP mimo że jest się np. w ZEA ;)
Do rozmów poprzez WhatsApp w ZEA trzeba VPN a na tej karcie poszło bez VPN gdyż miałem IP ukraińskie :D
 Profil Relacje PM off
arturro uważa post za pomocny.

#48 PostWysłany: 12 Sie 2021 15:13 
Awatar użytkownika

@xkr @pawel_92 @Martinuss

Z tym eSIM w lifecell to jest piękna sprawa, tym bardziej, że to pewłnoprawny prepaid z własnym numerem, a nie jak w większości nakładka na już istniejący lub opcja abonamentowa. Dziękuję za info.

Teraz kwestia taryfy i pakietu roamingowego. Piszesz, że lifecell ma super oferty, zatem którą taryfę i pakiet polecasz, chwilowo np. na Polskę?
Przez jakiś czas nigdzie się nie wybieram, więc ten eSIM bardziej szkoleniowo i testowo, a co za tym, byłoby dobrze mieć również jakąś taryfę na przetrzymanie bez potrzeby doładowywania co miesiąc konta.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 13 Wrz 2021 15:58 

Dzisiaj zapomniałem z domu fizycznej karty ukraińskiej. Na szybko w pociągu zakup esim w Lifecell. Płatność Apple Pay. 150 UAH. Od razu włączony pakiet 20 GB i rozmowy.
 Profil Relacje PM off
zorf lubi ten post.

#50 PostWysłany: 14 Wrz 2021 23:13 

@ultragreen

Cześć 'mam pytanie o lifecell i esim -
Czy da się to kupić w lifecell bez aktywnego numeru ukraińskiego ? (minęło trochę czasu od kiedy byłem i ostatni prepaid już nie działa)
Takie jest pytanie przy rejestracji, a polski numer nie przechodzi. Jak sobie z tym poradziłeś przy zakupie esim?

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 15 Wrz 2021 07:20 

Podałem ten numer, który wyskoczył mi podczas zakupu
 Profil Relacje PM off
zorf uważa post za pomocny.

#52 PostWysłany: 04 Paź 2021 12:10 

Man problem z doładowaniem Lifecell, robię to online i raz się już udało, ale teraz dostaje "Refill is impossible. Please, contact your bank.". Próbowałem zarówno przy pomocy karty jak i Google pay. Jakaś sugestia?
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 04 Paź 2021 12:33 
Awatar użytkownika

srebrny
Najłatwiej chyba zainstalować (jeśli nie masz) w komórce apkę "My Lifecell".

#54 PostWysłany: 07 Paź 2021 01:34 

niebieski
Spróbuj innej karty, np. N26, jeśli posiadasz.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 17 Lis 2021 21:45 
Awatar użytkownika

Loty: 149
Kilometry: 267 798
niebieski
Mam kartę sim Vodafone UA kupioną w maju 2019 roku. Chciałbym ją teraz jakoś 'uruchomić'. Włożyłem ją w telefon, ale są tylko połączenia alarmowe. Po próbie zalogowania się na konto tego numeru przez www lub apkę wyskakuje informacja, żeby zadzwonić na 111. Jestem w PL i nie mogę zadzwonić oczywiście. Czy jest jakaś możliwość uruchomienia tej karty z PL? Czy warto w ogóle się w to bawić, czy może kupić kolejny numer po przylocie do UA?

#56 PostWysłany: 17 Lis 2021 21:51 

srebrny
Możliwe ,że tej karty już nie można aktywować. Sądzę,że prościej kupić nową.
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 22 Lis 2021 11:24 
Awatar użytkownika

Loty: 149
Kilometry: 267 798
niebieski
Skoro już wórciłem to napiszę, co ostatecznie wziąłem:

W pierwszym mijanym sklepie z komórkami w centrum zapytałem czy mają startery. Zaoferowali mi starter sieci lifecell za 150 hrywien zawierający 20GB internetu oraz 750 minut po ukrainie i bez limitu w lifecell. Po zalogowaniu się w apce wypatrzyłem jakąś promocję, że jak potrząsnę telefonem to dostane nagrodę i dzięki temu dostałem kolejny 1 GB danych. A po dniu dostałem sms że na dobry początek z siecią lifecell dostaję 5 GB w prezencie.

W sumie 26GB neta LTE za 150 hrywien.

Mnie pasuje :-)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 57 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość