Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 46 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Kwi 2012 18:29 

srebrny
Conviasa nie ma prawa ladowac w EU,
co teraz z moim biletem na pazdziernik ??
czy ktos sie spotkal z taka sytuacja ??

http://biznes.onet.pl/ue-czarna-lista-l ... news-detal
 Profil Relacje PM off  

Luksus w Egipcie 😍 Wczasy w 5* hotelu z all inclusive w Makadi Bay za 2193 PLN 🔥 Luksus w Egipcie 😍 Wczasy w 5* hotelu z all inclusive w Makadi Bay za 2193 PLN 🔥
🔥 REWELACJA 🔥 Piękna wyspa w pięknej cenie 😎 Madera bezpośrednio od 352 PLN 😍✈️ 🔥 REWELACJA 🔥 Piękna wyspa w pięknej cenie 😎 Madera bezpośrednio od 352 PLN 😍✈️
#2 PostWysłany: 05 Kwi 2012 21:15 

Ja mam bilety na listopad (Madryt - Caracas, Caracas - Hawana). Próbowałam wydobyć jakiekolwiek informacje od Tripsta.pl, ale ani nie odbierają telefonu ani nie odpisali na maila.

W sieci znalazłam informację, że podobno przewoźnik poinformował, że loty z Europy odbędą się bez żadnych zmian (podobno będą zrealizowane innymi liniami). Nie wiem, skąd te informacje i na ile są sprawdzone.

Tak więc lot Madryt -Caracas zapowiada się spoko, ale co z lotem Caracas - Hawana...? Pewnie będzie realizowany samolotami Conviasa... Pytanie z jakich przyczyn dokładnie trafili na listę...
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 05 Kwi 2012 22:30 

niebieski
atr napisał(a):
Tak więc lot Madryt -Caracas zapowiada się spoko, ale co z lotem Caracas - Hawana...? Pewnie będzie realizowany samolotami Conviasa... Pytanie z jakich przyczyn dokładnie trafili na listę...

a co ma być z lotem Caracas - Hawana? ani jedno ani 2 miasto nie jest w UE
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Kwi 2012 09:31 
Awatar użytkownika

atr napisał(a):

Politycznych - to chyba oczywiste. :)

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 10 Kwi 2012 21:29 

Tripsta odpisuje też, że ze względu na to, że połączenia się odbywają zgodnie z rozkładem, to zwrot kasy na razie nie przysługuje (btw-czy przy kupowaniu biletów był jakiś regulamin apropos ewentualnej rezygnacji z biletów albo zmiany nazwiska pasażera? nie zwróciłem uwagi - nie spodziewałem się takich jaj).
A loty Madryt-Caracas wykonuje teraz za nich portugalska linia HiFly.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Kwi 2012 21:23 

Na różnych forach są rożne informacje. Ktoś pisze, że loty będą realizowane przez HahnAir, na innym forum ktoś napisał, że AirEuropa, teraz pojawiają się informacja o jeszcze innym przewoźniku. Czyli nic nie wiadomo....
No i nie wiadomo, czy inni przewoźnicy będą realizować przelot tylko na odcinku UE-Ameryka, czy również np. Caracas-Havana. Tu już wpis na czarną listę nie ma żadnego znaczenia.

Czy ktoś ma może jakieś sprawdzone informacje? Tripsta chyba olała sprawę
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Kwi 2012 21:43 

HON fly4free
Dopóki przewoznik zapewnia, że będzie realizował rejsy wg rozkładu, pośrednik nie ma pola do działania; nie ma też podstaw do rozliczenia zwrotu biletów na innych zasadach niż wynikające z taryfy. To jakim samolotem będzie obsługiwany rejs jest sprawą drugorzędną. Czarna lista ma znaczenie w obszarze UE, poza nia nie ma znaczenia i jeśli władze wenezuelskie nie ograniczają operacji Conviasy należy się spodziewać, że segmenty pozaunijne będą realizowane jej własnymi maszynami.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 11 Lip 2012 10:45 

czy ktos wie jak wyglada obecnie sytuacja z lotem?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 14 Lip 2012 08:00 

frei napisał(a):
W tripscie mówią, że normalnie. Połączenia Conviasy są cały czas realizowane, tylko przez inne linie. Chociaż ja już dwa razy dostałem maila o zmianie godzin lotów, ale to zmiany dość nieznaczne, więc luz. W każdym razie trzeba być czujnym :)

frei, lecisz już niedługo, więc daj znać po powrocie jak wrażenia po locie z Conviasa. Przelot Caracas - Havana odbędzie się niestety ich starociami...

Ehh, nie ma to jak skorzystać z promocji;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 03 Sie 2012 18:10 

frei, podglądam sobie stonę lotniska Barajas w Madrycie pod kątem Conviasy i z tego co widzę przylatuje i odlatuje regularnie z grubym opóźnieniem. W październiku jadę na Kubę z przesiadką w Caracas i zastanawia mnie jak z lotem z Caracas do Havany w momencie takich opóźnień. Wiesz coś w tym temacie. Kontaktowałeś się z pośrednikiem??? pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 03 Sie 2012 20:10 

:) Dzięki za super szybką odpowiedź. Loty mamy na jednym bilecie, kupowane przez Tripstę w lutym. Podoba mi sie twoje nastawienie :) Daj znak po powrocie, my lecimy 10 października do Madrytu, a 11 do Caracas i Hawany. Póki co czekamy jeszcze na zwrot kasy z Wizzaira za odwołany niedawno lot do Madrytu, ale to temat na inny wątek ;)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 07 Sie 2012 14:39 

frei napisał(a):
Cywilizowane linie, jeśli masz te loty na jednym bilecie (a my mamy), w przypadku opóźnienia powinny zapewnić Ci możliwość lotu kolejnym pierwszym możliwym połączeniem do miejsca docelowego albo zmianę planu podróży albo zwrot pieniędzy i odszkodowanie. Ale jak to jest z Conviasą to nie mam pojęcia, nie kontaktowałem się z Tripstą. Też widzę, że opóźnienia są masakryczne, ostatnio lot Conviasy miał opóźnienie... 50h. Pasażerowie w tym czasie mieszkali w hotelu na kosz przewoźnika.

Ale ja generalnie podchodzę do tego na totalnym luzie. Na Kubie i tak nie mam niczego zarezerwowanego, w Caracas lotnisko jest blisko plaży, więc najwyżej dotrę na wyspę dzień później. Świat się nie zawali :) A w najgorszym wypadku, jakby opóźnienie przekraczało wszelkie granice człowieczeństwa, to wezmę zwrot kasy i zostanę w Wenezueli :)

Z opóźnieniami nie jest tak źle chyba - to 50h zdarzyło się raz i było nawet nagłośnione w Wenezuelskich mediach (czego się człowiek nie nasprawdza po skorzystaniu z promocji;)).

Ogólnie z flightradaru wynika, że na trasie MAD-CCS lata ten oto Boeing 767 SBA Airlines i to jako-tako o czasie: http://www.airliners.net/search/photo.s ... rch=YL-LCY . Nie wiem co z lotem CCS-HAV, ale pewnie wciąż ich starocie - chociaż Chavez jest w trakcie kupna nowych Embraerów, które mają przybyć w ciągu kilku m-cy.

Na plażę koło CCS bym nie liczył - czytałeś o bezpieczeństwie w Caracas i okolicach? ;) Ja lecę pod koniec roku i nie wychylam nosa z lotniska :D.

Powodzenia!
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 07 Sie 2012 15:04 

Hej,
dalbys namiar na tego Ibisa?

Lecimy do Hawany w grudniu przez Madryt, przyda sie. Zarejestrowalam sie tez na hiszpanskim grouponie i co jakies czas pojawiaja sie ciekawe oferty hoteli w Madrycie.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 07 Sie 2012 15:05 

srebrny
no coz, plaza kolo caracas to chyba nie jest najelpszy pomysl... co do
bezpieczenstwa to w sumie tez nie dajmy sie zwariowac, w dzien przy
duzej ostroznosci powinno byc w miare ok.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 07 Sie 2012 15:56 

KatarzynaK napisał(a):
Hej,

przepraszam, że się wtrącam, ale jak czytam takie posty, to aż mnie nie powiem co bierze. tak trudno wpisać w google'u "ibis barajas"?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 07 Sie 2012 16:20 

KatarzynaK napisał(a):
Hej,

Lecimy do Hawany w grudniu przez Madryt, przyda sie. Zarejestrowalam sie tez na hiszpanskim grouponie i co jakies czas pojawiaja sie ciekawe oferty hoteli w Madrycie.

A którego lecisz? Może 20 XII? ;)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 07 Sie 2012 16:55 

Dzieki za Ibisa :-)
Polecam tę opcję z hiszpańskim Grouponem, bo jedzenie w Madrycie, też w fajnych cenach pojawia sie codziennie.
Lecimy w 4 osoby 31.12 z Madrytu do Hawany (Iberią- w czerwcu była promocja Iberii na tripsta.pl i chyba Conviasa w tym samym czasie miała niezłe ceny), powrot 21.01.
Wycieczka z plecakami, noclegi w casas particulares.

Teraz szukamy biletow z Warszawy, innych miast lub Berlina do Madrytu na koniec grudnia.
K.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 07 Sie 2012 17:08 

KatarzynaK napisał(a):
Dzieki za Ibisa :-)
Polecam tę opcję z hiszpańskim Grouponem, bo jedzenie w Madrycie, też w fajnych cenach pojawia sie codziennie.
Lecimy w 4 osoby 31.12 z Madrytu do Hawany (Iberią- w czerwcu była promocja Iberii na tripsta.pl i chyba Conviasa w tym samym czasie miała niezłe ceny), powrot 21.01.
Wycieczka z plecakami, noclegi w casas particulares.

Teraz szukamy biletow z Warszawy, innych miast lub Berlina do Madrytu na koniec grudnia.
K.

Ja kilka tygodni temu kupowałem bilet EasyJet za niecałe 200 zł RT/os z Berlin Schoenefeld (też na grudzień/styczeń, ale i w tę i z powrotem tydzień wcześniej niż wy). Ale nie wiem czy jeszcze mają tę promocję.

EDIT - mają. ;)
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 07 Sie 2012 17:16 

W zeszłym tygodniu bilety Lotu Z WAW do MAD 31.12-21.01 spadły z 1200 pln do 600 pln i przed każdą Szaloną w Locie rzucamy monetą, czy coś się pojawi :) .
W ostatecznośc będzie Easyjet.

Gracias!!
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 07 Sie 2012 21:46 

vasco napisał(a):
KatarzynaK napisał(a):
Hej,

przepraszam, że się wtrącam, ale jak czytam takie posty, to aż mnie nie powiem co bierze. tak trudno wpisać w google'u "ibis barajas"?

@Vasco ...powiedz co Cie bierze? :D
Akurat wszyscy bylismy online w tym samym czasie, zalogowani na forum i w tym samym watku...i o jeny osmieliłam sie spytac o link.
A moze chciałam popodrywac kolegów i mieć watek do dyskusji, nie wpadłes na to? ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 46 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości