Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 46 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Kwi 2012 18:29 

srebrny
Conviasa nie ma prawa ladowac w EU,
co teraz z moim biletem na pazdziernik ??
czy ktos sie spotkal z taka sytuacja ??

http://biznes.onet.pl/ue-czarna-lista-l ... news-detal
 Profil Relacje PM off  

Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł! Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł!
😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏 😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏
#2 PostWysłany: 05 Kwi 2012 21:15 

Ja mam bilety na listopad (Madryt - Caracas, Caracas - Hawana). Próbowałam wydobyć jakiekolwiek informacje od Tripsta.pl, ale ani nie odbierają telefonu ani nie odpisali na maila.

W sieci znalazłam informację, że podobno przewoźnik poinformował, że loty z Europy odbędą się bez żadnych zmian (podobno będą zrealizowane innymi liniami). Nie wiem, skąd te informacje i na ile są sprawdzone.

Tak więc lot Madryt -Caracas zapowiada się spoko, ale co z lotem Caracas - Hawana...? Pewnie będzie realizowany samolotami Conviasa... Pytanie z jakich przyczyn dokładnie trafili na listę...
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 05 Kwi 2012 22:30 

niebieski
atr napisał(a):
Tak więc lot Madryt -Caracas zapowiada się spoko, ale co z lotem Caracas - Hawana...? Pewnie będzie realizowany samolotami Conviasa... Pytanie z jakich przyczyn dokładnie trafili na listę...

a co ma być z lotem Caracas - Hawana? ani jedno ani 2 miasto nie jest w UE
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Kwi 2012 09:31 
Awatar użytkownika

atr napisał(a):

Politycznych - to chyba oczywiste. :)

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 10 Kwi 2012 21:29 

Tripsta odpisuje też, że ze względu na to, że połączenia się odbywają zgodnie z rozkładem, to zwrot kasy na razie nie przysługuje (btw-czy przy kupowaniu biletów był jakiś regulamin apropos ewentualnej rezygnacji z biletów albo zmiany nazwiska pasażera? nie zwróciłem uwagi - nie spodziewałem się takich jaj).
A loty Madryt-Caracas wykonuje teraz za nich portugalska linia HiFly.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Kwi 2012 21:23 

Na różnych forach są rożne informacje. Ktoś pisze, że loty będą realizowane przez HahnAir, na innym forum ktoś napisał, że AirEuropa, teraz pojawiają się informacja o jeszcze innym przewoźniku. Czyli nic nie wiadomo....
No i nie wiadomo, czy inni przewoźnicy będą realizować przelot tylko na odcinku UE-Ameryka, czy również np. Caracas-Havana. Tu już wpis na czarną listę nie ma żadnego znaczenia.

Czy ktoś ma może jakieś sprawdzone informacje? Tripsta chyba olała sprawę
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Kwi 2012 21:43 

HON fly4free
Dopóki przewoznik zapewnia, że będzie realizował rejsy wg rozkładu, pośrednik nie ma pola do działania; nie ma też podstaw do rozliczenia zwrotu biletów na innych zasadach niż wynikające z taryfy. To jakim samolotem będzie obsługiwany rejs jest sprawą drugorzędną. Czarna lista ma znaczenie w obszarze UE, poza nia nie ma znaczenia i jeśli władze wenezuelskie nie ograniczają operacji Conviasy należy się spodziewać, że segmenty pozaunijne będą realizowane jej własnymi maszynami.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 11 Lip 2012 10:45 

czy ktos wie jak wyglada obecnie sytuacja z lotem?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 14 Lip 2012 08:00 

frei napisał(a):
W tripscie mówią, że normalnie. Połączenia Conviasy są cały czas realizowane, tylko przez inne linie. Chociaż ja już dwa razy dostałem maila o zmianie godzin lotów, ale to zmiany dość nieznaczne, więc luz. W każdym razie trzeba być czujnym :)

frei, lecisz już niedługo, więc daj znać po powrocie jak wrażenia po locie z Conviasa. Przelot Caracas - Havana odbędzie się niestety ich starociami...

Ehh, nie ma to jak skorzystać z promocji;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 03 Sie 2012 18:10 

frei, podglądam sobie stonę lotniska Barajas w Madrycie pod kątem Conviasy i z tego co widzę przylatuje i odlatuje regularnie z grubym opóźnieniem. W październiku jadę na Kubę z przesiadką w Caracas i zastanawia mnie jak z lotem z Caracas do Havany w momencie takich opóźnień. Wiesz coś w tym temacie. Kontaktowałeś się z pośrednikiem??? pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 03 Sie 2012 20:10 

:) Dzięki za super szybką odpowiedź. Loty mamy na jednym bilecie, kupowane przez Tripstę w lutym. Podoba mi sie twoje nastawienie :) Daj znak po powrocie, my lecimy 10 października do Madrytu, a 11 do Caracas i Hawany. Póki co czekamy jeszcze na zwrot kasy z Wizzaira za odwołany niedawno lot do Madrytu, ale to temat na inny wątek ;)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 07 Sie 2012 14:39 

frei napisał(a):
Cywilizowane linie, jeśli masz te loty na jednym bilecie (a my mamy), w przypadku opóźnienia powinny zapewnić Ci możliwość lotu kolejnym pierwszym możliwym połączeniem do miejsca docelowego albo zmianę planu podróży albo zwrot pieniędzy i odszkodowanie. Ale jak to jest z Conviasą to nie mam pojęcia, nie kontaktowałem się z Tripstą. Też widzę, że opóźnienia są masakryczne, ostatnio lot Conviasy miał opóźnienie... 50h. Pasażerowie w tym czasie mieszkali w hotelu na kosz przewoźnika.

Ale ja generalnie podchodzę do tego na totalnym luzie. Na Kubie i tak nie mam niczego zarezerwowanego, w Caracas lotnisko jest blisko plaży, więc najwyżej dotrę na wyspę dzień później. Świat się nie zawali :) A w najgorszym wypadku, jakby opóźnienie przekraczało wszelkie granice człowieczeństwa, to wezmę zwrot kasy i zostanę w Wenezueli :)

Z opóźnieniami nie jest tak źle chyba - to 50h zdarzyło się raz i było nawet nagłośnione w Wenezuelskich mediach (czego się człowiek nie nasprawdza po skorzystaniu z promocji;)).

Ogólnie z flightradaru wynika, że na trasie MAD-CCS lata ten oto Boeing 767 SBA Airlines i to jako-tako o czasie: http://www.airliners.net/search/photo.s ... rch=YL-LCY . Nie wiem co z lotem CCS-HAV, ale pewnie wciąż ich starocie - chociaż Chavez jest w trakcie kupna nowych Embraerów, które mają przybyć w ciągu kilku m-cy.

Na plażę koło CCS bym nie liczył - czytałeś o bezpieczeństwie w Caracas i okolicach? ;) Ja lecę pod koniec roku i nie wychylam nosa z lotniska :D.

Powodzenia!
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 07 Sie 2012 15:04 

Hej,
dalbys namiar na tego Ibisa?

Lecimy do Hawany w grudniu przez Madryt, przyda sie. Zarejestrowalam sie tez na hiszpanskim grouponie i co jakies czas pojawiaja sie ciekawe oferty hoteli w Madrycie.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 07 Sie 2012 15:05 

srebrny
no coz, plaza kolo caracas to chyba nie jest najelpszy pomysl... co do
bezpieczenstwa to w sumie tez nie dajmy sie zwariowac, w dzien przy
duzej ostroznosci powinno byc w miare ok.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 07 Sie 2012 15:56 

KatarzynaK napisał(a):
Hej,

przepraszam, że się wtrącam, ale jak czytam takie posty, to aż mnie nie powiem co bierze. tak trudno wpisać w google'u "ibis barajas"?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 07 Sie 2012 16:20 

KatarzynaK napisał(a):
Hej,

Lecimy do Hawany w grudniu przez Madryt, przyda sie. Zarejestrowalam sie tez na hiszpanskim grouponie i co jakies czas pojawiaja sie ciekawe oferty hoteli w Madrycie.

A którego lecisz? Może 20 XII? ;)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 07 Sie 2012 16:55 

Dzieki za Ibisa :-)
Polecam tę opcję z hiszpańskim Grouponem, bo jedzenie w Madrycie, też w fajnych cenach pojawia sie codziennie.
Lecimy w 4 osoby 31.12 z Madrytu do Hawany (Iberią- w czerwcu była promocja Iberii na tripsta.pl i chyba Conviasa w tym samym czasie miała niezłe ceny), powrot 21.01.
Wycieczka z plecakami, noclegi w casas particulares.

Teraz szukamy biletow z Warszawy, innych miast lub Berlina do Madrytu na koniec grudnia.
K.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 07 Sie 2012 17:08 

KatarzynaK napisał(a):
Dzieki za Ibisa :-)
Polecam tę opcję z hiszpańskim Grouponem, bo jedzenie w Madrycie, też w fajnych cenach pojawia sie codziennie.
Lecimy w 4 osoby 31.12 z Madrytu do Hawany (Iberią- w czerwcu była promocja Iberii na tripsta.pl i chyba Conviasa w tym samym czasie miała niezłe ceny), powrot 21.01.
Wycieczka z plecakami, noclegi w casas particulares.

Teraz szukamy biletow z Warszawy, innych miast lub Berlina do Madrytu na koniec grudnia.
K.

Ja kilka tygodni temu kupowałem bilet EasyJet za niecałe 200 zł RT/os z Berlin Schoenefeld (też na grudzień/styczeń, ale i w tę i z powrotem tydzień wcześniej niż wy). Ale nie wiem czy jeszcze mają tę promocję.

EDIT - mają. ;)
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 07 Sie 2012 17:16 

W zeszłym tygodniu bilety Lotu Z WAW do MAD 31.12-21.01 spadły z 1200 pln do 600 pln i przed każdą Szaloną w Locie rzucamy monetą, czy coś się pojawi :) .
W ostatecznośc będzie Easyjet.

Gracias!!
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 07 Sie 2012 21:46 

vasco napisał(a):
KatarzynaK napisał(a):
Hej,

przepraszam, że się wtrącam, ale jak czytam takie posty, to aż mnie nie powiem co bierze. tak trudno wpisać w google'u "ibis barajas"?

@Vasco ...powiedz co Cie bierze? :D
Akurat wszyscy bylismy online w tym samym czasie, zalogowani na forum i w tym samym watku...i o jeny osmieliłam sie spytac o link.
A moze chciałam popodrywac kolegów i mieć watek do dyskusji, nie wpadłes na to? ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 46 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 10 gości