Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2219 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 111  Następna
Autor Wiadomość
#921 PostWysłany: 06 Lip 2021 19:37 
Awatar użytkownika

złoty
@J.1 masz w glowie jakies perelki po Am. Pld. za mile ? Pamietam swego czasu GRU-EZE bylo w bardzo ciekawej cenie i ze smiesznymi doplatami. Kombinacje przez Galapagos byly rowniez dosyc ciekawe. Cos aktualnie warte zainteresowania? Przegrzebalem troche forum ale Am. Pld. na chwile obecna odstaje. Bazowo chce startowac z GRU, ewentualnie RIO
Arekkk lubi ten post.

🏝️ 5* hotel w Turcji z 24h all inclusive 🍹 Tydzień w Alanyi za 1799 PLN 🏝️ 5* hotel w Turcji z 24h all inclusive 🍹 Tydzień w Alanyi za 1799 PLN
Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍 Egzotyczna przygoda 🔥 Grecja, Singapur i Australia w jednej podróży za 2969 PLN 😍
#922 PostWysłany: 06 Lip 2021 22:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Odkad O6 padlo to z trasą z GRU/GIG będzie ciężko. Wszystko będzie Cię łączyło przez BOG (ewentualnie MED czy CLO) - AV lub PTY - CM.
Latam ma swoje partnerstwo z M&M i swego czasu można było wynaleźć dużo ciekawych perełek, ale jedyne co widziałam w niedalekiej przeszłości to SCL-MAD, wszystko wewnątrz kontynentu (Argentyna-Chile/Peru/Ekwador) poznikało. Oczywiście jakby @J.1 coś więcej wiedział to również jestem zainteresowana tematem. :)
 Profil Relacje PM off
Flyguy lubi ten post.

#923 PostWysłany: 06 Lip 2021 22:44 
Awatar użytkownika

złoty
Mialem wrzesien zaplanowany na loty przez USA -dalej ale powoli zaczynam szukac alternatywy. Mysle o Am. Pld (bez Peru) albo o czyms ciekawym ewentualnie z TLV. Widzialem ciekawe propozycje z TLV do IXZ ale nie wiem czy to nie ryzykowne pod wzgledem anulacji lotow. O6 padlo calkowicie z GRU, RIO ? To chyba byly ich huby w Am. Pld
billabong lubi ten post.

#924 PostWysłany: 06 Lip 2021 23:53 

srebrny
billabong napisał(a):
Odkad O6 padlo to z trasą z GRU/GIG będzie ciężko. Wszystko będzie Cię łączyło przez BOG (ewentualnie MED czy CLO) - AV lub PTY - CM.

@Flyguy
TK miało połączenie IST-GRU-EZE i odcinek GRU-EZE był dostępny w sprzedaży w rozsądnych cenach (na tle ogólnie drogich połączeń do EZE), ale w kiepskich godzinach.
Nie wiem jak z dostępnością za mile, ostatecznie wybrałem najtańszą opcję - czyli połączenie przez IGU/IGR + taxi.
2 ludzi lubi ten post.

#925 PostWysłany: 07 Lip 2021 07:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki za przypomnienie o TK co swoją drogą przypomniało mi, że przecież ET tozszerzył trasę ADD-GRU do ADD-GRU-EZE ale na chwilę obecną tego nie lata.

Swoją drogą najtańszą opcją płatną wydaje mi się teraz być BA, który z dwóch lotów LHR-GRU i LHR-EZE zrobił teraz LHR-GRU-EZE. OW GRU-EZE to około $100, chociaż jak chcesz bilet powrotny to wyjdzie z $270. Weź pod uwagę jednak, że na chwilę obecną do Argentyny nie wjedziesz.

Co do O6 to tak - padło całkowicie.
 Profil Relacje PM off
Flyguy lubi ten post.

#926 PostWysłany: 07 Lip 2021 08:12 
Awatar użytkownika

złoty
SPLDER napisał(a):
billabong napisał(a):

@Flyguy
TK miało połączenie IST-GRU-EZE i odcinek GRU-EZE był dostępny w sprzedaży w rozsądnych cenach (na tle ogólnie drogich połączeń do EZE), ale w kiepskich godzinach.
Nie wiem jak z dostępnością za mile, ostatecznie wybrałem najtańszą opcję - czyli połączenie przez IGU/IGR + taxi.

Dolot do GRU mam ogarniety, chodzi mi tylko o sama Am. Pld za mile

#927 PostWysłany: 07 Lip 2021 10:25 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 697 251
srebrny
@Flyguy
Zaproponuję Ci dwie opcje z maksymalnym wykorzystaniem mil przy samodzielnej rezerwacji online w Y.
Jednak ewidentnie śmierdzi mi na kilometr Twoją chęcią powrotu z GRU do FRA w F :lol:

@billabong ET TLV-EZE widzę, że jest dostępne, skąd info o zawieszeniu lotów ? Czy to w związku z zamknięciem AR?

1. Wersja z AR,UY,BR,PE za 124k + 530 zł.
Załącznik:
mapa1.PNG
mapa1.PNG [ 205.66 KiB | Obejrzany 1245 razy ]

Załącznik:
et.PNG
et.PNG [ 40.21 KiB | Obejrzany 1245 razy ]

Załącznik:
tlv-gru.PNG
tlv-gru.PNG [ 29.04 KiB | Obejrzany 1245 razy ]

Załącznik:
mvd-lim.PNG
mvd-lim.PNG [ 29.24 KiB | Obejrzany 1245 razy ]

Załącznik:
lim-gig.PNG
lim-gig.PNG [ 29.42 KiB | Obejrzany 1245 razy ]

Załącznik:
gru-fra eko.PNG
gru-fra eko.PNG [ 27.88 KiB | Obejrzany 1245 razy ]

Załącznik:
gru-fra.PNG
gru-fra.PNG [ 37.36 KiB | Obejrzany 1245 razy ]

2. Wersja rozbudowana z AR,CL,CO,PA,BR za 125k + 900 zł.
Załącznik:
mapa2.PNG
mapa2.PNG [ 187.75 KiB | Obejrzany 1245 razy ]

Załącznik:
et.PNG
et.PNG [ 40.21 KiB | Obejrzany 1245 razy ]

Załącznik:
Eze-adz rt.PNG
Eze-adz rt.PNG [ 72.32 KiB | Obejrzany 1245 razy ]

Załącznik:
eze-adz cz1.PNG
eze-adz cz1.PNG [ 45.71 KiB | Obejrzany 1245 razy ]

Air Canada przedłużenie trasy z YYZ
Załącznik:
eze-scl.PNG
eze-scl.PNG [ 28.33 KiB | Obejrzany 1245 razy ]

Powrót do GRU spokojnie załatwimy na infolinii
Załącznik:
adz-eze.PNG
adz-eze.PNG [ 40.48 KiB | Obejrzany 1245 razy ]

Załącznik:
gru-fra eko.PNG
gru-fra eko.PNG [ 27.88 KiB | Obejrzany 1245 razy ]

Rezerwując powyższy lot w opcji RT (uprawniający nas do darmowych stopów w SCL lub PTY i BOG) stawka milowa wyniesie 35k, przy rezerwacji 2xOW rezygnując ze stopoverów zaoszczędzamy 1k. 2x17k.

I jeszcze na koniec rada abyście sprawdzali co klikacie, system potrafi nam zaproponować bilety z Kolumbii do Brazylii przez FRA :o
Załącznik:
adz-bog-fra-gig.PNG
adz-bog-fra-gig.PNG [ 44.82 KiB | Obejrzany 1245 razy ]
20 ludzi lubi ten post.
13 ludzi uważa post za pomocny.

#928 PostWysłany: 07 Lip 2021 10:32 
Awatar użytkownika

platynowy
J.1 napisał(a):
I jeszcze na koniec rada abyście sprawdzali co klikacie, system potrafi nam zaproponować bilety z Kolumbii do Brazylii przez FRA :o
Załącznik:
adz-bog-fra-gig.PNG

to się nazywa R(ound)T(he)A(tlantic) :D

Przy okazji - @J.1 to chyba jakąś nagrodę specjalną za wkład w rozwój tego działu (merytoryczny i graficzny) powinien dostać :)
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#929 PostWysłany: 07 Lip 2021 14:44 
Awatar użytkownika

złoty
@J.1

Jak zwykle jestem pod wrazeniem. Bardzo Ci dziekuje za taki wklad. Wydaje mi sie, ze troche zbilem Cie z tropu bo widze ze polaczyles TLV z Am. Pld. Ja mialem na mysli 2 opcjie, pierwsza jesli jestem w TLV i stamtad chce ruszyc w fajne miejsce za mile i druga, ze jestem juz w GRU i stamtad chce troche polatac po Am. Pld, bez laczenia z lotami do Europy. Ale odcinki ktore sa interesujace widze ze rowniez wyszczegolniles. Dzieki wielkie jeszcze raz

#930 PostWysłany: 07 Lip 2021 15:35 
Awatar użytkownika

złoty
@J.1, a gdzie masz podgląd na loty innymi liniami niż lufa?
bo też szukam powrotu z Peru, Kolumbii, czy Panamy,
druga sprawa to powrót z gru do fra jest niemożliwy dla nas , z tego co wyczytałem
 Profil Relacje PM off  

#931 PostWysłany: 08 Lip 2021 07:45 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 697 251
srebrny
@kostek966 www u mnie też prawie nic nie wyszukuje :)
A tak na serio wypracowałem pewne schematy podczas wyszukiwania.

Dużo zależy od tego co uda ci się realnego wymyślić. Jedyne wyjście to tel na infolinie.
Ale najważniejsze to mieć realny plan.

Ostatnio wyszukałem połączenia z Guam na Roatan . Na stronie UNITED, która daje dużo lepsze wyniki znalazłem połączenie z Guam z przesiadką w HNL i IAH (dwie przesiadki -trzy kreski zasady m&m zachowane). Poszukałem biletu z najniższą stawką milową i zadzwoniłem na infolinię. faktycznie był dostępny za mile.

Wydaję mi się że powinieneś bazować na najprostszych połączeniach typu AV BOG-BCN/MAD/LHR i szukać połączeń pobocznych z nie dłuższym stopem niż 24h, a następnie na infolinii próbować dodawać odcinek do PL.
Do Kolumbii jest b.fajne połączenie przez BCN lub MAD z dopłatą ok 380 RT
Dostępność b.duża i nie sądzę, aby był problem dodać jeden odcinek przez tel.
Załącznik:
waw-bog.PNG
waw-bog.PNG [ 69.11 KiB | Obejrzany 1181 razy ]

Poszukiwania zaczynam od sprawdzenia możliwych połączeń u 4 przewoźników.
1.
Załącznik:
avianca flight map.PNG
avianca flight map.PNG [ 637.44 KiB | Obejrzany 1181 razy ]

2.
Załącznik:
copa flight map.PNG
copa flight map.PNG [ 403.01 KiB | Obejrzany 1181 razy ]

3.
Załącznik:
taca flight map.PNG
taca flight map.PNG [ 237.22 KiB | Obejrzany 1176 razy ]

4.
Załącznik:
united flight map.PNG
united flight map.PNG [ 199.53 KiB | Obejrzany 1176 razy ]

Oczywiście warto przed telefonem na infolinię sprawdzić choćby na skyscanerze czy w ogóle połączenie jest nadal aktywne.
12 ludzi lubi ten post.
8 ludzi uważa post za pomocny.

#932 PostWysłany: 08 Lip 2021 10:20 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Ktoś sprawdzał czy dostępne jest WAW-AYT [TK] i jak z dopłatami? Wiem, że sens spalenia mil wątpliwy ale jetem ciekawy dopłat. W wyszukiwarce M$M nie wypluwa tego połączenia a specjalnie dzwonić mi się nie chce

#933 PostWysłany: 08 Lip 2021 10:29 
Awatar użytkownika

Loty: 712
Kilometry: 1 156 058
srebrny
Zdaje się, że loty TK są niedostępne za mile M&M od maja, nie ma ich ani online ani przez infolinię. Coś się zmieniło?
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
Gaszpar uważa post za pomocny.

#934 PostWysłany: 08 Lip 2021 10:47 
Awatar użytkownika

niebieski
@Gaszpar Nie wiem jak w M&M - ale dostępność jest praktycznie na każdy lot (zarówno ekonomiczna klasa rezerwacyjna X jak i business I). Dopłaty w przypadku bezpośredniego lotu to na stronie United 61 zł, ale dopłaty musisz sprawdzić sam, lub może ktoś inny podpowie, bo w M&M w Turkish są one znacząco wyższe.
Załącznik:
waw-aty.png
waw-aty.png [ 42.5 KiB | Obejrzany 1043 razy ]
 Profil Relacje PM off
Gaszpar lubi ten post.

#935 PostWysłany: 08 Lip 2021 11:01 

HON fly4free
@Gaszpar: w M&S dopłata w obie strony ok. 270 PLN (w jedną połowa tego mniej więcej) i to jest bardziej miarodajne dla M&M niż UA niestety. Spodziewałbym się podobnej kwoty w każdym razie.
 Profil Relacje PM off
Gaszpar lubi ten post.

#936 PostWysłany: 12 Lip 2021 18:06 

Witam,

Mam do wykorzystania 94k mile do 02/22 status senatora oraz 2 evouchery.( leciałem TAP Portugal do Cancun jednak nie udało mi się podnieść klasy ;/ )
Raczej z partnerka wyjazd na pół już wcale tych mil dużo nie ma ...
Chyba że dozbierać trochę i polecieć samemu na jakiś trip dookoła świata ?:D

Na mojej liście są Hawaje jednak przez COVID USA ciągle zamknięte i chyba prędko się nie otworzą ...

Bardzo ciekawa opcja widzę ze jest Zanzibar.

Interesuje mnie również Ameryka Południowa ( Peru/São Paulo/

W 2019 udało mi się wylatać status senator ( głownie biznes x5 do Azji służbowo )

Wydawało mi się ze sporo podróżuje prywatnie/służbowo dopóki nie trafiłem na to forum ( czemu tak późno ?! )

Może to złe miejsce na przedstawienie do tej pory ( Wizzair i inne low costy plus FB różne fora głownie z ludźmi z neta ) :D

Przeleciałem watek strona po stronie i jestem w szoku jakie ładne kierunki/loty/miejsca ludzie wykręcają plus niektóre statystyki >800 lotów szacun :D

M&M założyłem przy okazji do tej pory nie paliłem mil ;)

Tak czy siak proszę o wyrozumiałość , dzięki z góry :)

Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#937 PostWysłany: 12 Lip 2021 18:44 

Hej,
Z twoją ilością punktów zakupiłbym dwa bilety premium LO do JFK (w obecnej promocji po 40 K) a następnie skorzystał z bezkosztowego przeniesienia terminu na 2022.

Zanzibar nie wyjde się złym pomysłem. Dorzyciłbym do tego jedynie Kilimanjaro (JRO).

Chyba że faktycznie dozbierasz ilość punktów do 110 K i możesz planować trip dookoła świata,
 Profil Relacje PM off  

#938 PostWysłany: 12 Lip 2021 20:05 

a majac senatora nie mozna przypadkiem zaciągnąć 50k mil kredytu ?
 Profil Relacje PM off  

#939 PostWysłany: 12 Lip 2021 20:50 
Awatar użytkownika

złoty
W sprawie TK nic się nie zmieniło, dzisiaj rozmawiałem z infolinią i nadal sprzedaż za mile jest zawieszona,
czy coś się zmienia na stronie internetowej m&m, bo dzisiaj była dostępna Avianca na lotach z AP, ciekawe czy ktoś widział też inne linie ?
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#940 PostWysłany: 13 Lip 2021 16:30 
Awatar użytkownika

Loty: 612
Kilometry: 958 331
niebieski
Ander napisał(a):
a majac senatora nie mozna przypadkiem zaciągnąć 50k mil kredytu ?

Zgadza sie, mozna zadluzyc konto do 50 tys. mil oraz dostac 50% znizki na bilet award dla towarzysza/ki.

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Wingmen uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2219 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 111  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości