Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Blackall napisał(a):
Jeśli przy gate nikt nie zwróci uwagi, to przejdzie i 50 litrowy, więc takie pytanie jest trochę bez sensu...

Natomiast maksymalna pojemność zgodna z wytycznymi to 40 cm x 20 cm x 25 cm = 20 litrów. A że plecaki zazwyczaj nie są idealnie dopasowane do sizera, to realnie jeszcze mniej. Zupełnie inną kwestią jest natomiast to, że ludzie w większości przypadków mają nieco za duże plecaki bo nikt tego aż tak mocno nie kontroluje (choć to zależy od dnia / lotniska / obsługi / szczęścia itp). Plecak można też ugnieść, a walizkę - niekoniecznie.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2110 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 106  Następna
Autor Wiadomość
#701 PostWysłany: 30 Lip 2012 09:54 
Awatar użytkownika

niebieski
cypel napisał(a):
tak na marginesie deuter robi mase różnych rzeczy a nie tylko plecaki

Ja spotkałem się jeszcze tylko ze śpiworami Deutera więc nie wiem czy tak masę więcej :)

Spróbuj porto w Porto 🍷🇵🇹 3-dniowy city break w Portugalii za 899 PLN ☀️😎 Spróbuj porto w Porto 🍷🇵🇹 3-dniowy city break w Portugalii za 899 PLN ☀️😎
Wypoczynek w Egipcie 🏝️ 🌊 All inclusive nad Morzem Czerwonym za 1861 PLN Wypoczynek w Egipcie 🏝️ 🌊 All inclusive nad Morzem Czerwonym za 1861 PLN
#702 PostWysłany: 30 Lip 2012 10:10 

http://www.deuter.com/

;)
 Profil Relacje PM off  

#703 PostWysłany: 30 Lip 2012 12:25 

a pomozecie wybrac jakis sensowny model ok 30 litrowy
 Profil Relacje PM off  

#704 PostWysłany: 30 Lip 2012 13:56 

Loty: 86
Kilometry: 133 664
niebieski
Szukam plecaka do ktorego uda mi sie wlozyc namiot hannah troll s i zastanawiam sie czy campus tuan55 bedzie odpowiedni. Moze ktos uzywa i moglby cos podpowiedziec. Mam nadzieje ze przejdzie jako podreczny ;)

#705 PostWysłany: 30 Lip 2012 14:03 
Awatar użytkownika

niebieski
impunitussanta napisał(a):

;)

dobra, coś tam jeszcze robią ;p

glebolxxx napisał(a):

chciałbyś Deutera? Jest Futura 32. Wszystkie wymiary są ok dla koszy ryanair, wizzair. Utwardzana część ma wysokość akurat na kosz ryanair, więc nie wypakowany i przygnieciony komin wchodzi bez problemu (wystarczy zrównać plecak do wysokości wzmacnianej warstwy). Dodatkowo jest to (chyba) największy model który ma całkowicie odpinany pas biodrowy, jeśli lecisz na weekend gdzieś to nie ma potrzeby go zabierać. Ja zawsze latam z pasem i też się mieścił. Ogólnie raz w mojej karierze kazano mi ładować plecak do kosza - już nie pamiętam gdzie ale wszyscy po kolei ładowali bagaże. Zazwyczaj jest tak, że każdą walizkę każą wkładać, a z plecakami przepuszczają - taki już jest ten los backpackersów :-)

#706 PostWysłany: 30 Lip 2012 14:36 

donmateo napisał(a):

;)

dobra, coś tam jeszcze robią ;p

glebolxxx napisał(a):

chciałbyś Deutera? Jest Futura 32. Wszystkie wymiary są ok dla koszy ryanair, wizzair. Utwardzana część ma wysokość akurat na kosz ryanair, więc nie wypakowany i przygnieciony komin wchodzi bez problemu (wystarczy zrównać plecak do wysokości wzmacnianej warstwy). Dodatkowo jest to (chyba) największy model który ma całkowicie odpinany pas biodrowy, jeśli lecisz na weekend gdzieś to nie ma potrzeby go zabierać. Ja zawsze latam z pasem i też się mieścił. Ogólnie raz w mojej karierze kazano mi ładować plecak do kosza - już nie pamiętam gdzie ale wszyscy po kolei ładowali bagaże. Zazwyczaj jest tak, że każdą walizkę każą wkładać, a z plecakami przepuszczają - taki już jest ten los backpackersów :-)

kurde troszke mi sie duzy wydaje. glownie ma mi sluzyc jako bagaz podreczny na 2-4 dniowe wypady w europe ale nie ukrywam ze z czasem planuje jakies tygodniowe badz dwutygodniowe tripy w dalsze zakatki. Jak wyglada chodzenie z tym plecakiem po miescie?
 Profil Relacje PM off  

#707 PostWysłany: 30 Lip 2012 15:03 

Nie wiem co chcesz w nim wozić, ale jesli prócz podstawowych rzeczy chcesz wrzucić do niego namiot, śpiwór i(czy) matę to nawet może okazać się, że jest za mały. Widziałeś go na żywo czy tylko w necie? Parę stron temu wrzucałem już link do swojego: http://www.alpenski.pl/product/plecak-b ... 510l-3346/

Jest większy niż ten deuter, a po dobrym "ściścięciu" spokojnie przechodzi na lotnisku. Tylko raz spotkałem się z komentarzem ( ale tylko za plecami, nie od pracownika lotniska), że "Taki plecak to powinien iść do rejestrowego". :oops:

A z chodzeniem z plecakiem jest tak, że z każdą godziną robi się coraz cięższy ;]
 Profil Relacje PM off  

#708 PostWysłany: 30 Lip 2012 15:14 

Nie wiem co chcesz w nim wozić, ale jesli prócz podstawowych rzeczy chcesz wrzucić do niego namiot, śpiwór i(czy) matę to nawet może okazać się, że jest za mały. Widziałeś go na żywo czy tylko w necie? Parę stron temu wrzucałem już link do swojego: http://www.alpenski.pl/product/plecak-b ... 510l-3346/

Jest większy niż ten deuter, a po dobrym "ściścięciu" spokojnie przechodzi na lotnisku. Tylko raz spotkałem się z komentarzem ( ale tylko za plecami, nie od pracownika lotniska), że "Taki plecak to powinien iść do rejestrowego". :oops:

A z chodzeniem z plecakiem jest tak, że z każdą godziną robi się coraz cięższy ;]

na poczatek tylko podstawowe ciuchy a wakacje jakis spiwór. poki co widzialem go tylko w necie
 Profil Relacje PM off  

#709 PostWysłany: 30 Lip 2012 15:51 
Awatar użytkownika

niebieski
glebolxxx napisał(a):

na poczatek tylko podstawowe ciuchy a wakacje jakis spiwór. poki co widzialem go tylko w necie

Nie ma co ukrywać, najlepiej jak pójdziesz do sklepu i samodzielnie go pomacasz. Jest jedna fajna zaleta i jedna wada, którą dostrzegam.
Fajnie, że główną komorę ma podzieloną na dwie, przedzieloną odpinanym materiałem. Zawsze do mniejszej ładuję sobie śpiwór i np zapasowe spodnie. Druga komora to więcej miejsca na resztę ciuchów i elektronikę. Jest jeszcze system aircomfort - taka siatka izolująca plecak od pleców - ostatnio na Chorwacji wykorzystałem miejsce między plecami a tą siatką na skrytkę dla namiotu. Oczywiście plecak razem ze schowanym namiotem przewiozłem jako podręczny.

Wada to brak zamka wzdłuż, który ułatwiałby dostęp do głębiej schowanych rzeczy...chociaż dla jednych to wada dla innych zaleta.

#710 PostWysłany: 30 Lip 2012 16:07 

a co sadzicie o futura 28 albo trans alpine 30?
 Profil Relacje PM off  

#711 PostWysłany: 30 Lip 2012 16:52 

Loty: 86
Kilometry: 133 664
niebieski
A co sadzicie o campusie tuan55? Sprawdzi sie na weekendowe wypady i przewozenie namiotu jako podreczny? ;)

#712 PostWysłany: 31 Lip 2012 01:02 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
konrad91 napisał(a):
A co sadzicie o campusie tuan55? Sprawdzi sie na weekendowe wypady i przewozenie namiotu jako podreczny? ;)

Mam Tuana 55 wraz z dziewczyną-czyli mamy 2. Do kosza Ryanaira wchodzi bez problemu do WIZZ AIRowego wejdzie ale trzeba go pościągać trochę
Latamy z nimi już od jakiegoś czasu. Jak dla mnie są super. Po wylądowaniu na miejscu można go rozprężyć, wyciągnąć komin i robi się całkiem spory plecak. Testowaliśmy go też w Tatrach i spisywał się bardzo dobrze.
Na dużą ilość lotów i dużą liczbę odwiedzonych lotnisk raz jeden jedyny wylądował w koszu Ryanaira w Dublinie ale sprawdzali wtedy bardzo dużo bagaży. Dziewczyna za bardzo go wypchała i pani z obsługi poprosiła ją o włożenie oczywiście zmieścił się bez problemu. Mój był mniej wypchany i nie zwrócił uwagi Pani sprawdzającej.
Ostatnio używaliśmy go w Stavanger z namiotem.
Często można go upolować za 199zł np w sklepie Presto.

#713 PostWysłany: 31 Lip 2012 14:43 
Awatar użytkownika

glebolxxx napisał(a):
a co sadzicie o futura 28 albo trans alpine 30?

Plecaki porządne. Osobiście z tych dwóch wybrałbym Trans Alpine 30. Tylko ta cena... :)
 Profil Relacje PM off  

#714 PostWysłany: 31 Lip 2012 14:53 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja również polecam TUANa. Kupiłem go kilka dni temu i od razu zapakowałem go do pełna i pojechałem na Ławicę przymierzyć do koszyków WIZZa i RYANa. Do obydwóch wszedł bez problemu. Oczywiście na wysokość maksymalnie ściągnięty bez komina. Myślałem między nim a Maysenem, jednak Tuan jest ładniejszy, ma lepiej dopasowane kieszenie, regulację wysokości pleców i lepszy system 'chłodzenia' pleców. Również zapłaciłem 199zł w stacjonarnym sklepie w Poznaniu :)

#715 PostWysłany: 01 Sie 2012 04:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Ktoś widział Campus TUAN w Krakowie, w cenie 199-215zł? lub niższej?
 Profil Relacje PM off  

#716 PostWysłany: 01 Sie 2012 08:54 

Lece Ryanairem i mam dylemat plecakowy: Tuan55 vs forclaz50
Co byście wybrali? Poniżej linki do plecaków:
http://www.sklep-presto.pl/product-pol- ... mpus-.html

http://www.decathlon.com.pl/PL/forclaz-50-173285960/
 Profil Relacje PM off  

#717 PostWysłany: 01 Sie 2012 09:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Jeśli widziałeś/aś obydwa plecaki to nie powinno być problemu. Zdecydowanie TUAN. Sam wybierałem między tymi dwoma... No chyba, że głównym kryterium jest cena to Forclaz nie jest zły, a 30-40zł tańszy, choć jeśli pieniądze to nie problem to bierz TUAN :)

Ostatnio edytowany przez szymonpoznan1, 01 Sie 2012 10:52, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#718 PostWysłany: 01 Sie 2012 10:50 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
kykaszanka napisał(a):
Lece Ryanairem i mam dylemat plecakowy: Tuan55 vs forclaz50
Co byście wybrali? Poniżej linki do plecaków:
http://www.sklep-presto.pl/product-pol- ... mpus-.html

http://www.decathlon.com.pl/PL/forclaz-50-173285960/

Jak już pisałe mam Tuana uważam za super plecak. Testowałem na jednej wyprawie gdzie nie nosiłem za badzo Forclaza 50 z Decathlona po czym oddałem go do sklepu. Uważam, że Tuan jest dużo lepszy.

#719 PostWysłany: 01 Sie 2012 10:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Jakie 80zł? Tuan jest tylko 20zł droższy.

Ja miałem podobny dylemat (Forclaz 50 vs Tuan 55) i wybrałem TUAN.
Chociaż boję się czy nie będzie problemów na lotniskach bo lubię wypychać plecaki :)
 Profil Relacje PM off  

#720 PostWysłany: 01 Sie 2012 12:15 

Dzięki wielkie - przekonaliście mnie ostatecznie do Tuana, ku któremu bardziej się skłaniałam. Wygląda na praktyczniejszy, także 'poza' samolotem ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2110 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 106  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości