Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Blackall napisał(a):
Jeśli przy gate nikt nie zwróci uwagi, to przejdzie i 50 litrowy, więc takie pytanie jest trochę bez sensu...

Natomiast maksymalna pojemność zgodna z wytycznymi to 40 cm x 20 cm x 25 cm = 20 litrów. A że plecaki zazwyczaj nie są idealnie dopasowane do sizera, to realnie jeszcze mniej. Zupełnie inną kwestią jest natomiast to, że ludzie w większości przypadków mają nieco za duże plecaki bo nikt tego aż tak mocno nie kontroluje (choć to zależy od dnia / lotniska / obsługi / szczęścia itp). Plecak można też ugnieść, a walizkę - niekoniecznie.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2108 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 106  Następna
Autor Wiadomość
#681 PostWysłany: 05 Lip 2012 10:42 

Bagaż ma zmieścić się w specjalnie do tego przeznaczonym koszyku. Niezależnie w którą stronę go tam włożysz.
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#682 PostWysłany: 05 Lip 2012 22:37 

A jeszcze pytanie czy każdemu karzą wkladać bagaż podręczny do tego koszyka, w sensie w tym przypadku plecak? Mam spory plecak, ale mieści się w wymiarach, jak go troszkę podpakuję i będę musiala wlożyć do koszyka i będą problemy to mogę go troche tam wepchnąć czy musi luzem wchodzić?
 Profil Relacje PM off  

#683 PostWysłany: 05 Lip 2012 22:49 

Loty: 86
Kilometry: 133 664
niebieski
nie każdemu, przynajmniej jak ja leciałem to w poznaniu nikogo nie sprawdzali a na majorce wybrane osoby. Widziałem, że niektórzy upychali bo luźno by nie weszły ;)

#684 PostWysłany: 05 Lip 2012 22:53 

Aha to dzięki;) Ja lecę z Wrocławia, zobaczymy co to będzie.
 Profil Relacje PM off  

#685 PostWysłany: 06 Lip 2012 16:56 

A miał ktoś może taką torbę?
http://allegro.pl/torba-podreczna-do-sa ... 36923.html
Tania, ale czy nada się na tygodniowy wypad? Niby można zawiesić na ramieniu, a to chyba plus.
Śpiwór chyba się zmieści?
 Profil Relacje PM off  

#686 PostWysłany: 13 Lip 2012 20:29 

To zaczynamy od nowa. Poszukujemy solidnego, lekkiego plecaka w nowych wymiarach wizza 42x32x25cm.

#687 PostWysłany: 13 Lip 2012 21:24 

niebieski
Przyłączam się do poszukiwań, akurat miałem kupić mały plecak, więc przynajmniej kupię coś co się przyda do latania. Ma ktoś jakieś propozycje?
 Profil Relacje PM off  

#688 PostWysłany: 17 Lip 2012 11:04 

http://allegro.pl/markowy-plecak-turyst ... 90261.html

jak myślicie przejdzie jako bagaż podręczny?
czy lepiej kupić ten mniejszy
http://allegro.pl/turystyczny-plecak-4f ... 82046.html
 Profil Relacje PM off  

#689 PostWysłany: 17 Lip 2012 13:26 

Loty: 260
Kilometry: 387 927
niebieski
wysokość: 75 cm
chyba będzie ciężko uznać to za podręczny
 Profil Relacje PM off  

#690 PostWysłany: 17 Lip 2012 13:52 
Awatar użytkownika

srebrny
Witam, zastanawiam się między tymi dwoma plecakami:

http://allegro.pl/plecak-turystyczny-ca ... 96847.html

oraz

http://allegro.pl/plecak-turystyczny-ca ... 96890.html

Wymiary znam więc teoretycznych wypowiedzi nie potrzebuję, dziwi mnie wysokość pierwszego choć to pewnie z kominem, drugi natomiast podają ponad 60cm ale po zwinięciu komina 54 czyli powinien pasować. Oczywiście chciałbym ten większy. Czy ktoś z forumowiczów może używa któregoś z nich? Chętnie poznałbym opinię z pierwszej ręki, może ktoś miał już przyjemność przymierzać któryś z nich do słynnych koszyków?

#691 PostWysłany: 20 Lip 2012 11:59 

maysena 45 uzywa wiele osob. Nigdy nie słyszałem aby był z nim problem.
jedyne co mie sie w nim nie podoba to brak mozliwosci odpiecia gornej klapy - trzeba ja wkladac do srodka plecaka, zajmuje to troche dodatkowego miejsca.
Plecak milo sie nosi i na kilkudniowe wyjadzy jak najbardziej jest ok.
Jednak trzeba tu wspomniec o testach nowego wymiaru bagazu ppodrecznego przez wizz.
jezeli przeniosa ten rozmair na wszystkie loty to ten plecak sie nie nadaja (i wiekszosc bagazy ktore mamy ;)
 Profil Relacje PM off  

#692 PostWysłany: 24 Lip 2012 22:34 
Awatar użytkownika

srebrny
Witam, właśnie dziś byłem w sklepie i zakupiłem Campus TUAN. Kupiłem, napchałem pełno pierdół które były w bagażniku i pojechałem na Ławicę. Plecak bez problemu wszedł w kosz RYANa i WIZZa.

A teraz mówiąc od początku: pojechałem kupić MAYSENa niby 45 litrów, patrzę sobie a obok leży TUAN, który ma mieć 55litrów. Przykładam obydwa do siebie o są identyczne. Poprosiłem i miarę i we wszystkie strony wychodzi to samo. A do tego TUAN ładniejszy, więcej schowków i regulacja wysokości ramiączek! Co prawda nie wiem gdzie te 10 litrów się podziało, może komin jest większy (dłuższy), ale na to nie patrzę bo i tak go nie można wypełnić. Ale jeśli zmieścimy się w normalnej wysokości plecaka bez komina i dobrze ściągniemy paski, to tak jak pisałem i kosz RYANa i WIZZa przyjmują plecak ;-)
Bardzo polecam.

PS: Na pewno w Poznaniu a i pewnie w większości miast z lotniskami jeśli macie wątpliwości co do plecaka, to po prostu go kupcie i podjedzcie na lotnisko zmierzyć. Wg. prawa zawsze macie możliwość zwrotu więc zero ryzyka. Ja tak właśnie zrobiłem, ale zwracać nie musiałem.
PS 2: Nie sugerujcie się cenami z Internetu, w sklepach stacjonarnych plecaki często wychodzą taniej, nie trzeba czekać, płacić za wysyłkę i zawsze można zwrócić czy wymienić bez problemów i dodatkowych kosztów.

#693 PostWysłany: 24 Lip 2012 23:03 
Awatar użytkownika

srebrny
Aaa fakt pokręciłem ze sprzedażą Internetową. Jednak w moim sklepi i w większości z których korzystam przy kasie jest informacja, że zwrot możliwy w ciągu czasem 7, czasem 14 a czasem 30 dni :) Więc polecam takie sklepy ;)

#694 PostWysłany: 28 Lip 2012 00:54 

Witam,
czy ktoś namierzył/kupił jakiś plecak spełniający nowe wymogi (te próbne) wizzair plecak 42x32x25 i mógłby się podzielić opinią

ja znalazłem coś takiego
http://allegro.pl/plecak-elis-30l-czarn ... 56090.html
wydaje mi się, że można go zmniejszyć do wymaganych 42 cm i 32 cm

i takiego
http://allegro.pl/plecak-turystyczny-tr ... 90250.html
też ciut za wysoki

i jeszcze to
http://allegro.pl/jack-wolfskin-plecak- ... 02927.html
prawie idealny

Ostatnio edytowany przez r_michal, 28 Lip 2012 01:12, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#695 PostWysłany: 28 Lip 2012 01:08 
Awatar użytkownika

niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
Co prawda nie wiem gdzie te 10 litrów się podziało, może komin jest większy (dłuższy), ale na to nie patrzę bo i tak go nie można wypełnić.

No właśnie z litrarzem zazwyczaj nie jest za kolorowo. Większość firm po prostu ściemnia. Ja swego czasu tez się naciąłem na Milo, który miał niby mieć 45litrów, a mój Deuter 32litry jest od niego zdecydowanie pojemniejszy. Dziwna sprawa.

#696 PostWysłany: 29 Lip 2012 19:43 

a co sadzicie o plecakach deuter wolfgang jack wolfskin ktory byscie polecili?
 Profil Relacje PM off  

#697 PostWysłany: 29 Lip 2012 20:32 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 105 908
r_michal napisał(a):
Witam,
czy ktoś namierzył/kupił jakiś plecak spełniający nowe wymogi (te próbne) wizzair plecak 42x32x25 i mógłby się podzielić opinią

ja znalazłem coś takiego
http://allegro.pl/plecak-elis-30l-czarn ... 56090.html
wydaje mi się, że można go zmniejszyć do wymaganych 42 cm i 32 cm

hej,
ja używam elisa już prawie 3 lata i nierzadko latał wypełniony do granic możliwości (ale mówię o starych wymiarach 55/40/20). Jeśli był wypchany to nie mieścił się w owe 20cm a miał zawsze 22-23cm - ale jeszcze nie znalazłam plecaka, który by ten wymiar spełniał. Nigdy nie proszono mnie też o wkładanie go do kosza.

aha, i to co piszą o jego pojemności na allegro (do 20 litrów) to bzdura - mam mniejsze plecaki a są w okolicach 20-25litrów. Więc elis wypakowany do granic na moje oko ma ponad 30 litrów.

ale czy owy plecak zmieści się w nowe wymiary, nie wiem - pewnie jak będzie w 1/3 pusty to tak - ale w ten sposób to można i z Decathlona wziąć plecak Forclaz40, spakować go do połowy i wejdzie...

#698 PostWysłany: 29 Lip 2012 23:58 
Awatar użytkownika

niebieski
glebolxxx napisał(a):

Oczywiście, że Deuter. Wolfgang i Jack to masówka, robią wszystko. Deuter konkretnie zajął się tylko plecakami. Sam posiadam Future i jestem mega zadowolony, na nic bym go nie zamienił.

#699 PostWysłany: 30 Lip 2012 00:51 
Awatar użytkownika

srebrny
donmateo napisał(a):
glebolxxx napisał(a):

Oczywiście, że Deuter. Wolfgang i Jack to masówka, robią wszystko. Deuter konkretnie zajął się tylko plecakami. Sam posiadam Future i jestem mega zadowolony, na nic bym go nie zamienił.

bez przesady, wolfganga i jw można kupić dobry plecak
też polecam deutera a jeszcze bardziej vaude, nie do zajechania
tak na marginesie deuter robi mase różnych rzeczy a nie tylko plecaki
 Profil Relacje PM off  

#700 PostWysłany: 30 Lip 2012 08:59 

a jak wam sie widzi osprey talon?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2108 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 106  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości