Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 71 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 25 Sty 2021 17:18 

złoty
Ja jeszcze podpowiem, że często mi się zdarzało trafiać na lepsze ceny do Fort Lauderdale zamiast do Miami. Jeśli i tak planowalibyśmy zostać na Florydzie kilka dni, to nie powinien to być problem. W tym przypadku chodziło głównie o loty Copa America przez Panamę.
Najtańsze są loty z Kolumbii na Florydę, ale niestety jest to lot odpowiednikiem Ryanaira (nawet jest powiązana z rodziną Ryanów) z przesiadką i bez bagażu.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#42 PostWysłany: 25 Sty 2021 17:19 

złoty
Deal jako taki nie powrócił. Cały czas działał. Tylko przez jakiś czas wypadła opcja OJ na stronie przewoźnika. OTA cały czas ją oferowały.

Cały czas również przypominam, że bardzo często mamy do wyboru wiele lotnisk w Hiszpanii w zbliżonej cenie, w tym również to na terenie enklawy na terenie Maroko (Melilla). Można się tam dostać promem lub samolotem w granicach 50€ z południa Hiszpanii. Czy warto? Pewnie nie, ale dla mnie to zawsze jakaś dodatkowa atrakcja.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Flyguy uważa post za pomocny.

#43 PostWysłany: 25 Sty 2021 17:49 
Awatar użytkownika

złoty
Te loty z Kolumbii dzialaja rowniez w kombinacji z LIM

Załączniki:
VIVLIM.JPG
VIVLIM.JPG [ 22.05 KiB | Obejrzany 1956 razy ]
2 ludzi lubi ten post.

#44 PostWysłany: 25 Sty 2021 18:59 

złoty
+35,5$ za bagaż nadawany 20kg lub duży podręczny. Generalnie odradzam, ale jest to rzeczywiście najtańsza opcja.
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 25 Sty 2021 19:02 
Awatar użytkownika

złoty
@adam1987 To dziwny zieg okolicznosci ze dzialal caly czas bo Multi-City dziala na UX od min tygodnia, a wlasnie widze ze 30min temu deal ponownie pojawil sie na f4f.com do kupienia w OTA

#46 PostWysłany: 25 Sty 2021 23:56 

złoty
f4f.com wstawiło, bo się wzmianka na forum pojawiła.

Był taki moment, że na stronie przewoźnika zniknęła opcja OJ. To było gdzieś pod koniec listopada. Choć trzeba przyznać, że już wcześniej nie była dostępna dla wszystkich wersji językowych. Napisałem o tym kilka postów wyżej i nawet ktoś potwierdził. Zresztą ty sam mówisz, że od min. tygodnia działa (jak rozumiem ponownie) na stronie przewoźnika. Wydaje mi się, że chyba nawet nieco dłużej, bo już na początku tego roku sprawdzałem.

Nie sprawdzam tego co kilka godzin, ani nawet raz w tygodniu, ale co jakiś czas sprawdzałem (pewnie raz na kilkanaście dni) i cały czas wyskakiwały wyniki. To jest jednak deal z początku września. Skoro zawsze mi coś tam wyszukało, to zakładam, że cały czas działał. Nie wiem o jakim zbiegu okoliczności mowa.
 Profil Relacje PM off
Flyguy lubi ten post.

#47 PostWysłany: 26 Sty 2021 12:44 
Awatar użytkownika

złoty
Kusi, choć obawiam się długiego zamknięcia USA...

Nie mogę na stronie znaleźć informacji (na jednej przeglądarce co chwila się wysypuje, a na drugiej na części podstron twierdzi, że jestem botem...) jak jest w UX teraz ze zmianami:
1. W przypadku kiedy po prostu chcę zmienić lot (np. jeśli nie otworzą USA)
2. Jeśli oni coś pomieszają w rozkładzie. I czy macie w tym temacie doświadczenie czy w UX często pojawiają się jakieś zmiany?
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 26 Sty 2021 13:05 

Loty: 238
Kilometry: 450 739
niebieski
The company is offering unprecedented flexibility to its travelers. On purchases made from May 1, with at least 7 days remaining until the departure of your flight, it will be allowed to change the date without applying a penalty for change and paying only the difference in fare if the original fare is not available.

Taka informacja ze strony, też się zastanawiam nad kupnem lotów z tego deala i właśnie kwestia USA mnie interesuje, ale tu wróżbita Maciej jedynie chyba pomoże. Ktoś leciał z tego deala i sprawdzał doloty z GRU/MDE/BOG/LIM do MIA/JFK pod kątem wykorzystania mil? Mam jakieś drobne 40k w M+B i widzę, że za 30k można polecieć GRU-JFK +22 euro dopłaty, ale szczerze mówiąc z optymalizacją kupna biletu za mile mam małe doświadczenie, a może ktoś już coś wymyślił ciekawego i chce się podzielić :)
 Profil Relacje PM off
ncn uważa post za pomocny.

#49 PostWysłany: 26 Sty 2021 13:41 

złoty
@Rockriderr
Niewiele zoptymalizujesz. Stawka milowa (30K) z Am. Południowej do USA zawsze będzie taka sama pod warunkiem, że będzie nie więcej niż dwa odcinki. Najtaniej wyjdą wyloty z Brazylii.
Szukaj miejsc wylotu gdzie lata Copa albo Avianca.
Rockriderr lubi ten post.
Rockriderr uważa post za pomocny.

#50 PostWysłany: 26 Sty 2021 13:42 

@ncn nie wiem czy to Ci pomoże, ale ja ostatnio zmieniałam rezerwację w UX. Pomimo, że kupiona na niemieckim mytripie, bardzo miły pan na infolinii zmienił mi datę wylotu (i to dwa razy,chociaż nie mogli tego robić oficjalnie w polityce darmowych zmian, pan podciągnał to pod jakieś lokalne obostrzenia w Madrycie i powiedział, że dopóki mają lockdown to mogą zmieniać rezerwacje dwa razy). Co więcej, odbyło się to dwa dni przed planowanym wylotem, czyli też już grubo po terminie dozwolonych zmian w rezerwacji. Może to jednostkowe doświadczenie, ale końcowe odczucia bardzo przyjemne, a podejście wyjątkowo pro-konsumenckie.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi uważa post za pomocny.

#51 PostWysłany: 26 Sty 2021 15:29 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
niebieski
Rozumiem, że powrót musi być koniecznie z MIA? Nic z Am. Pd nie wchodzi?

#52 PostWysłany: 26 Sty 2021 15:41 

Loty: 238
Kilometry: 450 739
niebieski
Wyjaśnienie jest na 1. stronie przez @jakwilk.
Wchodzi powrót z MIA/JFK.
 Profil Relacje PM off
makdeb lubi ten post.
makdeb uważa post za pomocny.

#53 PostWysłany: 26 Sty 2021 18:02 

@ncn ja w 2019 miałem rezerwacje do PTY, i kilka miesięcy przed odlotem, UX uznał, że opóźni start połączenia, i sami zmienili za free na bilet IB/AF, mimo iż kupowane przez OTA
 Profil Relacje PM off

#54 PostWysłany: 04 Lut 2021 12:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy ktoś z Was widział jeszcze może ceny do max 250 eur ES-LIM MIA-Europa? Sam znajduję najtaniej po 280 eur/pax i to żmudna szukanie w systemie UX.

#55 PostWysłany: 04 Lut 2021 12:56 

Loty: 126
Kilometry: 313 278
srebrny
Osobiście mam nadzieję, że to już padło bo korci niesamowicie. Jednak cały czas rozsądek podpowiada, iż to jest nie do wylatania w tym roku. I miej tu silną wolę :/
seal lubi ten post.

#56 PostWysłany: 04 Lut 2021 12:57 
Awatar użytkownika

niebieski
JFK znajduję, jednak z LIM do JFK trzeba wyłożyć +/- 800 PLN

#57 PostWysłany: 04 Lut 2021 13:02 

Loty: 352
Kilometry: 854 931
niebieski
@makdeb proszę - 192 euro

https://www.momondo.pt/flight-search/MA ... stflight_a
 Profil Relacje PM off
makdeb lubi ten post.
makdeb uważa post za pomocny.

#58 PostWysłany: 04 Lut 2021 13:27 
Awatar użytkownika

złoty
Czy taryfa zbija do poniżej 200E od jakiejś długości podróży, czy nie ma reguły i trzeba przeklikiwać?
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 04 Lut 2021 15:51 
Awatar użytkownika

złoty
@ncn

Jesli jest jakas zasada to chyba im dalej tym taniej ;) z tego co pamietam EZE wchodzilo w jednej z najnizszych cen

#60 PostWysłany: 12 Lut 2021 20:41 

Czy ktoś dostał anulację? Ja dzisiaj dostałam maila ze zmianami rezerwacji. Ostatni odcinek Miami - Bruksela został anulowany, lot miałam na koniec czerwca. Od razu zawnioskowałam o zwrot za bilet, nie voucher. Ciekawe, jak długo to potrwa. Rezerwacja robiona na stronie linii, płatność oczywiście kartą. Najwyżej będzie chargeback.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 71 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości