Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 118 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 18 Lip 2012 21:33 
Awatar użytkownika

Loty: 204
Kilometry: 325 480
niebieski
Do osób którym Wizz odwołał loty: macie zamiar przebukować na inne połączenie wizzairowe, zgodzić się na zwrot środków, czy może domagać się zmiany warunków podróży lub przewoźnika do miejsca docelowego?

W moim przypadku chodzi o połączenie powrotne Madryt-Katowice, do Madrytu jeszcze załapię się ostatnim lotem.

Ja jestem chętny walczyć o ostatnią opcję zgodnie z Rozporządzeniem EU261, ale wiem że to nie będzie łatwe. Podobno niektórym się udało to wywalczyć z Wizzairem, ale osobiście nie znam takiej osoby. EU261 powinno dotyczyć wszystkich przewoźników, jeśli większa grupa osób będzie wytrwale dochodzić swoich praw, myślę że jest większa szansa powodzenia.

Majówka na rajskich Malediwach 🏝️🌴 Loty i 4* hotel z basenem infinity i wyżywieniem za 4929 PLN 🔥 Majówka na rajskich Malediwach 🏝️🌴 Loty i 4* hotel z basenem infinity i wyżywieniem za 4929 PLN 🔥
🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️ 🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️
#62 PostWysłany: 18 Lip 2012 21:47 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
podobno niektórym się udało = z tym jest jak z Yeti, podobno jest ale nikt nie widział ;)

kspr napisał(a):
Do osób którym Wizz odwołał loty: macie zamiar przebukować na inne połączenie wizzairowe, zgodzić się na zwrot środków, czy może domagać się zmiany warunków podróży lub przewoźnika do miejsca docelowego?

Jestem w trakcie przebudowania na inny lot WIZZAIRowy, konkretnie do Rzymu. Jest to nam bardzo na rękę, zarówno jeżeli chodzi o kwestie finansowe, jak i plany turystyczne. Zabawa w odszkodowania w tym konkretnym przypadku była by tylko dla sportu i (poza kwestią finansów) nic nam nie przyniosłaby dobrego.

#63 PostWysłany: 18 Lip 2012 22:05 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
niebieski
@nrm -
ta zmiane to można dokonac na stronie wizza czy telefonicznie ?
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 18 Lip 2012 22:15 
Awatar użytkownika

niebieski
mail/telefon - na stronie rezerwacja znika i nic nie da się zrobić.
Mailem możesz tutaj: http://wizzair.com/pl-PL/Claims
odpisują ze średnią prędkością co jakieś 20-30h

#65 PostWysłany: 18 Lip 2012 23:06 

niebieski
Drugi "myślnik" jest nieprawdą. Wszystkie te tematy o odwołanych lotach należy skwitować:

EU 261/04, Artykuł 8, punkt 1b)

W przypadku odwolania do niniejszego artykulu, pasażerowie
mają prawo wyboru pomiędzy:
[...]
zmianą planu podróży, na porównywalnych warunkach, do
ich miejsca docelowego, w najwcześniejszym możliwym
terminie;

#66 PostWysłany: 18 Lip 2012 23:11 
Awatar użytkownika

niebieski
już na to zwracałem uwagę, że to jest jakiś błąd w tłumaczeniu chyba, przecież nie chodzi aby każdy zastępczy lot był dokładnie na 14 dni przed ;) Dziwne, że polska obsługa tego nie koryguje tylko bezmyślnie wysyła taką papkę.

#67 PostWysłany: 18 Lip 2012 23:26 

niebieski
Nie wysyłają bezmyślnej papki tylko próbują zwodzić pasażerów.

Nawiasem mówiąc i po polsku i po angielsku rozporządzenie jest badziewne, bo pisze o "najwcześniejszym możliwym terminie". Debilizm. Czyli co. Miałem lecieć w październiku a mają mnie przebukować na jutro?

#68 PostWysłany: 19 Lip 2012 12:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Elo, dzisiaj dobry humor, a to ze względu na to, że WIZZ nie robił problemów i przebookował nas na RZYM 17-21.X. z czego jesteśmy MEGA zadowoleni ;) Sporo zyskaliśmy na tej zmianie ;)

A w przyszłym roku jeszcze pewnie zdążymy podskoczyć do Bolonii ;)

#69 PostWysłany: 19 Lip 2012 13:32 

Farciarz za 8zł leci do Rzymu RT z ekipą. Ciesz się bo jest z czego :)
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 19 Lip 2012 13:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Jest, jest. jakby liczyć tylko teoretycznie zysk na tej dacie to wychodzi niecałe 3 tysiące złotych ;)
Cieszymy się bardzo, cała ekipa ;)

#71 PostWysłany: 19 Lip 2012 14:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Pacjonek napisał(a):
Farciarz za 8zł leci do Rzymu RT z ekipą. Ciesz się bo jest z czego :)

To nie ma nic wspólnego z fartem, przecież pisałem że w W6 (we FR też) w przypadku, odwołań i opóźnień można rotować miasta wylotu i przylotu w ramach tych samych krajów, nic nadzwyczajnego. Wina leż po stronie linii i oni dopuszczają taką zmianę trasy (w ramach tych samych państw, również FR tak to załatwia, też testowałem tak jak i w W6 :D )

Zmiana państwa jest fartem i na forum kiedyś widziałem taką wypowiedź, zmiana Szwecji na Hiszpanię (o ile pamiętam) i to jest jak się teraz mówi "szacun" :D
Ja też nad tym pracuje, bo mam w W6 3 loty albo odwołane, albo przesunięte wyloty :D zobaczymy co będzie, będę dzwonił do skutku :D
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 19 Lip 2012 14:09 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
tak pół żartem pół serio

jak to takie łatwe przekładanie lotów, to na przyszły rok wypatruje tras, które na sezon zimowy będą pewnie anulowane, kupuje je za grosze a potem przekładam na to na co mam ochotę ;)
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 19 Lip 2012 14:16 
Awatar użytkownika

niebieski
sylwia_pl napisał(a):
tak pół żartem pół serio

jak to takie łatwe przekładanie lotów, to na przyszły rok wypatruje tras, które na sezon zimowy będą pewnie anulowane, kupuje je za grosze a potem przekładam na to na co mam ochotę ;)

A dlaczego nie ? Skoro są łowcy overbookingu to my możemy wprowadzić nową kategorię, łowców odwołać :D

A co trudnego jest w przekładaniu lotów ? Dzwonisz i po sprawie, tylko musisz wiedzieć czego chcesz.
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 19 Lip 2012 14:22 
Awatar użytkownika

niebieski
oqrde napisał(a):
A co trudnego jest w przekładaniu lotów ? Dzwonisz i po sprawie, tylko musisz wiedzieć czego chcesz.

Musisz przede wszystkim mieć możliwość na coś zamienić i w jakiś datach. Najgorzej mają ci, którzy już muszą być w konkretnych miejscach w danym dniu. Poza tym co innego "upchać" gdzieś jedną osobę, co innego większą grupę lub kilka grup ;)

#75 PostWysłany: 19 Lip 2012 14:45 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
niebieski
Zmieniłem KTW-Forli-KTW 15-18.10 na POZ-FCO-POZ 23-30.09 pierwszy konsultant cos niechciał, to powiedziałem ze sie zastanowie i drugi raz zadzwoniłem to był inny i bez problemów pozmieniał :)
dla mnie rewelka -lepsze godziny lotów a do tego bliżej mam do Poznania i wrzesień :)
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 19 Lip 2012 14:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Amcio napisał(a):
Zmieniłem KTW-Forli-KTW 15-18.10 na POZ-FCO-POZ 23-30.09 pierwszy konsultant cos niechciał, to powiedziałem ze sie zastanowie i drugi raz zadzwoniłem to był inny i bez problemów pozmieniał :)
dla mnie rewelka -lepsze godziny lotów a do tego bliżej mam do Poznania i wrzesień :)

Następne potwierdzenie, że można zamienić bez większych problemów.
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 19 Lip 2012 14:49 
Awatar użytkownika

niebieski
nrm napisał(a):
oqrde napisał(a):

Musisz przede wszystkim mieć możliwość na coś zamienić i w jakiś datach. Najgorzej mają ci, którzy już muszą być w konkretnych miejscach w danym dniu. Poza tym co innego "upchać" gdzieś jedną osobę, co innego większą grupę lub kilka grup ;)

Co do tego że ktoś musi być gdzieś konkretnie w danym dniu to jasne, ma problem i to duży, nic na to nie poradzę :D ,ale wtedy może lepiej wybrać tradycyjnego przewoźnika jeśli komuś tak bardzo zależy. Wtedy mamy pomoc z racji aliansów.

Jeśli chodzi o grupę to jeśli zamieniłeś na WMI-FCO to nie widzę problemu nawet z dużą grupą, jedni mogą lecieć jednego dnia inni następnego, chyba że macie tam jakąś konferencję międzynarodową :D
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 19 Lip 2012 15:13 
Awatar użytkownika

niebieski
oqrde napisał(a):
Jeśli chodzi o grupę to jeśli zamieniłeś na WMI-FCO to nie widzę problemu nawet z dużą grupą, jedni mogą lecieć jednego dnia inni następnego, chyba że macie tam jakąś konferencję międzynarodową :D

WMI? Broń panie boże :D KTW-FCO i ci z następnego by już nas nie dogonili bo my dalej na południe ;) No ale już mniejsza z tym, najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło, oby dalej nie było już żadnych problemów. Ciesze się, że wszyscy "poszkodowani" z FRL są przebookowani i zadowoleni ;)

#79 PostWysłany: 19 Lip 2012 15:41 
Awatar użytkownika

niebieski
nrm napisał(a):
WMI? Broń panie boże :D KTW-FCO

:lol:
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 19 Lip 2012 18:58 
Awatar użytkownika

Loty: 204
Kilometry: 325 480
niebieski
Z zamiany Forli na Rzym też bym się cieszył :)

W moim przypadku niestety chodzi o połączenie powrotne z Madrytu do Katowic (załapię się jeszcze na ostatni lot do Madrytu). Co więcej, mam już loty dalej, z i do Madrytu, dlatego tak bardzo zależy mi na połączeniu z Madrytu do PL bez dokładania do interesu...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 118 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości