Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 118 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 17 Lip 2012 15:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Zależy kto co chce osiągnąć... Ja dzięki FRL już raz do FCO za 38 zł RT na weekend z WAW leciałem :) więc nie narzekam... A teraz jeszcze myślę na co i kiedy zamienić.
Czy powiadomią wcześniej niż 14 dni ? sądzę że tak, chodź patrząc na to co się dzieje z ich systemem to może być różnie ;)

I jeszcze jedno, ja nie lecę biznesowo więc tak naprawdę bez różnicy kiedy polecę i gdzie :D a takie odwołanie otwiera nowe możliwości ;)
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#42 PostWysłany: 17 Lip 2012 16:00 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
No właśnie, chce to samo osiągnąć ale nie wiem czy się uda.

#43 PostWysłany: 17 Lip 2012 17:00 
Awatar użytkownika

niebieski
nrm napisał(a):
No właśnie, chce to samo osiągnąć ale nie wiem czy się uda.

Jak wiesz już co i jak to dzwoń i załatwiaj, jaki problem ?
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 17 Lip 2012 17:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie będę za telefon płacił więcej (5 zeta za minutę) niż za same bilety, to przeczy logice i sensowi tanich lotów ;D :lol:

#45 PostWysłany: 17 Lip 2012 17:47 

niebieski
Do odwołanych lotów wizzair ma normalny stacjonarny nr 022 3519492.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 17 Lip 2012 17:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Napisałem to na pierwszej stronie tego wątku ...
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 17 Lip 2012 19:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki. Zupełnie tego nie zauważyłem, jak teraz chciałem sprawdzić to też przeoczyłem - słowem ślepy jestem ;D Jutro będę dzwonił, zobaczymy czy coś z tego wyniknie.

Swoją drogą rozumiem, że to może być MAX. 14 dni wcześniej i MAX 30 dni później? Bo oczywiście to co podesłali jest podobnie jak nowy FAQ napisane jakimś koślawym polskim "na 14 dni przed planowaną datą wylotu lub 30 dni po tejże dacie" co sugeruje konkretną datę :D hehe

#48 PostWysłany: 17 Lip 2012 19:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Zastanawia mnie, czy ktoś kiedyś wywalczył w Wizzair czy Ryanair lot inną linią tego samego dnia powołując się na EU261.

#49 PostWysłany: 17 Lip 2012 21:47 
Awatar użytkownika

niebieski
nrm napisał(a):
Dzięki. Zupełnie tego nie zauważyłem, jak teraz chciałem sprawdzić to też przeoczyłem - słowem ślepy jestem ;D Jutro będę dzwonił, zobaczymy czy coś z tego wyniknie.

Swoją drogą rozumiem, że to może być MAX. 14 dni wcześniej i MAX 30 dni później? Bo oczywiście to co podesłali jest podobnie jak nowy FAQ napisane jakimś koślawym polskim "na 14 dni przed planowaną datą wylotu lub 30 dni po tejże dacie" co sugeruje konkretną datę :D hehe

Tak, 14 dni wcześniej i max 30 dni później w tych datach musisz zamknąć rezerwację.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 17 Lip 2012 23:22 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
No to aby dodać coś więcej do kolekcji od Wizzair to bardzo proszę ... Warszawa Stavanger - przełożony z 13 na 11 Września - bez zadnego potwierdzenia meilowego - chyba muszę przeglądnąc sobie wszystkie rezerwacje ....
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 17 Lip 2012 23:47 

niebieski
Wizz we wrześniu skasował wszystkie czwartkowe loty na trasie WMI-SVG-WMI i zostały tylko wtorek, sobota.

W listopadzie znikła też czwartkowa Barcelona.
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 18 Lip 2012 01:09 

Po prostu burdel mają na stronie ze w systemie można rezerwować daty na których w rozkładzie zimowym nie ma lotów a według letniego są. Napisali mi na email ze to problemy przejściowe związane z nową stroną.

Wysyłane z mojego Galaxy Spica za pomocą Tapatalk 2
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 18 Lip 2012 08:17 
Awatar użytkownika

niebieski
kerad85 napisał(a):
Zastanawia mnie, czy ktoś kiedyś wywalczył w Wizzair czy Ryanair lot inną linią tego samego dnia powołując się na EU261.

ja wiem tylko tyle, że na infolinii ich to średnio obchodzi. Raz walczyłem długo, ale generalnie usłyszałem "oczywiscie, jesli pan sądzi ze ma pan do tego prawo to prosze tak zrobic, do widzenia.."
a ze chodzilo o "smieciowy" lot to olalem i i tak nie polecialem..
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 18 Lip 2012 08:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Od listopada brak w systemie poniedziałkowego WAW-BGY.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 18 Lip 2012 08:44 

niebieski
Październik to rozkład letni (zwyczajowo). Od zmiany czasu w marcu do zmiany czasu w październiku.

#56 PostWysłany: 18 Lip 2012 08:52 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
niebieski
@shiver
dokładnie, no chyba że Wizz ma już inną definicję rozkładu letniego i zimowego- to pewnie teraz zimowy skończy sie w lutym...
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 18 Lip 2012 14:06 

Amcio napisał(a):
@shiver
dokładnie, no chyba że Wizz ma już inną definicję rozkładu letniego i zimowego- to pewnie teraz zimowy skończy sie w lutym...

Każda linia ma inną definicję tego pojęcia bo np. WowAir operuje z Krakowa jak pisze w 'okresie letnim' trwającym do końca Sierpnia
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 18 Lip 2012 14:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Pacjonek napisał(a):
Październik to już jest rozkład zimowy, letni trwa do końca września. Z innych kierunków tak wynika i to by się chyba zgadzało bo w Październiku już raczej mało kto na wakacje lata

Nic by się nie zgadzało co już koledzy wyżej zauważyli ;) WIZZ do tej pory te okresy miał do ostatnich dni października, i tak te magiczne FORLI było do bodajże 25.X.

Swoją drogą jestem ciekaw czy FORLI W OGÓLE WRÓCI na wiosnę. W tej chwili lata tam TYLKO WIZZ kilkoma lotami, RAJAN przeniósł sie do Bolonii, cośtam innego do Rimini. W lokalnej prasie są jakieś info o możliwości zamknięcia lotniska co lotnisko dementuje, że "wszystko jest ok" ;) Nie wiem na czym polega to OK skoro od października w zasadzie nic tam nie wyląduje ;)

Śpieszmy się korzystać z różnych kierunków/linii - tak szybko odchodzą ;)

#59 PostWysłany: 18 Lip 2012 14:39 

Witam serdecznie

Nie wiem, czy zamieszczony tutaj temat będzie odpowiedni i właściwy ale podzielę się moim doświadczeniem z linią Wizzair. Wyczytałem, że takie praktyki nie są stosowane więc tymbardziej dla ich obsługi klienta wielki plus ode mnie.

Otóż miałem wykupione dwie rezerwacje na trasie:

A-B
i
B-C

Rezerwacja na odcinku B-C została anulowana przez linie Wizzair z przyczyn handlowych, de facto przesunięto lot na następny dzień.

Po napisaniu przez mnie reklamacji, wykorzystując formularz zgłoszeniowy na stronie, dostałem informację o trzech możliwych przeze mnie wyborach:

1) zmiana rezerwacji na inny termin na lot na tej samej trasie (w razie konieczności na podobnej trasie) 14 dni przed oryginalną datą wylotu bądź 30 dni po niej,

2) anulowanie rezerwacji i otrzymanie noty kredytowej w wysokości 120% wartości rezerwacji do wykorzystania na następne loty w Wizz Air oraz 100 % kredyt rezerwacji lotu z pkt A do pkt B

3) otrzymanie pełnego zwrotu wartości obu rezerwacji.

Dwa ostatnie punkty bardzo mnie zdziwiły, gdyż oprócz otrzymania powiększonego zwrotu za anulowaną rezerwację, zaproponowano mi dodatkowo zarezerwowanie darmowego przelotu na trasie A-B, która po pierwsze nie była przez linie anulowana a tymbardziej nie musiała być zmieniana jako, że była to osobna rezerwacja.
I ostatni punkt dotyczący tego, że mogę zrezygnować z anulowanej rezerwacji oraz rezerwacji, która de facto nie była powiązana z lotem z pkt B do C, a była tylko lotem przesiadkowym na trasie A-B-C (lot A-B)

Także Wizzair zastosował chyba rozwiązanie bardzo pro klienckie i za to mają u mnie duży plus :)

P.S. pieniądze mam już na koncie Wizz (cała sprawa z wysłaniem reklamacji i otrzymaniem pieniędzy na koncie trwała od godz. 20.30 w poniedziałek do godz. 14 w środę).

#60 PostWysłany: 18 Lip 2012 20:47 

Nie wiem czy dobrze się podpinam pod temat ale dzisiaj właśnie odkryłem, że lot który miałem ze znajomymi zarezerwowany na 20 września z Modlina do Stavanger został nagle przesunięty na 18 września bez żadnych konsultacji ze mną :) Dziwna praktyka jak dla mnie ze strony linii tym bardziej, że lot dwa dni wcześniej mi w ogóle nie odpowiada.
Reklamacja poszła, zobaczymy co odpiszą.
Co ciekawsze w rozkładzie lotów na stronie wizzaira lot czwartkowy jest ale klikając chęć zakupienia pojawia się tylko wtorek bądź sobota :/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 118 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości