Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Infolinia Lufthansa: 48 22 512 3917
Poniedziałek - piątek 08:00 - 18:00
Sobota, niedziela, święto 08:30 - 17:00

Nr niemieckiej infolinii: +49 69 86799799

W przypadku posiadania krótkiej przesiadki na jednej rezerwacji, jak się pierwszy lot opóźni, to drugi samolot poczeka albo przewoźnik przebookuje lot na na inne połączenie na koszt Lufthansy

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3496 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 175  Następna
Autor Wiadomość
#801 PostWysłany: 30 Wrz 2020 22:57 

niebieski
A co radzicie: iść w 2021 na tej samej trasie - czy mogę zmienić na dowolną "podobną", np. na inną wyspę kanaryjską?
 Profil Relacje PM off  

Sardynia w niskiej cenie❗😍 Bezpośrednie loty i noclegi w Cagliari za 527 PLN 💚🤍❤️ Sardynia w niskiej cenie❗😍 Bezpośrednie loty i noclegi w Cagliari za 527 PLN 💚🤍❤️
All inclusive w Emiratach 🌴☀️ 4* Radisson na plaży z własnym spa za 3999 PLN All inclusive w Emiratach 🌴☀️ 4* Radisson na plaży z własnym spa za 3999 PLN
#802 PostWysłany: 30 Wrz 2020 23:01 

srebrny
Tjw1978 napisał(a):
Ja mam inne pytanie. Czy 30 minut na przesiadkę we Frankfurcie to wystarczający czas? Będzie bagaż rejestrowany.
To jest poniżej mct, nie powinni takiego biletu sprzedać. W Monachium taka przesiadka mogłaby się udać, we Frankfurcie raczej bez szans.

@sanchopan
W normalnych okolicznościach byłoby to wyłącznie zmartwienie LH, ale w dobie Covid przy pociętej siatce połączeń może to oznaczać nocleg i stratę dnia.

Ostatnio edytowany przez SPLDER, 30 Wrz 2020 23:05, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
Tjw1978 lubi ten post.

#803 PostWysłany: 30 Wrz 2020 23:04 

Loty: 130
Kilometry: 249 917
niebieski
@sanchopan
Nie do końca tak :)

Jeśli dziś podasz termin nowej rezerwacji na tej samej trasie (liczy się punkt docelowy), to masz to za darmo.

Jeśli chcesz natomiast zmienić trasę, punkt docelowy i zamiast na Fuertę lecieć np. do Londynu, to wtedy zawieszasz bilet (Open Ticket) i do 31 stycznia 2021 musisz Lufthansę poinformować gdzie i kiedy lecisz, a sam lot musi być zakończony do 31 grudnia 2021. W tym wypadku może być konieczna dopłata, bo nie możesz przecież zmienić Fuerty na Singapur w cenie, którą uiściłeś pierwotnie.
sanchopan lubi ten post.
sanchopan uważa post za pomocny.

#804 PostWysłany: 30 Wrz 2020 23:04 
Moderator forum

Wydaje mi się że chciałbyś zmienić wyspę :)
to może zapytaj LH, nic nie tracisz

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.
sanchopan uważa post za pomocny.

#805 PostWysłany: 30 Wrz 2020 23:08 
Awatar użytkownika

Loty: 545
Kilometry: 946 504
złoty
Nie wpusciliiby Cię na KRK-MUC bo nie leciałeś MUC-FUE
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#806 PostWysłany: 30 Wrz 2020 23:11 

niebieski
No tak, racja.
Czyli wnioskuję, że mogę zmienić ewentualnie KRK na KTW czy WRO (w miarę możliwości) oraz bez znaczenia czy przez MUC czy FRA (na przykład) - ale MUSZĘ lecieć na FUE, jeśli dobrze rozumiem?
Przy czym mogę lecieć przez cały przyszły rok, jeśli dobrze zrozumiałem :)

No nic dzięki wielkie, bo mi się ciśnienie podniosło - od początku 2020 czekam na ten lot, kupiony za 1780 zł czyli super cenę za 5 osób RT (plus ok. 200 zł w milach) a tutaj kaszana. Dlatego dopytuję o zmiany, bo za tę cenę niczego podobne w LH raczej nie kupię. :)
 Profil Relacje PM off  

#807 PostWysłany: 30 Wrz 2020 23:12 

niebieski
...no ale w MUC bym zapytał: "gdzie mój lot na FUE" po przylocie, bo mam 1 bilet?
Taki żarcik. :mrgreen:

EDIT:
No więc tak - zadzwoniłem ws. zakrzywienia czasoprzestrzeni i podróży do prze/przyszłości i mogę KRK-MUC-FUE zamienić bezpłatnie na podróż z KTW, KRK, WRO, WAW na Fuertę, Lanzarote, Teneryfę i Gran Canarię w ciągu 1 roku od daty pierwotnej rezerwacji (tzn. miałem wylot 28 listopada 2020, to nowy musi być do 27 listopada 2021) - a zdecydować się mam najpóźniej do końca stycznia 2021.
Pani mówiła, że wiele osób dzisiaj w tej sprawie dzwoni, ale szans na Fuertę w podobnym (zimowym) terminie nie ma, bo to co było, to tylko jakieś z dziwnymi przesiadkami rodzaju 18 godzin.
A jakbym chciał zwrot kasy, to 2-3 miesiące czekania - jednak ja nie chcę, bo jak pisałem wcześniej za bilety dałem niewiele ponad 400 zł RT/osoba. :)
 Profil Relacje PM off  

#808 PostWysłany: 30 Wrz 2020 23:24 
Awatar użytkownika

srebrny
@sanchopan ja mam podobna sytuację jak Ty. Też dostałem dziś maila od LH z podobnymi zmianami (zagięcie czasoprzestrzeni) ;)
w sumie to się nawet trochę cieszę, bo będzie okazja do zmian :)

@Tjw1978 gdzieś ostatnio mi mignęło, że w FRA minimalny czas na przesiadkę to 50 minut... ktoś tu na forum to wrzucił najprawdopodobniej...

Ostatnio edytowany przez tarman, 30 Wrz 2020 23:26, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#809 PostWysłany: 30 Wrz 2020 23:26 

Loty: 130
Kilometry: 249 917
niebieski
Najlepiej po prostu zadzwonić na infolinię.
Ja jeszcze poczekam do połowy października, bo jednak chciałbym zamienić Kraków na Wrocław.
I o ile KRK-FRA jest 7.00-8.40. O tyle WRO-FRA jest 7.35-9.00, a lot FRA-LPA startuje 9.30.
I tu jest mój dylemat, bo ostatecznie chyba bym zmienił na WRO, ale z wylotem dzień wcześniej.

Tu ciekawostkowo - kolega który ma przylot do FRA o 8.55 z Poznania, ma przesiadkę na LPA o 9.30 i ma 35 minut, więc niby mało czasu, ale jednak taka zmiana wprowadzona.

#810 PostWysłany: 30 Wrz 2020 23:55 
Awatar użytkownika

niebieski
O widzę, że nie jestem jedyna, która dostała dziś takiego maila od Lufy :lol:
Miałam TFS przez FRA, najpierw wczoraj zmienili mi FRA na MUC, a dziś też taka akcja ;) No cóż trzeba dzwonić, nie ma innej opcji. W każdym razie do zobaczenia 28.11 w KRK/FRA/MUC albo gdzieś :lol: Bo ja raczej nie rozpatruje zmiany na 2021, za dużo urlopu mi zostało w tym roku :P
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#811 PostWysłany: 01 Paź 2020 10:06 

srebrny
Tjw1978 napisał(a):
Ja mam inne pytanie. Czy 30 minut na przesiadkę we Frankfurcie to wystarczający czas? Będzie bagaż rejestrowany.

miałam 40 min na przesiadkę, tak mi sprzedali bilet ale ledwo zdążyłam.

#812 PostWysłany: 01 Paź 2020 15:19 

niebieski
No więc tak - zadzwoniłem ws. zakrzywienia czasoprzestrzeni i podróży do prze/przyszłości i mogę KRK-MUC-FUE zamienić bezpłatnie na podróż z KTW, KRK, WRO, WAW na Fuertę, Lanzarote, Teneryfę i Gran Canarię w ciągu 1 roku od daty pierwotnej rezerwacji (tzn. miałem wylot 28 listopada 2020, to nowy musi być do 27 listopada 2021) - a zdecydować się mam najpóźniej do końca stycznia 2021.
Pani mówiła, że wiele osób dzisiaj w tej sprawie dzwoni, ale szans na Fuertę w podobnym (zimowym) terminie nie ma, bo to co było, to tylko jakieś z dziwnymi przesiadkami rodzaju 18 godzin.
A jakbym chciał zwrot kasy, to 2-3 miesiące czekania - jednak ja nie chcę, bo jak pisałem wcześniej za bilety dałem niewiele ponad 400 zł RT/osoba. :)
 Profil Relacje PM off
tarman lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#813 PostWysłany: 01 Paź 2020 19:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja dziś przeszukałam wszystkie możliwe połączenia *A z WAW, WRO, POZ, KTW i KRK do TFS od 25-28/11 i nie ma żadnego, żeby dostać się tam w 1 dzień, każde połączenie obecnie to nocleg we FRA lub MUC :(
 Profil Relacje PM off  

#814 PostWysłany: 01 Paź 2020 19:53 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Pierwsza próba 25.11. z WAW i widzę mnóstwo jednodniowych połączeń *A z dwiema przesiadkami przez FRA/MUC/ZRH i LIS. Fakt, że łącznie ponad 10h podróży ale jednak wylot rano i lądowanie na Kanarach wieczorem.
 Profil Relacje PM off  

#815 PostWysłany: 01 Paź 2020 20:12 

niebieski
Ja raczej rozważę wszystkie scenariusze (czytaj: 4 Wyspy Kanaryjskie - może poza La Palmą, bo jest za daleko) i posunę się do lata z rezerwacją. Niestety latem tam wieje bardzo mocno, ale doszedłem do wniosku, że na razie to albo lecieć "dziś bilet - jutro wylot" albo dać sobie spokój. Rok się kończyć będzie niedługo i jestem zmęczony tymi ciągłymi zmianami, jak widać niektórymi tak bezsensownymi, że ręce opadają.
Osobiście uważam, że - mimo wszystko - jak na na aktualne warunki covidowe i podejście różnych linii do klienta, to i tak to nie jest zła a nawet jest dobra propozycja. W końcu mogę nie tylko zmienić wyspę i mam 4 do wyboru, ale także lotnisko w Polsce w razie potrzeby. :)
A zimą to może się uda jak jakaś oferta wyskoczy w Wizzie czy Ryanie - choć ze względu na saldo wolałbym w landrynce.
 Profil Relacje PM off  

#816 PostWysłany: 02 Paź 2020 00:00 
Awatar użytkownika

niebieski
kemot napisał(a):
Pierwsza próba 25.11. z WAW i widzę mnóstwo jednodniowych połączeń *A z dwiema przesiadkami przez FRA/MUC/ZRH i LIS. Fakt, że łącznie ponad 10h podróży ale jednak wylot rano i lądowanie na Kanarach wieczorem.

No niee, bez przesady, 2przesiadki to mogę lecieć do Azji, a nie na Kanary, gdzie bezpośrednio leci się 5h ;) No i TAP odpada, bo skoro napisałam, że z *A to zależy mi na odcinkach. Fakt, nie zaznaczyłam tego na początku, mea culpa. Tym samym zostają jedynie 2dniowe doloty z noclegiem po drodze, ale 1 przesiadką.

Ja chyba będę próbowała lecieć w tym roku, do końca listopada trochę czasu jest, a każdy tydzień praktycznie jest inny jeśli chodzi o ograniczenia w Europie. Spróbuję natomiast wydłużyć sobie ten pobyt, bo kupując wybierałam wersję najtańszą, a z chęcią bym została na dłuzej :)
 Profil Relacje PM off  

#817 PostWysłany: 02 Paź 2020 01:09 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ale jeżeli 2 przesiadki odpadają to znaczy, że liczysz maksymalnie na 4 odcinki do statusu które w dalszym ciągu możesz mieć lecąc z dwiema przesiadkami przez LIS, wystarczy że na odcinkach FRA/MUC/ZRH-LIS i powrót wybierzesz rejsy LH/LX a nie TP.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#818 PostWysłany: 06 Paź 2020 21:53 

niebieski
Możecie pomoc z tymi klasami rezerwacyjnymi w LH: w jedna stronę mam K a w drugą T - ma to jakis wpływ na moją podróż? Bagaż?
 Profil Relacje PM off  

#819 PostWysłany: 06 Paź 2020 21:55 
Awatar użytkownika

HON fly4free
To jaką masz klasę rezerwacyjną nie rozstrzyga o tym czy masz bagaż, możesz mieć K z bagażem i K bez bagażu.
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

#820 PostWysłany: 09 Paź 2020 19:05 
Awatar użytkownika

platynowy
Nie jest to może informacja o priorytetowym znaczeniu dla pasażerów z Polski, ale warto odnotować, że LH zamyka na amen swoje saloniki na 5 niemieckich lotniskach:

https://travel-dealz.de/news/lufthansa- ... t-lounges/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3496 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 175  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: zysio oraz 9 gości