Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 118 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Lip 2012 22:52 

Kupłem sobie z 2 miesiące temu bilet w dwie strony mam potwierdzenie w mailu biletu w dwie strony, ale teraz w panelu pokazuje mi się lot tylko w jedną stronę zdarzyło się wam coś takiego?
 Profil Relacje PM off  

❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu PLN 🏰🇪🇸 ❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu PLN 🏰🇪🇸
Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
#2 PostWysłany: 12 Lip 2012 22:53 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
co gdzie kiedy - szklana kula dzisiaj nieczynna ;)

#3 PostWysłany: 12 Lip 2012 23:00 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
sprawdź czy nie jest to powiązane z tym tematem http://www.fly4free.pl/wizz-air-kasuje- ... i-i-wloch/
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Lip 2012 16:31 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 92 349
niebieski
Głupio się dowiedzieć z forum że Ci lot skasowali :P, może jakby o to chodziło to chociaż maila by przysłali
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Lip 2012 16:40 

Witam .

Dziś przez przypadek sprawdzając loty Wizzarem do Barcelony na 12 pazdziernika okazało się że mój lot nie istnieje. Nikt mnie nie poinformował o tym a rezerwacja w zakładkach automatycznie została przeniesiona na 10 pażdziernika co kompletni mi nie pasuje.

Mam w Barcelonie zarezerwowany hotel bez możliwosci odwołania - skasują z karty całą kwote oraz urlop.

Własnie napisałem reklamacje w W6 ale znając życie zproponuja mi zwrot pieniędzy albo przeniesienie na inna date co mnie nie interesuje - moją kase ju mają od 16 lutego.

Wertuje wszystkie wątki ale te informacje są nieczytelne lub jest zbyt dużo nieśisłych odpowiedzi.

Co mi przysługuje ?

Z góry dziękuje za podpowiedzi .
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 14 Lip 2012 16:54 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 39 898
Przysługuje Ci zmiana terminu bądź zwrot kasy
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 14 Lip 2012 16:55 

pegie84 napisał(a):
Przysługuje Ci zmiana terminu bądź zwrot kasy

A co z zarezerwowanym hotelem ?

Nie mam możliwości anulowania
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 15 Lip 2012 01:12 

Powodem tych przenosin jest zmniejszenie częstotliwości lotów do Barcelony przez Wizz co z kolei jest wynikiem masakrycznego wzrostu opłat lotniskowych na El-prat.
Wracając do tematu teoretycznie przysługuje Ci nawet lot inna linią tego dnia w którym odwołania ci lot.
Nie wiem jak to jednak działa w praktyce.

Wysyłane z mojego Galaxy Spica za pomocą Tapatalk 2
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 16 Lip 2012 08:28 

niebieski
Pacjonek napisał(a):
Powodem tych przenosin jest zmniejszenie częstotliwości lotów do Barcelony przez Wizz co z kolei jest wynikiem masakrycznego wzrostu opłat lotniskowych na El-prat.
Wracając do tematu teoretycznie przysługuje Ci nawet lot inna linią tego dnia w którym odwołania ci lot.
Nie wiem jak to jednak działa w praktyce.

W praktyce należy o to walczyć z całą stanowczością (linia, ULC, nawet sąd).

#10 PostWysłany: 16 Lip 2012 09:39 
Awatar użytkownika

Zgodnie z Rozporządzeniem 261/2004 Wizz powinien kupić Ci nowy bilet (np. Lufy czy Lotu) na pierwotnie zakupiony przez Ciebie termin, w praktyce szanse że zrobi to "po dobroci" są zerowe. Tak jak napisał przedmówca - będziesz musiał posłużyć się ULCem lub nawet sądem.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 16 Lip 2012 10:18 

Dostałem taką odpowiedz :

Dot. Rezerwacji OY4WAE

Szanowni Państwo,

W imieniu całego zespołu Wizz Air przepraszam za problemy związane ze zmianą w rozkładzie. Zapewniam, że staramy się wykonywać loty zgodnie z wcześniej zaplanowanym rozkładem, jednak tak jak wszystkie inne linie czasami ze względów handlowych jesteśmy zmuszeni do wprowadzenia zmian. Lot z Katowic do Barcelony został przeniesiony z 12 października na 10 października br.

Zgodnie z zaakceptowanymi przez Państwa, w momencie dokonywania rezerwacji, warunkami przewozu Wizz Air (art.4), a także zgodnie z mającym do nich stosunek nadrzędny Rozporządzeniem (WE) nr 261/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 11 lutego 2004 ustanawiającym wspólne zasady odszkodowania i pomocy dla pasażerów w przypadku odwołania lotu przewoźnik ma prawo do wprowadzenia zmian w rozkładzie lotów, jeśli poinformuje o nich z wyprzedzeniem wynoszącym minimum 14 dni. Ponieważ lot zaplanowany jest na październik, z pewnością byliby Państwo poinformowani o zmianach, które zaszły z siatce połączeń.

Jeśli przewoźnik poinformuje pasażerów w terminie przewidzianym rozporządzeniem jest zwolniony z jakiejkolwiek rekompensaty pieniężnej natomiast Pasażer, który nie akceptuje zmian w rezerwacji ma prawo wyboru pomiędzy:

- pełnym zwrotem

- zmianą daty lotu na lot na podobnej trasie na 14 dni przed planowaną datą wylotu lub 30 dni po tejże dacie

- otrzymaniem kredytu w wysokości wartości biletu powiększonej o 20%

Swoją decyzję proszę przesłać zwrotnym mailem.

Naprawdę bardzo mi przykro, że przez zmianę w rozkładzie zostali Państwo narażeni na straty, niestety w świetle obowiązujących przepisów nie jesteśmy władni pokryć dodatkowych kosztów.

Czekając na odpowiedź pozdrawiam serdecznie.

Teraz trzeba coś dalej robić .
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 16 Lip 2012 16:21 
Awatar użytkownika

niebieski
ZNIKŁA MI REZERWACJA Z MOJE REZERWACJE!!! OMFG!

Załamka. Ani maila potwierdzającego, ani nic, ani kasującego... Wykrakaliście. Załamka...

#13 PostWysłany: 16 Lip 2012 16:27 
Awatar użytkownika

niebieski
w systemie znikło również połączenie Skavsta - Katowice w dniu 13 września pozostałe dnia są, a dziś kupowałem 2 i nie wiem co teraz ? mam nadzieję, że to tylko błąd systemu;/

#14 PostWysłany: 16 Lip 2012 22:14 

Niestety macie racje, ciekawe co wymyślą bo teraz nie można zarezerwować bilet na 2 października forli->waw. Zostałem z biletem do forli na 29 września :D
Dla mnie to żenada, żadnej informacji od nich, spam sprawdzałem.
Ciekawe co wymyślą
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 16 Lip 2012 22:23 

nrm napisał(a):
szklana kula dzisiaj nieczynna ;)

:D
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 16 Lip 2012 22:51 
Awatar użytkownika

niebieski
karoldz napisał(a):
Niestety macie racje, ciekawe co wymyślą bo teraz nie można zarezerwować bilet na 2 października forli->waw. Zostałem z biletem do forli na 29 września :D
Dla mnie to żenada, żadnej informacji od nich, spam sprawdzałem.
Ciekawe co wymyślą

No to zostałeś załatwiony bo WIZZ już w październiku tam nie lata ;) Brr - rezerwowanie na przełomie miesięcy jest ryzykowne :D

#17 PostWysłany: 16 Lip 2012 23:20 

No dobra .... a raczej niedobra - gdzie moja rezerwacja do Forli ?:(
Ani rezerwacji, ani kasy za bilety, ani maila informującego... co k.. jest ?:/
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 16 Lip 2012 23:20 

A tak na poważnie, to myślicie że coś zaproponują czy będą udawać że nic się nie stało?
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 16 Lip 2012 23:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Amba fatima wcięło i ni ma ;)

tam wczoraj, dzisiaj było bo kupiłem ;)

#20 PostWysłany: 16 Lip 2012 23:45 

niebieski
Mam tak samo - skasowali.
Co teraz można zrobić ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 118 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość