Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Aktualne zasady wjazdu do Grecji znajdziemy na stronie https://travel.gov.gr/#/ oraz stronie polskiego MSZ https://www.gov.pl/web/dyplomacja/grecja

Temat dedykowany obowiązkowemu formularzowi PLF (Passenger Location Form) passenger-location-form-grecja,1481,153048
Od 15.03.2022 nie ma obowiązku wypełniania formularza lokalizacyjnego
(proszę za każdym razem potwierdzić tą informację na gov)

https://www.gov.pl/web/dyplomacja/grecja
Informacja Ambasady Grecji o akceptowaniu potwierdzeń szczepienia przeciw COVID wydawanych przez Centrum e-zdrowia: w tym poście viewtopic.php?f=1481&p=1436768#p1436768

Dodatkowe informacje (m.in. o zaświadczeniu o przechorowaniu koronawirusa) w tym poście viewtopic.php?f=1481&p=1436944#p1436944

Dla osób potrzebujących wykonać test w Grecji: https://barbera-yachting.de/en/covid/te ... ons-greece

Tu można śledzić sytuację w regionach - aktualizacja mapki we wtorki.
https://covid19.gov.gr/covid-map-en/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 777 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 39  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Grecja post-covid
#81 PostWysłany: 10 Sie 2020 13:17 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

https://www.ethnos.gr/politiki/119153_n ... iaskedasis

Jak lubisz spekulacje to proszę. Ja jednak wolę poczekać do 18:00 czasu greckiego.
 Profil Relacje PM off
Nosacz uważa post za pomocny.

Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł! Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł!
😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏 😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏
#82 PostWysłany: 10 Sie 2020 13:25 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 564
Kilometry: 859 408
@arnie w sprawach greckich wierz @Zeus na słowo.
Zeus uważa post za pomocny.

#83 PostWysłany: 10 Sie 2020 13:27 

No i od razu lepiej,dzięki. :D
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 10 Sie 2020 14:10 
Awatar użytkownika

Loty: 257
Kilometry: 546 135
srebrny
To ja mały update na miejscu.
Przylecieliśmy do Kawali w sobotę wieczorem, z Wrocławia. Po przylocie w terminalu sprawdzenie formularzy plf i tyle. Kilka osób wyrywkowo(?) na wymaz.

Dziś prom na Tasos z Kawali, wszyscy obowiązkowo formularz z pisaniem numeru telefonu, podczas rejsu obowiązkowe maseczki i połowa miejsc wykluczona z użycia.

Na wyspie, jak i w Kawali dość rozsądnie. Tam gdzie trzeba to maseczki noszą, dystans i kultura, dużo mniej ludzi co to mają astmę albo im nie wygodnie nosić (porównując do Polski).

Siedzimy tu go soboty, potem jedziemy na Peloponez a na końcu 20.08 mamy niby dwie noce w Salonikach, zobaczymy co z tego wyjdzie.

R.

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 10 Sie 2020 16:42 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Od 11 sierpnia do 23 sierpnia lokale gastronomiczne w tych regionach: Kreta, Wschodnia Macedonia, Thraki, miastach: Saloniki, Chalkidiki, Larisa, Kerkiras, Mykonos, Paros, Santorini, Wolos, Katerini, Rodos, Antiparos, Zakynthos i Kos będą nieczynne od 24:00 do 07:00 (take away będzie czynny)

Obowiązkowy test PCR od 17 sierpnia dla tych krajów: Szwecja, Czechy, Belgia, Hiszpania i Holandia
Obowiązkowy test dla wszystkich co przekraczają granice lądowe
Maks 750 osób dziennie będą mogli przekraczać przejście graniczne Kakawia (GR-AL)
Koncerty z udziałem publiczności na stojąco, odwołane
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
5 ludzi uważa post za pomocny.

#86 PostWysłany: 10 Sie 2020 18:31 

Wychodzi na to, ze to tylko kwestia czasu jak dolacza Polske, UK, Francja...
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 10 Sie 2020 18:44 

Loty: 1080
Kilometry: 1 068 671
platynowy
Dlatego korzystajmy póki możemy.
Nosacz lubi ten post.

#88 PostWysłany: 10 Sie 2020 19:03 

Ta..... korzystajmy póki możemy. Fajnie, że nie jestem np. Czechem i dowiedziałem się dzień wcześniej,lub nie dowiedziałem się bo wyjechałem na lotnisko nic nie wiedząc,spakowany ,żądny wrażeń z urlopu.
Sam mam lot 17.VIII w przyszły poniedziałek i nie chciałbym się dowiedzieć w niedzielę ,że muszę mieć test.

Obowiązkowy test PCR od 17 sierpnia dla tych krajów: Szwecja, Czechy, Belgia, Hiszpania i Holandia

Ostatnio edytowany przez Japonka76, 11 Sie 2020 12:51, edytowano w sumie 1 raz
poprawiony cytat i ciach polityka
 PM off  

#89 PostWysłany: 10 Sie 2020 19:08 

No ale masz 7 dni z wyprzedzeniem podane co do tych krajow. To i tak lepiej niz Boris zrobil Anglikom (dal im 3 godziny), a pozniej kwarantanna.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#90 PostWysłany: 10 Sie 2020 19:09 

Ja anulowałem właśnie hotel na santorini.Będę rezerwował na pałę 2 dni przed wylotem.Wylot mam 22 sierpnia,będę ryzykował - zrobię test w Poznaniu z ryzykiem,że mogę wyniku nie dostać.
Mam hotel na Naxos ale z nimi się dogadałem na bezpłatne anulowanie dzień przed przyjazdem.
Wyjazd do Europy prawie jak misja na Marsa.
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 10 Sie 2020 19:10 

Loty: 42
Kilometry: 63 566
niebieski
Anonymous napisał(a):
Sam mam lot 17 tego w przyszły poniedziałek i niechciał bym się dowiedzieć w niedzielę ,że muszę mieć test.
Dowiesz się 5,7 dni wcześniej. Tak było do tej pory, czyli o obowiązkowym teście dowiesz się najpóźniej 12,13 sierpnia.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#92 PostWysłany: 10 Sie 2020 19:20 

@piekara114 Myslę ,że się nie dowiem. A jeśli już to rezygnuje z wszystkiego tracąc loty i inne. Nie mam zamiaru poddawać się świrobadaniom za własne zarobione pieniądze i jeżdzić po szpitalach ,niech się oszuści nałykają.
 PM off
travellista lubi ten post.

#93 PostWysłany: 10 Sie 2020 19:23 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
To chcesz jechac czy nie? co to swirobadania?
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 10 Sie 2020 19:27 

Nie muszę,ale chcę. Jeżeli nie rozumiesz co jest grane ,to pomyśl logicznie dlaczego Szwecja ,Holandia, Czechy
 PM off  

#95 PostWysłany: 10 Sie 2020 20:19 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
niebieski
dlaczego?
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 10 Sie 2020 21:01 

Loty: 160
Kilometry: 345 326
HON fly4free
Anonymous napisał(a):
@piekara114 Myslę ,że się nie dowiem. A jeśli już to rezygnuje z wszystkiego tracąc loty i inne. Nie mam zamiaru poddawać się świrobadaniom za własne zarobione pieniądze i jeżdzić po szpitalach ,niech się oszuści nałykają.

Nic nie tracisz. Loty możesz "zawiesić" jak w LOT nazywają. Zawieszają twoje loty i możesz te bilety wykorzystać na te lub inne loty z ich siatki, w przypadku różnicy w cenie i w zależności od taryfy i podatków LOT może ci zmienić bilet nawet na inną trasę i droższe bilety jeżeli różnica w cenie nie przekroczy 200zł (jest jeszcze kwestia opłat,podatków itp..).
Ja musiałem swoje loty anulować WAW-CHQ i do 31 października mogę je zamienić na loty do sierpnia przyszłego roku, Wg mnie dobra opcja ze strony LO.
 Profil Relacje PM off
JIK lubi ten post.

#97 PostWysłany: 10 Sie 2020 21:10 

Tak się składa że loty mam Wizzair w poniedziałek z Katowic i nie uśmiecha mi się jeżdzić w piątek i szukać placówki co robią badania z tłumaczeniem. Wolę odpocząć.
 PM off  

#98 PostWysłany: 10 Sie 2020 21:12 
Awatar użytkownika

Loty: 257
Kilometry: 546 135
srebrny
Byleby lotów nie wykosili za szybko bo na lotdodomu 2.0 nie ma co liczyć ;)

Kto może niech korzysta za wczasy i leci. My pierwszy raz w życiu jesteśmy w Grecji i aż dziw że tyle lat zwlekaliśmy :)

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off
jar188 lubi ten post.

#99 PostWysłany: 10 Sie 2020 21:25 

Loty: 14
Kilometry: 38 541
Jakby co to testy z certyfikatem po angielsku robią w Alab laboratoria. Wyniki podobno w 24h.
 Profil Relacje PM off
Nosacz uważa post za pomocny.

#100 PostWysłany: 10 Sie 2020 21:26 

Loty: 160
Kilometry: 345 326
HON fly4free
Anonymous napisał(a):
Tak się składa że loty mam Wizzair w poniedziałek z Katowic i nie uśmiecha mi się jeżdzić w piątek i szukać placówki co robią badania z tłumaczeniem. Wolę odpocząć.

Takie czasy, nic nie zrobisz. Kupując loty na teraz trzeba liczyć się z ryzykiem. Ja znowu czekam na wyniki testów u kobity w pracy, ale przed wylotem ich nie będzie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 777 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 39  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości