Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wejścia do saloników w ramach PP są rozliczane wg. roku kalendarzowego

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1138 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 57  Następna
Autor Wiadomość
#521 PostWysłany: 22 Maj 2020 19:40 

Loty: 68
Kilometry: 85 761
niebieski
Takie małe wieści z Santandera.

Natomiast w nawiązaniu do opłat za drugi rok. Aktualnie jest promocja na drugi darmowy rok. Wystarczy podnieść limit karty kredytowej o minimum 10 tysięcy złotych. Podniesienie jest darmowe, a jak będziecie chcieli to po miesiącu możecie sobie zmniejszyć ten limit, co jest również darmowe.

Kroki są następujące: należy zgłosić się do doradcy (chat, rozmowa tel) wyrazić chęć skorzystania z promocji, wtedy doradca zapisze Was do niej, a następnie samemu można podnieść limit KK (min 10 tys zł). Z tego co się dowiedziałem, promocja obowiązuje do końca czerwca.

Może ktoś skorzysta ;)
Tjw1978 lubi ten post.

Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł! Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł!
😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏 😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏
#522 PostWysłany: 26 Maj 2020 10:44 
Awatar użytkownika

Loty: 111
Kilometry: 174 385
Nie udało mi się uzyskać potwierdzenia, że taka promocja faktycznie istnieje :/
 Profil Relacje PM off  

#523 PostWysłany: 18 Cze 2020 12:07 

niebieski
zakino napisał(a):
Takie małe wieści z Santandera.

Natomiast w nawiązaniu do opłat za drugi rok. Aktualnie jest promocja na drugi darmowy rok. Wystarczy podnieść limit karty kredytowej o minimum 10 tysięcy złotych. Podniesienie jest darmowe, a jak będziecie chcieli to po miesiącu możecie sobie zmniejszyć ten limit, co jest również darmowe.

Kroki są następujące: należy zgłosić się do doradcy (chat, rozmowa tel) wyrazić chęć skorzystania z promocji, wtedy doradca zapisze Was do niej, a następnie samemu można podnieść limit KK (min 10 tys zł). Z tego co się dowiedziałem, promocja obowiązuje do końca czerwca.

Może ktoś skorzysta ;)

To jeszcze w celu potwierdzenia. Właśnie miałem rozmowę z Panią, która mi o tym powiedziała. Przy niej zrobiłem wniosek o podniesienie limitu i w międzyczasie ona wprowadziła darmowy kolejny rok. Teraz tak, podniesienie limitu o 10 tys daje pół roku darmowej karty, podniesienie o 20 tysięcy cały rok. Za około miesiąc mogę sobie wrócić do nawet minimalnego limitu jakbym potrzebował. Dodatkowo za rok będzie kolejna próba zrobienia karty za darmo (wtedy na 3 rok), bo na razie nie wiadomo jak to będzie wyglądało.

Może komuś się przyda ;) Całość zajęła jakieś 3 min.

#524 PostWysłany: 18 Cze 2020 17:46 

Kontaktowałem się w sprawie opisanej powyżej i doradca stwierdził że i tak sprawa musi być załatwiona przez infolinię, nie wiem czy mówił prawdę czy nie. Mam 4 miesiące do końca trwania roku użytkowania i powiedział że za wcześnie na opcję odnowienia na kolejny rok. Będzie bliżej końca pierwszego roku to będę działał w sprawie darmowego kolejnego roku.
 Profil Relacje PM off  

#525 PostWysłany: 18 Cze 2020 17:55 

złoty
Z opłaty miesięcznej zwalnia 10 dowolnych transakcji bezgotówkowych choćby groszowych w danym okresie miesięcznym...to tak dla przypomnienia
 Profil Relacje PM off  

#526 PostWysłany: 18 Cze 2020 17:56 

niebieski
Tak, przez infolinię to załatwiałem. W połowie lipca mi upłynie pierwszy rok.

@dg72 tylko jeżeli ta karta nie jest Twoją główną, to wygodniej ogarnąć zwolnienie z opłaty niż pamiętać, żeby co miesiąc robić te 10 transakcji kartą.

#527 PostWysłany: 18 Cze 2020 21:28 

Loty: 341
Kilometry: 691 144
złoty
Mi uplywa rok w pierwszej polowie lipca. Jednak na czacie powiedzieli mi ze by nie miec oplaty w lipcu to musze miec 10transakcji juz w czerwcu.

Na chacie santandera zaprzeczono ze istnieje promocja zwolnienia z oplaty na kolejny rok w zamian za podniesienie limitu?
 Profil Relacje PM off  

#528 PostWysłany: 19 Lip 2020 10:24 

platynowy
Cześć

Założyłem konto w Santanderze. Konto 'jakie chcę' jest za darmo, karta do karty również jest darmowa, jeżeli w przeciągu miesiąca wykonamy nią 4 płatności na dowolną kwotę.

Po 20 dniach od założenia konta, wpłaciłem na nie 4000 zł. Po kolejnych 5 dniach, na stronie pojawiła się karta Visa Platinum, którą mogłem zamówić (wcześniej jej nie było). Do karty kredytowej dodatkowo dostaje się Priority Pass, cztery wejścia w roku całkowicie za darmo. Karta jest darmowa pod warunkiem wykonania 10 płatności miesięcznie na dowolną kwotę. Dla kogoś kto lata mniej tak jak ja i nie chce wydawać na Dinersa, karta idealna. 10 000 zarobków miesięcznie to mit, ja w ogóle nie przelewam pensji na konto ani tyle nie zarabiam, a dostałem, bot weryfikuje na podstawie przelewu dodatniego.

Ostatnio edytowany przez klapio, 20 Lip 2020 07:55, edytowano w sumie 1 raz
referral
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#529 PostWysłany: 19 Lip 2020 10:34 

złoty
Do ideału jej daleko, nawet w wersji dla początkujących - jedynie te 4 darmowe wejścia do PP rocznie powoduje, że ktoś o nią jeszcze aplikuje

Łatwy dostęp to jedno, ale są minusy: niekorzystne przewalutowanie, konieczność płatności kartą do uruchomienia ubezpieczenia w podróży, po roku pilnowanie 10 płatności kartą inaczej 40 zł opłaty miesięcznie itp
 Profil Relacje PM off  

#530 PostWysłany: 19 Lip 2020 10:48 

platynowy
Zgadza się, dlatego tak jak napisałem, jest idealna dla rzadziej podróżujących, jak ja.
 Profil Relacje PM off  

#531 PostWysłany: 04 Sie 2020 20:19 

niebieski
Kontaktował się ktoś z Santanderem jak to wygląda w przypadku ubezpieczenia w kontekście Covid i pandemii? Diners obejmuje takie przypadki, PKO już nie. Na stronie nie widzę nigdzie info jak to wygląda.

#532 PostWysłany: 04 Sie 2020 20:39 

Loty: 55
Kilometry: 120 474
niebieski
Niedawno analizowałem OWU pod kątem wyłączeń odpowiedzialności w przypadku epidemii / pandemii i nic takiego nie znalazłem. Z ciekawostek: ochroną nie są objęte choroby weneryczne ;-)
 Profil Relacje PM off  

#533 PostWysłany: 04 Sie 2020 22:03 
Awatar użytkownika

Chyba niestety nie tak do końca...

Cytuj:
§ 5. WYŁĄCZENIA GENERALNE
Ochroną ubezpieczeniową nie są objęte także szkody powstałe
w następstwie:
1) wojny, działań wojennych, konfliktów zbrojnych lub aktywnego udziału Ubezpieczonego w Zamieszkach, zamachu
stanu, aktach terroru;
2) rozszczepienia jądrowego, epidemii, skażeń chemicznych
lub promieniotwórczości wszelkiego rodzaju, bez względu
na ich pochodzenie, źródło i sposób ich oddziaływania na
Ubezpieczonego;
3) epidemii, skażeń chemicznych;

W ogóle z ubezpieczeniami podróżnymi do kart kredytowych jest kiepsko jeśli chodzi o COVID - chyba każda (oprócz DC?) ma wyłączenia dla epidemii/pandemii
 Profil Relacje PM off  

#534 PostWysłany: 04 Sie 2020 22:31 

niebieski
To też zależy czy wyjechałeś przed pandemią czy w trakcie. Jeżeli wyjechałeś a później WHO ogłosiło to podlegasz ubezpieczeniu. Mowa o PKO.

Jutro skontaktuję się z opiekunem i zobaczę co powie. Dam znać.

#535 PostWysłany: 05 Sie 2020 02:08 

Loty: 55
Kilometry: 120 474
niebieski
Ehhh, czyli Visa Platinum jednak nie obejmuje przypadków epidemii.
Z ciekawości sprawdziłem OWU ubezpieczenia podróżnego dla karty MasterCard World banku Santander i też jest zapis wyłączający epidemie:
"4. Ponadto ubezpieczenie nie obejmuje przypadków, gdy zdarzenie:
[...]
7) zostało spowodowane przez epidemię"
 Profil Relacje PM off  

#536 PostWysłany: 05 Sie 2020 08:21 

złoty
zakino napisał(a):
To też zależy czy wyjechałeś przed pandemią czy w trakcie. Jeżeli wyjechałeś a później WHO ogłosiło to podlegasz ubezpieczeniu. Mowa o PKO

Przecież ubezpieczenie na karcie nie działa tak długo, nawet jeśli wyjechałeś przed ogłoszeniem pandemii to już dawno nie działa. W PKO Visa:
Okres ochrony jest świadczony przez okres podróży zagranicznej lub podróży w Polsce, jednakże ochrona jest udzielana nie dłużej niż 60 kolejnych dni od rozpoczęcia podróży zagranicznej lub podróży w Polsce.
 Profil Relacje PM off  

#537 PostWysłany: 05 Sie 2020 10:34 

niebieski
Chodziło mi o taki przypadek, że wyjeżdżasz na wakacje a nagle wprowadzają jakiś stan. Wiadomo, że to nie trwa nieskończoność.

#538 PostWysłany: 16 Wrz 2020 11:08 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 168 884
srebrny
Santander wprowadza od grudnia nowa tabelą opłat i prowizji. Jeśli dobrze rozumiem, ci co wyrobią kartę kredytową od grudnia nie załapią się na darmowy rok użytkowania karty w zamian za 10 transakcji, tylko w celu uniknięcia miesięcznej opłaty od pierwszego miesiąca będą musieli co miesiąc wyrabiać 10 transakcji kartą.
https://livesmarter.pl/wp-content/uploa ... n-2020.pdf
 Profil Relacje PM off
benedetti lubi ten post.

#539 PostWysłany: 16 Wrz 2020 18:40 

Loty: 130
Kilometry: 249 917
niebieski
Jedna karta w portfelu mniej :D

#540 PostWysłany: 20 Wrz 2020 12:14 
Awatar użytkownika

Loty: 257
Kilometry: 546 135
srebrny
Tjw1978 napisał(a):
Jedna karta w portfelu mniej :D
Hm, a dla starych kart? W sunie robiłem tę kartę wiele lat temu na zasadzie kup i zapomnij, a zdaje się że wszystko się kończy ...

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1138 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 57  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości