Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat służy dyskusji na temat możliwości i procedur związanych z odwoływaniem rezerwacji z powodu koronawirusa
O aktualnej sytuacji przeczytać można w tym wątku: koronawirus-epidemia-aktualna-sytuacja,135,148421
O tym jak wrócić do Polski w związku z zawieszeniem lotów międzynarodowych do naszego kraju - w tym wątku powrot-do-polski,0,150044

A w tym podyskutować na wszelkie inne tematy (w tym "lecieć czy nie lecieć, jak myślicie?" oraz "a po co odwoływać?"): koronawirus-dyskusja-ogolna,18,149431

Państwa ograniczające dostęp na terytorium kraju wz. z koronawirusem:
https://www.iatatravelcentre.com/intern ... 226297.htm

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1853 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 93  Następna
Autor Wiadomość
#1721 PostWysłany: 14 Lip 2020 09:50 

niebieski
Dzięki, to na razie czekam
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#1722 PostWysłany: 14 Lip 2020 20:24 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
Miałem zarezerwowane dwa bilety za mile M&M. Oba odwołane.
Dyspozycję zwrotu za pierwszy zgłosiłem 25 czerwca, a za drugi dzisiaj przed południem (14 lipca). I dziś po południu na koncie pojawiły się zwrotne mile za oba bilety. :) Teraz jeszcze mają niby 2 tygodnie na zwrot opłat.
Arekkk uważa post za pomocny.

#1723 PostWysłany: 15 Lip 2020 11:21 

Loty: 24
Kilometry: 61 402
kate1974 napisał(a):
Właśnie dostałam e-maila (8.04. czyli po ok. 3 tygodniach od anulacji), że wykonali zwrot na kartę, którą płaciłam.
Jeszcze się nie zaksięgowało.

Samemu lepiej nie anulować, bo kasa przepadnie.

Też dostałem info o zwrocie kasy od easyjet na kartę z której płaciłem, jednak mija prawie tydzień i pieniędzy nie ma.
Długo czekałaś na zwrot i czy w ogóle dostałaś?
 Profil Relacje PM off  

#1724 PostWysłany: 15 Lip 2020 15:29 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
Zgodnie ze źródłem, które w innym temacie podał @skrzat zwrot mil M&M był najprawdopodobniej błędem systemu :roll: Posprawdzajcie swoje konta.
https://loyaltylobby.com/2020/07/15/luf ... hide=true#

Fakt, że było to bardzo podejrzane że zwrócili tego samego dnia co dyspozycja.

#1725 PostWysłany: 16 Lip 2020 22:09 

niebieski
W ramach „przyspieszania” w lipcu akcji zwrotu pieniędzy od Ryanaira za odwołane loty, dwa dni temu otrzymałem maila ze starą śpiewką, że mają dla mnie voucher, a jeżeli nadal chcę gotówkę, to mam się z nimi skontaktować. Dzisiaj przyszedł kolejny mail z informacją: „nie zapomnij skorzystać z kuponu podróżnego Ryanair”. Lot 20.03.2020 WRO-DUB, zwrot gotówki potwierdzony na czacie przez konsultanta w dniu 20.03.

Ostatnio edytowany przez Z6GD9, 17 Lip 2020 18:54, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1726 PostWysłany: 17 Lip 2020 08:28 

Loty: 48
Kilometry: 70 122
@Z6GD9
u mnie to samo. Chwalą się, że zrealizowali już wszystkie zwroty z kwietnia; ja od kwietnia czekam - mineły już 3 m-ce - ani od Ryanaira ani od Wizza żadnego zwrotu nie widze.

EDIT:
postanowiłam porozmawiać z Ryanairem na czacie. Pytam, kiedy dostanę zwrot, bo mineły juz 3 m-ce. A oni mi na to: "Otrzymała pani voucher, pani Magdaleno". No kpina! Mówie im, że nie zgadzałam się na voucher i nawet dostałam mailowo potw. złożenia wniosku o zwrot gotowki (15 kwietnia). A oni dopiero teraz na czacie mi piszą: "Państwa wniosek odnośnie anulowania vouchera i tym samym zwrotu środków na formę płatności użytą w rezerwacji, został odnotowany w systemie. Potwierdzenie przyjęcia wniosku otrzymają Państwo w ciągu kilku dni. Do tego czasu potwierdzenie stanowi niniejsza rozmowa, którą po zakończeniu czatu mogę przesłać na wskazany adres e-mail. Proszę pamiętać, że voucher pozostaje aktywny do Państwa dyspozycji do momentu wykonania zwrotu."

Więc jesli czekacie na zwrot z Ryana, to się mozecie nie doczekać, bo oni najwyraźniej mają gdzieś te wnioski, do końca będą Wam wciskac kit, że macie przeciez voucher. A najśmieszniejsze jest to, że choćbym chciała tego vouchera uzyc - to nie mogę, bo go NIE MAM. Masakra.
 Profil Relacje PM off  

#1727 PostWysłany: 17 Lip 2020 18:15 
Awatar użytkownika

srebrny
Potwierdzam tok działania Ryanair. Jeżeli ktoś chciał zwrot środków, a dostał voucher i nic nie robił od tamtej pory, to oni uważają sprawę za zakończoną. Wystarczy obecnie poprzez czat złożyć wniosek o zwrot i kasa wraca dość szybko. Po rozmowie na czacie najpierw przychodzi mail potwierdzający przyjęcie dyspozycji, za parę dni przychodzi mail o uruchomieniu zwrotu i za 1-3 dni kasa jest na koncie karty. To znaczy z lotów majowych całość procedury została zakończona po kilku dniach a z lotu czerwcowego na razie dostałem tylko pierwszego maila.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1728 PostWysłany: 17 Lip 2020 19:58 

tino2003 napisał(a):
kate1974 napisał(a):
Właśnie dostałam e-maila (8.04. czyli po ok. 3 tygodniach od anulacji), że wykonali zwrot na kartę, którą płaciłam.
Jeszcze się nie zaksięgowało.

Samemu lepiej nie anulować, bo kasa przepadnie.

Też dostałem info o zwrocie kasy od easyjet na kartę z której płaciłem, jednak mija prawie tydzień i pieniędzy nie ma.
Długo czekałaś na zwrot i czy w ogóle dostałaś?

Ja dostałam zwrot dwa tygodnie temu za lot, który miał się odbyć 28 maja. W piątek przyszedł mail, że wykonano zwrot, pieniądze były na koncie w poniedziałek po południu.
 Profil Relacje PM off
Arekkk uważa post za pomocny.

#1729 PostWysłany: 17 Lip 2020 21:27 

Ja również dostałam 2 tygodnie temu zwrot kasy z easyjeta za odwołane loty loty 28 maja i 7 czerwca br. bez żadnych dodatkowych kontaktów z easyjetem
 Profil Relacje PM off  

#1730 PostWysłany: 17 Lip 2020 21:36 

niebieski
Za radą maczala1 połączyłem się na czacie z konsultantem Ryanaira („tylko” 70 minut czekania) i zażądałem kolejny raz zwrotu gotówki. Niestety to prawda, że Ryan po wysłaniu vouchera uważa sprawę za zamkniętą. Voucher otrzymałem 3 dni temu, po 4 miesiącach od zażądania zwrotu gotówki. W międzyczasie przyszły jeszcze ze dwa maile, że sprawa jest w toku i żeby nie zgłaszać jej ponownie.
 Profil Relacje PM off  

#1731 PostWysłany: 18 Lip 2020 01:27 

Z6GD9

Tak, ryan wychodzi od voucherów i jak widać, jeśli nie zgłosi się na czacie, że ta opcja nas nie interesuje, uważają sprawę za zamkniętą. O ile easyjet, jak pisałam powyżej, zwrócił zgodnie ze złożonym wnioskiem (zaznaczyłam, że kupon mnie nie interesuje), na pieniądze z ryanair nadal czekam. A dyspozycja przez czat została przekazana tydzień wcześniej niż mailowo do easy, dotyczyła też wcześniejszego lotu. Dostałam już dwie informacje że owszem, wiedzą, ale mam czekać.
 Profil Relacje PM off  

#1732 PostWysłany: 18 Lip 2020 12:47 
Awatar użytkownika

srebrny
Ryan uruchamia zwrot kasy chyba według terminu lotów. Tydzień temu uruchomiłem poprzez czat zwrot kilku lotów. Za loty z początku maja kasa wróciła po paru dniach, a za lot z końca czerwca dostałem tylko pierwszego maila z potwierdzeniem przyjęcia dyspozycji.
 Profil Relacje PM off  

#1733 PostWysłany: 18 Lip 2020 17:13 

niebieski
@mkitekpl to z Ryanair masz sytuację podobną do mojej (zwrot potwierdzony na czacie, 2 maile z info, że wiedzą, ale trzeba czekać). Oby za 2 tygodnie nie wysłali Ci vouchera, bo wygląda to na ich rutynowe działanie.
 Profil Relacje PM off  

#1734 PostWysłany: 20 Lip 2020 09:01 

niebieski
mkitekpl napisał(a):
Z6GD9 napisał(a):
Za radą maczala1 połączyłem się na czacie z konsultantem Ryanaira („tylko” 70 minut czekania) i zażądałem kolejny raz zwrotu gotówki. Niestety to prawda, że Ryan po wysłaniu vouchera uważa sprawę za zamkniętą. Voucher otrzymałem 3 dni temu, po 4 miesiącach od zażądania zwrotu gotówki. W międzyczasie przyszły jeszcze ze dwa maile, że sprawa jest w toku i żeby nie zgłaszać jej ponownie.

Tak, ryan wychodzi od voucherów i jak widać, jeśli nie zgłosi się na czacie, że ta opcja nas nie interesuje, uważają sprawę za zamkniętą. O ile easyjet, jak pisałam powyżej, zwrócił zgodnie ze złożonym wnioskiem (zaznaczyłam, że kupon mnie nie interesuje), na pieniądze z ryanair nadal czekam. A dyspozycja przez czat została przekazana tydzień wcześniej niż mailowo do easy, dotyczyła też wcześniejszego lotu. Dostałam już dwie informacje że owszem, wiedzą, ale mam czekać.

Potwierdzam, że trzeba się ponownie upomnieć na czacie o zwrot kasy, jeśli wcześniej wysłali e-maila o voucherze. Nie zrozumieli za pierwszym razem, że chce się zwrot? Ja złożyłam wnioski, dostałam informacje o voucherach a link w tych e-mailach dotyczący zwrotów prowadził na stronę z informacjami o...voucherach. Połączenie dzisiaj ok. 8:30 i konsultant odezwał się w ciągu paru minut, więc próbujcie rano
 Profil Relacje PM off  

#1735 PostWysłany: 20 Lip 2020 12:12 

Hej, a Wizzair nie ma żadnego czatu, prawda? Trzeba dzwonić (najlepiej przez Toolani)?
Wciąz nie dostałam zwrotu za kwietniowy lot (wniosek składany ponad 3 miesiące temu). Ktoś jeszcze czeka tak długo?

Ostatnio edytowany przez Abcn 20 Lip 2020 13:53, edytowano w sumie 2 razy
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#1736 PostWysłany: 20 Lip 2020 12:13 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
Tak , wizz nie ma czata ani czatu. Szkoda twojego czasu na telefon. Dowiesz się, że zwrot w toku :)

#1737 PostWysłany: 20 Lip 2020 17:14 

Dokładnie tyle się dowiedziałam: że zwrot w toku, a terminów konkretnych nie znają i nie podadzą.

PS Poza tematem, ale nie wytrzymałabym: https://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/czat;5621.html - zarówno "czatu", jak i "czata", są poprawną formą w dopełniaczu. :)
 Profil Relacje PM off  

#1738 PostWysłany: 21 Lip 2020 09:21 

Jeżeli ktoś czeka (po cichu) na zwrot ryanaira a nie akceptował voucher to polecam wejść na chat:

https://cdn.livechatinc.com/ryanair?lang=pl

i poprosić o zwrot gotówki .

Pani z chatu była zdziwiona, że nie chce vouchera tylko gotówkę. Po czym anulowała mi voucher (przyszedł emeil) i poinformowała o zwrocie pieniędzy w ciągu kilku tyg na moje konto. Bez tego pewnie siedziałbym jak debil i czekał w nieskończoność...
 Profil Relacje PM off  

#1739 PostWysłany: 23 Lip 2020 11:24 

Z6GD9 napisał(a):
@mkitekpl to z Ryanair masz sytuację podobną do mojej (zwrot potwierdzony na czacie, 2 maile z info, że wiedzą, ale trzeba czekać). Oby za 2 tygodnie nie wysłali Ci vouchera, bo wygląda to na ich rutynowe działanie.

Wczoraj na maila przyszła informacja, że w terminie 5-7 dni zostanie dokonany zwrot na kartę. Tyle, że zamiast 540 zł będzie to 520 zł. Nie wiem, z czego to wynika, jakaś opłata manipulacyjna?
 Profil Relacje PM off  

#1740 PostWysłany: 23 Lip 2020 12:12 

Po zagadaniu do Ryanaira na czacie (pisałam kilka postów wyżej) kasa wrócila na konto w ciągu 6 dni :-)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1853 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 93  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: le_szek oraz 5 gości