Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 270 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 28 Cze 2012 11:37 

Blackall napisał(a):
znaczy że jeżeli np mam te 10k już mbanku to czy jest jakiś sposób aby z tych pieniędzy i z niej skorzystać?
przewaznie bank ustala dzien, kiedy liczone bylo zaangażowanie klienta (czyli ile środków mial) i na tej podstawie liczone sa pozniej te ktore są nowe (czyli nadwyżka)
trzeba by sprawdzic w regulaminie na kiedy jest liczone, moge to zrobic pozniej :)

na dzień 21 czerwca. tak przynajmniej wynika z info na stronie mbanku: http://www.mbank.pl/promocje/oszczednos ... ocent.html
przed chwila zakladalem kilka lokat korzystajac z tej oferty, wiec napisze cos, co moze byc istotne z punktu widzenia daty zapewnienia srodkow na rachunku potrzebnych do zalozenia lokat. wniosek sklada sie przez mlinie, jednym wnioskiem mozna zalozyc dowolna ilosc lokat. wazne, zeby opiewaly na te sama kwote. po zlozeniu wniosku, pojawia sie w systemie transakcyjnym mbanku info z prosba o jego akceptacje. wedle slow operatorki, wniosek czeka na akceptacje przez 14 dni. po akceptacji, przez kolejnych 14 dni system co 24 godziny bedzie sprawdzal, czy na wskazanym rachunku sa srodki do zalozenia lokat/y. jezeli tak, automatycznie zaklada lokaty, kt. sa pozniej widoczne w zakladce oszczednosci.
pisze o tym, bo byc moze ktos z was chcialby skorzystac z tej oferty, a srodki bedzie mial dostepne dopiero pod koniec lipca.
 Profil Relacje PM off  

All inclusive na Zanzibarze 🍹👙🏝️ 10 dni w ⭐⭐⭐⭐ hotelu przy plaży za 4585 PLN ⛱️👣🌊 All inclusive na Zanzibarze 🍹👙🏝️ 10 dni w ⭐⭐⭐⭐ hotelu przy plaży za 4585 PLN ⛱️👣🌊
Sylwester na Maderze 🥰🤗🥂 Bezpośrednie czarterowe loty z Polski za 499 PLN❗✈️🧳 Sylwester na Maderze 🥰🤗🥂 Bezpośrednie czarterowe loty z Polski za 499 PLN❗✈️🧳
#22 PostWysłany: 28 Cze 2012 11:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Robin napisał(a):
Tulcia napisał(a):
to znaczy według regulaminu, że środki do (bre)banku miały trafić po 21.06.

czyli np

powiedzmy na koniec 21.06 mam 25k
dostaje 31.06 wypłatę 2k i mam 27k
10.07 mam już 26k
10.07 zakładam lokatę i mogę tylko 1k
czy tak?

swoją drogą mam nadzieje, ze to tylko przyklad i nie trzymasz czasem 25k w mbanku - strata pieniędzy (inne banki daja sporo wiecej na lokatach/kontach oszcz) :)
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 28 Cze 2012 13:18 

niebieski
vasco napisał(a):
wazne, zeby opiewaly na te sama kwote. po zlozeniu wniosku, pojawia sie w systemie transakcyjnym mbanku info z prosba o jego akceptacje.

to jak to możliwe, że ja założyłam na dwie lokaty na dwie różne kwoty? :P
dziwny ten mbank ;)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 28 Cze 2012 14:27 

Tulcia napisał(a):
to jak to możliwe, że ja założyłam na dwie lokaty na dwie różne kwoty? :P
dziwny ten mbank ;)

składałaś jeden wniosek na dwie lokaty o różnych kwotach, czy dwa wnioski na dwie lokaty o różnych kwotach podczas jednej rozmowy telefonicznej? innymi słowy, ile wniosków miałaś do zaakceptowania w systemie transakcyjnym po rozmowie z mlinią?
mnie chodziło o to, że niemożliwe jest założenie dwóch różnych kwotowo lokat w ramach jednego wniosku.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 28 Cze 2012 14:32 

niebieski
zero.
wszystko zrobiłam w czasie rozmowy telefonicznej i nic nie musiałam po niej potwierdzać. :)
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 28 Cze 2012 14:50 

@Tulcia
to może dlatego, że miałaś już środki dostępne na rachunku potrzebne do uruchomienia lokaty.
ja opisywałem procedurkę w przypadku zapewnienia środków w terminie późniejszym.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 28 Cze 2012 17:19 

niebieski
ooo, dzięki za wyjaśnienie! teraz wszystko jasne 8-)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 28 Cze 2012 18:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Robin napisał(a):
które kolego
np. http://livesmarter.pl/millennium-7-proc ... nosciowym/
w innych wpisach wspominalem tez np. o Idea Bank czy meritum: http://livesmarter.pl/niespodziewana-do ... /#more-268

warto czytac :)
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 28 Cze 2012 19:08 

Witam. Mam pytanie odnośnie wpisu na blogu pod tytułem: "Jak za darmo wypłacić pieniądze z karty kredytowej?". Czy sprawdzałeś może, czy faktycznie bank traktuje to jako bezgotówkową i jest grace period jak wiesz po incydencie z ing różnie to bywa? (tym razem nie jest to żadna prowokacja tylko faktycznie zainteresowałem się tematem). Ponadto czy od tych transakcji naliczają się punkty Wizz?
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 28 Cze 2012 21:08 
Awatar użytkownika

niebieski
lotnik22 napisał(a):
Witam. Mam pytanie odnośnie wpisu na blogu pod tytułem: "Jak za darmo wypłacić pieniądze z karty kredytowej?". Czy sprawdzałeś może, czy faktycznie bank traktuje to jako bezgotówkową i jest grace period jak wiesz po incydencie z ing różnie to bywa? (tym razem nie jest to żadna prowokacja tylko faktycznie zainteresowałem się tematem). Ponadto czy od tych transakcji naliczają się punkty Wizz?

generalnie nie testowalem tego sposobu, choc mysle o tym. Opieram sie tylko na info z f4f. Nie wiem do konca jak naliczane sa punkty wizza, ale jesli za platnosc kartą, to prawdopodobnie zarobimy podwójnie :-)

Co do ING, tutaj natomiast jestem duzo bardziej pewien, ze jest to operacja bezgotówkowa o ile oczywiscie doladujemy aftermarket nie zadnym przelew z karty tylko najzwyklej w swiecie podając jej numer, date, ccv
skoro płatności tego typu są darmowe (w zasadzie po to zostala stworzona kk zeby w ten sposób placic i/lub w sklepach) to wyciagniecie kasy w ten sposób rowniez bedzie darmowe.

Choc oczywiscie nie biore za to odpowiedzialnosci :)

PS. Skoro forumowicz podał ten sposób i mowi, ze testowal, to mysle ze zadnych ukrytych oplat juz nie ma :)

PS2. Przy okazji dzisiejszy wpis, który troche kompresuje informacje z forum nt. wymiany walut: Jak zaoszczędzić na wymianie walut w kantorach internetowych, czyli Polak na wakacjach (cz. I)
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 29 Cze 2012 12:07 
Awatar użytkownika

niebieski
Robin napisał(a):
Czy kupując sieciówkę na ZTM w Warszawie w kiosku, płacąc kartą do tego konta Alior Sync dostanę 5% cashbacku?

tylko zakupy przez net :)
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 29 Cze 2012 12:26 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 3 965
A wiesz może gdzie w jakim banku mogę dostać kartkę kredytową dla studenta lub z bardzo małym miesięcznym wpływem z wynagrodzenia ? I nie chce słyszeć o Citi bo są ułomni, gdyż źle przez telefon wypełnili mój wniosek, mimo że spełnia podstawowe warunki.
Z góry dzięki
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 29 Cze 2012 12:37 
Awatar użytkownika

niebieski
ordys1990 napisał(a):
A wiesz może gdzie w jakim banku mogę dostać kartkę kredytową dla studenta lub z bardzo małym miesięcznym wpływem z wynagrodzenia ? I nie chce słyszeć o Citi bo są ułomni, gdyż źle przez telefon wypełnili mój wniosek, mimo że spełnia podstawowe warunki.
Z góry dzięki

bzwbk daje do 1.5tys na legitymacje studencka
mbank na podstawie obrotow
millennium na podstawie obrotow (pisalem tu, pod koniec: http://livesmarter.pl/zakupy-za-97-proc ... m-sklepie/ )

inne nie wiem :)
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 30 Cze 2012 00:57 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 3 965
Dzięki :)
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 30 Cze 2012 18:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Robin napisał(a):
Black

Czy da się gdzieś sprawdzić w którym banku były w przeciągu powiedzmy 1 roku najlepsze możliwości lokacyjne dla klienta indywidualnego?
Nie chodzi mi o możliwości jednorazowe takie strzały, ale jakiś grubszą strategię

dzięki
szczerze mówiąc nie mam pojęcia. Najszybciej chyba przeglądać blogi, na których autorzy wspominają o tym, choć widziałem też wykresy ze średnimi oprocentowaniami. Generalnie jest o tyle trudno, że nie każda oferta która ma np. 9% jest dobra - bo ograniczenie dla nowych klientów, nowych środków, trzeba założyć konto, max X tysięcy itd. Kiedyś najlepsze praktycznie zawsze były "klony" Czarneckiego czyli Getin Online, Idea Bank, Open Online. Teraz ich oferta jest przeciętna, trzeba patrzeć co się dzieje u konkurencji kiedy wrzucają ciekawsze oferty.

Najczęściej chodzi po prostu o kapitał i przyciągnięcie klienta. Jeśli tego nie potrzeba - oferta idzie w dół :)

PS. No chyba, że ja wprowadzę prostą opcję archiwizacji ofert... ;-)
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 01 Lip 2012 12:16 
Awatar użytkownika

niebieski
@Blackall

[Quote=Regularne oszczędzanie]Świetna okazja, ponad 10 000 stron za 0$ na temat opcji, nie potrzeba mieć Kindle, jest odpowiednia aplikacja dla Windowsa, Androida i iOS.[/quote]

L: http://www.amazon.com/dp/B006X73DH6/?tag=swiatkd-20
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 01 Lip 2012 13:22 
Awatar użytkownika

niebieski
krzywiec napisał(a):
@Blackall

Regularne oszczędzanie napisał(a):
Świetna okazja, ponad 10 000 stron za 0$ na temat opcji, nie potrzeba mieć Kindle, jest odpowiednia aplikacja dla Windowsa, Androida i iOS.

L: http://www.amazon.com/dp/B006X73DH6/?tag=swiatkd-20

IMO trochę inny target, ja raczej nie chce pisać o ryzykowanych inwestycjach, ale dzięki za info! Wspomne na FB (swoją drogą ponownie polecam polubienie, bo czasami wspominam o czymś tylko tam :))
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 01 Lip 2012 13:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Podrzuciłem Ci linka ponieważ uznałem, że takie tematy Cię interesują, a jest okazja pobrać trochę wiedzy w wydaniu "f4f" :)

Może masz zrobioną w miarę aktualną analizę lokat 1 m-sc / 3 m-sc vs konta oszczędnościowe? Muszę uciec z Eurobanku i szukam alternatywy.

PS. Mam Cię tam polubionego :)
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 01 Lip 2012 13:37 
Awatar użytkownika

niebieski
krzywiec napisał(a):
Podrzuciłem Ci linka ponieważ uznałem, że takie tematy Cię interesują, a jest okazja pobrać trochę wiedzy w wydaniu "f4f" :)

Może masz zrobioną w miarę aktualną analizę lokat 1 m-sc / 3 m-sc vs konta oszczędnościowe? Muszę uciec z Eurobanku i szukam alternatywy.

PS. Mam Cię tam polubionego :)

wrzucilem na FB :)

co do lokat - nie mam nic wspolnego z tym blogiem, ale duzo sie nauczylem - troche bardziej nastawiony na ryzykowne inwestycje, ale o lokatach tez bywa, dlatego polecam: http://appfunds.blogspot.com/2012/07/na ... ipiec.html

Co miesiąc zestawienia.

Ja w tej chwili trzymam na 7% w Millennium. Można do 25tys, w tej chwili na 2 mies bez blokowania środków - wypłacamy kiedy chcemy (przy czym bezpłatnie raz w miesiącu). Lepiej daje tylko meritum na lokacie powitalnej bodajze 8.5 ale tylko do 5tys lub idea bank (9% dla nowych klientów ale tylko miesiąc, nie trzeba konta, ale trzeba zaliczyc oddzial...)

A pod koniec sierpnia zobaczymy co dalej :)
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 01 Lip 2012 13:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Blackall napisał(a):
co do lokat - nie mam nic wspolnego z tym blogiem, ale duzo sie nauczylem - troche bardziej nastawiony na ryzykowne inwestycje, ale o lokatach tez bywa, dlatego polecam: http://appfunds.blogspot.com/2012/07/na ... ipiec.html

Znam ale nie czytałem jeszcze dzisiaj więc dzięki
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 270 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości