Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 10%, min 20zł
- BNP Paribas od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8707 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266 ... 436  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#5241 PostWysłany: 02 Lut 2020 14:30 

Zeus napisał(a):
Wy na serio chcecie wypłaty na revo?

a co jest złego w wypłacie na Revoluta?
 Profil Relacje PM off  

Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️ Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️
Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛 Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛
#5242 PostWysłany: 02 Lut 2020 15:01 
Site Admin
Awatar użytkownika

Mała pewność, brak licencji bankowej (co wcześniej pisano nie korzystają z niej, jeśli dobrze pamiętam), więc w razie zwinięcia interesu może być kłopot z odzyskaniem kasy. Też nie proponowałbym trzymać tam większych kwot
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5243 PostWysłany: 02 Lut 2020 15:06 
Moderator forum

@michzak
Nawet gdyby korzystali z tej licencji, to w razie gdyby się zwinęli nie ma co liczyć na odzyskanie kasy. Litwa mniej ma mieszkańców niż Revolut klientów.

Pomysł z wypłatą na konta fintechów też uważam za nienajlepszy. Oprócz braku gwarancji, w przypadku np. problemów lepiej mieć kontakt z żywym pracownikiem, a nie tylko czat lub mail. Liczyć na FCA też raczej nie ma jak, lepiej już coś co podlega KNF.
 Profil Relacje PM off
michzak lubi ten post.

#5244 PostWysłany: 02 Lut 2020 17:39 

złoty
Szczególnie, że czat, przynajmniej ten w wersji angielskiej jest na Filipinach,
 Profil Relacje PM off  

#5245 PostWysłany: 02 Lut 2020 22:37 

lotuss4 napisał(a):
ciekawostka, doładowałem testowo Revoluta 11 lipca b.r. na 20 zł poprzez karte Curve - dalej kredytówka Citi bank = zero prowizji?

@lotuss4 i jak? Naliczyli w końcu czy nie? Też mam taką sytuacje
 Profil Relacje PM off  

#5246 PostWysłany: 03 Lut 2020 08:09 

tak, naliczają prowizję poprzez Revolut ->Curve'a -> Citibank karta kredyt.

Nie naliczają natomiast nic przy wypłacie z bankomatu poprzez Curve, ale podejrzewam ,że eldorado kiedyś się skończy.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Revolut
#5247 PostWysłany: 03 Lut 2020 23:12 

Loty: 81
Kilometry: 149 670
niebieski
Nie znalazłem informacji na samej górze, kto aktualizuje plik na Dropbox z bankomatami.

Postawiony pod ścianą wybierałem Revolutem MC z Avangard Bank w Rosji, nawet sam bankomat napisał, że transakcja jest bez prowizji.
 Profil Relacje PM off  

#5248 PostWysłany: 04 Lut 2020 08:18 

ja robię zawsze tak, pod warunkiem, że mam włączony internet za granicą, blokuję kartę Revolut, wypłacam żądana kwotę i patrzę czy bankomat coś dolicza ekstra...
 Profil Relacje PM off  

#5249 PostWysłany: 04 Lut 2020 09:02 
Awatar użytkownika

srebrny
michcioj napisał(a):
Filipiny - wymiana USD na PHP vs wyplata revolutem z bankomatu na lotnisku.
hej sluchajcie najnizsza marza jest na lotnisku w Manilli w przypadku wymiany USD na gotowke PHP - dostalem 52.2 PHP za 1 USD, kurs sredni wtedy to 52.3, wiec marza minimalna. revolut za wyplate 20.000 PHP ze wzgledu na swoje prowizje i oplate 250 PHP za wyplate kosztowal okolo 1.5-2 % marży. czyli najtaniej oplaca sie kupic dolce na necie, wyplacic w swoim banku i zamienic po przylocie na Filipiny.
Stan na 04.02.2019

Potwierdzam co kolega napisał powyżej.
U mnie sytuacja taka, że w Manili kurs wymiany 50.60 PHP za USD. Na Boracay próbowałem wypłacić Revolutem (kurs nieco lepszy niż 50.60) z bankomatu, ale na cztery bankomaty różnych banków każdy z nich wołał 250PHP fee za wypłatę. Na szczęście we wszystkich przypadkach można było się wycofać z wypłaty przed pobraniem opłaty. Chciałem wymienić z kantorze po kursie 50.30 PHP za USD, ale w końcu na końcu plaży w wąskiej uliczce znalazłem kantor który o dziwno miał kurs taki jak w Manili, czyli 50.60.
 Profil Relacje PM off  

#5250 PostWysłany: 04 Lut 2020 10:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeśli macie weryfikację dochodów pamiętajcie, że trzeba wpisać roczny dochód, a nie miesięczny. Ja się pomyliłem.
Nie mogłem też wysłać im pdf, tylko zdjecia.
 Profil Relacje PM off  

#5251 PostWysłany: 04 Lut 2020 15:25 
Awatar użytkownika

Loty: 180
Kilometry: 511 197
niebieski
Z tego co widziałem z Revoluta chyba można puścić normalny przelew bankowy na cudzy rachunek bankowy (zakładka "płatności" i potem trzeba kliknąć ten "plusik", wybrać "konta bankowe" i dalej "dodaj konto bankowe")?
Czy z takim przelewem związana jest jakaś opłata? Czy też wolny jest od jakichkolwiek opłat?

#5252 PostWysłany: 04 Lut 2020 15:41 

niebieski
Revolut nie pobiera prowizji. Jeśli chodzi o bank odbiorcy - tu należałoby sprawdzić TOiP (jeśli jest to polski bank i waluta inna niż PLN).
Natomiast jak przelewasz jakąś egzotyczną walutę, to nikt Ci nie zagwarantuje, że jakiś bank pośredniczący nie pobierze prowizji (bo przelew może pójść np. Revolut -> bank pośrednik -> bank odbiorcy).
 Profil Relacje PM off
poszwin lubi ten post.
poszwin uważa post za pomocny.

#5253 PostWysłany: 04 Lut 2020 15:51 
Awatar użytkownika

Loty: 278
Kilometry: 534 854
niebieski
@poszwin, revolut nie pobiera, ale jest info że Bank odbiory może p[obrać opłatę, jednak nigdy mi się to nie zdarzyło.

Bulgaria
 Profil Relacje PM off
poszwin lubi ten post.
poszwin uważa post za pomocny.

#5254 PostWysłany: 04 Lut 2020 16:03 
Awatar użytkownika

Loty: 180
Kilometry: 511 197
niebieski
Przelew na iść w złotówkach na konto Dinersa celem spłaty karty kredytowej Dinersa (z tego co widzę ich konto jest zarejestrowane w Pekao).

#5255 PostWysłany: 04 Lut 2020 16:12 

niebieski
Przelewałem złotówki do PKO BP, Aliora i BNP - nigdy nie było żadnych prowizji. Co do Pekao niestety nie wiem.
 Profil Relacje PM off  

#5256 PostWysłany: 04 Lut 2020 17:16 

srebrny
Jak zrobić przelew z kantoru alior na revolut? euro
Wpisuje numer konta revolut i nie coś nie pyka w tym przelewie.

#5257 PostWysłany: 04 Lut 2020 17:30 

HON fly4free
A można zapytać po co przelew? Z Alior kantoru zawsze doładowywałem Revoluta po prostu kartą (aliorową) - natychmiastowy transfer kasy.
 Profil Relacje PM off  

#5258 PostWysłany: 04 Lut 2020 17:34 

srebrny
-- 04 Lut 2020 16:34 --

nie mam karty do aliora, zamknęłam euro, czekam na wielowalutową :( i zanim dojdzie, chciałam przelać trochę.

-- 04 Lut 2020 16:34 --

katka256 napisał(a):
Jak zrobić przelew z kantoru alior na revolut? euro
Wpisuje numer konta revolut i coś nie pyka w tym przelewie.

#5259 PostWysłany: 04 Lut 2020 17:48 

niebieski
Co "nie pyka"? W Revolucie dajesz doładowanie w euro i zamiast karty wybierasz przelew. Powinien się pokazać IBAN i SWIFT.
 Profil Relacje PM off  

#5260 PostWysłany: 04 Lut 2020 17:56 

niebieski
Nie pyka na stronie Aliora. Spróbuj przy wprowadzaniu danych zaznaczyć i odznaczyć opcję "dodaj do zdefiniowanych odbiorców", w tajemniczy sposób odblokowuje się wtedy przycisk 'dalej' ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8707 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266 ... 436  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości