Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi Citi Handlowy jest obciążone prowizją 8%, min 10zł!

Lista darmowych bankomatów na świecie: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721


 [ 5398 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268 ... 270  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Revolut
#5281 PostWysłany: 04 Lut 2020 21:44 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lut 2015
Posty: 535
Loty: 13
Kilometry: 29 525
niebieski
Spróbuj zapytać przez chat suport Revo.
_________________
Jak mawiał Kosio "Kto podróżuje ten dwa razy żyje"
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5282 PostWysłany: 04 Lut 2020 21:59 

Rejestracja: 05 Mar 2017
Posty: 589
srebrny
p27 napisał(a):
Przetestowałem i przelew na rachunek Revoluta wychodzi. Może spróbuj najpierw dodać odbiorcę, a potem wykonać przelew albo zmienić przeglądarkę. W końcu musi się udać ;)

próbowałeś z aliora? wciąż nie daje się :(
_________________
Wszak istnieje coś takiego jak zarażenie podróżą i jest to rodzaj choroby w gruncie rzeczy nieuleczalnej
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5283 PostWysłany: 04 Lut 2020 23:04 

Rejestracja: 23 Wrz 2012
Posty: 876
srebrny
Tak, chciałem się przekonać czy ten IBAN z fragmentem 'REVO' nie będzie problemem, ale się udało. Problemem było tylko, że po wprowadzeniu podstawowych danych przycisk 'dalej' był nieaktywny, ale ten problem szybko obszedłem.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5284 PostWysłany: 05 Lut 2020 09:26 

Rejestracja: 14 Sie 2019
Posty: 2
Brytyjskie IBANy mają w sobie literki. U nas kod banku to 4 cyfry, u nich 4 litery.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5285 PostWysłany: 05 Lut 2020 10:02 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 Mar 2013
Posty: 384
niebieski
grzegorz84 napisał(a):
Jeśli macie weryfikację dochodów pamiętajcie, że trzeba wpisać roczny dochód, a nie miesięczny. Ja się pomyliłem.
Nie mogłem też wysłać im pdf, tylko zdjecia.
Skończyło się po 26 godzinach wysłaniem aktu notarialnego. Co by było gdybym tego nie zrobił?
Revolut wie o mnie za dużo!
Użytkownik świeżak jest chyba skazany na porażkę zapewne. Nie rozumiem tej polityki Revo.
Tu cała opowieść:
https://twitter.com/dookolakuli/status/ ... 14529?s=19
https://twitter.com/dookolakuli/status/ ... 14529?s=19

Image
_________________
Pozdrawiam!
DOOKOLAKULI
facebook.com/dookolakuli/
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5286 PostWysłany: 05 Lut 2020 11:02 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 Kwi 2015
Posty: 475
niebieski
juggler5 napisał(a):
@poszwin, revolut nie pobiera, ale jest info że Bank odbiory może p[obrać opłatę, jednak nigdy mi się to nie zdarzyło.


Mi się zdarzyło. Przelałem USD z Revoluta na konto walutowe w Getin. Jakieś 20$ w plecy, obie firmy się wypięły na pobranie opłaty.
_________________
https://www.instagram.com/krupi3r/
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5287 PostWysłany: 05 Lut 2020 11:40 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 Lut 2012
Posty: 510
Loty: 219
Kilometry: 562 351
niebieski
Kwestia odbiorcy chyba tutaj występuje , Revolut->Alior Kantor idzie bez opłat i ekspresowo w USD. Na świeżo , dziś rano zleciłem , po ok godzinie już USD były na AK.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5288 PostWysłany: 05 Lut 2020 12:12 
Moderator działu

Rejestracja: 03 Kwi 2016
Posty: 238
@kb_poland
Kto widniał jako nadawca w przelewie i jaki był nr konta?
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5289 PostWysłany: 05 Lut 2020 13:05 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 Lut 2012
Posty: 510
Loty: 219
Kilometry: 562 351
niebieski
@ume
Ja widnieje jako nadawca i nr konta ten , który mam w Revolucie jak podglądam konto USD.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5290 PostWysłany: 05 Lut 2020 13:06 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 Lut 2017
Posty: 1436
Loty: 426
Kilometry: 681 111
platynowy
grzegorz84 napisał(a):

Czy chodzilo ci o ograniczenia dostepu do i dzialania aplikacji jako takiej czy moze o funkcjonalnosc konta R.?
Jesli to drugie, to zostales wprowadzony w blad. Gdy konto jest zablokowane lub nie w pelni zweryfikowane, nie mozna dokonywac doladowan konta oraz przelewow - dozwolone sa wylacznie platnosci karta z uzyciem srodkow juz dostepnych na koncie.
_________________
Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
Tak, że = tak bardzo, że / w taki sposób, że
Resort = ministerstwo
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5291 PostWysłany: 05 Lut 2020 13:08 
Moderator działu

Rejestracja: 03 Kwi 2016
Posty: 238
kb_poland napisał(a):
@ume
Ja widnieje jako nadawca i nr konta ten , który mam w Revolucie jak podglądam konto USD.

Angielski nr konta czy może jakiś z Aliora? To bardzo ciekawe jakim systemem to robią, SWIFT w godzinę by nie przyszedł.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5292 PostWysłany: 05 Lut 2020 13:16 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 Lut 2012
Posty: 510
Loty: 219
Kilometry: 562 351
niebieski
Dokładnie ten angielski który widnieje w apce Revoluta gdy podglądam w niej konto USD.

EDIT : Zeby nie być gołosłownym , dokladnie 1h:03min ;)

Image
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5293 PostWysłany: 05 Lut 2020 13:34 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 Mar 2013
Posty: 384
niebieski
p.wl napisał(a):
grzegorz84 napisał(a):

Czy chodzilo ci o ograniczenia dostepu do i dzialania aplikacji jako takiej czy moze o funkcjonalnosc konta R.?
Jesli to drugie, to zostales wprowadzony w blad. Gdy konto jest zablokowane lub nie w pelni zweryfikowane, nie mozna dokonywac doladowan konta oraz przelewow - dozwolone sa wylacznie platnosci karta z uzyciem srodkow juz dostepnych na koncie.
Sam straciłem już orientację.
Taki ekran mnie powitał. Więc jakieś ograniczenia rzeczywiście były. Image
_________________
Pozdrawiam!
DOOKOLAKULI
facebook.com/dookolakuli/
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5294 PostWysłany: 05 Lut 2020 16:33 
Moderator działu

Rejestracja: 03 Kwi 2016
Posty: 238
Właśnie to zniechęciło mnie do Revoluta. Nigdzie indziej, o bankach z kontem otwartym na przelew nie wspominając, nie miałem blokowania konta i żadania udowodnienia, że nie jest się wielbłądem lub posiadam kartę, którą wcześniej już weryfikowałem. Aktywnie korzystam z N26 i DiPocketa, w obu żadnych problemów. Revolut dla mnie to już tylko ostateczność, albo gdy potrzeba jednorazowo wirtualnej karty.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5295 PostWysłany: 05 Lut 2020 20:50 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Paź 2015
Posty: 404
niebieski
Coraz częściej takie cyrki u nich, chyba, że człowiek teraz to po prostu bardziej dostrzega.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Revolut
#5296 PostWysłany: 05 Lut 2020 22:31 

Rejestracja: 19 Paź 2012
Posty: 579
niebieski
ume napisał(a):
Właśnie to zniechęciło mnie do Revoluta. Nigdzie indziej, o bankach z kontem otwartym na przelew nie wspominając, nie miałem blokowania konta i żadania udowodnienia, że nie jest się wielbłądem lub posiadam kartę, którą wcześniej już weryfikowałem. Aktywnie korzystam z N26 i DiPocketa, w obu żadnych problemów. Revolut dla mnie to już tylko ostateczność, albo gdy potrzeba jednorazowo wirtualnej karty.


Czy n26 albo Dipocket dają konto USD w amerykańskim banku?
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5297 PostWysłany: 05 Lut 2020 22:48 
Moderator działu

Rejestracja: 03 Kwi 2016
Posty: 238
N26 jeszcze nie, ale zapowiadał ekspansję do USA.

DiPocket to polski twór i ma tylko polskie konta.
Góra
 Relacje PM off
pasta uważa post za pomocny.
 
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5298 PostWysłany: 05 Lut 2020 23:08 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 Lut 2012
Posty: 510
Loty: 219
Kilometry: 562 351
niebieski
Jak chcecie prawdziwie amerykanskie konto w USD to polecam Transferwise z darmową kartą debetową. Jedyny znany mi sposób jak bezprowizyjnie przetransferować USD ze złodziejskiego PayPala ( PP -> TW -> doładowanie Rev wspomnianą kartą ) ;)
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
arturro uważa post za pomocny.
 
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5299 PostWysłany: 05 Lut 2020 23:28 

Rejestracja: 01 Kwi 2012
Posty: 2541
platynowy
pytanie kiedy zablokuja Transferwise (i czy moga), bo te prowizje/przewalutowania po wymyslonym kursie przy wyplacie to zrodlo sporych zyskow dla Paypala.
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: Revolut
#5300 PostWysłany: 06 Lut 2020 00:18 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 Lut 2012
Posty: 510
Loty: 219
Kilometry: 562 351
niebieski
PP widzi TW jako bank CFSB choc cos tam weryfikowali zanim dodali z tego co pamietam. Ale TW tez ma swoje oplaty za przewalutowania , przelewów walutowych tam nie testowałem , to Revolut w tym procesie robi robotę i mozliwosc doladowywania go walutowo kartą.

Takze ogolnie bardziej w temacie wątku , biorąc poprawkę na niedogodnosci ( choć ja osobiście szczególnie za złotych czasów mbank M&M spore kwoty przez niego przerzuciłem choć w sposób rozumny , dokonujac też jakiś tam płatności i nie miałem w życiu żadnych blokad ) i to że raczej nie trzymam tam długofalowo znacznych kwot , uważam , że nie ma lepszego systemu dającego tyle możliwosci na chwile obecną jeśli chodzi o płatności walutowe. A skoro możemy mieć kilka na raz to w ogóle już nie ma co narzekać ( R+C+AK to takie optimum dla mnie z którego korzystam regularnie bo każda z nich ma coś niedostępnego w pozostałych co mi się przydaje;) )
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off
Fadel uważa post za pomocny.
 
 
 [ 5398 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268 ... 270  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 9 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group