Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 710 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 36  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 25 Cze 2012 20:53 

niebieski
Ja osobiście wolałbym trochę dopłacić i polecieć na kilka dni, a nie godzin, ale rozumiem, że sam lot to też przygoda, zresztą, można przedłużyć wyjazd i zostać w Rzymie, albo wcześniej przylecieć do Mediolanu. Też nigdy nie leciałem triple seven i za tę cenę bym się przeleciał, tylko szkoda, że przynajmniej tego jednego/dwóch dni w Tokio nie ma, bo wtedy pewnie bym się nie wahał z kupnem. W każdym razie nie ma co komentować czy się to opłaca czy nie, jak słusznie JIK zauważył, każdy woli co innego. Może wam coś pozmieniają i uda się przesunąć termin powrotu? Kto wie.
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Andaluzję🇪🇸🍊 Loty do Malagi i 3 noce w 4⭐️ hotelu z krytym basenem za 719 PLN ☀️ Odkryj Andaluzję🇪🇸🍊 Loty do Malagi i 3 noce w 4⭐️ hotelu z krytym basenem za 719 PLN ☀️
Kierunek: rajskie plaże 🏝️ Tanie loty na Filipiny z Warszawy (z dużym bagażem) od 2308 PLN 🌊😍 Kierunek: rajskie plaże 🏝️ Tanie loty na Filipiny z Warszawy (z dużym bagażem) od 2308 PLN 🌊😍
#62 PostWysłany: 25 Cze 2012 20:56 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
A ja uważam to za szaleństwo życia i tak to traktuję.
Przy okazji zamierzam zobaczyć Mediolan a przy powrocie Rzym. Przelecę się pierwszy raz samolotem szeroko kadłubowym.
Wszyscy co piszą wolałbym trochę dołożyć i polecieć na dłużej należy napisać, że te trochę to raptem 700zł ? Bo inna okazja która jest cały czas aktualna to ok 1100zł Alitalią przy podobnej kombinacji lotnisk.
2 ludzi lubi ten post.

#63 PostWysłany: 25 Cze 2012 20:57 

platynowy
Tomek73 napisał(a):
Ja mam rezerwację na styczeń i nawet na starym checkmytrip nic nie pokazuje. ALe oprócz kodu rezerwacji z Alitali mam też etixy o numerach 055-95....

Bo logujesz się do CheckMyTrip numerem rezerwacji Alitalii, nie tym Amadeusowym (który pokazywał się po zabukowaniu, później już zdaje się odtworzyć się go nie da). Ale oczywiście bilet masz potwierdzony jeśli widzisz nr biletów (055-xxxxxxxx)

#64 PostWysłany: 25 Cze 2012 20:58 

Loty: 122
Kilometry: 175 418
niebieski
JIK napisał(a):
Blackall napisał(a):
777 jeszcze nie lecialem, w Japonii nie bylem... once in a lifetime :-)

True story bro!

10-11.11.2012 :) no to wio :]

Odemnie JA i jeszcze 2 osoby, zatem ile znajomych na pokładzie?

#65 PostWysłany: 25 Cze 2012 21:02 

niebieski
eeee bilety CSA też były wystawione.. i jak to się skończyło :(
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 25 Cze 2012 21:04 
Awatar użytkownika

JIK napisał(a):
Głupie to jest to że staracie się nam wmówić że jesteśmy dziwni lecąc tylko na 7h do jakiejś pipidówy.
Ale to może wam brakuje odwagi aby podjąć taką decyzję i przeżyć przygodę życia?
Tak czy siak, raz się żyję a to co zobaczę i przeżyję to moje

Nikt nikomu nie wmawia że jest dziwny. Dwa miesiące temu wróciłem z Japonii, spędziłem tam więcej niż 7h. Nie wiem więc, o jakim braku odwagi i jakiej przygodzie życia mówisz - ja tego "pospolitego" wyjazdu na pewno tak nie traktuję.

Dla mnie to strata czasu, koszt całości wyjdzie stosunkowo wysoki, a za dwa razy więcej można było niedawno polecieć tam w dowolnym terminie, na ile się chciało. W 7h nic się w sumie nie zobaczy ani tym bardziej nie odpocznie, w październiku nie kwitną wiśnie, ani nie ma kolorowych, jesiennych liści. Około 30h w samolocie i przeskok o 8 stref czasowych też do przyjemności nie należy. Za takie pieniądze wolałbym te 3-4 dni spędzić np w popularnej ostatnio Norwegii, zamiast przesiedzieć urlop w samolocie. Ale tak jak już pisałem, kto co lubi.

#67 PostWysłany: 25 Cze 2012 21:05 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
tartal napisał(a):
eeee bilety CSA też były wystawione.. i jak to się skończyło :(

Miejmy nadzieję, że economy to nie biznes a
Alitalia to nie CSA :)

#68 PostWysłany: 25 Cze 2012 21:08 

Jak na lot Mediolan - Bari regularną linią z jedzeniem i bagażem ta cena jest całkiem ok!

Niestety z przesiadką, ale tylko 3-godzinną, więc ujdzie :)

#69 PostWysłany: 25 Cze 2012 21:12 

Dziwne jest to że zaraz po rezerwacji numer rezerwacji z Alitalii był inny, przynajmniej tak mi się wydaje że była to inna kombinacja 6 literek/cyferek a teraz w mailu i na stronie ebookers jest inny kod rezerwacji.
Co do samego pomysłu to w 7 godzin można trochę ciekawych rzeczy zrobić, a może samolot przyleci trochę wcześniej, a może nie będzie dużego ruchu w dzień przylotu i będzie można sprawnie opuścić lotnisko. jest dużo znaków zapytania ale przygoda do przeżycia jedyna w swoim rodzaju.
A może za miesiąc pojawi się oferta na przelot z Tokyo w inne ciekawe miejsce w podobnie rewelacyjnej cenie i będzie można połączyć wyprawy. A może na gruponie pojawi się kupon podobny jak był wcześniej za 160 CHF.

I tak można by wymieniać dalej, są zarówno "plusy dodatnie jak i plusy ujemne" takiej wyprawy.
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 25 Cze 2012 21:12 

Słuchajcie, a jak wygląda sama Narita? Wybrałem opcję niedzielno-poniedziałkową, co oznacza nieco ponad 3h w Japonii.. Jak duże jest to lotnisko? Jak upierdliwa jest zmiana terminali? Pytam nie ze względu na to, że chciałbym jeszcze się gdzieś z lotniska wyrwać na chwilę (bo to nierealne :D ) ale zacząłem się teraz bać co będzie, jeśli nastąpi lekka obsuwa pierwszego lotu.. Czy zostanę na lodzie? Czy jednak jak coś to poczekają tak, jak czeka się na pasażerów transferowych? Bo niby wszystko jest na jednym bilecie ;)

Bardzo proszę kogoś, kto jest mnie w stanie uspokoić, o wyjaśnienie :)
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 25 Cze 2012 21:15 

platynowy
MaSell napisał(a):
Dla mnie to strata czasu, koszt całości wyjdzie stosunkowo wysoki, a za dwa razy więcej można było niedawno polecieć tam w dowolnym terminie, na ile się chciało. W 7h nic się w sumie nie zobaczy ani tym bardziej nie odpocznie

To jest oferta dla maniaków latania i milożerców :) nikt nie kupował biletu aby coś zobaczyć na miejscu tylko żeby polatać sobie tam i z powrotem. Jedni zbierają znaczki, inni kreski na mapie i mile :P

#72 PostWysłany: 25 Cze 2012 21:21 

niebieski
Do wszystkich wątpiących - oglądaliście "The Bucket List"? No to to, jest właśnie na naszej :)
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 25 Cze 2012 21:21 

niebieski
Jedni ględzą i narzekają, a inni nie mają zwyczajnie pieniędzy na taki wyjazd... Gdybym mógł to zagrałbym wyjazd bez gadania.

Wszystkim gratuluję i życzę przyjemności!

#74 PostWysłany: 25 Cze 2012 21:26 
Awatar użytkownika

mucha napisał(a):
MaSell napisał(a):
Dla mnie to strata czasu, koszt całości wyjdzie stosunkowo wysoki, a za dwa razy więcej można było niedawno polecieć tam w dowolnym terminie, na ile się chciało. W 7h nic się w sumie nie zobaczy ani tym bardziej nie odpocznie

To jest oferta dla maniaków latania i milożerców :) nikt nie kupował biletu aby coś zobaczyć na miejscu tylko żeby polatać sobie tam i z powrotem. Jedni zbierają znaczki, inni kreski na mapie i mile :P

Ja to wszystko wiem i rozumiem, ale tu niektórzy piszą o zwiedzaniu pobliskiej miejscowości i przygodzie życia :D

simonm napisał(a):
Słuchajcie, a jak wygląda sama Narita? Wybrałem opcję niedzielno-poniedziałkową, co oznacza nieco ponad 3h w Japonii.. Jak duże jest to lotnisko? Jak upierdliwa jest zmiana terminali? Pytam nie ze względu na to, że chciałbym jeszcze się gdzieś z lotniska wyrwać na chwilę (bo to nierealne :D ) ale zacząłem się teraz bać co będzie, jeśli nastąpi lekka obsuwa pierwszego lotu.. Czy zostanę na lodzie? Czy jednak jak coś to poczekają tak, jak czeka się na pasażerów transferowych? Bo niby wszystko jest na jednym bilecie ;)

Bardzo proszę kogoś, kto jest mnie w stanie uspokoić, o wyjaśnienie :)

Lotnisko nie jest duże, przylatując i odlatując tą samą linią będziesz na tym samym terminalu (są tylko dwa), od przylotów do odlotów dostaniesz się w 5 minut, po schodach na górę.

Jak już ktoś poleci to zdajcie relacje jak tłumaczyliście się miłemu Panu Celnikowi, który pyta o cele podróży, na ile przylecieliście, sprawdza rezerwacje hoteli, trzepie bagaż, sprawdza bilet (już widzę jego minę, bilet Włochy-Włochy przez Tokio ;) ) etc :D

#75 PostWysłany: 25 Cze 2012 21:28 
Awatar użytkownika

srebrny
Powiedzą, że szmuglowali 10kg koksu i już wracają, bo mili dostarczyć tylko na lotnisko. Sam bym się tam przeleciał, ale chyba tylko ja w moim towarzystwie jestem tak zwariowany, a samemu trochę słabo...

#76 PostWysłany: 25 Cze 2012 21:30 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
szymonpoznan1 napisał(a):
Powiedzą, że szmuglowali 10kg koksu i już wracają, bo mili dostarczyć tylko na lotnisko. Sam bym się tam przeleciał, ale chyba tylko ja w moim towarzystwie jestem tak zwariowany, a samemu trochę słabo...

kupuj na 10-11.11 i lecimy razem :)

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 25 Cze 2012 21:33 

Loty: 163
Kilometry: 188 335
ole-dziii napisał(a):
Jak na lot Mediolan - Bari regularną linią z jedzeniem i bagażem ta cena jest całkiem ok!)

Spojrzałem na stronę AirFrance i taki 'kwiatek' ;):

Cytuj:
Operowany przez : Alitalia
Samolot : 772
Posilek serwowany na pokladzie : brak posilku na pokladzie
Klasa : L
czas lotu : 12godz.15min non stop
Dopuszczalny bagaż: : 1 dozwolony bagaż

#78 PostWysłany: 25 Cze 2012 21:34 

Loty: 122
Kilometry: 175 418
niebieski
JIK napisał(a):

Dokładnie, urządzimy sobie melanż w Japonii i wracamy :P

#79 PostWysłany: 25 Cze 2012 21:38 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Lukasz_Panda napisał(a):
JIK napisał(a):

Dokładnie, urządzimy sobie melanż w Japonii i wracamy :P

3x0,5 sake ;) i do domu

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 25 Cze 2012 21:39 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
J0seph napisał(a):
ole-dziii napisał(a):
Jak na lot Mediolan - Bari regularną linią z jedzeniem i bagażem ta cena jest całkiem ok!)

Spojrzałem na stronę AirFrance i taki 'kwiatek' ;):

Cytuj:
Operowany przez : Alitalia
Samolot : 772
Posilek serwowany na pokladzie : brak posilku na pokladzie
Klasa : L
czas lotu : 12godz.15min non stop
Dopuszczalny bagaż: : 1 dozwolony bagaż

Na ebookers.de przy rezerwacji byla opcja wyboru rodzaju posilku.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 710 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 36  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: yanas oraz 6 gości