Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 62 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 21 Paź 2018 15:36 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
a jak macie plany na zwiedzanie ?

Wakacje 2026 w tureckim raju 🏝️ 4* hotel z aquaparkiem w Kemer za 2369 PLN Wakacje 2026 w tureckim raju 🏝️ 4* hotel z aquaparkiem w Kemer za 2369 PLN
🔥Rewelacja 🔥 Azory za jedyne 474 PLN 😍 + przystanek na 🍟🍫🍺 🔥Rewelacja 🔥 Azory za jedyne 474 PLN 😍 + przystanek na 🍟🍫🍺
#42 PostWysłany: 27 Wrz 2019 08:42 

platynowy
Podepnę się też pod temat...
Lecimy do Kutaisi ekipą około 10 osób na właściwie 2,5 dnia tj. przylot tam w niedzielę 17.11 o 14:30, powrót 20.11 o 6:35 wylot. Zastanawiamy się nad jazdą do Tbilisi zaraz po przylocie i powrotem w ciągu dnia we wtorek. Bazując na rozkładzie GeorgianBusa z lotniska KUT, w stolicy bylibyśmy ok 19:00, a wrócić do Kutaisi chcemy jakoś w środku dnia we wtorek. Czy Waszym zdaniem takie 1,5 dnia na Tbilisi i jedno popołudnie na Kutaisi to dobry pomysł? Jakie macie doświadczenia z jazdy marszrutką tudzież GeorgianBusem na trasie Kutaisi-Tbilisi, nie zmęczy to za bardzo? Muszę zaznaczyć, że ekipa dosyć "januszowa" i bardziej niż na trekkingi po górach, jesteśmy nastawieni na zwiedzanie stacjonarne i rozrywkę, gdyż jednym z powodów tripa są odwiedziny u kolegi pilota landrynki bazującego w KUT.

#43 PostWysłany: 27 Wrz 2019 10:53 

srebrny
@Bajerglowa94 Georgian Bus ma na tej trasie wygodne autokary lub busy.Pomysł na wypad do Tbilisi przy waszych założeniach uważam za dobry.
 Profil Relacje PM off
Bajerglowa94 lubi ten post.
Bajerglowa94 uważa post za pomocny.

#44 PostWysłany: 27 Wrz 2019 11:32 

platynowy
@miriam a wiesz jaka jest cena za przejazd lotnisko KUT - Tbilisi? Coś nie mogłem znaleźć tej informacji na ich stronie

#45 PostWysłany: 27 Wrz 2019 11:39 
Awatar użytkownika

srebrny
20 GEL

#46 PostWysłany: 27 Wrz 2019 11:51 

Bajerglowa94 napisał(a):
@miriam a wiesz jaka jest cena za przejazd lotnisko KUT - Tbilisi? Coś nie mogłem znaleźć tej informacji na ich stronie

możesz też zakupić poprzez po wejściu do rezerwacji Wizzair

32 zł w jedną stronę, w dwie 54 zł i za wszystkich można zapłacić np. pkt wizz

Pomysł na tak krótki pobyt chyba optymalny
 PM off

#47 PostWysłany: 03 Paź 2019 15:23 
Awatar użytkownika

Hej, lece w listopadowy przedłużony weekend pt-pon i mam następujący plan:

1. piątek po 12 lądujemy, chcemy zwiedzić kaniony(Oktase i Martvili), wodospad oraz jaskinie prometeusza. [jak najlepiej dostać się z lotniska do kanionów, taxi, czy może bus do miasta a potem taxi?] Zapewne jednego dnia to się nie uda, więc nocleg w Kutaisi
2. sobota - i rano ewentualnie dokończyć zwiedzanie. Następnie marszrutka do Gori ->Uplisciche -zwiedzanie ->Gori i marszrutka do Mtskheta, tu też zwiedzanie i marszrutka do Tbilisi
3. niedziela, zwiedzanie stolicy
4. pon, z samego rana georgian bus na lotnisko.

Co sądzicie o takim planie? da rade go spełnić, nie zajeżdżając się za bardzo?
Planowałem David Gareja, ale jak góra jest niedostępna to zrezygnowałem.

Druga opcja, spokojniejsza to w piątek po przylocie wybrać się do 2 miejsc(bo więcej nie da rady), tylko jeszcze nie wiem których np. kanion Oktase oraz wodospad Kinchkha i wieczorem już wyjazd do stolicy, bo na noc tam już być. A następnego dnia wypad do Mtskheta, odpuszczając Uplisciche, bo podobno szału nie ma, a ten czas mógłbym wykorzystać w stolicy. Pociąg czy marszrutka do stolicy?

#48 PostWysłany: 20 Lis 2019 22:06 

platynowy
Dzisiaj rano wróciłem z KUT i jeśli chodzi o transport z/na lotnisko mogę szczerze polecić Pana Meraba (chyba, nie zapamiętałem dokładnie imienia). Jeździ tak na oko ze 20-letnim Ducato, w które spokojnie wchodzi 6 osób z podręcznymi walizkami, gawari pa ruski, z adresu na lotnisko o 5 rano zawiózł nas za 20 lari (zostawiliśmy mu 25), Georgian Bus jest za 5gel/osoba, więc IMO bardzo fajnie jak na prywatny transport. Telefon +995 599 648 148.

#49 PostWysłany: 19 Gru 2019 17:55 

Wybieramy się 10-13 stycznia. Jest to nasz drugi raz w Gruzji. Ponieważ pierwszym razem skupiliśmy się na atrakcjach w rejonie Kutaisi, teraz uderzamy od razu do stolicy.Ponieważ przylatujemy koło południa bierzemy Georgian busa lub coś innego i prosto do Tbilisi. W planie jest wyjazd do Kazbegi jeżeli będą warunki i jakieś inne atrakcje koło stolicy w miarę możliwości. Opisywana wyżej wycieczka do Davit Gareja za 25 lari nie wchodzi w grę bo zaczynają biznes dopiero od kwietnia(bardzo mi się spodobała ta wycieczka, tym bardziej, że mamy spanie w pobliżu Liberty square )Powrót Georgian busem w poniedziałek rano na lotnisko(najbezpieczniejsza opcja).Czy ma ktoś wiedzę na temat dostępności marszrutek w sobotę i niedzielę?
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 19 Gru 2019 18:18 
Site Admin
Awatar użytkownika

3 dni ladujac koło południa w KUT... zostań W Tblisi, tam jest co robić na weekend, bo bardziej zapamietasz bycie w wiecznej drodze

Wysłane przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 19 Gru 2019 18:42 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 267 845
niebieski
Niby mało, ale bez przesady. W tamtym roku na przełomie marca i kwietnia miałem dokładnie tyle samo czasu i zrobiłem tak:
1 dzień - przejazd do Tbilisi
2 dzień - przejazd z samego rana do Kazbegi
3 dzień - wyjazd do Tbilisi ostatnią marszrutką
4 dzień - wylot

Był czas na Tbilisi i prawie dwa pełne dni na Kazbegi i okolice.
Jak dla mnie był to jeden z lepszych wypadów :D

Ale inną kwestią jest pogoda w styczniu.
Po pierwsze temperatury + obstawiam, że nawet na niżej położonych szlakach może być sporo śniegu.
Po drugie, sam dojazd do Kazbegi może być wyzwaniem.
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 19 Gru 2019 19:54 
Awatar użytkownika

Również byłem na przedłużony weekend i nie było problemu by pojeździć po okolicy Tibilisi.
Po przylocie do Kutaisi odrazu jazda do Tibilisi.
Kolejny dzień cały poświęcony na Kazbegi, kolejny na Mschetta, Gori, Upliscyche i powrót do Kutaisi.
Na spokojnie można ogarnąć, jednak jak to będzie w Styczniu to już ciężko powiedzieć.
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 20 Gru 2019 06:32 

Plan jak najbardziej realny do zrealizowania. Tak jak napisał Wam Michzak, kupa w nim jazdy. Musicie wziąć pod uwagę jeden czynnik, a mianowicie pogodę. O ile z dojazdem i powrotem z Tbilisi nie będzie problemów, o tyle z Kazbegi różnie może być.
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 21 Gru 2019 21:29 

Loty: 70
Kilometry: 98 924
Będę w Gruzji na 3 noce w styczniu. Plan jest taki by po popołudniowym lądowaniu w Kutaisi jechac GeorgianBusem do Tbilisi. Pytanie czy z Tbilisi da się łatwo dojechać (i wrócić w ten sam dzień - o ile jest to czasowo opłacalne) do Sighnaghi bądź też jakiejś bliskiej, acz ładnej krajobrazowo miejscówki (z widokiem na Kaukaz Południowy)?
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 21 Gru 2019 21:36 

srebrny
snd0cff napisał(a):
Hej, lece w listopadowy przedłużony weekend pt-pon i mam następujący plan:

1. piątek po 12 lądujemy, chcemy zwiedzić kaniony(Oktase i Martvili), wodospad oraz jaskinie prometeusza. [jak najlepiej dostać się z lotniska do kanionów, taxi, czy może bus do miasta a potem taxi?] Zapewne

pewnie konieczne bedzie taxi. ale... kojarze ze jest marszrutka z Kutaisi do jaskini Prometeusza nr. bodajze 42... pewnie trzeba by gdzies zapytac w informacji turystycznej co i jak.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 22 Gru 2019 11:22 
Awatar użytkownika

@Hunta
Jak udasz się na Didube to znajdziesz chętnego na praktycznie każdą podróż, którą idzie odbyć w jeden dzień i jeżeli warunki drogowe na to pozwalają.
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 22 Cze 2020 11:31 

niebieski
Jak ułożyć plan żeby zobaczyć jak najwięcej?

Mamy przylot 11 sierpnia wtorek ok. 23.00 Kuitasi a wylot 15 sierpnia sobota ok. 23.00, więc wychodzi cała środa, cały czwartek, cały piątek i pół soboty, czyli 3,5 dnia.

Koło północy z Kuitasi czymś dojedziemy do Tbilisi? Czy warto wynająć auto w Kuitasi i zarwać noc czy lepiej dopiero w Tbilisi? Załóżmy, że dojedziemy komunikacją do Tbilisi lub autem to potem pół dnia na Tbilisi i jeszcze tego samego dnia (środa) Mccheta? A co potem w czwartek, piątek i sobotę?

Jak ułożyć noclegi?
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 22 Cze 2020 12:19 

srebrny
Chyba warto pierwszy nocleg wziąć w Kutaisi tym bardziej,że są obiekty które w cenie noclegu mają odbiór z lotniska .Rano zwiedzić okolice choćby tylko jaskinie Prometeusza i potem do Tibilisi na które warto minimum 1 dzień poświęcić.Ze stolicy wg .uznania można zaplanować na kolejny dzień całodniową wycieczkę z postojami po drodze .Na Didube zawsze znajdziecie prywatny transport.
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 22 Cze 2020 12:55 

niebieski
Dużo jaskiń w życiu widzieliśmy, więc może faktycznie nocleg Kutaisi z transferem z lotniska do hotelu a rano podróż do Tbilisi. Na stolicę liczymy pół dnia, max cały dzień, chociaż wolelibyśmy popołudniu uderzyć autem do Mcchety. Przylatujemy w nocy z wtorku na środę, wiec to będzie cała środa. A co z czwartkiem, piątkiem i sobotą? W sobotę wylot o 23.00.

A może zamiast spać w hotelu to wziąć pociąg do stolicy? Dojazd do Tbilisi pociągiem 00:25 - 06:35. Tylko nie wiem czy taka linia kursuje... Czy ktoś się orientuje czy w nocy jeżdżą jakieś pociągi lub autokary na trasie Kutaisi -Tbilisi?
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 22 Lut 2023 23:24 

Loty: 259
Kilometry: 344 651
niebieski
Czy jest co robić w Zugdidi lub bliskich okolicach? Myślę złapać marszrutkę z okolic lotniska w stronę Poti lub bezpośrednio do Zugdidi i ew. spędzić tam jeden dzień.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 62 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości