Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 04 Sie 2019 09:13 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
Hej. Mam prośbę o radę. Jestem w Apia. Straciłem sporo czasu z powodu problemów z wypożyczeniem auta. Zostały mi cztery pełne dni i piątego po południu wylatuję. Poradzicie czy Waszym zdaniem warto płynąć na Savai czy wyspy aż tak się nie różnią żeby tracić czas na prom?
Na Upolu dziś zdążyłem tylko dojechać do Papapapaitai Falls i Togitogiga Falls.
@opo @smieci @Aga_podrozniczka @maciass @grzegorz84

All inclusive na Riwierze Tureckiej ☀️🌴 Tydzień w ⭐⭐⭐⭐ hotelu za 1709 PLN 😎 All inclusive na Riwierze Tureckiej ☀️🌴 Tydzień w ⭐⭐⭐⭐ hotelu za 1709 PLN 😎
Zobacz widoki jak z pocztówki 🇮🇹 Loty do Bari od 160 PLN 😍✨ Zobacz widoki jak z pocztówki 🇮🇹 Loty do Bari od 160 PLN 😍✨
#42 PostWysłany: 04 Sie 2019 09:55 
Awatar użytkownika

Loty: 316
Kilometry: 632 595
niebieski
Płyń koniecznie, mi się bardziej podobało na Savaii, wyspa wg mnie jest ładniejsza i ciekawsza niż Upolu. Dwa pełne dni wystarczą żeby na spokojnie ją objechać dookoła, zaliczając wszystkie ważniejsze atrakcje (wodospady Afu Aau, Alofaaga blowholes, żółwie na plaży Manase, pola lawy ze zniszczonym kościołem w Saleaula). Tylko kup wcześniej bilety na prom, żebyś potem nie stracił kilku godzin na miejscu czekając na następny jak zabraknie biletów.
naimad lubi ten post.

#43 PostWysłany: 04 Sie 2019 11:24 

srebrny
Również proponuje jechać, szczególnie jeżeli masz samochód to zdążysz sporo zobaczyć. Tylko upewnij się, że będą na promie miejsca dla samochodu w obie strony. Pamiętaj jednak, że Savaii to nadal Samoa, jeżeli spodziewasz się tam znacznych różnic zauważalnych gołym okiem w stosunku fo Upolu to nie zdążysz ich zobaczyć w 2 dni.

Na głównej wyspie z pośpiechu nie pomiń To Sua. :)
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 04 Sie 2019 12:06 
Awatar użytkownika

niebieski
@benedetti A jeśli planujesz jeszcze jakiś plażing na Upolu, to bardzo polecam Manusina Beach Fales - o wiele fajniejsze miejsce niż Taufua, kameralny klimat, lepiej karmią, plaża równie piękna jak Lalomanu, ale nie będzie innych ludzi :)

Btw. na czym polegały problemy z autem? Z jakiej firmy brałeś?

#45 PostWysłany: 04 Sie 2019 14:28 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
Ja mialam odmienne zdanie od Was i zasugerowalam w PM pozostanie na jednej wyspie, skupienie sie na jej zwiedzaniu i delektowanie sie miejscem. Moim zdaniem, przeprawa za duzo zajmuje i 2 dni na Savai i 2 dni na Upolu, to zwiedzanie na wyscigi.

#46 PostWysłany: 05 Sie 2019 00:36 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
Dziękuję Wam. Problem rozwiązał się sam. Postanowiłem płynąć, ale w Mulifanua okazało się, że ani na dziś ani na jutro nie ma miejsc dla auta. Wiem... byłolo pisane, żeby rezerwować wcześniej, ale tu na prawdę nie jest łatwo cokolwiek zaplanować wcześniej ???
Edit:
Najpierw nie było ale po wykonaniu kilku telefonów przez obsługę okazało się że jednak się na następny dzień miejsce znajdzie. Chyba jednak popłynę - uparty jestem ?
maciass lubi ten post.

#47 PostWysłany: 05 Sie 2019 08:19 
Awatar użytkownika

niebieski
benedetti napisał(a):
Wiem... byłolo pisane, żeby rezerwować wcześniej, ale tu na prawdę nie jest łatwo cokolwiek zaplanować wcześniej ???

Trudno też nie jest, wystarczyło zarezerwować wcześniej auto razem z biletami na prom, nie straciłbyś czasu na szukanie auta i czekanie na miejsce na promie ;)
opo lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości