Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 64 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 19 Sty 2019 14:42 

@kubasmen Niestety, ale masz rację - relacje moich znajomych mówią, że od około 5-6 miesięcy loty WAW-TLV i vice versa to równia pochyła... [róbują łatać to promocjami cenowymi - dzisiaj WAW-TLV-WAW za 699zł, choć i tak mimo sentymentu wybrałbym Narodowego.

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#42 PostWysłany: 19 Kwi 2019 20:59 

Zbanowany
Leciał ktoś może ostatnio z Warszawy do Tel Awiwu? Podadzą jakiś posiłek? Jakoś szczególnie przygotować się do tej kontroli?

Image
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 19 Kwi 2019 23:03 

platynowy
Podadzą posiłek. Koszerny.

Najlepszy tip do kontroli bezpieczeństwa El Al, odpowiadając na ich pytania - mówić prawdę :)
 Profil Relacje PM off
neverstopexploring lubi ten post.
neverstopexploring uważa post za pomocny.

#44 PostWysłany: 19 Kwi 2019 23:29 

Zbanowany
A z kim taka rozmowa jest przeprowadzana? Wyczytałem , że z jakimiś "agentami" , kto to jest? Taki wywiadzik będzie nawet w sytuacji kiedy w Tel Awiwie mam tylko przesiadkę?

Image
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 19 Kwi 2019 23:59 

niebieski
-- 19 Kwi 2019 23:59 --

A co to za różnica kto to jest? Masz tylko odpowiadać na pytania.

-- 19 Kwi 2019 23:59 --

A co to za różnica kto to jest? Masz tylko odpowiadać na pytania.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 20 Kwi 2019 11:18 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
To są pracownicy firmy handlingowej zakontraktowanej do obsługi El Al w Warszawie. Bardziej gorliwie wykonujący swoje obowiązki niż ich koledzy z Tel Awiwu swoją drogą.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 20 Kwi 2019 12:51 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
Security jest wykonywane przez pracowników EL AL nie handlingu

#48 PostWysłany: 20 Kwi 2019 13:10 

Zbanowany
Rozmowa w jakim języku?

Image
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 20 Kwi 2019 14:55 

niebieski
w PL, ale pytania sa takie ze jak sklamien sie skapna sie
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 20 Kwi 2019 15:13 

Zbanowany
Przecież nie mam zamiaru kłamać, mam tam tylko przesiadkę i chcę jedynie spokojnie zmienić samolot.

TO prawda, że podejrzliwie traktują ludzi tylko z podręcznym?

Image
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 20 Kwi 2019 15:30 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Zachowujesz się tutaj tak jakbyś leciał tam w jakichś niecnych celach i koniecznie chciał coś ukryć, jak nic do ukrycia nie masz to prostu sie niczego nboe bój, rób to o co poproszą i ciesz się podróżą.
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

#52 PostWysłany: 20 Kwi 2019 16:01 
Awatar użytkownika

Loty: 342
Kilometry: 430 363
srebrny
kemot napisał(a):
Zachowujesz się tutaj tak jakbyś leciał tam w jakichś niecnych celach

:lol: :lol: :lol:

@neverstopexploring

Radze się dobrze przygotować na rozmowę ;)

Mnie zatrzymali na dłuuga rozmowę w Norwegii na lotnisku w Stavanger bo przyleciałem tylko na 4h ;)
Kontrolę przeszedłem wszystko sprawnie ale jak jest przejście na odloty poza Norwegię to już czekali na mnie, 2 Policjantów i 3 osoby z Celnego. Rozmowa z dobre 40min w osobnym pomieszczeniu m.in w jakim celu na tak krótko i co robię w środku tygodnia :D Nie spodobało im się też to że byłem parę razy na Ukrainie w krótkich odstępach czasu. (Zawsze mam ze sobą Paszport jak gdzieś lecę).
Także kontrola Cię może spotkać WSZĘDZIE w najmniej oczekiwanym momencie.
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 20 Kwi 2019 18:57 

niebieski
Mi jeszcze laptopa nie pozwolili wziasc ze soba, ani na poklad ani nadac,a tez lecialem tranzytem.Po wyladowaniu czekala na mnie orchona ktora zabrala na jakis do jakiegos pokoju, gdzie trzepali jednego polaka poniewaz rono przlecial a wiwczorem mial odleciec dla nabijania mil i tego nie rozumieli
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 22 Kwi 2019 11:11 

platynowy
@imdbmi z twojego postu wynika że nie pozwolili ci wziąć laptopa ani do podręcznego, ani nadać, ale i tak poleciałeś do Tel Avivu.

Powiesz nam, jak to rozwiązłeś? Wyrzuciłeś laptopa do kosza na lotnisku? :D
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 22 Kwi 2019 11:56 

niebieski
Obsluga elal zaniosla laptop do biura rzeczy znalezionych po powrocie moglem tam odebrac
 Profil Relacje PM off
NBE322 lubi ten post.

#56 PostWysłany: 22 Kwi 2019 17:48 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
neverstopexploring napisał(a):
Leciał ktoś może ostatnio z Warszawy do Tel Awiwu? Podadzą jakiś posiłek? Jakoś szczególnie przygotować się do tej kontroli?

juz tylko kanapki

#57 PostWysłany: 22 Kwi 2019 18:16 

Zbanowany
I bez napojów?

Image
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 27 Kwi 2019 14:08 

Zbanowany
22.04 na wieczornym locie podano ciepły posiłek , więcej będzie w stosownym temacie

Image
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#59 PostWysłany: 27 Kwi 2019 15:40 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jak tam przesiadka w TLV?
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 27 Kwi 2019 18:25 

Zbanowany
Sądziłem ,że tam jest główny punkt programu pt. " Chcemy ,ale nie chcemy Cię wpuścić" jednak nie wiem czy ja gdzieś źle poszedłem czy co ,ale po przylocie nikt się mną już nie interesował, nie rozmawiał, nic nie sprawdzał, nawet tej przywieszki co dostałem na podręczny nikt nie sprawdzał, może po prostu dla transferu wystarczy tylko ta rozmowa w WAW?

Co do samej rozmowy , nie trwa godzinę jak niektórzy piszą, ekipa rzeczywiście wygląda mało sympatycznie, rozmowa też jest w pewnych ramach choć generalnie na luzie, pytali mnie co robię , dlaczego podróżuje sam ,czy znam kogoś z krajów spod półksiężyca, co robiłem w Malezji, oraz nie wiem po co ile razy w ciągu roku podróżuję i kto finansuje moje podróże.

Samolot przyleciał nawet trochę przed czasem więc na lotnisku miałem dużo czasu.

Image
 Profil Relacje PM off
Arekkk uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 64 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Baidu [Spider] oraz 4 gości