Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 89 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: E-visa Vietnam
#61 PostWysłany: 28 Sty 2019 14:40 
Awatar użytkownika

Hej @gtrip
Chyba będziesz musiał skorzystać z usług jakiegoś pośrednika żeby dostać promesę, która zadziała na przejściu lądowym.

Elektroniczna visa jest tylko na 30 dni, ale działa na niektórych przejściach lądowych https://goo.gl/xGHLFw

Natomiast visa on arrival, którą tanio można załatwić np. tu www.vietnamvisapro.com działa tylko na lotniskach międzynarodowych.

Daj znać, czego się dowiesz i co zrobisz :)
 Profil Relacje PM off  

Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍 Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍
Odpocznij blisko Malagi od piątku do wtorku za 799 PLN 🌤️🌊👣 Loty z Warszawy i dobry hotel Odpocznij blisko Malagi od piątku do wtorku za 799 PLN 🌤️🌊👣 Loty z Warszawy i dobry hotel
 Temat postu: Re: Wiza do Wietnamu
#62 PostWysłany: 09 Lut 2019 12:03 
Awatar użytkownika

Loty: 239
Kilometry: 488 647
niebieski
Ktoś próbował jakoś na dniach wyrabiać e-visę do Wietnamu? Wypełniłem cały wniosek na evisa.xuatnhapcanh.gov.vn i nie moge przejsc do kolejnego etapu )po kliknieciu na "Review application form" nic się nie dzieje. Gdzieś czytałem, że eVisa została wprowadzona 1 lutego 2017 na okres dwóch lat - czy w takim razie mój problem spowodowany jest tym, że okres dwóch lat już minął i dlatego strona nie działa?
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Wiza do Wietnamu
#63 PostWysłany: 09 Lut 2019 14:11 

Loty: 28
Kilometry: 53 132
W zeszłym tygodniu i dostałem po 2 dniach. Strona działała bez problemów. Sprawdź, czy wszystkie pola z gwiazdką wypełniłeś oraz czy załadowałeś zdjęcie i skan paszportu, na którym jest zdjęcie.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 10 Lut 2019 11:29 
Awatar użytkownika

Loty: 239
Kilometry: 488 647
niebieski
Dzisiaj elegancko wszystko poszło. Musieli mieć jakiś błąd na stronie wczoraj.
 Profil Relacje PM off
marcino123 lubi ten post.

#65 PostWysłany: 25 Lut 2019 08:40 
Awatar użytkownika

Hej,
mam takie pytanie techniczne - w piątek, 1.03. lecę do Wietnamu. Podanie o wizę złożyłam w czwartek 20.02., dostałam potwierdzenie mailowe o płatności, jednak kasa na karce jest wciąż w blokadzie (niby 26.02. ma zejść). Wiza ma cały czas status in processing. Przyznam, że trochę zaczynam się denerwować, że to tak długo trwa. Niby są 3 dni robocze, chociaż jak przeczytałam kilka osób miało podobną sytuację, że czekało bardzo długo. Co ciekawe, znajomi, którzy lecą ze mną otrzymali wizę bardzo szybko (składali w sobotę i niedzielę i dostali odpowiednio w poniedziałek i środę). Nie wiem, czy ta blokada na karcie ma coś z tym wspólnego, chociaż mam potwierdzenie płatności.

Czy w przypadku nie dostania odpowiedzi do czwartku jest szansa, że dostanę promesę, przez jakiegoś pośrednika? Ktoś już miał podobnie?
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 25 Lut 2019 14:12 

planując tegoroczny urlop chciałbym odwiedzić Wietnam z krótkim wypadem do Malezji.
Tutaj pojawia się pytanie o wizę : czy potrzebuję wizę on arrival na wielokrotny wjazd czy istnieje opcja wyrobienia dwóch osobnych ewiz na przylot z Polski oraz na przylot z Malezji?
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 26 Lut 2019 22:28 

Jaka jest pewna strona i najtańszy sposób wyrobinia wizy do Wietnamu??? Z góry dzięki za infromacje
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 26 Lut 2019 23:02 

Witam Podróżników:)
Mam pytanie dotyczące e-wizy i lotniska w Da Lat. Lotnisko nie znajduje się na liście 8 lotnisk honorujących e-wizę, ale co w przypadku podróży z ho chi minh ---> Da lat? Czy w takiej opcji mogę się tam wybierać czy posiadając e-wizę zostanę zawrócony z lotniska?
Pozdrawiam!
Lesz
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 26 Lut 2019 23:06 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

To lot krajowy, więc kontrola graniczna będzie w Sajgonie.
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 26 Lut 2019 23:11 

Dziękuję za odpowiedź...czyli bez stresu na krajowych lotach już nie ewizy? mogę kupować bilet?

To lot krajowy, więc kontrola graniczna będzie w Sajgonie
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 01 Mar 2019 15:41 

Witam,
Przepraszam za dublowanie wpisu ale spokój psychiczny najważniejszy.
Potwierdźcie mi proszę czy jeśli wyląduje w Ho Chi Minh i dalej krajowymi liniami chce się wybrać do Dalat to nikt się nie dowali, że mam e-wize?
Lotnisko w Dalat teoretycznie nie honoruje e-wizy jednak będę już po odprawie w Sajgonie...
Pozdrawiam
Leszek
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 01 Mar 2019 15:48 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ludzie, ogarnijcie się...

Kontrola jest w Sajgonie, i wtedy strażnik pozwoli Ci wejść do Wietnamu. Jeżeli będzie ok, w Da Lat im to będzie wisiało jak się dostałeś.
 Profil Relacje PM off
Apocalipse uważa post za pomocny.

Temat postu: E visa wietnam
#73 PostWysłany: 10 Maj 2019 20:59 

Mam pytanie odnośnie wizy do Wietnamu. Wyrobiłam przez internet evisa i po otrzymaniu wypatrzyłam błąd odnośnie wejścia i wyjścia z Wietnamu, zostało zaznaczone seaport a nie airport '
czy ktoś wie czy będzie problem ?
czy lepiej ponownie złożyć nowy wniosek?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 10 Maj 2019 21:17, edytowano w sumie 1 raz
Dałączam do istniejącego już wątku o jakże podobnym tytule :)
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 27 Sie 2019 09:43 

Cześć, w czwartek w ubiegłym tygodniu (22 sierpnia) złożyłam aplikację o wizę, po przejściu do płatności dostałam komunikat o błędzie więc rozpoczęłam kolejną aplikację, którą dokończyłam i która została opłacona. Moja przyjaciółka wysłała aplikacje po mnie i dostała wizę następnego dnia. W moim przypadku mija już trzeci dzień i wciąż status aplikacji to "in processing". Martwi mnie, że mam właściwie złożone dwie aplikacje - jedną nieopłaconą, drugą opłaconą w trakcie przetwarzania. Wylatuję do Wietnamu za tydzień i nie wiem co robić jeśli nie dostanę tej wizy. Wsparcie nie odpowiada.
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 03 Wrz 2019 16:32 

srebrny
Do osób które czekały długo na ewize (przypadek jak u innych moja i mojej dziewczyny wiza cały czas in processing u moich znajomych już dawno przyznana), udało się wam ogarnąć ta ewize przed wyjazdem ?
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 04 Wrz 2019 17:03 
Awatar użytkownika

Udało się, ale musiałam tam zadzwonić. Niestety nie pamiętam, pod jaki numer, bo to było w lutym, ale wyszukałam w internecie numer do wietnamskiego Urzędu Imigracyjnego. Co prawda dopiero pod 4. numerem telefonu odebrał ktoś kompetentny i jeszcze tego samego dnia miałam wizę. Tak więc dzwonić do bólu. No i że względu na różnice czasu proponuję dzwonić wcześnie rano, ja zaczęłam jakoś ok 6:30 rano naszego czasu.
Co ciekawe, najpierw odezwał się automat i podyktował numer a później kolejne osoby kierowały pod inne numery, mówiąc łamaną angielszczyną, jedynie Pan, który odebrał pod ostatnim numerem mówił wyraźnie. Przygotujcie sobie coś do notowania na te wszystkie telefony ;-) i numer paszportu, bo o to mnie pytał i w sumie tylko o to, ale warto też mieć numer zgłoszenia.
Co do kosztów rozmów, to skorzystałam ze strony mytello i wyszło za grosze.
Powodzenia!
Dajcie znać, jak Wam poszło.
 Profil Relacje PM off
mateusz323 uważa post za pomocny.

#77 PostWysłany: 08 Wrz 2019 23:40 

srebrny
Wszystko jasne, moja wiza przyszła po czasie bo wystawiona jest na airport a moi znajomi wystawili na seaport
Jest jakaś szansa na zmianę lub wpuszczenie ze złym miejscem ?
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 09 Wrz 2019 13:49 
Awatar użytkownika

Z tym wpuszczeniem nie ryzykowałabym, dość dokładnie sprawdzali wizy (chyba, że komuś się udało). Spróbuj do nich napisać, a najlepiej zadzwonić i się upewnić, czy zmienią, czy występować o nową wizę.
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 08 Sty 2020 18:41 

Witam! Wybieramy się za 3 tygodnie do Wietnamu i mam pytanie odnośnie e-wizy. Wjeżdżamy przez przejście w Hanoi ale kwestia wyjazdu jest jeszcze przez nas nie określona. Ponieważ wracamy z Bangkoku rozważamy bezpośredni lot z Ho Chi Minh lub będziemy wracać przez Kambodżę. Czy podanie we wniosku do e-wizy przejścia wyjazdu jest równoznaczne z przekroczeniem tego przejścia czy możemy jednak wyjechać z Wietnamu dowolnym przejściem? Z góry dziękuje za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 08 Sty 2020 19:03 

Uwaga ogolna
Sprawdzajcie swoja evisa mega dokĺadnie po otrzymaniu. U mnie brakowalo jednej literki w drugim imieniu.
Efekt - odmowa wejscia na poklad w Warszawie, lot via Pekin Air China.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 89 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości