Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wszystkie wrzutki wynikające z promocji "Szalona Środa" proszę umieszczać w tym zbiorczym temacie i nie tworzyć nowych dotyczących każdego kierunku w danym tygodniu.

POSTY Z PROŚBAMI O KODY ZNIŻKOWE ORAZ Z PYTANIAMI "CO BĘDZIE?" LECĄ DO KOSZA UJEMNEGO

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4194 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 210  Następna
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 28 Lis 2018 15:42 

srebrny
ok, pewnie mi to umknelo, bo akurat do BCN to ja mam Panie bardzo dobre polaczenie rozowym samolotem, wybor chyba oczywisty.
wydaje mi sie ze tu o zadnym podgryzaniu nie ma mowy, jezeli LO ma wypelnione samoloty to po co sprzedawac bilety za np. 127 PLN RT WAW-KTW ?
 Profil Relacje PM off  

🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN 🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN
Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN
#342 PostWysłany: 28 Lis 2018 16:10 
Awatar użytkownika

Loty: 717
Kilometry: 989 932
platynowy
@michcioj @Don_Bartoss
Myślę, że skoro LOT nie ma nic do zaoferowania w promocji to po prostu powinien z niej zrezygnować, bo niepromocyjna promocja chyba jest słaba marketingowo.
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#343 PostWysłany: 28 Lis 2018 16:13 

@pabien, zgadzam się, ewentualnie ograniczyć jej częstotliwość skoro tydzień w tydzień nie jest w stanie zaoferować prawdziwie promocyjnych cen.
 PM off
eskie lubi ten post.

#344 PostWysłany: 28 Lis 2018 16:23 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 853 041
niebieski
Wystarczyłby jeden kierunek w konkretnej cenie, a nie pięć w zasadzie normalnych. Takie jest moje zdanie.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#345 PostWysłany: 28 Lis 2018 16:48 

srebrny
michcioj napisał(a):
ok, pewnie mi to umknelo, bo akurat do BCN to ja mam Panie bardzo dobre polaczenie rozowym samolotem, wybor chyba oczywisty.
wydaje mi sie ze tu o zadnym podgryzaniu nie ma mowy, jezeli LO ma wypelnione samoloty to po co sprzedawac bilety za np. 127 PLN RT WAW-KTW ?

Często bardziej opłaca się przewieźć więcej osób w nieco niższej cenie, niż wysyłać małe samolociki i windować cenę.
Z Poznania często LOT przegrywa z konkurencją, bo odcinek POZ-WAW jest dostępny w wysokiej taryfie i podbija cenę dalszego połączenia.

#346 PostWysłany: 28 Lis 2018 16:49 

pabien napisał(a):
@michcioj @Don_Bartoss
Myślę, że skoro LOT nie ma nic do zaoferowania w promocji to po prostu powinien z niej zrezygnować, bo niepromocyjna promocja chyba jest słaba marketingowo.

Prawie wszystkie " promocje" na tym świecie, polegają na tym, że faktycznie nie są żadnymi promocjami.
Np ceny bez VAT. Podniesione dzień wcześniej, żeby było co przekreślić/ "obniżyć" na cenòwce. I ludzie biegają spoceni po sklepie. Bo taka okazja.
A Wy się LOT u uczepiliście. Robi po prostu to samo co wszyscy. To działa na klientòw więc jadą z tym koksem.
O co tu się bulwersować?
Nie pasuje mi cena, to nie kupuję.
Dla "zwykłych" ludzi to jest tanio i kupują, co widać we wzroście liczby pasażeròw.
I żadne zaklęcia tego nie zmienią.
Ja bym dał premię takim marketingowcom.
Liczy się efekt i za to się płaci.
 PM off
4 ludzi lubi ten post.
grzechboy uważa post za pomocny.

#347 PostWysłany: 28 Lis 2018 16:52 
Awatar użytkownika

Uczepiliśmy się LOTu bo zawsze może być taniej i lepiej.
Jako zwykły konsument bardzo bym się z tego cieszył i mam prawo do krytyki gdy wielka promocja jest wielką lipą ;)

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#348 PostWysłany: 28 Lis 2018 16:56 

Wiem, wiem. Chcesz żeby LOT Cię woził za parę groszy.
A oni nie chcą.
Jest to powòd do zdenerwowania.... :mrgreen:
 PM off
5 ludzi lubi ten post.

#349 PostWysłany: 28 Lis 2018 17:14 

srebrny
Jak wszystko na świecie - jeden chce zapłacić jak najmniej, a drugi jak najwięcej zarobić.
Ale usprawiedliwianie oszukanych promocji, "bo to LOT, przecież nasza narodowa duma" też nie jest w porządku. Jeżeli ktoś chce płacić dużo to nikt bogatemu nie zabroni ale robienie "promocji", które z obniżkami mają dokładnie to wspólnego co napisałeś, czyli przekreślenie podniesionej dzień wcześniej ceny jest po prostu nie fair. Jeżeli LOT ma płacić marketingowcom za takie "promocje", to zwolnienie ich będzie miało identyczny efekt, a przynajmniej jeszcze polepszy wyniki finansowe LOT.
Może się nie znam ale nie wierzę, że "zwykli ludzie" czekają na Szaloną Środę (i wogóle wiedzą o jej istnieniu) i tylko na niej kupują bilety impulsywnie w stylu "Grażyna, jest promocja w LOT, bierem te bilety do BCN", to nie czekoladki w markecie.
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
becek uważa post za pomocny.

#350 PostWysłany: 28 Lis 2018 17:19 

srebrny
SPLDER napisał(a):
michcioj napisał(a):

Często bardziej opłaca się przewieźć więcej osób w nieco niższej cenie, niż wysyłać małe samolociki i windować cenę.
Z Poznania często LOT przegrywa z konkurencją, bo odcinek POZ-WAW jest dostępny w wysokiej taryfie i podbija cenę dalszego połączenia.

powaznie ? zartujesz chyba, nie tak dawno za lot RT WAW-POZ kupiony jakies tydzien wczesniej zaplacilem 330PLN, to tak duzo ?
 Profil Relacje PM off  

#351 PostWysłany: 28 Lis 2018 17:37 

srebrny
Pisałem o POZ-WAW.
WAW-POZ jest tanie jak barsz, bo prawie nikt tak nie lata.
Drogie są poranne loty z POZ i wieczorne z WAW.

Na następny tydzień tanio nie jest.
Załącznik:
Screenshot_20181128_163327.png
Screenshot_20181128_163327.png [ 34.25 KiB | Obejrzany 1685 razy ]
2 ludzi lubi ten post.

#352 PostWysłany: 29 Lis 2018 11:45 

opo napisał(a):
Ale usprawiedliwianie oszukanych promocji, "bo to LOT, przecież nasza narodowa duma" też nie jest w porządku.

Użył ktoś takiego argumentu, czy tak sobie zarzuciłeś z automatu? Wypominanie LOT, że jest narodowy stało się modne, a tak naprawdę jest to jedna z bardzo wielu spółek z udziałem Skarbu Państwa.

Tu jest lista pozostałych podmiotów:
https://nadzor.kprm.gov.pl/spolki-z-udz ... bu-panstwa

Zrobiłem krótki research, jak to wygląda u naszych zachodnich partnerów oraz arabskich przyjaciół. Krótki, bo jestem leniwy.
1) Lufthansa (67,8 proc. udziałów)
https://investor-relations.lufthansagro ... -2018.html

2). Qatar Airways (100 proc.)
http://bilateralchamber.org/qatar-airwa ... ntity-now/

3) AirFrance/ KLM (14,3 proc.)
https://www.airfranceklm.com/en/finance ... -structure

4) TAP Portugal (50 proc., poprzez PARPÚBLICA)
https://www.tapairportugal.com/en/about-us/tap-group

I tak dalej, i tak dalej... Same NARODOWE linie wokół.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#353 PostWysłany: 29 Lis 2018 11:53 

srebrny
No i? Co to zmienia w meritum dyskusji? Nie unoś się niepotrzebnie. Dane jakie wkleiłeś mają się nijak do istoty dyskusji o Szalonej Środzie.

Żadnym podmiotom gospodarczym, włączając spółki SP nie powinno być wolno robić "niby promocji". Nie interesuje mnie czy będzie próbował mnie robić w bambuko Skarb Państwa, niemiecki Lidl czy Janusz z ciuchlandu, nie zgadzam się na oszukiwanie ludzi pod hasłem "promocja".

Ostatnio edytowany przez opo, 29 Lis 2018 11:57, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#354 PostWysłany: 29 Lis 2018 11:57 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Anonymous napisał(a):
3) AirFrance/ KLM (14,3 proc.)
https://www.airfranceklm.com/en/finance ... -structure

I tak dalej, i tak dalej... Same NARODOWE linie wokół.

Jaki procent udziału skarbu państwa decyduje o tym, czy dana linia/przedsiębiorstwo są narodowe, bądź nie? I czy "narodowe" spółki stoją na jakiejś uprzywilejowanej pozycji względem "nienarodowych"?
 Profil Relacje PM off
Rockriderr lubi ten post.

#355 PostWysłany: 29 Lis 2018 12:07 

niebieski
pabien napisał(a):
@michcioj @Don_Bartoss

Większość ludzi nie ma pojęcia jakie są "normalne" ceny. Więc czasem obniżysz o 50 PLN dasz naklejkę "promocja" i będą łykać jak pelikany.

peta napisał(a):
Uczepiliśmy się LOTu bo zawsze może być taniej i lepiej.

Rozumiem, że jeśli byłbyś pracownikiem to także chciałbyś aby Twój szef tak Ci powiedział :) "Masz pracować lepiej i być tańszy." :lol:
Wiadomo, że jako Klienci chcemy latać jak najtaniej, ale ja też chciałbym aby LOT zarabiał i się rozwijał, bo dzięki temu będę mieć lepszą siatkę z Polski.
 Profil Relacje PM off  

#356 PostWysłany: 29 Lis 2018 12:20 

@opo, Nie unoszę się, tylko zwracam uwagę, że czynienie zarzutu z bycia "narodowym" jest bez sensu. Jest to normą w tej branży.
Promocja się nie podoba? Nie korzystaj z promocji.
 PM off
MartiJJ lubi ten post.

#357 PostWysłany: 29 Lis 2018 12:23 

srebrny
Anonymous napisał(a):
opo napisał(a):
Ale usprawiedliwianie oszukanych promocji, "bo to LOT, przecież nasza narodowa duma" też nie jest w porządku.

Użył ktoś takiego argumentu, czy tak sobie zarzuciłeś z automatu? Wypominanie LOT, że jest narodowy stało się modne, a tak naprawdę jest to jedna z bardzo wielu spółek z udziałem Skarbu Państwa.

jednak zaintrygowałeś mnie swoim pytaniem i sprawdziłem dalej: https://corporate.lot.com/pl/pl/informa ... le=1367785
Cytuj:
"zgodnie z dotychczasowym zwyczajem, narodowy przewoźnik kraju, który odwiedził papież miał zaszczyt wykonać rejs powrotny towarzysząc Ojcu Świętemu w drodze do Rzymu. – LOT ma prawie 40-letnie doświadczenie w organizacji papieskich podróży"

Dalej: https://corporate.lot.com/pl/pl/informa ... le=1407201
Cytuj:
To innowacyjny model współpracy, który pozwoli LOT-owi umocnić swoją pozycję w Europie Środkowo-Wschodniej, a obu przewoźnikom umożliwi rozwój, przy zachowaniu swojej narodowej tożsamości.

Skoro sam LOT się tytułuje "narodowym przewoźnikiem" to chyba tak jest? Czy jednak nie, oni też się nie znają? Szukać dalej przykładów?

Ostatnio edytowany przez opo, 29 Lis 2018 12:24, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#358 PostWysłany: 29 Lis 2018 12:23 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 72 437
srebrny
opo napisał(a):
Żadnym podmiotom gospodarczym, włączając spółki SP nie powinno być wolno robić "niby promocji".

Oj ale Ministerstwa Uczciwości Promocji z własną policją promocyjną to nie twórzmy... No bo niby takie Kowno z WAW bez bagażu za 229 PLN RT jak wtedy zaklasyfikować? :)

Pewnie większość z nas się zgodzi, że dawno nie było w SzŚ ciekawych kierunków, ale najwyraźniej wizerunkowo bardziej opłaca się wrzucić cokolwiek niż napisać: "Nie mamy naszym klientom nic do zaoferowania."
W końcu i Googlowi odejście od Google Plus zajęło całkiem długo i sporo pieniędzy poszło tylko na zachowywanie twarzy.

Co do cen krajówek - po prostu LO nie celuje ofertą w nas - budżetowych podróżników, skoro inni mogą zapłacić więcej. A stwierdzenia 'ale ja bym chciał' są po prostu smieszne :)

Ostatnio edytowany przez apadlo, 29 Lis 2018 14:18, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#359 PostWysłany: 29 Lis 2018 13:34 

srebrny
i tak to nie dobrze ze LO celuje w biznes a nie w ludzi ktorzy kombinuja jak kon pod gorke zeby tylko taniej latac.
 Profil Relacje PM off  

#360 PostWysłany: 29 Lis 2018 18:59 
Awatar użytkownika

@kumkwat_kwiat
Nie bardzo rozumiem porównania klienta do pracownika i co to ma z tym wszystkim wspólnego.

Patrząc na reakcję co niektórych w tym temacie mam wrażenie jakbym był na forum dla elity finansowej w tym kraju...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4194 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 210  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Hexel, Trendiction [Bot] oraz 3 gości