Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wszystkie wrzutki wynikające z promocji "Szalona Środa" proszę umieszczać w tym zbiorczym temacie i nie tworzyć nowych dotyczących każdego kierunku w danym tygodniu.

POSTY Z PROŚBAMI O KODY ZNIŻKOWE ORAZ Z PYTANIAMI "CO BĘDZIE?" LECĄ DO KOSZA UJEMNEGO

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4194 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 210  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 17 Paź 2018 14:07 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 597 248
srebrny
oskiboski napisał(a):
Monroe, z bagazem easyjet z Berlina kosztuje 350 pln średnio. Tylko te godziny...

Nie widzę na stronie LOTu takich cen z promocji (WAW-TXL) więc to chyba nieaktualne (tak szybko zniknęły? ;) ) ale biorąc pod uwagę to co komunikują w "Szalonej Środzie" na koniec listopada:

LOT w "promocji", której już nie widać na stronie:
- tylko z podręcznym: 339 zł
- z rejestrowanym: 509 zł

easyJet - cena regularna:
Przy 2 osobach:
- tylko z podręcznym: 142 zł
- z dwiema sztukami bagażu rejestrowanego 15kg: 278 zł/osoba, z dwiema sztukami bagażu rejestrowanego 23kg: 324 zł / osoba
Przy czym cenę można przecież obniżyć np. biorąc tylko jeden rejestrowany na dwie osoby.

Przy 1 osobie:
- tylko z podręcznym: 182 zł
- z rejestrowanym 15kg: 316 zł, z rejestrowanym 23kg: 364 zł

Jak widać powyżej LOT w ogóle się nie opłaca nawet w "promocji" bo jest czasami ponad 2 razy droższy od U2. Najniższe ceny jakie znalazłem na koniec listopada to 445 zł RT z samym podręcznym a do tego taryfa superpromo jest na wyloty o 17:25 a powroty z Berlina o 7:35 (U2 ma przynajmniej wyloty do Berlina rano). Różnice są więc spore.

Nie chcę zaczynać kolejnej sprzeczki o LOT (już i tak wiele ich w różnych wątkach na forum) tylko pokazać jak słaba to oferta naszego narodowego przewoźnika. Niestety.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#302 PostWysłany: 17 Paź 2018 14:17 

srebrny
ze tak sobie pozwole - LO targetuje zupelnie innego klienta niz U2.
 Profil Relacje PM off  

#303 PostWysłany: 17 Paź 2018 14:40 

srebrny
i faktycznie ten targetowany klient wyczekuje promocji w Szalonej Środzie? W takim razie bardzo wąski ten target mają, bardzo.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#304 PostWysłany: 17 Paź 2018 14:48 
Awatar użytkownika

srebrny
michcioj napisał(a):
ze tak sobie pozwole - LO targetuje zupelnie innego klienta niz U2.

Jak powyżej, biznes czeka na "Szaloną Środę"? :lol:
Nie ma co bronić tej "promocji", bo - pomijając sympatie i antypatie do LOTu - jest zwyczajnie słaba.
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 17 Paź 2018 16:17 

srebrny
nie dokonca. jak dla mnie 100 Euro RT z WAW na glowne lotniska w Niemczech sensowna linia wcale nie jest slabe.
 Profil Relacje PM off  

#306 PostWysłany: 17 Paź 2018 16:19 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Po to mam Lufe, a z kuponem to jeszcze taniej ;)
 Profil Relacje PM off  

#307 PostWysłany: 17 Paź 2018 16:20 

srebrny
wychodzi ponizej 100 Euro RT np. KRK-MUC/DUS ?
 Profil Relacje PM off  

#308 PostWysłany: 17 Paź 2018 16:27 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ja ;)

Załączniki:
lufthansa.JPG
lufthansa.JPG [ 70.71 KiB | Obejrzany 2101 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#309 PostWysłany: 17 Paź 2018 16:29 
Awatar użytkownika

srebrny
aż się chce krzyknąć "Niemce mnie bijom"

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 17 Paź 2018 16:34 

srebrny
o prosze, tanio jak barszcz, jak latalem sluzbowo z KRK do MUC to ponizej 1000 PLN nigdy nic nie bylo :)
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 17 Paź 2018 16:57 

HON fly4free
I pewnie służbowo nadal lata się za takie ceny, bo leci się wtedy, gdy trzeba, a nie wtedy, gdy tanio ?
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#312 PostWysłany: 17 Paź 2018 17:37 
Awatar użytkownika

srebrny
michcioj napisał(a):
nie dokonca. jak dla mnie 100 Euro RT z WAW na glowne lotniska w Niemczech sensowna linia wcale nie jest slabe.

Zauważyłem, że w wątkach dotyczących PLL LOT jesteś całkowicie bezkrytyczny względem naszego narodowego przewoźnika a żadne argumenty natury ekonomicznej niestety do Ciebie nie przemawiają. Abstrahując od tego czy LOT jest dobry czy LOT jest zły (ja tam staram się być neutralny), ta promocja pośladków nie urywa a w niektórych jej punktach (Berlin) jest po prostu żenująco słaba na tle konkurencji. Nie będę Cię przekonywał, że białe jest białe a czarne jest czarne ;) bo niestety nic to jak widać nie da.

Poza tym jak sprawdzałem to już nie było cen takich jak w komunikacie LOTu, który notabene otrzymałem jakoś po południu (czyli de facto LOT powiadomił mnie o "promocji" jak już do jej końca zostało mniej czasu niż minęło od jej rozpoczęcia), WAW-TXL najtaniej 445 zł RT na kilku terminach. Słabo, zwłaszcza jak na PROMOCJĘ, nieważne czy to LOT, Lufa czy inny Qatar ;) Z mojej strony tyle :)
 Profil Relacje PM off  

#313 PostWysłany: 17 Paź 2018 18:52 

Przecież loty po Europie są także po to (a na niektórych kierunkach głównie po to), by dowozić pasażerów do hubu przed głównym połączeniem międzykontynentalnym. LOT nie konkuruje z lowcostami, przecież to oczywiste.
 PM off  

#314 PostWysłany: 17 Paź 2018 19:02 
Awatar użytkownika

Loty: 717
Kilometry: 989 932
platynowy
Ale jak ta uwaga ma się do szalonej środy, która jest w odwrotną stronę przecież?

Wysłane z mojego ASUS_Z01HD przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#315 PostWysłany: 17 Paź 2018 19:18 

@pabien, nie znam statystyk wypełnienia samolotów. Jeśli tranzytowi i biznes robią trasę rentowną, a biznesowi LOT sprzedaje po 700 zł (albo drożej) te bilety bo biznes leci wtedy, gdy musi, a nie wtedy kiedy chce, to SzŚ służy tylko do pozbycia się resztek.
W miarę dobre promocje to te noworoczne, a nie SzŚ.
 PM off  

#316 PostWysłany: 17 Paź 2018 19:23 
Awatar użytkownika

Loty: 425
Kilometry: 667 983
srebrny
Posiadając FTL, 3 możliwości odlotów dziennie i chcąc obłowić się na Weihnachtsmarkt, przy zbliżonej cenie wybrałbym lot.
Do tego ceny na easyjest są raczej sztywne, a dla lotu dowolne wyszukiwarka znajduje cenę niższą, niż wg oficjalnej promocji.

#317 PostWysłany: 17 Paź 2018 19:35 

srebrny
monroe napisał(a):
michcioj napisał(a):

ta promocja pośladków nie urywa a w niektórych jej punktach (Berlin) jest po prostu żenująco słaba na tle konkurencji. Nie będę Cię przekonywał, że białe jest białe a czarne jest czarne ;) bo niestety nic to jak widać nie da.

za ile poleci do TXL LH z WAW ? od kiedy U2 to konkurencja dla lotu ?
 Profil Relacje PM off  

#318 PostWysłany: 17 Paź 2018 21:51 
Awatar użytkownika

srebrny
U2 jest konkurencją dla LOTu od momentu, kiedy przejął tę trasę po upadłym AB ;) I jedni i drudzy latają samolotami :D a poza prince polo i kawą różnicy na krótkim dystansie nie widzę. Ba, easyJet nie rozdziela osób na jednej rezerwacji przy odprawie chociaż to LCC ;)
LCC to także konkurencja dla linii tradycyjnej przecież. Taki truizm o którym pewnie wiesz.

Wszystko rozbija się o ceny oznaczone przez LOT jako "promocyjne". Biorąc pod uwagę podobny komfort podróży (nie ten sam ale jednak podobny) to cena "promocyjna", jak nazwa wskazuje, powinna być jak najbardziej atrakcyjna, aby pasażer wybrał LOT w danych dniach a nie konkurentów. Pomijam oczywiście mile, statusy itp. bo to inna bajka ale "Szalona Środa" skierowana jest raczej nie do tych osób (albo nie tylko).

LH nie lata bezpośrednio WAW-TXL. Słaby przykład ;)

Anonymous napisał(a):
W miarę dobre promocje to te noworoczne, a nie SzŚ.

Akurat ostatnio Miami w SzŚ na wakacje z rejestrowanym było świetne i zasługiwało jak najbardziej na miano oferty promocyjnej :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#319 PostWysłany: 17 Paź 2018 22:49 

srebrny
ale przyklad LH jest bardzo dobry. LO to linia tradycyjna dla biznesu, U2 to tani low cost, celujacy w zupelnie inny segment, to naprawde zadna konkurencja,
dla biznesu 100 Euro RT WAW-MUC/DUS/FRA i nawet WAW-TXl to ostatnie grosze. inny segment, inne potrzeby, inny standart.
dla Ciebie to roznica jest w batoniku, ale do tego dochodzi bezplatny bagaz glowny, przy FTL (ma go duzo osob) kolacja/lunch w Polonezie(open bar, alko no limit - male korpo-pijaczki to lubia, mnie to niewzrusza), mile, segmenty do statutu, wieksza czestopliwosc latania czyli lepsze godziny, przy 3/4 rotacjach dziennie latwiej sie wpasowac w dogodne godziny, wygodniejsze siedzenia, komfort nawet w klasie ekonomicznej jest wyzszy w LO, siedzenia sa szersze i jest wiecej miejsca na nogi w Dashach i malych Embrionach niz w U2.

nadal nie widzisz roznicy ?
 Profil Relacje PM off  

#320 PostWysłany: 17 Paź 2018 23:07 
Awatar użytkownika

srebrny
Przypominam, że dyskutujemy o promocji dla przeciętnego Kowalskiego, bo to do niego jest skierowana promocja a nie dla biznesu, ze statusem FTL itp. Nie porównujemy w tym przypadku całościowego serwisu tylko to co dostaniesz w U2 i w LOT kupując jako Kowalski bilet do Berlina. Tak naprawdę dostaniesz praktycznie to samo w easyJet i w LOT. To jest meritum tej dyskusji a nie fakt, że możesz sobie wejść do Poloneza a z biletem U2 co najwyżej do Baltony ;) Powtarzam też, że akurat LO w "promocyjnych" cenach wrzucił rotacje o godzinach porównywalnych albo i gorszych niż ma U2. Kolejny argument chybiony.

To o czym Ty piszesz można byłoby porównać np. w promocji na M&M a nie o niej teraz dyskutujemy. I to ja niby nie widzę różnicy? ;)

PS. LOT to "linia dla biznesu"?? No wiesz, jeśli Ci to pomaga czuć się lepiej... Ja jeżdżę Fordem ale czasami przekonuję sam siebie, że prowadzę Ferrari, wszak też na "F"... ;)
 Profil Relacje PM off
Travel_World lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4194 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 210  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: ponchek oraz 9 gości