Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8663 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#2881 PostWysłany: 17 Paź 2018 20:08 

niebieski
Robcie historie i wszystko bedzie ok. A jak nowe konto i petarda kasy to swiecicie sie na czerwono w rubrycie "pranie piniendzy"

Wysłane z mojego XT1650 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
asnahtful lubi ten post.

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#2882 PostWysłany: 17 Paź 2018 20:35 

Gorzej jak się jest chwilowo bezrobotnym, ale mieszkasz na trójpograniczu (państwa z różnymi walutami + zakupy w $) i robisz w rodzinie za kantor :D Wtedy obroty spore a dochód żaden, haha
 Profil Relacje PM off  

#2883 PostWysłany: 17 Paź 2018 20:41 

srebrny
Wielokrotnie doładowywałem Revoluta kwotami 5-10 tys i jak dotąd nigdy blokady nie miałem i weryfikacji dochodów . Z tym że zawsze wydawałem środki kartą i nie robiłem żadnych przelewów.

#2884 PostWysłany: 17 Paź 2018 20:47 
Awatar użytkownika

Żeby takie kwoty przeszły muszą na Twoim koncie wyglądać "normalnie". Jeśli do tej pory doładowywałeś po 20zł na cukierki, a teraz wyskoczyłeś z 5k, to nic dziwnego, że oznaczyli cię jako podejrzanego typa. Niestety mniej więcej tak to działa.
 Profil Relacje PM off  

#2885 PostWysłany: 17 Paź 2018 21:02 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 225 398
srebrny
Z innej beczki, to przecież bank wydający kartę kredytową sprawdza, weryfikuje klienta, dopuszcza go do takiego a nie innego limitu środków, który ten może wykorzystać... tak, że moim zdaniem, blokowanie kont za operacje wykonywane de facto zweryfikowaną już przez bank kartą, to trochę zbyt ostre działanie.
2 ludzi lubi ten post.

#2886 PostWysłany: 18 Paź 2018 00:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Raphael napisał(a):
Conrad857 napisał(a):
konto free, byłem za granicą i chciałem dokonać "większego zakupu", doładowałem konto kartą kredytową na 5 k PLN, po czym zablokowali mi konto "trwa weryfikacja twoich dochodów"

To trochę lipa... bo co niby zrobić jeśli człek wybiera się, powiedzmy na miesiąc, na koniec świata i chciałby tam korzystać z Revolut, a tuż przed wyjazdem doładowałby sobie ichnie konto kwotą 5-10 tys., przy pomocy karty kredytowej oczywiście... Niepewność i nieprzewidywalność nie jest dobra w takich sprawach.

Doładowywać się na bieżąco mniejszymi kwotami?

Osobiście nie ufam tej firmie. Dałem im teraz szansę w Czechach i fakt, super wygodna sprawa, zabrakło mi kasy na koncie przy terminalu, cyk, doładowałem, zapłaciłem.

Ale więcej niż 100-200zł jednorazowo bym tam nie trzymał. Chociaż ja zrobiłem obrót na 50k transakcjami, za które spokojnie powinni zablokować konto, ale tego nie zrobili.
 Profil Relacje PM off  

#2887 PostWysłany: 18 Paź 2018 08:54 
Awatar użytkownika

srebrny
asnahtful napisał(a):
Żeby takie kwoty przeszły muszą na Twoim koncie wyglądać "normalnie". Jeśli do tej pory doładowywałeś po 20zł na cukierki, a teraz wyskoczyłeś z 5k, to nic dziwnego, że oznaczyli cię jako podejrzanego typa. Niestety mniej więcej tak to działa.

No ale chyba u wielu osób podróżujących powiedzmy kilka razy do roku tak to właśnie wygląda. Płacę okazjonalnie za zakupy w sklepie kwotami rzędu 20-50 zł i zbliża mi się wyjazd to doładowuję 3-4 K, które planuję wymienić i wydać na wakacjach. Nie widzę w tym nic dziwnego i zaskoczeniem byłoby gdyby tak używaną kartę zablokowali.
 Profil Relacje PM off  

#2888 PostWysłany: 18 Paź 2018 11:50 

asnahtful napisał(a):

doładowywałem różnymi kwotami, ale faktycznie 5k jednorazowo jeszcze nie . Problemem było dla nich że mam przeciętne dochody , a obroty na koncie revolut były powyżej 100 k w skali roku, więc wysokość wynagrodzenia może budzić podejrzenia, ale przecież można mieć rożne inne źródła dochodu jak inne etaty, inwestycje itd a nie mam zamiaru spowiadać się przed nimi jak przed US. Swoją drogą mają mocny marketing, napisałem o moim przypadku na kilku forach to wszędzie to zostało usunięte a historii blokowania kont na pewno jest więcej. Teraz jak Curve mają taki sam kurs są nawet wygodniejsi bo nie trzeba pamiętać o doładowywaniu konta
 Profil Relacje PM off  

#2889 PostWysłany: 18 Paź 2018 12:00 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
niebieski
bo takie numery to z nami ale nie nam ? dmuchał wilk razy kilka dmuchnęli i wilka, oni muszą płacić prowizję od transakcji twoich i to oczywista oczywistość że jak kilkadziesiąt tysięcy się przewija wpłata wypłata to idzie na sprawdzenie.
W sklepie stacjonarnym jak zapłacisz karta jednorazowo kilkanaście tysięcy to sklep zostanie poproszony o wydruk z terminala i dowód sprzedaży, wszystko podpada pod przepisy prania bru dnych pie niędzy i finan sowania ter rory stów
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#2890 PostWysłany: 18 Paź 2018 12:05 
Awatar użytkownika

srebrny
Conrad857 napisał(a):
doładowywałem różnymi kwotami, ale faktycznie 5k jednorazowo jeszcze nie (...)
(...) obroty na koncie revolut były powyżej 100 k w skali roku

No to musiałeś nastukać konkretnie takich mniejszych operacji. Nie chciałeś udokumentować dochodów. Jak tu się dziwić, że zablokowali?
 Profil Relacje PM off
luftairways lubi ten post.

#2891 PostWysłany: 18 Paź 2018 12:14 

luftairways napisał(a):
bo takie numery to z nami ale nie nam ? dmuchał wilk razy kilka dmuchnęli i wilka, oni muszą płacić prowizję od transakcji twoich i to oczywista oczywistość że jak kilkadziesiąt tysięcy się przewija wpłata wypłata to idzie na sprawdzenie.
W sklepie stacjonarnym jak zapłacisz karta jednorazowo kilkanaście tysięcy to sklep zostanie poproszony o wydruk z terminala i dowód sprzedaży, wszystko podpada pod przepisy prania bru dnych pie niędzy i finan sowania ter rory stów

skąd wniosek że było to wpłata wypłata? większość wydawałem kartą, reszta na wymianę walut. Może to dla Cb dziwne ale jak się dużo kupuje np na Amazon i podróżuje służbowo czy prywatnie to 100 K w ciągu roku to wcale nie jest dużo.
 Profil Relacje PM off  

#2892 PostWysłany: 18 Paź 2018 12:19 
Awatar użytkownika

srebrny
Konrad_PL napisał(a):
asnahtful napisał(a):

No ale chyba u wielu osób podróżujących powiedzmy kilka razy do roku tak to właśnie wygląda. Płacę okazjonalnie za zakupy w sklepie kwotami rzędu 20-50 zł i zbliża mi się wyjazd to doładowuję 3-4 K, które planuję wymienić i wydać na wakacjach. Nie widzę w tym nic dziwnego i zaskoczeniem byłoby gdyby tak używaną kartę zablokowali.

NIE

ja doładowuje sukcesywnie
mam tam +/- kilkaset złotych w walutach
i jak potrzebuje więcej to dorzucam

skoro dorzucenie następuje w czasie rzeczywistym to nie widzę sensu pakowania tam przed wyjazdem tysięcy

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#2893 PostWysłany: 18 Paź 2018 13:29 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
niebieski
Skoro nie chcesz im pokazać dokumentacji dochodów tzn. że masz coś na sumieniu
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#2894 PostWysłany: 18 Paź 2018 13:45 
Awatar użytkownika

srebrny
becek napisał(a):
Konrad_PL napisał(a):
asnahtful napisał(a):

NIE

ja doładowuje sukcesywnie
mam tam +/- kilkaset złotych w walutach
i jak potrzebuje więcej to dorzucam

skoro dorzucenie następuje w czasie rzeczywistym to nie widzę sensu pakowania tam przed wyjazdem tysięcy

Zgadzam się z Twoją metodą, sam też mając dystans do Revo nie trzymam tam więcej niż kilkaset zł, ale nie przesadzajmy. Czasem jest konieczność wypłaty w bankomacie większej sumy gdzieś zagranicą i niekoniecznie chcę doładowywać stojąc przed bankomatem, bo jak coś nie przejdzie to może być kłopotliwe. Dopóki posługujemy się kartą zgodnie z jej przeznaczeniem dopóty nie powinno być żadnych blokad.
 Profil Relacje PM off  

#2895 PostWysłany: 18 Paź 2018 13:59 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
niebieski
@Konrad_PL no właśnie nie do końca, bo jak pokazały historie wielu osób, bywa tak, że chce się wykorzystać kartę zgodnie z jej przeznaczeniem ale widzi mi się oprogramowania lub jakiegoś wielkiego brata doprowadza do blokady konta, czasem wraz ze środkami...

Niejasne ograniczenia, limity to w tym momencie chyba największy mankament Revoluta, równocześnie powoduje to u wielu osób spadek zaufania do tej firmy, która w dalszym ciągu posiada wielki potencjał rozwoju.

#2896 PostWysłany: 18 Paź 2018 14:35 
Awatar użytkownika

srebrny
@makdeb trochę nie chce mi się wierzyć w regularne blokady prawidłowo wykorzystywanych kont. Albo ktoś kombinuje albo czasem zdarzają się pomyłki, ale wydaje mi się, że od tego mają support, aby szybko takie sytuacje wyjaśniać. Chcą zaświadczenie o zarobkach to im wysyłasz jak nie masz nic do ukrycia. Jeśli kwoty, które doładowujesz nie są z kosmosu i używasz ich zgodnie z ideą to nie powinni robić Ci problemów, ponieważ jako dynamicznie rozwijający się start-up strzeliliby sobie w stopę.
 Profil Relacje PM off
john_doe lubi ten post.

#2897 PostWysłany: 18 Paź 2018 14:47 
Site Admin
Awatar użytkownika

A to już nie hejtujemy Revoluta bo to rosyjski startup, więc pewnie wykradają dane i powierzać im nawet złotówki nie warto, bo zamykają interes i się zwijają z naszymi setkami? Chyba rzadko na forum ostatnio wchodzę :?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2898 PostWysłany: 18 Paź 2018 14:50 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
niebieski
@Konrad_PL, jestem zwolennikiem revoluta, ale historie, które niektórzy tutaj podają świadczą, że są momenty, w których przejrzystość zasad korzystania z aplikacji budzi niepokój. Rozumiem, że wszystko to jest lub przynajmniej powinno być spowodowane środkami bezpieczeństwa. Nie pozostaje nic innego jak zgodzić się na takie warunki. Co do supportu to ostatnio chyba jest z nim lepiej, ale bywało tak, że trzeba było długo czekać na reakcję konsultanta. Nie chciałbym się znaleźć w sytuacji, kiedy to duża suma pieniędzy była na koncie, a ono nagle zostało zablokowane, już nie w obawie o samo konto, ale o środki, które zostały na nie przelane.

#2899 PostWysłany: 18 Paź 2018 14:51 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

lol
 Profil Relacje PM off  

#2900 PostWysłany: 18 Paź 2018 15:04 
Awatar użytkownika

srebrny
makdeb napisał(a):
historie, które niektórzy tutaj podają

Świadczą o tym, że my Polacy lubimy kombinować i cwaniakować :D
Jak odsiejesz przypadki z podejrzanie wysokim obrotem lub niechęcią dokumentowania dochodów to ilość pozostałych nie jest taka duża ;)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8663 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości