Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
https://www.fly4free.pl/wizz-air-bagaz- ... ny-zmiany/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 555 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 28  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 03 Paź 2018 08:07 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 92 349
niebieski
Jak ostatnio leciałem do Bratysławy i z powrotem to na obu lotniskach polityka była taka: plecaki (bez mierzenia, czyli nawet te przekraczające wymiary "małego" podręcznego) wszystkie szły na pokład a walizki zabierali, jak ktoś nie nadał sam wcześniej to obsługa oklejała w kolejce i zbierała pod samolotem.
 Profil Relacje PM off  

Ryanair ogłosi kilkanaście nowych tras z 2 lotnisk w Polsce! Dokąd poleci? 2 egzotyczne kraje na celowniku Ryanair ogłosi kilkanaście nowych tras z 2 lotnisk w Polsce! Dokąd poleci? 2 egzotyczne kraje na celowniku
✨Na jarmark do stolicy Włoch 🎄🍕Przedłużony weekend Rzymie za 779 PLN 🥰 ✨Na jarmark do stolicy Włoch 🎄🍕Przedłużony weekend Rzymie za 779 PLN 🥰
#222 PostWysłany: 03 Paź 2018 10:17 
Awatar użytkownika

Loty: 316
Kilometry: 632 595
niebieski
Kilka dni temu wracałem z Malty, kabinówkę nadałem w check-in, trochę przekroczyłem wagę podręcznego (11,2kg) ale nie było żadnego komentarza. Przy boardingu każdy wnosił co chciał - kabinówki sporych rozmiarów, małe jak i duże plecaki, nie było żadnego oklejania ani sprawdzania ilości sztuk, wszystko poszło na pokład.

#223 PostWysłany: 04 Paź 2018 09:29 

srebrny
Mam pytanie: lecę WRO-LTN-WRO bez żadnych dodatkowych priorytetów, zatem tylko bagaż podręczny. Chcę wziąć pusty plecak deuter giga (28l) w stronę LTN- jak myślicie, czy puszczą go do środka? dziękuję

#224 PostWysłany: 04 Paź 2018 09:32 

Czesc
Lece jutro z GDN do LWO Lwowa,
- ktoś nadawał w LWO w check-ine podręczny, bo ja chce tam nadac aby moc zabrać jakies "plyny" :)
- a druga osoba chciałaby wnieść plecak podręczny na pokład w LWO ( nie sztywny bagaż) - czy wpuszczają na pokład czy robią problemy ?
Dzięki

Ostatnio edytowany przez manro1, 04 Paź 2018 09:40, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 04 Paź 2018 09:36 

Loty: 465
Kilometry: 791 726
niebieski
@katka256
1. Plecaki raczej przechodzą. Obsługa skupia się na umieszczaniu w luku bagażowym walizek.
2. Plecak 28l to nie jest jakiś duży plecak, tym bardziej pusty.
3. Bez sensu byłoby nadawanie pustego plecaka.

Tak więc na 99,99% nie będzie problemu, żeby wziąć taki plecak na pokład :)
katka256 lubi ten post.

Temat postu: Wizz Priority
#226 PostWysłany: 05 Paź 2018 21:09 

Cześć wszystkim!
Zwracam się do Was o pomoc :)
Sytuacja jest taka: kupiłam bilet z warszawy do Lyonu i z powrotem, wylot w listopadzie na 3 dni. Bilety zakupione przez portal eSky, przewoźnik Wizzair. Wszystko super pieknie, kupione, dokupione ubezpieczenie podróżne w pakiecie, ale okazało się, że niedawno uległa zmianie polityka firmy i teraz kobieta nie może za darmo wziąć na pokład swojej torebki oprócz bagażu podrecznego. Nie wiedziałam o tym, dopiero po zakupie biletów się dowiedziałam, ze mając mały bagaż podręczny nie mogę mieć już żadnej innej małej torby. Niestety nie zmieszczę się z wszystkim do podęcznego, torebki też później tam nie wcisnę, potrzebuję ją mieć z sobą w samolocie, a mały bagaż podręczny chcę nadać do luku, nie potrzebuję go miec na pokładzie. Znalazłam, ze Wizzair proponuje usługę Wizz Priority, dzieki której mozliwe jest zabranie małej torby oprócz jednej sztuki bagazu podręcznego. Gdybym dokupiła ją przy rezerwacji biletów to koszt jej około 20zł, ale tego nie zrobiłam niestety.... usługę można zamówic przez infolinię, ale wtedy koszt wychodzi spory, a na lotnisku to już w ogóle.... Doczytałam jednak, ze można tę usługę dokupić online, wtedy koszt jest niski, ale trzeba to zrobić zdaje się po odprawie online, czyli w tym wypadku będę mogła to zrobić dopiero najwcześniej na 48 godzin przed odlotem... tak mi się wydaje, ale nie jestem pewna i nie wiem czy ryzykować, czy jednak dzwonić na tę infolinię za kosmiczne pieniadze.... Czy macie doświadczenia z podobną sytuacją? Czy dokupując tę usługę mam ją na oba przeloty czy jeden? Na stronie Wizzair podobno mozna się zalogować i tam dokupić, ale ja nie mogę, ponieważ nie kupowałam biletów bezpośrednio od wizz tylko przez esky i nie mam tego specjalnego kodu do logowania :(

Pozdrawiam Was ciepło i liczę na pomoc!
Pszeniczna Pszczoła
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Wizz Priority
#227 PostWysłany: 05 Paź 2018 21:26 

Loty: 32
Kilometry: 36 289
czesc Ci !
yyyy nie rozumiem PANIKI w tym potoku slow :D ( chociaz sama jestem kobieta :p )
Wizz zmienil polityke na tyle ze bagaz DUZY ma byc oddany na check in ( chociaz w praktyce to roznie bywa jak widac na forum.)
Przed zmiana polityki, tez kobieta ;) nie miala ;) opcji torebeczki, jak nie miala priority ;) wiec zmiana dotyczy TYLKO ze sie oddaje bagaz na check in a nie ze moze zabrac dodatkowa torebeczke :p

ALE pasazer ma OBOWIAZEK wyjac z walizki/ bagazu i zabrac na poklad wartosciowe rzeczy jak telefon, kompy, kamery, klucze baterie ... itd itd ... itd i ONE maja sie miescic w wymiarze malego bagazu , ktory ma sie zmiescic pod siedzeniem. ( tj wymiary jak maly bagaz przy priority) ( zajrzyj na FAQ na stronie WIZZ) tam o tym pisza))

ps opcje priority powinno sie moc dokupic juz teraz, nie tylko po odprawie, po przez kontakt telefoniczny
Mozesz ja dokupic zadzwoniac do nich tanio na przyklad na numer maltanski po przez aplikacje wiec nie kosztuje cie to prawie nic ;)
dodanie opcji liczy sie w jedna strone

zatem take easy i bon voyager
:p
 Profil Relacje PM off
pszenicznapszczola lubi ten post.

#228 PostWysłany: 05 Paź 2018 21:46 

srebrny
@pszenicznapszczola Jeśli oddajesz podręczny do luku to bez priority wchodzisz ze swoją ulubioną torebką na pokład.Jest to wtedy dopuszczalna opcja na drobiazgi,dokumenty,telefon i inne drogocenności,z którymi nie możemy się rozstać nawet na czas lotu.Gdyby było tego tyle,że torebka nie pomieści możemy zabrać nawet mały plecaczek ,tak że masz kłopot z głowy i możesz spać spokojnie :) .
 Profil Relacje PM off
pszenicznapszczola lubi ten post.
pszenicznapszczola uważa post za pomocny.

#229 PostWysłany: 05 Paź 2018 21:51 

Och no to wspaniale!! :D
uff bardzo dziękuję, bo już mi się wymieszały te wszystkie informacje w głowie :)
Tak myślałam, z priority chodzi o to po prosu, ze można zabrać i bagaż i torebkę na pokład, a bez priority tylko jedno (torebka) a bagaż leci do luku :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#230 PostWysłany: 05 Paź 2018 22:21 

"uwazaj" z tym bagazem do luku, bo moze tak byc ze na check in odelsa cie z bagazem do security i dopiero na gate "zabiora" bagaz do luku wiec z przewozu plynow pow 100ml beda nici ;)
 Profil Relacje PM off
obibok lubi ten post.

#231 PostWysłany: 07 Paź 2018 16:44 

srebrny
katka256 napisał(a):
Mam pytanie: lecę WRO-LTN-WRO bez żadnych dodatkowych priorytetów, zatem tylko bagaż podręczny. Chcę wziąć pusty plecak deuter giga (28l) w stronę LTN- jak myślicie, czy puszczą go do środka? dziękuję

Pusty plecak przeszedł bez problemu do środka we Wrocławiu.
Na LTN, przy powrocie, chciałam go oddać przy check in- pani odesłała wszystkich z podręcznym. Przy wejściu na pokład, chciałam żeby go okleili do luku, też nie chcieli :( i kazali brać na pokład - no nie będę się kłócić.. Miałam mniejszy plecak dodatkowo, nikt nawet się nim nie zainteresował, że to drugi bagaż.
Runo-88 lubi ten post.

#232 PostWysłany: 07 Paź 2018 16:56 

Dochodzi do dziwnych sytuacji jak np. wczoraj lot Wrocław - Porto kolejka na gate osób z priority dwa razy dłuzsza niż tych bez
 PM off
obibok lubi ten post.

#233 PostWysłany: 07 Paź 2018 19:20 
Awatar użytkownika

srebrny
Widać, że ich polityka odnosi sukces. Być może część ludzi dostała priorytet gratis ale na pewno sprzedaż tej usługi ostatnio mocno wzrosła, niestety.
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 08 Paź 2018 14:37 

Loty: 142
Kilometry: 220 645
niebieski
Wczoraj w Charkowie sytuacja ciekawa. Lot HRK-KTW - wszyscy udawali się do chceck-in, wydawano im tradycyjne karty pokładowe i dokładnie mierzono i ważono bagaże. Koniecznie trzeba było włożyć do małego przymiaru aby zabrać na pokład. Kolega miał plecak w połowie wypełniony sprzętem fotograficznym i jako taki przekraczał wymiary małego bagażu, ale bez problemu mieścił się w normalnym podręcznym. Po wyciągnięciu aparatu i obiektywów plecak mieścił się w małym rozmiarze i można było go zabrać dalej. Po załadowaniu sprzętu foto ponowna kontrola miała miejsce przed wejściem na pokład przy gate. Znów wyciąganie aparatu i wkładanie do rozmiaru. Przy gate widziałem kilka osób z wydrukowanymi przez siebie kartami pokładowymi ale z całkiem małymi bagażami. Mój plecak został nadany na check-in, choć ledwo wystawał z małego sizera. Ciekawe co by było, gdybym jednak przeszedł przez security z większym niż mały podręczny plecakiem? Nie widziałem u obsługi gate żadnych nalepek czy pasków do oznaczania bagażu? Zostałaby naliczona jakaś opłata? Odmówionoby wstępu na pokład?

#235 PostWysłany: 08 Paź 2018 14:51 

Loty: 741
Kilometry: 1 291 590
srebrny
Mam krótką przesiadkę w WAW na W6 do TLV. Plecak większy niż 40x30x18 cm. Rozumiem, że jedyne co, to ewentualnie odbiorą go przy bramce?

#236 PostWysłany: 08 Paź 2018 14:54 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jak macie krótkie przesiadki, to naprawdę warto dokupić priorytet.
 Profil Relacje PM off
OSK lubi ten post.

#237 PostWysłany: 08 Paź 2018 15:10 

bo inaczego jak go zabiora na bramce, odbierzesz go na karuzeli dopiero
 Profil Relacje PM off  

#238 PostWysłany: 08 Paź 2018 17:16 

Prośba o info mamy z 10 litrów wina do wywiezienia z Kutaisi. Czy jeżeli mamy wykupiony wizz priority nie będzie problemu z nadaniem bagażu podręcznego.
 Profil Relacje PM off  

#239 PostWysłany: 08 Paź 2018 17:29 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie wpuszcza wam 10 litrów wina, nawet w rejestrowanym...
 Profil Relacje PM off  

#240 PostWysłany: 08 Paź 2018 17:36 

A ile wpuszczą w dwie osoby...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 555 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 28  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości