Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
http://www.fly4free.pl/forum/podejrzani ... z,11,75621

Widząc że chodzi o błąd NIGDY nie dzwonimy do linii lotniczej/pośrednika. Nie dzwonimy, nie mailujemy, nie chatujemy - słowem nie kontaktujemy się w żaden sposób. Wasz kontakt sprawi że ktoś z pracowników zainteresuje się podejrzanie niską ceną widniejącą na rezerwacji i przyśpieszy naprawienie błędu. Nawet jeśli Wam już udało się kupić bilet - inni też chcą skorzystać z okazji!

Jak znaleźć informacje o swojej rezerwacji
http://www.fly4free.pl/forum/jak-znalez ... ,225,76112

Jako że każdy widzi, że to oczywisty Error Fare, każda osoba dzwoniąca potwierdzać rezerwację do linii/pośrednika będzie banowana
(włączając posty "dla żartu że zadzwoniłem, a wcale nie dzwoniłem" ;) )

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 247 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 04 Lip 2018 20:43 

złoty
Właśnie miałem pisać że E190 7 godzin w powietrzu by nie wytrzymał.

👩‍👩‍👧‍👧 Całą rodziną (2+2) na ferie do Algarve 🤯🌴 Tydzień w 4* aparthotelu za 879 PLN ❗✨ 👩‍👩‍👧‍👧 Całą rodziną (2+2) na ferie do Algarve 🤯🌴 Tydzień w 4* aparthotelu za 879 PLN ❗✨
Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨ Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨
#62 PostWysłany: 04 Lip 2018 20:47 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Informacyjnie, mi pokazuje B737-800

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 04 Lip 2018 20:48 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Tak jest tam po drodze postój techniczny w VFA, a z powrotem dla odmiany w LVI także dla tak eksluzywnych kresek chyba trzeba się będzie poświęcić...
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#64 PostWysłany: 04 Lip 2018 20:48 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 358 646
niebieski
Google podpowiada, że trasa ma ok. 4200km, zasięg E190 to 4500km więc dałby radę.

#65 PostWysłany: 04 Lip 2018 20:59 

niebieski
U mnie deal żyje:
Załącznik:
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg [ 38.96 KiB | Obejrzany 1614 razy ]

Total amount pokazuje zgodnie z prawdą. Ktoś pytał, jakie terminy brałem na Flipo - 30.04 - 12.05.
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 04 Lip 2018 21:17 

Loty: 73
Kilometry: 189 084
Witam Jakub

**UWAGA: nieudana rezerwacja**

Niestety, przetwarzanie wniosku o rezerwację na nie powiodło się. Podczas procesu rezerwacji linie lotnicze podały nam nieprawidłową liczbę miejsc dostępnych w wybranej przez Ciebie cenie, a nie możemy zmienić rezerwacji Twoich miejsc.

Anulowaliśmy Twój wniosek o rezerwację i zwróciliśmy opłatę w wysokości PLN 5340.15

Ze względu na czas przetwarzania potrzebny bankom i firmom obsługującym karty kredytowe płatność trafi na konto w ciągu maksymalnie 8 dni roboczych. Niestety, nie możemy przyspieszyć tego procesu z przyczyn leżących po stronie podmiotów zewnętrznych.

Przepraszamy za niedogodność.

Z wyrazami szacunku,
BudgetAir.com Obsługa klienta
Sait
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 04 Lip 2018 22:14 

srebrny
Rada na przyszłość: nie rezerwujcie na Budgetair tego typu deali. BARDZO często nie honorują EF.

#68 PostWysłany: 04 Lip 2018 22:17 
Awatar użytkownika

Loty: 241
Kilometry: 488 046
niebieski
toudik86 napisał(a):
@gecko czytales ktos wrzucil info o epidemii dzumy na MadAGASKARZE poszukalem w necie i faktycznie problem tam teraz maja

ostatnie wzmianki na ten temat znajduję z października 2017. Ja wybieram się w maju 2019, więc jak masz jakieś bardziej aktualne info to byłbym wdzięczny za linka. Swoją drogą wracając z Malawi w kwietniu 2017 spotkałem na lotnisku w ADD gościa który akurat wracał z Madagaskaru. Było wówczas głośno o tej całej dzumie. On twierdzi że ogniska choroby wybuchają punktowo, najczęściej gdzieś głęboko w dzungli i sprawa jest trochę rozdmuchana. Jestem dobrej myśli, choć będę oczywiście na bieżąco przyglądał się sytuacji :)
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 04 Lip 2018 22:19 

srebrny
A, to dlatego AF rzucił w zeszłym miesiącu promocję na Madagaskar za ~400 EUR w normalnych taryfach. :)

#70 PostWysłany: 04 Lip 2018 22:22 
Awatar użytkownika

HON fly4free
To nie jest problem niehonorowania EF w Budgetair tylko problem ręcznego ticketingu u tychże, gdy przychdzi co do czego to często gęsto błąd jest już naprawiony i nie ma fizycznej mozliwości wystawienia biletu z tą błędną ceną bo wówczas róznicę między nią a ceną właściwą musiałoby pokryć Budgetair, a tego ŻADEN pośrednik nie zrobi.
Rada na przyszłość jest taka żeby EF rezerwować w miarę możliwości u pośredników automatycznie wystawiających bilety, a jeśli błąd jest kolportowany przez oficjalną stronę internetową linii lotniczej (a w tym przypadku tak było!) to w ogóle nie powinno być mowy o rezerwowaniu tego gdziekolwiek indziej, nawet kosztem tych dodatkowych kilkunastu złociszy, które możnaby zaoszczędzić kupując u pośrednika.

Ostatnio edytowany przez kemot, 04 Lip 2018 22:32, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#71 PostWysłany: 04 Lip 2018 22:31 
Site Admin

@gecko choć zgodzę się z Tobą że o dżumę nie ma się raczej co martwić, to WHO przewiduje że kolejna epidemia może być gorsza od tej (najgorszej w ciągu ostatnich 50 lat) ostatniej, tu więcej na ten temat
https://www.news24.com/Africa/News/next ... 20180207-2

więc myślę że warto po prostu monitorować temat
gecko uważa post za pomocny.

#72 PostWysłany: 04 Lip 2018 22:52 
Awatar użytkownika

srebrny
Arekkk napisał(a):
Rada na przyszłość: nie rezerwujcie na Budgetair tego typu deali. BARDZO często nie honorują EF.

Przepraszam za OT, ale tutaj będę bronić BudgetAir - dwukrotnie kupowałem u nich EF (jeden wątpliwy od AM) i wszystko było ok.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#73 PostWysłany: 04 Lip 2018 23:01 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Odnośnie tematu pośredników, to może warto zebrać jakiś zbiorczy post z tymi, które mają automatyczne ticketowanie. Pamiętam, że zawsze się to przewija przy errorach, ale chyba nigdzie nie mamy zebrane.

Ale opowiem Wam co innego co, nie powiem, mocno mnie zdziwiło. Znajomi zobaczyli Mauritius i zaczęli dumać czy nie polecieć, podkręceni przez moje zachęcanie. Jako, że lot nie dla mnie to nie chciałem ich, dla zaoszczędzenia kilku złotych pakować w zagranicznego pośrednika, nie mając też czasu na rozeznanie się w opiniach o nim (flugladen i bardziej popularne już wtedy nie wchodziły). Mimo wszystko, jak dla kogoś mniej obeznanego to zawsze lepiej żeby mieli łatwiejszą komunikację w razie ewentualnych zawirowań. Padło na esky, z różnych względów, także tych ze zdjęcia :mrgreen:

Załącznik:
habaj.jpg
habaj.jpg [ 111.16 KiB | Obejrzany 1314 razy ]

Trasa z Wiednia. Ok, trzy osoby płatność przeszła. Numer rezerwacji oczywiście niewidoczny na Kenya, w podglądzie na esky "rezerwacja ciągle w przygotowaniu". Kupowane było może nie w ostatniej chwili, ale raczej później niż wcześniej. Etixy sie nie pojawiały także wszyscy stracili nadzieje. W pewnym momencie znajomy dostał maila o tytule "Brak potwierdzenia biletu ze strony linii lotniczej". Podał mi sam ten tytuł, bez treści. No to mówię, sorry Winetou nie razem, nie zdążyliśmy, esky ręcznie to pewnie wystawia i po prostu już nie było tej ceny. Po czym znajomy wczytał się treść maila, a tam informacja, że powodem braku potwierdzenia jest...zmiana godzin niektórych lotów :lol:
Przesunięcia dosłownie o godzinę w lotach do i z Nairobi, nawet na lepsze. Dopisek, że prośba o pilny kontakt i informację czy jest zgoda na podane, nowe godziny. I po akceptacji, esky wystawił bilety, a zrobił to gdy już dawno było posprzątane. Jak to jest możliwe? Czy esky już wcześniej mial ten bilet niejako "u siebie" i mógł go wystawić po starej cenie?
krzysiekk86 lubi ten post.

#74 PostWysłany: 05 Lip 2018 00:29 

Może nie aż tak dobre ceny, ale takie coś jeszcze znalazłem do MRU: https://www.momondo.de/flight-search/VIE-MRU/2019-04-24/2019-05-02?sort=price_a. Dochodzi do płatności na travelgenio za 318 eur. TNR też jest, ale drożej: https://www.momondo.de/flight-search/VIE-tnr/2019-04-23/2019-05-09?sort=price_a.

Edit 1
Ew. jeszcze MRU i dłuższy stop w NBO ok. 200 zł więcej niż samo MRU:
Załącznik:
VIE-NBO-MRU-VIE.PNG
VIE-NBO-MRU-VIE.PNG [ 21.26 KiB | Obejrzany 1105 razy ]

Powyższą kombinację udało mi się uzyskać jedynie w następujący sposób: matrix->bookwithmatrix->priceline. Do płatności dochodzi, ale czy jest to do kupienia to nie wiem.

Edit 2
Stop w NBO na powrocie, również przez bookwithmatrix, ale flightnetwork:
Załącznik:
VIE-MRU-NBO-VIE.PNG
VIE-MRU-NBO-VIE.PNG [ 98.4 KiB | Obejrzany 1092 razy ]

Jeśliby to w ogóle przeszło to dodatkowych emocji dostarczyć może w tym wypadku stop 50 minut w NBO w drodze do MRU, który wiąże się ze sporą szansą na odszkodowanie ;)

Ostatnio edytowany przez zabiegowy 05 Lip 2018 02:47, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
tartal lubi ten post.
Arekkk uważa post za pomocny.

#75 PostWysłany: 05 Lip 2018 00:54 

Loty: 12
Kilometry: 45 871
Dzięki wielkie. Udało się kupić Berlin-Cape Town :)
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 05 Lip 2018 09:09 

Loty: 87
Kilometry: 290 754
niebieski
@zabiegowy dzięki. Kupiłem Madagaskar na majówkę :)
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 05 Lip 2018 09:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Wszyscy "dzięki, dzięki" a nikt nie kliknie autorowi kombinacji "pomógł" ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#78 PostWysłany: 05 Lip 2018 09:31 
Awatar użytkownika

srebrny
Jeszcze dzisiaj (za F4F.com) wchodzą Komory:

Załączniki:
Komory.jpg
Komory.jpg [ 34.04 KiB | Obejrzany 828 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 05 Lip 2018 09:36 
Awatar użytkownika

złoty
Sprawdz w OTA bo na Kayaku wchodzi jeszcze duzo opcji z tego wczorajszego Deaulu ale jak przejdziesz do OTA to cena wzrasta do 600-700€

#80 PostWysłany: 05 Lip 2018 09:52 
Awatar użytkownika

Loty: 241
Kilometry: 488 046
niebieski
adrian.bielewicz napisał(a):
@zabiegowy dzięki. Kupiłem Madagaskar na majówkę :)

jakie konkretnie daty i skad wylot? :D u mnie 14-30.05 z wylotem z Wiednia :)
 Profil Relacje PM off
adrian.bielewicz lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 247 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: caktoos oraz 2 gości