Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8664 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#2001 PostWysłany: 16 Cze 2018 08:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Wiele rzeczy nie działa poprawnie.
 Profil Relacje PM off
asnahtful lubi ten post.

Kreta all inclusive od 2097 PLN ☀️💙 Tydzień w 4* hotelu z parkiem wodnym 🌊🏊 Kreta all inclusive od 2097 PLN ☀️💙 Tydzień w 4* hotelu z parkiem wodnym 🌊🏊
Teneryfa all inclusive za 2449 PLN🍹🍴 Tygodniowy relaks na Wyspach Kanaryjskich 🌴☀️ Teneryfa all inclusive za 2449 PLN🍹🍴 Tygodniowy relaks na Wyspach Kanaryjskich 🌴☀️
#2002 PostWysłany: 16 Cze 2018 10:26 

Można zostać użytkownikiem premium tylko na 1 miesiąc a potem się wypisać?
 Profil Relacje PM off  

#2003 PostWysłany: 16 Cze 2018 11:18 

niebieski
grzegorz84 napisał(a):
Auto top-up nie działa idealnie. Płaciłem w dolarach, na koncie tylko korony czeskie. Zamiast zrobić mi auto top-up , kasę pobrał z koron, a później dopiero nastąpiło doładowanie.

Nie, żebym się czepiał, ale chyba akurat tutaj Revolut zadziałał OK, o ile dobrze rozumiem to, co się stało.

Nie jest de facto możliwy auto top-up w momencie autoryzacji, przecież- a tego oczekiwałeś, z tego, co napisałeś.

Zadziała dopiero po tym, jak saldo rachunku doładowań spadnie poniżej jakichś wartości.
A zanim to się stanie, wszystkie inne reguły obsługi płatności kartowych nadal obowiązują, tzn. najpierw taka sama waluta, później główna, później rachunek z największym saldem.

Śmieszne rzeczy dzieją się przy operacjach zwrotu na kartę; np. płacisz USD z konta w PLN, ale dolary wracają na... konto USD, nawet, jeśli jest dezaktywowane.
Analogicznie, jeśli np. dostajesz odmowę transakcji dolarowych z przyczyn technicznych (dziwne miejsca typu vending machines, parkomat itd- nie zawsze działają), to widać ją na zdezaktywowanym koncie USD, a nie na PLN.
 Profil Relacje PM off
FranekXVI uważa post za pomocny.

#2004 PostWysłany: 16 Cze 2018 11:30 

niebieski
Dlaczego smieszne? Wlasnie prawidłowo, na twoją przykładową transakcje dolary juz zostały "zakupione" wiec czemu maja ponownie przewalutowywac?

Wysłane z mojego XT1650 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#2005 PostWysłany: 16 Cze 2018 13:33 

do : seal
Mam wrażenie że gadałem z robotem. Zamiast odpowiedzi dał link do sprawy, który coś tam wyjaśnił. Poza tym dość kiepsko u mnie z angielskim. Potem ze strony Revoluta wyczytałem, że do Anglii z Europy przelewy SEPA mogą iść nawet kilka dni roboczych, do 4-ch. Mnie się nie śpieszy, wolę poczekać niż podpinać kartę z konta i podawać wrażliwe dane.
 Profil Relacje PM off  

#2006 PostWysłany: 16 Cze 2018 13:41 

Jeśli to karta np z Inteligo, to jest 3d secure z SMSem. Wyjątkowe upierdliwe doładowywanie, ale bezpieczne.
Ktos rezygnował z konta premium?
 Profil Relacje PM off  

#2007 PostWysłany: 16 Cze 2018 13:48 

niebieski
digger napisał(a):
Dlaczego smieszne? Wlasnie prawidłowo, na twoją przykładową transakcje dolary juz zostały "zakupione" wiec czemu maja ponownie przewalutowywac?

Spodziewałbym się raczej klasycznego podejścia "bankowego" tzn. pieniądze wracają na rachunek, z którego zostały pierwotnie zdjęte.

Skoro dezaktywowałem konto USD, zatem niekonsekwencją jest dopuszczanie tam aktywności kartowej.
Wreszcie- u ludzi, którzy w ogóle nie mają rachunku USD kasa wróci na PLN (chyba?). Czemu dezaktywowany rachunek nie zachowuje się tak, jakby go nie było? ;)

To oczywiście detale- działa jak działa, to trzeba to zaakceptować i tyle.
W dodatku zwroty czy problemy techniczne to nisza- ale tak tylko zauważyłem, że pewne kwestie związane z "wielowalutowością" bywają trudne ;)
Ciekawe, jak to się odbywa w takim PEKAO czy innych bankach.
 Profil Relacje PM off  

#2008 PostWysłany: 16 Cze 2018 14:11 

niebieski
Ale ten brak przewalutowania to właśnie zaleta. Kalsyczne podejście bankowe to walenie na spreadach i przewalutowania bez twojej zgody;)

Profil Relacje PM off
grens lubi ten post.

#2009 PostWysłany: 16 Cze 2018 14:50 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@Mozart_WA: a wpisałeś wcześniej "live support" aby połączyło Cię ż żywym człowiekiem. Ale właśnie mega zaletą revoluta jest to że można go doładować przez kartę debetową które jest on-line. Jakie tu widzisz zagrożenie?

@john_doe: ten brak przewalutowania w drugą stronę jest OK - dzięki temu to Ty decydujesz kiedy przewalutować - bo jak jednak będziesz chciał ponowić płatność to masz już w tej walucie i nie trzeba robić kolejnego przewalutowania. W PEKAO jak mam zwrot to bank od razu przelicza po kursie na PLN co nie zawsze jest korzystne ;-)
 Profil Relacje PM off  

#2010 PostWysłany: 17 Cze 2018 16:35 

Czy ktoś może używał karty Revolut do wypożyczenia samochodu w Czarnogórze? Czy ta karta przechodzi i jest akceptowana? Jak się ogólnie sprawowała w Czarnogórze?
 Profil Relacje PM off  

#2011 PostWysłany: 17 Cze 2018 21:05 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 493 444
niebieski
Praktycznie wszędzie potrzebujesz karty kredytowej do wypożyczenia samochodu, a revolut taką kartą nie jest.

#2012 PostWysłany: 17 Cze 2018 22:43 

Zgadza się, wiem o tym, ale dużo czytałem o udanych wypożyczeniach z użyciem karty Revolut w innych krajach, pytam więc o Czarnogórę.
 Profil Relacje PM off  

#2013 PostWysłany: 17 Cze 2018 22:46 

Bo Revolut zrobił wiele, by karta wyglądała na kk czyli wypukłe cyfry i brak napisu debit
Ale zdradza ich liczba kontrolna w numerze i trzeba o tym pamiętać
 PM off  

#2014 PostWysłany: 17 Cze 2018 22:59 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
Marx napisał(a):
Można zostać użytkownikiem premium tylko na 1 miesiąc a potem się wypisać?

z tego co jest napisane w regulaminie można.. ale rezygnując wcześniej nić 1 rok pobierana jest opłata za kolejne 2 okresy (miesiące)

1 miesiąc + 2 miesiące
10 miesięcy + 2 miesiące
12 miesięcy + 0 miesięcy.

w wątku było to poruszane wydaje mi się ze kilkukrotnie

#2015 PostWysłany: 19 Cze 2018 00:04 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 597 248
srebrny
Ktoś miał jakieś problemy z płatnością Revolutem w USD?
Próbowałem zapłacić za bilety lotnicze w jednej z amerykańskich linii lotniczych i pojawił się komunikat, że moja karta jest nieprawidłowa (a właściwie to dwie karty, bo próbowałem również drugim Revolutem).
W ubiegłym tygodniu inna amerykańska linia przyjęła płatność bez problemów.
 Profil Relacje PM off  

#2016 PostWysłany: 19 Cze 2018 00:09 

niebieski
Nie sadze, zeby waluta byla problemem. Platnosci w USD robilem dziesiatki jak nie setki i zawsze bylo ok.
 Profil Relacje PM off  

#2017 PostWysłany: 19 Cze 2018 09:36 

Witam
Czy jest możliwa obsługa tej aplikacji z poziomu przeglądarki www na PC, czy tylko aplikacji na androida ?
 Profil Relacje PM off  

#2018 PostWysłany: 19 Cze 2018 09:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Na 99% tylko z poziomu app
Chyba że jest coś o czym nie wiem.
 Profil Relacje PM off  

#2019 PostWysłany: 19 Cze 2018 09:42 

Tylko "na około" - apka w emulatorze Androida.
 Profil Relacje PM off  

#2020 PostWysłany: 19 Cze 2018 09:54 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
srebrny
monroe napisał(a):
Ktoś miał jakieś problemy z płatnością Revolutem w USD?

Mialem w zeszlym tygodniu kupujac bilety na spektakl w US. Najpierw transakcja nie przeszla bo mialem wykorzystany limit platnosci. Zwiekszylem go i ponowna proba dala komunikat by skontaktowac sie ze sprzedającym telefonicznie (platnosc nie poszla). Sprobowalem jeszcze raz i poszlo.

W US w niektorych sklepach online jest ogolnie problem z kartami spoza USA. Tam gdzie weryfikuja billing address. W liniach lotniczych jednak takiego problemu byc nie powinno.
 Profil Relacje PM off
monroe uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8664 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości