Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8664 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#2001 PostWysłany: 16 Cze 2018 08:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Wiele rzeczy nie działa poprawnie.
 Profil Relacje PM off
asnahtful lubi ten post.

Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł! Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł!
😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏 😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏
#2002 PostWysłany: 16 Cze 2018 10:26 

Można zostać użytkownikiem premium tylko na 1 miesiąc a potem się wypisać?
 Profil Relacje PM off  

#2003 PostWysłany: 16 Cze 2018 11:18 

niebieski
grzegorz84 napisał(a):
Auto top-up nie działa idealnie. Płaciłem w dolarach, na koncie tylko korony czeskie. Zamiast zrobić mi auto top-up , kasę pobrał z koron, a później dopiero nastąpiło doładowanie.

Nie, żebym się czepiał, ale chyba akurat tutaj Revolut zadziałał OK, o ile dobrze rozumiem to, co się stało.

Nie jest de facto możliwy auto top-up w momencie autoryzacji, przecież- a tego oczekiwałeś, z tego, co napisałeś.

Zadziała dopiero po tym, jak saldo rachunku doładowań spadnie poniżej jakichś wartości.
A zanim to się stanie, wszystkie inne reguły obsługi płatności kartowych nadal obowiązują, tzn. najpierw taka sama waluta, później główna, później rachunek z największym saldem.

Śmieszne rzeczy dzieją się przy operacjach zwrotu na kartę; np. płacisz USD z konta w PLN, ale dolary wracają na... konto USD, nawet, jeśli jest dezaktywowane.
Analogicznie, jeśli np. dostajesz odmowę transakcji dolarowych z przyczyn technicznych (dziwne miejsca typu vending machines, parkomat itd- nie zawsze działają), to widać ją na zdezaktywowanym koncie USD, a nie na PLN.
 Profil Relacje PM off
FranekXVI uważa post za pomocny.

#2004 PostWysłany: 16 Cze 2018 11:30 

niebieski
Dlaczego smieszne? Wlasnie prawidłowo, na twoją przykładową transakcje dolary juz zostały "zakupione" wiec czemu maja ponownie przewalutowywac?

Wysłane z mojego XT1650 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#2005 PostWysłany: 16 Cze 2018 13:33 

do : seal
Mam wrażenie że gadałem z robotem. Zamiast odpowiedzi dał link do sprawy, który coś tam wyjaśnił. Poza tym dość kiepsko u mnie z angielskim. Potem ze strony Revoluta wyczytałem, że do Anglii z Europy przelewy SEPA mogą iść nawet kilka dni roboczych, do 4-ch. Mnie się nie śpieszy, wolę poczekać niż podpinać kartę z konta i podawać wrażliwe dane.
 Profil Relacje PM off  

#2006 PostWysłany: 16 Cze 2018 13:41 

Jeśli to karta np z Inteligo, to jest 3d secure z SMSem. Wyjątkowe upierdliwe doładowywanie, ale bezpieczne.
Ktos rezygnował z konta premium?
 Profil Relacje PM off  

#2007 PostWysłany: 16 Cze 2018 13:48 

niebieski
digger napisał(a):
Dlaczego smieszne? Wlasnie prawidłowo, na twoją przykładową transakcje dolary juz zostały "zakupione" wiec czemu maja ponownie przewalutowywac?

Spodziewałbym się raczej klasycznego podejścia "bankowego" tzn. pieniądze wracają na rachunek, z którego zostały pierwotnie zdjęte.

Skoro dezaktywowałem konto USD, zatem niekonsekwencją jest dopuszczanie tam aktywności kartowej.
Wreszcie- u ludzi, którzy w ogóle nie mają rachunku USD kasa wróci na PLN (chyba?). Czemu dezaktywowany rachunek nie zachowuje się tak, jakby go nie było? ;)

To oczywiście detale- działa jak działa, to trzeba to zaakceptować i tyle.
W dodatku zwroty czy problemy techniczne to nisza- ale tak tylko zauważyłem, że pewne kwestie związane z "wielowalutowością" bywają trudne ;)
Ciekawe, jak to się odbywa w takim PEKAO czy innych bankach.
 Profil Relacje PM off  

#2008 PostWysłany: 16 Cze 2018 14:11 

niebieski
Ale ten brak przewalutowania to właśnie zaleta. Kalsyczne podejście bankowe to walenie na spreadach i przewalutowania bez twojej zgody;)

Profil Relacje PM off
grens lubi ten post.

#2009 PostWysłany: 16 Cze 2018 14:50 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@Mozart_WA: a wpisałeś wcześniej "live support" aby połączyło Cię ż żywym człowiekiem. Ale właśnie mega zaletą revoluta jest to że można go doładować przez kartę debetową które jest on-line. Jakie tu widzisz zagrożenie?

@john_doe: ten brak przewalutowania w drugą stronę jest OK - dzięki temu to Ty decydujesz kiedy przewalutować - bo jak jednak będziesz chciał ponowić płatność to masz już w tej walucie i nie trzeba robić kolejnego przewalutowania. W PEKAO jak mam zwrot to bank od razu przelicza po kursie na PLN co nie zawsze jest korzystne ;-)
 Profil Relacje PM off  

#2010 PostWysłany: 17 Cze 2018 16:35 

Czy ktoś może używał karty Revolut do wypożyczenia samochodu w Czarnogórze? Czy ta karta przechodzi i jest akceptowana? Jak się ogólnie sprawowała w Czarnogórze?
 Profil Relacje PM off  

#2011 PostWysłany: 17 Cze 2018 21:05 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 493 444
niebieski
Praktycznie wszędzie potrzebujesz karty kredytowej do wypożyczenia samochodu, a revolut taką kartą nie jest.

#2012 PostWysłany: 17 Cze 2018 22:43 

Zgadza się, wiem o tym, ale dużo czytałem o udanych wypożyczeniach z użyciem karty Revolut w innych krajach, pytam więc o Czarnogórę.
 Profil Relacje PM off  

#2013 PostWysłany: 17 Cze 2018 22:46 

Bo Revolut zrobił wiele, by karta wyglądała na kk czyli wypukłe cyfry i brak napisu debit
Ale zdradza ich liczba kontrolna w numerze i trzeba o tym pamiętać
 PM off  

#2014 PostWysłany: 17 Cze 2018 22:59 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
Marx napisał(a):
Można zostać użytkownikiem premium tylko na 1 miesiąc a potem się wypisać?

z tego co jest napisane w regulaminie można.. ale rezygnując wcześniej nić 1 rok pobierana jest opłata za kolejne 2 okresy (miesiące)

1 miesiąc + 2 miesiące
10 miesięcy + 2 miesiące
12 miesięcy + 0 miesięcy.

w wątku było to poruszane wydaje mi się ze kilkukrotnie

#2015 PostWysłany: 19 Cze 2018 00:04 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 597 248
srebrny
Ktoś miał jakieś problemy z płatnością Revolutem w USD?
Próbowałem zapłacić za bilety lotnicze w jednej z amerykańskich linii lotniczych i pojawił się komunikat, że moja karta jest nieprawidłowa (a właściwie to dwie karty, bo próbowałem również drugim Revolutem).
W ubiegłym tygodniu inna amerykańska linia przyjęła płatność bez problemów.
 Profil Relacje PM off  

#2016 PostWysłany: 19 Cze 2018 00:09 

niebieski
Nie sadze, zeby waluta byla problemem. Platnosci w USD robilem dziesiatki jak nie setki i zawsze bylo ok.
 Profil Relacje PM off  

#2017 PostWysłany: 19 Cze 2018 09:36 

Witam
Czy jest możliwa obsługa tej aplikacji z poziomu przeglądarki www na PC, czy tylko aplikacji na androida ?
 Profil Relacje PM off  

#2018 PostWysłany: 19 Cze 2018 09:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Na 99% tylko z poziomu app
Chyba że jest coś o czym nie wiem.
 Profil Relacje PM off  

#2019 PostWysłany: 19 Cze 2018 09:42 

Tylko "na około" - apka w emulatorze Androida.
 Profil Relacje PM off  

#2020 PostWysłany: 19 Cze 2018 09:54 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
srebrny
monroe napisał(a):
Ktoś miał jakieś problemy z płatnością Revolutem w USD?

Mialem w zeszlym tygodniu kupujac bilety na spektakl w US. Najpierw transakcja nie przeszla bo mialem wykorzystany limit platnosci. Zwiekszylem go i ponowna proba dala komunikat by skontaktowac sie ze sprzedającym telefonicznie (platnosc nie poszla). Sprobowalem jeszcze raz i poszlo.

W US w niektorych sklepach online jest ogolnie problem z kartami spoza USA. Tam gdzie weryfikuja billing address. W liniach lotniczych jednak takiego problemu byc nie powinno.
 Profil Relacje PM off
monroe uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8664 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości