Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Lut 2015 23:59 

Kilka razy korzystałem z oferty noclegów Ivan Raos villa Nicola i zawsze byłem bardzo zadowolony :)
Gospodarz spokojny i nie wtrącający się niepotrzebnie. Miły i lubiący Polaków, a do tego szef kuchni w pewnym hotelu na makarskiej więc świetnie potrafi doradzić jakie wino kupić albo jak przyrządzić tamtejsze specjały. W ogródku stoi murowany grill a, na przystaniach łatwo kupić świeże ryby i owoce morza :)

Pokoje z klimatyzacją, bardzo czyste i zadbane. Piękny widok z balkonu w stronę morza i na wyspę Brać!
Budynek nieco ponad linią brzegową więc jest ciszej niż przy promenadzie ale stosunkowo blisko na plażę (dwie drogi - łagodna i stroma po schodkach).
Plaże nie są tu tak zatłoczone jak w Baśce czy Makarskiej, choć w zatoczkach tak samo lazurowo jak na całej Makarskiej.

Bardzo blisko jest Omiś (spływ kajakowy i pontony majestatycznym przełomem Cetiny) oraz park Biokovo.
Można zrobić jednodniowy wypad do Dubrovnika, a w drodze powrotnej zaliczyć niedaleki Split albo Trogir.
Z przystani wypływają wycieczki całodniowe na Hvar, Bol i Brać, a w pobliżu ujścia Cetiny można bawić się w poważniejsze nurkowanie.
Naprawdę świetna lokalizacja i zupełnia inna woda niż od Splitu w górę wybrzeża :)

Namiary na noclegi u Ivana oraz opis podróży na których można wzorować własne pobyty http://www.croatia.of.pl/
Ivan Raos villa "Nicola"
tel: (38) 521 618 167
kom: +38 591 722 40 73
email: natasaraos@yahoo.com
https://www.facebook.com/ivan.raos.79

Byłem kilka razy i zdążyłem go poznać bliżej :)
Ostatnio odezwał się, że ma jeszcze sporo wolnych miejsc na czerwiec i wrzesień.
Zasugerował dobrą cenę w tym okresie więc postanowiłem podzielić się informacją :)

Hi my friend price for adults in june and semptebar is 12,5 euro and for childrens is 5 euro. I have 2 room for 2+2 , one room 2+1 and apartman 2+2 ,see view and AC.

Ma również bardzo dobrą ofertę w sezonie lipiec/sierpień - in season price for the room is 40 euro and the appartman price is 55 euro per night

Tu można sprawdzić jak wygląda pokój (A) albo apartament (B), chociaż fotki są z 2008/2009.
http://www.croatia2008.w.of.pl/Raos/Raos.htm

Image

Polecam miejsce i właściciela :)
Kontakt po angielsku, niemiecku i rosyjsku, a nawet sporo można po polsku ;)

Pozdrawiam i udanych wakacji!
 Profil Relacje PM off
pan.tadeusz lubi ten post.
pan.tadeusz uważa post za pomocny.

Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł! Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł!
😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏 😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏
#2 PostWysłany: 20 Maj 2016 13:18 

W zeszłym roku skorzystałem, mogę polecić. Apartament praktycznie w drugiej linii brzegowej, a cena o połowę niższa. To zdjęcie balkonu, autentycznie też taki miałem widok, popołudniu i w czasie zachodu słońca po prostu bajkowo usiąść do jakiegoś dingaća razem z lubą ;) Tutaj tego nie widać ale balkon skierowany jest centralnie na wyspę Brać, można wciągać urokliwe śniadania lub poranną kawę. Trochę w prawo widać Hvar o ile dobrze kojarzę.

Właściciel bardzo miły i pomocny, normalnie w zasadzie niewidoczny albo uśmiechnięty kiedy mijałem się z nim bo wracał z pracy.
Blisko do promenady i niedaleko jest niezła smażalnia. Ogólnie okolica jest cicha i przyjemna ale bynajmniej nie odludna bo właśnie tutaj zaczyna się promenada w stronę Baśki i Breli, którą wieczorem dojdziemy w około 30 minut spacerem przez knajpki do charakterystycznego miejsca w centrum
Image

W jeden dzień zaliczyłem też Omiś, a w inny pojechaliśmy do Dubrovnika - generalnie bardzo fajna miejscówa :)
 Profil Relacje PM off
pan.tadeusz lubi ten post.

#3 PostWysłany: 20 Maj 2016 18:56 

Zdjęcia robią wrażenie, pięknie tam! Muszę zanotować i rozważyć w kontekście urlopu, dzięki :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 20 Maj 2016 21:24 

Ano pięknie i co ważniejsze tak jest w tam w rzeczywistości.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Maj 2016 16:52 

Ile zajmuje pokonanie drogi do Dubrovnika wybrzeżem?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Maj 2016 13:20 

Przyjmij sobie niespełna trzy godziny jazdy, po drodze jest kilka miejsc gdzie warto się zatrzymać bo widokowo :-)
 Profil Relacje PM off

#7 PostWysłany: 22 Maj 2016 20:25 

6 godzin tam i powrót - ruszam o 9:00 i w południe będę w Dubrovniku, wystarczy dnia na zwiedzanie starówki? Zakładam powrót na 23:00 czyli wyjazd z Dubrovnika tuż po 20:00
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 03 Cze 2016 12:56 

Bez problemu nacieszysz się urokami Dubrovnika :)
 Profil Relacje PM off

#9 PostWysłany: 25 Cze 2017 12:56 

poszukuje kontaktów na noclegi w Makarskiej
może ma ktoś i podeśle namiary
byle by nie było zbyt daleko od linii brzegowej
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 12 Cze 2018 10:05 

Cześć :D . Czy ktoś może pomóc? Szukam również mieszkania dla mnie i mojej rodziny w okolicach Makarskiej. Znalazłem kilka apartamentów tutaj

http://www.zakwaterowaniewchorwacji.pl/search-2015.php?region=makarska
https://www.apartamenty-chorwacja.com.pl/apartamenty/makarska

Chciałbym usłyszeć twoje rekomendacje :? . Dzięki
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 12 Cze 2018 10:33 

Loty: 42
Kilometry: 63 566
niebieski
Nie wiem jak u innych ale mi otwiera do oferty z całego regionu a nie do konkretnego app.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości