Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#1161 PostWysłany: 02 Mar 2018 18:56 

brzemia napisał(a):
Jak mozna nie miec zadnego dokumentu? W guantanamo siedzisz?

Wysłane z taptaka.
Skończyła mi się data ważności dowodu a przez ambasadę trochę trwa wyrobienie nowego.
Na ten stary nie przechodzi weryfikacjia.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

All inclusive na greckiej wyspie Korfu za 1806 PLN ☀️💙 Tydzień w 4* hotelu przy plaży 🏝️😎 All inclusive na greckiej wyspie Korfu za 1806 PLN ☀️💙 Tydzień w 4* hotelu przy plaży 🏝️😎
Malta z weekendem za 609 PLN ☀️😎 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel spa 😊 Malta z weekendem za 609 PLN ☀️😎 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel spa 😊
#1162 PostWysłany: 02 Mar 2018 18:58 

Czyli fizycznie dokument ID masz i z jego pomocą spróbuj weryfikacji

Generalnie do stracenia nie masz nic, co najwyżej ponowisz próbę z nowym jak teraz odrzucą

A problemem czasem nie jest mało wyraźne czy rozmyte zdjęcia dokumentu?
 PM off
wawaking uważa post za pomocny.

#1163 PostWysłany: 02 Mar 2018 19:10 

niebieski
Zrobiłem test. Wczoraj bezpłatne doładowanie kredytówka mBanku. Wczoraj zlecony przelew PLN z Revoluta do mBanku. Pisało, że dojdzie we wtorek ale doszedł dzisiaj. Wysłany z polskiego Pekao III o/wa-wa. Czyli nie ma prowizji w żadną stronę.
 Profil Relacje PM off  

#1164 PostWysłany: 02 Mar 2018 22:12 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
Przed chwilą robiłem doładowanie karty Ukraińskiej KYIVSTAR - kwota płatności 102,65 UAH - wykoane dwie transakcje (jedna po drugiej) - płatność revolutem 13,43PLN, płatność Mastercard PEKAO - 13,22PLN różnica zauważalna i Mastercard tutaj wygrywa.
 Profil Relacje PM off  

#1165 PostWysłany: 02 Mar 2018 22:16 

seal napisał(a):
Przed chwilą robiłem doładowanie karty Ukraińskiej KYIVSTAR - kwota płatności 102,65 UAH - wykoane dwie transakcje (jedna po drugiej) - płatność revolutem 13,43PLN, płatność Mastercard PEKAO - 13,22PLN różnica zauważalna i Mastercard tutaj wygrywa.

A doładowywałeś bezpośrednio przez stronę Kievstar? Mi niestety Revoult nie chciał przejśc wyskakiwał jakiś błąd poszło jedynie przez Ding.
 Profil Relacje PM off  

#1166 PostWysłany: 02 Mar 2018 22:28 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@plociarz: doładowywałem przez http://www.plategka.com, niestety od kiedy zamiast wideup operatorem na stronie kyivstar jest portmone nie można doładować kartami zagranicznymi. Ding wydaje sie być drogi.

Ostatnio edytowany przez seal, 02 Mar 2018 22:29, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
plociarz uważa post za pomocny.

#1167 PostWysłany: 02 Mar 2018 22:28 

Cały czas wyświetla mi 1 na ikonie Revolut oraz w aplikacji w zakładce "wiecej" przeszukałem całą aplikację, wylogowałem się i zalogowałem a ta 1 caly czas sie wyświetla tak jak by była jakaś nieodczytana wiadomość. Czy nie mogę czegoś znaleźć? Czy co to?

Profil Relacje PM off  

#1168 PostWysłany: 02 Mar 2018 23:42 
Awatar użytkownika

Loty: 284
Kilometry: 456 536
niebieski
to wiadomość mająca cie zachęcić do wykupu opcji premium w ustawieniach "miga" ci ciągle jako wiadomość
wawaking uważa post za pomocny.

#1169 PostWysłany: 03 Mar 2018 00:37 

Już zniknęło , trzeba było przejrzeć co oferuje ubezpieczenie podróżne.

Profil Relacje PM off  

#1170 PostWysłany: 04 Mar 2018 00:23 
Awatar użytkownika

złoty
miałem takie zdarzenie z użyciem karty Revolut, płaciłem 2 razy kartą nie wyjmując jej z portfela, było tam też kilka innych kart ale przykładałem do czytnika revoluta, wieczorem sprawdzam aplikację, a transakcji nie ma, okazało się, że pobrało mi z KK, za 3 razem wyjąłem ją i przyłożyłem gołą i bez problemu przeszła, wniosek inne karty są bardziej czułe i nawet jak są dalej od revoluta to działają lepiej i zamiast oszczędności, niepotrzebne straty na przeliczaniu waluty :(
 Profil Relacje PM off  

#1171 PostWysłany: 04 Mar 2018 01:20 

niebieski
@kostek966 Miałeś pecha. Normalnie jak zbliżysz kilka kart jednocześnie to terminal powinien zaprotestować, że nie jest w stanie jednoznacznie określić karty.

#1172 PostWysłany: 04 Mar 2018 09:18 

złoty
Kilka kart razem to problem.
Ps. Placilem revoltem w metrze w londynie bez problemu.

Wysłane z taptaka.
 Profil Relacje PM off  

#1173 PostWysłany: 04 Mar 2018 17:19 

niebieski
Panowie i Panie, czy mógłby mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć, jak najprościej (i najkorzystniej) z tego korzystać? Założyłem konto, mam już swoją kartę i chciałbym spróbować, jak to działa.
Przypuśćmy, że mam dwie sytuacje.

1. Chciałbym zapłacić za coś w internecie, co jest w euro. Na Revolucie mam jedno, główne konto w złotówkach. Mam podać numer karty i po prostu zapłacić, czy najpierw założyć konto w euro i zrobić przewalutowanie?
2. Wyjeżdzam na przykład do Londynu na tydzień, chcę płacić głównie kartą Revoluta (rozumiem, że będzie taniej niż jakbym płacił debetówką Millennium?). Zostawić konto w złotówkach, czy założyć konto w funtach i zrobić przewalutowanie przed wyjazdem?

Nie do końca to ogarniam, więc będę wdzięczny za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

#1174 PostWysłany: 04 Mar 2018 17:24 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
placisz normalnie nie myslac jaka waluta. wszystko samo sie przewalutuje
w weekendy drozej o 1%
 Profil Relacje PM off  

#1175 PostWysłany: 04 Mar 2018 17:26 

O ile wcześniej z zapasem zasili konto zł w Revolut
 PM off  

#1176 PostWysłany: 04 Mar 2018 17:30 

niebieski
Nie no wiadomo, przed kupieniem czegokolwiek w internecie, lub wyjazdem za granice zasile sobie konto zlotowkowe gotowka, ale po prostu bylem ciekaw do czego moze mi sie przydac zalozenie konta z inna waluta i konwersja :)

W takim razie zostawic tylko PLN i sie nie przejmowac waluta w ktorej kupuje? Bedzie taniej niz debetowka Millennium?
 Profil Relacje PM off  

#1177 PostWysłany: 04 Mar 2018 17:59 

- skoro zasilisz i z karty to największy plus to szybkie chwilę przed zasilenie i tym samym brak konieczności zamrażania gotówki na koncie karty

- co do karty debetowej to jak myślisz? :D
 PM off  

#1178 PostWysłany: 04 Mar 2018 18:08 

niebieski
Anonymous napisał(a):
co do karty debetowej to jak myślisz? :D
Nie mam pojęcia, dlatego pytam ;)
Całe życie byłem "wychowany" na tym, że za płatności w internecie w innej walucie niż PLN płacę swoją debetówką do polskiego konta i niczym się nie martwię. Ile zeżarło tyle zeżarło i nic więcej mnie nie obchodziło.
Natomiast przy wyjazdach za granicę zawsze wymieniałem złotówki po prostu w kantorze na inną walutę i jechałem z gotówką.

Teraz przy okazji promocji za 1,5 miliona użytkowników zainteresowałem się Revolutem i chcę z niego korzystać w dwóch przypadkach:

- płacenie w internecie w innej walucie niż złotówki (głownie euro, dolary i funty)
- płacenie kartą za granicą w terminalach

Jeżeli dobrze rozumiem to w obu sytuacjach zapłacenie kartą Revoluta będzie tańsze niż zapłacenie debetówką Millennium do dobrego konta? ;)
 Profil Relacje PM off  

#1179 PostWysłany: 04 Mar 2018 18:25 

cytując klasyka "oczywista oczywistość" co też jednoznacznie wynika z lektury tego tematu

Nic mnie nie obchodzi ma się nijak do oszczędnie czy najtaniej bez przewalutowań
 PM off  

#1180 PostWysłany: 04 Mar 2018 19:11 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Ja tam trochę doładowałem USD / EUR jak było tanie, ale najprościej sobie tym głowy nie zaprzątać.

BTW. Nadal możesz korzystać z karty debetowej, jeśli masz np. w Pekao S.A. który też nie pobiera żadnej prowizji za przewewalutowanie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości